| Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
| Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
| JaSzczurek napisał: | | O tak. I żeby owy Polak angielskiego nie znał. I House próbowałby się z nim dogadać... xDD Ze słownikiem. xD |
Dobrze, pomysł mi sie podoba. A ja mogę się zgłosić na ową Polkę ;P. Ja proponuję jakąś dziwaczną chorobę, rzadko spotykaną. Mam takie marzenie, aby zagarać jakąś nieprzecietnie błyskotliwą osóbkę, na widok której nawet Housowi opadnie przysłowiowa kopara
|
|
|
Wysłany:
Sro 22:51, 03 Mar 2010 |
|
Oliweczkaaa
Student medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
|
Syndrom obcego akcentu.
| Cytat: | W literaturze medycznej opisano około 50 takich zdarzeń. Zjawisko to może wystąpić wówczas, gdy rozmaite połączenia w ośrodku mowy po lewej stronie mózgu zostaną zniszczone i pojawia się inny wzorzec językowy.
Ostatnią ofiarą jest Steward Rayner ze wschodniego Londynu. W 1997 roku doznał pęknięcia czaszki podczas wyścigów samochodowych, a kiedy odzyskał przytomność, okazało się, że nie mówi już cockneyem, lecz z akcentem południowoamerykańskim. W tym samym roku pewna Angielka, która przeżyła wylew krwi do mózgu, zaczęła mówić po francusku z doskonałym akcentem, z którym przedtem miała duże trudności.
Szczególnie przykry wypadek zdarzył się podczas II wojny światowej, kiedy pewna Norweżka, uderzona w głowę niemieckim szrapnelem, po wyjściu ze śpiączki zaczęła mówić z niemieckim akcentem. |
Byłoby genialnie
|
|
|
_________________ Sayang, sayang, sayang sayang sayang. Sayang sayang sayang?
My ship: mentos+cola light
Fanka brwi Wilsona & wąsów Watsona.
Wysłany:
Sob 18:54, 06 Mar 2010 |
|
sherlotka
Pediatra

Pochwał: 4
Miasto: Trzecia Strona Lustra
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
A ja chciałbym żeby Greg odkrył nową chorobę i metode jej leczenia
|
|
|
Wysłany:
Pią 20:34, 12 Mar 2010 |
|
M.E.G.A.T.R.O.N
Student medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
nimfka
Dziekan Medycyny

Pochwał: 21
Miasto: HouseLand
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Jakiś bardzo trudny do diagnozy zespół genetyczny
|
|
|
Wysłany:
Sob 21:36, 24 Kwi 2010 |
|
Rachel MD
Student medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Mukopolisacharydoza. Swoją drogą, to mogłoby być ciekawe...
Błagam Was, House mówiący po polsku? To byłby szczyt wszystkiego.
|
|
|
_________________ "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda..."
Wysłany:
Pią 22:40, 28 Maj 2010 |
|
JaToNieOn
Student medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
sherlotka
Pediatra

Pochwał: 4
Miasto: Trzecia Strona Lustra
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Ja tam bym chciała zobaczyć ZMPP(przeniesiony zespół Münchhausena). Czytałam o nim esej i okropnie to ciekawe,zwłaszcza,że często matka podtruwa dziecko żeby dotrzeć do personelu szpitala a potem próbuje się ze wszystkimi przyjaźnić,pomagać itp. Ciekawe jakby się zespół zachowywał...
|
|
|
Óbranko od Nadziei Mrukasia&Wiolka: stare ciotki :* Peach"Maxime"Soul-Moja starsza wiekiem,młodsza stażem siostra:* Maybe_55: Moja kuzynka 65 stopnia :* Every move you make,every step you take I'll be watching you AFD...Dwójeczka
Gusia: Moja mamusia :* Huddy and Tibette... 4ever
Szarlotka-Anielska Ciotka:* Wielka fanka Liskowej twórczości Ciocia talentu Mejbi-Bejbi Niesamowite zdarzenia zagubionego, seksi bereciku i jego zÓej brygady antypoślizgowej :Gusia & Maybe spółka STRING-Agawa & Nutt Nutt & Mrukasia - słoneczny patrol Gusi
Wysłany:
Czw 16:48, 08 Lip 2010 |
|
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14
Miasto: Kalisz
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Münchhausena już mieliśmy, chociaż, gdyby chora miała być Cuddy...
|
|
|
Wysłany:
Pią 17:49, 09 Lip 2010 |
|
JaToNieOn
Student medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Cytat: | | Münchhausena już mieliśmy, chociaż, gdyby chora miała być Cuddy... |
Przeniesiony to co innego. Najczęściej kobieta której nie powiodło się w medycynie uznaje,że choroba dziecka to dobry pretekst żeby zbliżyć się do personelu. Wywołuje objawy u dziecka i stara się z każdym zaprzyjaźnić,jest częścią oddziału. Pomaga w badaniach,każdego wysłuchuje,daje prezenty... Ciekawie by to wyglądało w wykonaniu zespołu House'a- kto by się zbliżył do matki a kto nie...
|
|
|
Óbranko od Nadziei Mrukasia&Wiolka: stare ciotki :* Peach"Maxime"Soul-Moja starsza wiekiem,młodsza stażem siostra:* Maybe_55: Moja kuzynka 65 stopnia :* Every move you make,every step you take I'll be watching you AFD...Dwójeczka
Gusia: Moja mamusia :* Huddy and Tibette... 4ever
Szarlotka-Anielska Ciotka:* Wielka fanka Liskowej twórczości Ciocia talentu Mejbi-Bejbi Niesamowite zdarzenia zagubionego, seksi bereciku i jego zÓej brygady antypoślizgowej :Gusia & Maybe spółka STRING-Agawa & Nutt Nutt & Mrukasia - słoneczny patrol Gusi
Wysłany:
Pią 18:01, 09 Lip 2010 |
|
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14
Miasto: Kalisz
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Nutty Nettie napisał: | | Najczęściej |
Słowo-klucz. Ale zgoda, porzućmy wizję chorej Cuddy.
A może klątwa Ondyny?
|
|
|
Wysłany:
Sob 21:35, 10 Lip 2010 |
|
JaToNieOn
Student medycyny

|
| Powrót do góry |