Rozmowy w t(ł)oku #8[+18 po 22:00]
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 687, 688, 689 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ann, a znasz reportaż Hanny Krall "Zdążyć przed Panem Bogiem"? Tam są drastyczne sceny. A Auschwitz, fakt jest jednym z największych miejsc pamięci zbrodni popełnionej w czasie IIw. św, ale Czy to jest powód, żeby się dołować? Trzeba się cieszyć, że my nie musimy żyć w takich czasach i przeżywać tego co oni. To było i minęło, ale fakt faktem, że pamiętać trzeba.

Kremówka, my sweet sister:* ~Forumowa Mapka Użytkowników~

PostWysłany: Pon 17:41, 11 Sty 2010
Raz3r

Pochwał: 36

Miasto: LbŃ
Powrót do góry

hattrick napisał:
To i tak lepsze, niż nie mieć żadnego powodu, jak w moim wypadku

Welcome into my world. ;)

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pon 17:41, 11 Sty 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

Shitzune napisał:
Welcome into my world.

Ostatnio nawet przychodzą mi TFUrcze myśli, że jaka to ja jestem samotna, nikt mnie nie rozumie i w ogóle :lol:

jeanne napisał:
I gratuluję także

Dzięki :wink: Szczególnie jestem dumna z Hilsona :mrgreen: Maj low :serducho: O! I kolejny dowód na to, że masz na mnie zóy wpływ - śnił mi się Hilson w wersji homoseksualnej :shock:

PostWysłany: Pon 17:45, 11 Sty 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Pochwał: 41

Powrót do góry

*tulii Shee i Hattrick* To raczej nie jest tak, że nie ma żadnego powodu, po prostu go sobie tak nie uświadamiamy, albo nie chcemy uświadamiać.

Cytat:
- to mnie w jakiś sposób intryguje
Mnie w pewnym sensie też. Lubię słuchać historie ludzi, którzy przeżyli, albo historie, które np. znaleziono zapisane w pamiętnikach. Te tematy może i są trudne, każdy to inaczej przeżywa, ale ten temat raczej przemawia do każdego. Sam wyjazd do Auschwitz jest pewnie wielkim wstrząsem, a zwłaszcza zwiedzanie poszczególnych "sektorów", ale mimo wszystko chciałabym tam pojechać.

PostWysłany: Pon 17:46, 11 Sty 2010
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Cześć, po prostu cześć :)

Moja nauczycielka bio, z racji tego, że za tydzień drugi etap konkursu, namawiala mnie do uciekania z lekcji, po to , żebym przychodził na kólko uczyć się :D

Hattrick, HomoHilson? Arcyciekawe :d

Ostatnio zmieniony przez Alan dnia Pon 17:49, 11 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Pon 17:48, 11 Sty 2010
Alan
Pulmonolog
Pulmonolog

Pochwał: 8

Miasto: Łódź
Powrót do góry

jeanne napisał:
To raczej nie jest tak, że nie ma żadnego powodu, po prostu go sobie tak nie uświadamiamy, albo nie chcemy uświadamiać.

Jeśli chodzi o te zwyczajne czarne myśli, to się zgadzam. Jeśli o te niezwyczajne, to już nie. ;)

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pon 17:49, 11 Sty 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

jeanne napisał:
Sam wyjazd do Auschwitz jest pewnie wielkim wstrząsem, a zwłaszcza zwiedzanie poszczególnych "sektorów", ale mimo wszystko chciałabym tam pojechać.

Byłam na Majdanku :wink: Najbardizej wkurzające są bandy rozwrzeszczanych dzieciaków, które nie zdają sobie sprawy, w jakim miejscu się znajdują.

jeanne napisał:
np. znaleziono zapisane w pamiętnikach.

Ja lubiłam do momentu, kiedy w moje łapki wpadł Białoszewski :shock: Momentami to aż się śmieję. Jedną stronę potrafię przez 5 minut czytać.

jeanne napisał:
*tulii Shee i Hattrick*

*odtula*

Dodano 1 minut temu:

Alan napisał:
Moja nauczycielka bio, z racji tego, że za tydzień drugi etap konkursu, namawiala mnie do uciekania z lekcji, po to , żebym przychodził na kólko uczyć się

to u mnie jest to na porządku dziennym :wink:

Alan napisał:
Hattrick, HomoHilson? Arcyciekawe :d

A to wszystko przez nową pidżamę. :shock:

PostWysłany: Pon 17:53, 11 Sty 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:
śnił mi się Hilson w wersji homoseksualnej Shocked

:hahaha: :hahaha: Gratuluje :hahaha; Moja koleżanka powiedziała całkiem serio, że jest lesbijką. Chyba to jej macanie mnie nie było takie tylko przyjacielskie :hahaha: To jest gorsze chyba niż sen xp

Hej Alan :D Nas zwolniła w tym samym dniu, w którym był konkurs żebyśmy się wyspali i nauczyli xP

hattrick, bo takie wyjazdy powinno się organizować z jakimś przygotowaniem, wiedzieć, że uczniowie są gotowi, a nie pojechać tam na wycieczkę, bo nie ma gdzie ;/

Cytat:
Jeśli o te niezwyczajne, to już nie. Wink

Zależy, które są te nadzwyczajne :D

PostWysłany: Pon 17:55, 11 Sty 2010
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Shitzune napisał:
A do Auschwitz chciałabym pojechać, mimo że to pewnie straszny wstrząs emocjonalny... ale wydaje mi się, że po prostu trzeba, że każdy powinien to odczuć.

to jedź :)

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pon 18:02, 11 Sty 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

Gorm napisał:
to jedź

Daleeeko. I samej to smutno. :P

PostWysłany: Pon 18:04, 11 Sty 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

jeanne napisał:
Moja koleżanka powiedziała całkiem serio, że jest lesbijką. Chyba to jej macanie mnie nie było takie tylko przyjacielskie To jest gorsze chyba niż sen xp

:shock: Oj. Mnie dzisiaj przeszło przez myśl, że może moja najlepsza przyjaciółka ma "inne preferencje", kiedy razem tańczyłyśmy poloneza (bo chłopcy mieli niemiecki :roll: ) :hahaha: I jak przechodziłyśmy przez tunel, to mnie objęła w pasie :hahaha: Tak tzreba było, aczkolwiek ja poczułam się... dziwnie :mrgreen:

jeanne napisał:
Gratuluje

Bo napoczątku któryś z nich mieszkał z Cuddy, ale potem doszli do wniosku, że są sobie przeznaczeni i zamieszkali razem :hahaha: Mieli dom chyba w jakimś szóstym świecie, bo podjazd był w powietrzu i to była taka "duuuzia, poklęciona pętla". :mrgreen:

PostWysłany: Pon 18:04, 11 Sty 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

hattrick napisał:
kiedy razem tańczyłyśmy poloneza

Widzę że nie tylko ja przeżywam katusze związane z próbami poloneza... ;)

Tylko u nas polonez liczony na pięć!

PostWysłany: Pon 18:06, 11 Sty 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

jeanne napisał:
hattrick, bo takie wyjazdy powinno się organizować z jakimś przygotowaniem, wiedzieć, że uczniowie są gotowi, a nie pojechać tam na wycieczkę, bo nie ma gdzie

To chyba bardziej zależy od władz szkoły, które chcą uświadamiać uczniów i organizować im ciekawe wycieszki. Jednak rzadko biorą one pod uwagę zachowania uczniów.

PostWysłany: Pon 18:06, 11 Sty 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

My mieliśmy super koncepcję przedstawienia o Holocauście, ale nauczycielka historii powiedziala, że to raczej rozbawi publiczność niż doprowadzi do refleksji.

PostWysłany: Pon 18:07, 11 Sty 2010
Alan
Pulmonolog
Pulmonolog

Pochwał: 8

Miasto: Łódź
Powrót do góry

Heloł;)

- by Chasper:*
Sinaj - my sweet soulmate :*:*
Moja zÓa maagdaa umilająca mi chwile w schowku :twisted: złota lista
Johnny, johnny, john--> http://johnnydepp.blox.pl/html

PostWysłany: Pon 18:07, 11 Sty 2010
Hambarr
Psychiatra
Psychiatra

Pochwał: 30

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 687, 688, 689 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 688 z 1000

Skocz do: