Rozmowy w t(ł)oku #8[+18 po 22:00]
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 680, 681, 682 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No właśnie strasznie dawno już prawie zapomniałam jaki z ciebie zÓy człowiek xD hehe
da się przeżyć tylko zimą jest najgorzej bo jak jest ciepło to fajnie nawet wiewiórki biegają i takie tam
(tak tak tak to jest dziki teren) :P
ja raz z koleżanką wybrałam się na zebranie i ten las nigdy nie był tak straszny jak wtedy, cichy szmer a ja darłam się wniebogłosy :lol:
i od tamtej pory powiedziałam sobie nigdy więcej...

Cytat:
tak stałem i patrzyłem jak ta kobieta się męczy w kilkumetrowych szpilach z wielgachną łopatą.

widzę że ty tak jak ja kochasz ciężką pracę... mógłbyś się na nią patrzeć godzinami xD
liczyłeś na tylko dwa zyle??
czemu to się tak nie cenisz :P ??

:serducho: Chase :serducho:

PostWysłany: Pon 13:02, 11 Sty 2010
moniia2311
Stomatolog
Stomatolog

Pochwał: 5

Miasto: wołomin
Powrót do góry

Cytat:
(tak tak tak to jest dziki teren) Razz
ja raz z koleżanką wybrałam się na zebranie i ten las nigdy nie był tak straszny jak wtedy, cichy szmer a ja darłam się wniebogłosy

A widziałaś kiedyś jakieś leśne zwierzę (oprócz wiewióra) ?
Ja widziałem sarnę, dziką świnię i uwaga uwaga!! Wilka.
Mój wujek jest leśniczym, ale też poluje. W domu ma pełno wypchanych łbów i innych ryjów- to jest dopiero przerażające XD

Ja kiedyś wracałem z kumplem z imprezy przez pole kukurydzy. Jeszcze pełnia była. W życiu się tak nie bałem...Ale nic nas nie zaatakowało, nie licząc watahy komarów
:hahaha:

Cytat:
widzę że ty tak jak ja kochasz ciężką pracę... mógłbyś się na nią patrzeć godzinami xD

:hahaha: Od samego patrzenia bolały mnie oczy XD
Liczyłem na 2 zł bo u nas same skąpiradła w okolicy, a i ta sklepikarka ma opinię wrednej jędzy, ale jest ładna więc rachunek jest prosty

So, darling, if you smell Something burning, it's my heart.

PostWysłany: Pon 13:13, 11 Sty 2010
JigSaw
Diabetolog
Diabetolog

Pochwał: 30

Miasto: Miasto Grzechu
Powrót do góry

Dzień dobry, studenci pozdrawiają uczniów :D
Przeleciałam wczoraj wszystkie kamienie, jak zresztą sobie postanowiłam, dziś muszę obczytać teorię z kserówek i jeszcze raz przelecieć kamienie, a potem mam nadzieję, że zaliczę to nieszczęsne koło :D

PostWysłany: Pon 13:13, 11 Sty 2010
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72

Miasto: G.||Gdynia
Powrót do góry

Cytat:
Dzień dobry, studenci pozdrawiają uczniów

Dopisek: Studenci NIE pozdrawiają wykładowców :hahaha:

Przeleciałaś wszystkie kamienie :>
Studiujesz biologię i macie kamienie O.O
Zawsze myślałem, że łupki, agaty, japisy etc przerabia się raczej na studiach związanych z geografią, geologią... Gleby też przerabiacie?
Jak wygląda takie zaliczenie? Dostajesz kilka kamieni i masz powiedzieć jak się nazywa, gdzie występuje, z czego jest zbudowany?

PostWysłany: Pon 13:21, 11 Sty 2010
JigSaw
Diabetolog
Diabetolog

Powrót do góry

Dzień dobry!
Niektórzy uczniowie też już w domu, a co :P

Gmina wzięła się za odśnieżanie chodników. Puścili takie małe cudo z doczepionym do przodu pługiem, które zgarnia śnieg na ulicę, przy czym po chodniku cały czas nie można iść, bo cały czas się zapada, poboczem również nie, więc do domu wracałam środeczkiem drogi. Akurat na podwójnej ciągłej :) A dziś wieczorem po ulicy przejedzie pług, który cały śnieg zgarnie znów na chodnik i jutro będzie powtórka z rozrywki :D

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Pon 13:21, 11 Sty 2010
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

kiedyś po pijaku gonił nas knur :hahaha:
serio ci mówię a i kiedyś z nudów siedzieliśmy na torach nad rzeką i tam sarny po torach biegały...
tam jest pełno dzikich stworzeń xD
wiesz co ja w biały dzień nie weszła bym w pole kukurydzy nie wspominając już w nocy i to jeszcze w trakcie pełni xD
więc szacun
wypchane głowy na ścianach kojarzą mi się z jakimiś horrorami z dzieciństwa xD
jak ja bym tam weszła to już spokojnie bym nie spałą do końca życia... nie ma takiej opcji nawet.

ale widać twoje sklepikarka nie jest taką wredną jędzą jak by mogło się wydawać bo w sumie dostałeś"paczkę świąteczną" :hahaha:

Ewel hej :)

PostWysłany: Pon 13:24, 11 Sty 2010
moniia2311
Stomatolog
Stomatolog

Powrót do góry

JigSaw napisał:
Studiujesz biologię i macie kamienie O.O
Zawsze myślałem, że łupki, agaty, japisy etc przerabia się raczej na studiach związanych z geografią, geologią... Gleby też przerabiacie?

Ambitnie, prócz czystej biologii, robię równocześnie specjalizację nauczycielską, bo jak powszechnie wiadomo dzieci w szkole podstawowej muszą znać się na petrografii i mineralogii :) więc na przedmiocie geologia studenci biologii muszą się douczyć :P
Łupki owszem - ilaste i krystaliczne, te pierwsze należą do skał osadowych, drugie zaś do metamorficznych :D A takie wszelkie półszlachetne i szlachetne, to niestety niet :(

JigSaw napisał:
Jak wygląda takie zaliczenie? Dostajesz kilka kamieni i masz powiedzieć jak się nazywa, gdzie występuje, z czego jest zbudowany?

Dokładnie tak :) Akurat mamy wersję light dwa minerały i cztery skały do rozpoznania. W przypadku minerałów podajesz wzór chemiczny i genezę powstawania, w przypadku skały - gdzie/z czego powstaje, skład mineralny, strukturę, teksturę, skały wyjściowe, wskaźniki, grupę chemiczną i inne.

Salamandra napisał:
A dziś wieczorem po ulicy przejedzie pług, który cały śnieg zgarnie znów na chodnik i jutro będzie powtórka z rozrywki

Bo nikt drogowców nie docenia, więc muszą sobie robić robotę :D

Dodano 1 minut temu:

moniia2311 witaj :)

PostWysłany: Pon 13:30, 11 Sty 2010
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Powrót do góry

Hej Sal :D I tak dobrze, że nawet ulicę odśnieżają bo u mnie wcale pasów nie widać, a z 2 w magiczny sposób zrobił się jeden :/

Cytat:
kiedyś po pijaku gonił nas knur hahaha
serio ci mówię a i kiedyś z nudów siedzieliśmy na torach nad rzeką i tam sarny po torach biegały...

Wy byłyście pijane, czy knur zapił :hahaha:
Ja nie odróżniam knura od lochy więc nie wiem jaką płeć miał ten świniak, którego spotkałem o.O Ale mam nadzieję, że mimo wszystko nie był rodzaju męskiego- nie przyjrzałem się dokładnie :D

Ewel napisał:
Dokładnie tak Smile Akurat mamy wersję light dwa minerały i cztery skały do rozpoznania. W przypadku minerałów podajesz wzór chemiczny i genezę powstawania, w przypadku skały - gdzie/z czego powstaje, skład mineralny, strukturę, teksturę, skały wyjściowe, wskaźniki, grupę chemiczną i inne.

Czyli potem w szkole będziesz mogła uczyć przyrody, biologii... ale geografii już nie? Pytam jak wygląda forma zaliczenia, bo my robiliśmy identycznie w liceum na geografii. Przez kilka lekcji zapoznawaliśmy się z tymi kamieniami, a potem trzeba było odgadnąć 3 i powiedzieć coś o każdym z nich :/
Masakra.
Pamiętam, że potem wyniosłem w kieszeniach te kamienie, a w zamian pozbierałem zwykle z pola i pozamieniałem w pudełkach... Jak się profesor zorientowała miałem przechlapane ... Ale chyba już kiedyś o tym pisałem, więc nie będę się powtarzał

PostWysłany: Pon 13:38, 11 Sty 2010
JigSaw
Diabetolog
Diabetolog

Powrót do góry

Cytat:
Czyli potem w szkole będziesz mogła uczyć przyrody, biologii... ale geografii już nie?

Tak jest, geografii jużem niegodna ;P

Cytat:
Pytam jak wygląda forma zaliczenia, bo my robiliśmy identycznie w liceum na geografii.

Mojej pani od geografii by się nie chciało :D

PostWysłany: Pon 13:42, 11 Sty 2010
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Powrót do góry

Cytat:
Wy byłyście pijane, czy knur zapił hahaha

nie posiadam informacji o alkoholowych preferencjach tego osobnika znaczy się knura...
ja byłam po 3 chyba piwkach... ale reszta twierdziła że to był knur ja nawet się nie przyglądałam bo uciekałam :lol:

u mnie na ulicy nie ma nawet pasów bo to żwirówka jest xD hehe
ale z tego co wiem to nie jest odśnieżone nawet centrum miasta :/

PostWysłany: Pon 13:43, 11 Sty 2010
moniia2311
Stomatolog
Stomatolog

Powrót do góry

Cytat:
Mojej pani od geografii by się nie chciało

Moja geografica była nienormalna. Potrafiła rozpłakać się na lekcji z byle powodu i rzucała oskarżenia na niewinnych uczniów, do tego nienawidziła mnie z całego serca.
Kiedyś ktoś zamieścił ogłoszenie w Anonsach, że ma do sprzedania kombajn, albo szambiarkę- nie pamiętam - i podał numer jej komórki z dopiskiem, żeby dzwonić między 18-22
Oczywiście od razu była pewna, że to ja bo jako jedynemu dała numer telefonu i nawet jeśli osobiście nie zamieściłem tego anonsu ot rozdałem telefon połowie szkoły ... co oczywiście nie było prawdą, bo rozdałem go tylko w mojej klasie... Ech, było minęło. Nawet jak ostatnio poszedłem do liceum do siostry (pracuje tam jako nauczycielka) i ją spotkałem to rzuciła mi tylko : Mam nadzieję, że nie będziesz znowu się uczył, bo nie chcę przeżywać tego horroru ... Tzn. nie dokładnie, ale słowo horror padło :hahaha:

Cytat:
nie posiadam informacji o alkoholowych preferencjach tego osobnika znaczy się knura...
ja byłam po 3 chyba piwkach... ale reszta twierdziła że to był knur ja nawet się nie przyglądałam bo uciekałam

Na drzewo :> Pamiętasz ten wierszyk.. Kto spotyka w lesie dzika ten na drzewo szybko zmyka... czy jakoś tak to leciało :D
A jedliście kiedyś kiełbasę z jelenia ;) ?

PostWysłany: Pon 13:58, 11 Sty 2010
JigSaw
Diabetolog
Diabetolog

Powrót do góry

JigSaw napisał:
A jedliście kiedyś kiełbasę z jelenia Wink ?

Nie, ale znam paru jeleni, z którym chętnie zrobiłabym kiełbasę :P

A tak na serio, to oczywiście nie miałabym nic przeciwko spróbowaniu ;)

Dzisiaj podnoszą mi transfer, 8Mb/s brzmi dumnie :D

PostWysłany: Pon 14:04, 11 Sty 2010
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Powrót do góry

Cytat:
Na drzewo chtry Pamiętasz ten wierszyk.. Kto spotyka w lesie dzika ten na drzewo szybko zmyka... czy jakoś tak to leciało Very Happy
A jedliście kiedyś kiełbasę z jelenia Wink ?

tak pamiętam xD
ale widok mnie biegnącej do już jest niezłe przeżycie a co dopiero wchodzącej na drzewo... nie chciałam żeby znajomi dostali zawału xD :P:P
a kiełbasy nie wiem wiem nawet chyba nie ale nie wiem w sumie z czego jadłam kiełbasę xD

JigSaw napisał:
Nawet jak ostatnio poszedłem do liceum do siostry (pracuje tam jako nauczycielka) i ją spotkałem to rzuciła mi tylko : Mam nadzieję, że nie będziesz znowu się uczył, bo nie chcę przeżywać tego horroru ... Tzn. nie dokładnie, ale słowo horror padło hahaha

To i tak miło ja jak poszłam ostatnio do gimnazjum to przy wejściu pani pedagog która święcie mnie nie nienawidziła zapytała "A ty tu czego??' :P

PostWysłany: Pon 14:08, 11 Sty 2010
moniia2311
Stomatolog
Stomatolog

Powrót do góry

Ewel napisał:
Nie, ale znam paru jeleni, z którym chętnie zrobiłabym kiełbasę

Ja nienawidzę kiełbasy, a z jelenia jadłem z czystej ciekawości. Nawet miałem okres w życiu kiedy postanowiłem być wegetarianinem i przez 4 miesiące jadłem prawie same słodycze i takie coś co wygląda jak kalafior ale jest zielone *taki niedojrzały kalafior*

Jedno wiem, w życiu nie tknę koniny i nikt mnie do tego nie zmusi :> Choćby mieli mi przypalać boki diabelskim palnikiem - pozostanę wierny swojej idei :D

Cytat:
To i tak miło ja jak poszłam ostatnio do gimnazjum to przy wejściu pani pedagog która święcie mnie nie nienawidziła zapytała "A ty tu czego??'

Iście pedagogiczne podejście. Pewnie na studiach była prymusem i naprawdę musiała Cię bardzo kochać :lol: Zaryzykuję stwierdzenie, że pałała do Ciebie skrytą miłością...tylko pytanie- czym sobie na to zasłużyłaś? o.O Nasza pedagog to była porażka. Ładna, ale jednak porażka

PostWysłany: Pon 14:21, 11 Sty 2010
JigSaw
Diabetolog
Diabetolog

Powrót do góry

JigSaw napisał:
Iście pedagogiczne podejście. Pewnie na studiach była prymusem i naprawdę musiała Cię bardzo kochać Laughing Zaryzykuję stwierdzenie, że pałała do Ciebie skrytą miłością...tylko pytanie- czym sobie na to zasłużyłaś?

ta kobieta po prostu tak miała...
nic nigdy jej nie zrobiłam a byłam jej wrogiem publicznym numer jeden...
ale ta kobieta ma coś z psychiką potrafi na lekcji (bo przy okazji uczy też angielskiego) wyzwać wszystkich od k**w c**jów debili itp.

za to druga pani pedagog w gim była świetna wręcz... mama wysłała mnie do niej bo się nie chciałam uczyć i ta po godzinnej sesji (na której mówiła głównie o drzewach za oknem itp) do mnie z tekstem (jakby to miało być odpowiedzią czemu się nie uczę) "Moniko czemu ty właściwie chodzisz tylko w spodniach??" po moim ryknięciu śmiechem dodała że mam ładny pasek :lol: :hahaha:

PostWysłany: Pon 14:29, 11 Sty 2010
moniia2311
Stomatolog
Stomatolog

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 680, 681, 682 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 681 z 1000

Skocz do: