|
|
HOUSE MD - PYTANIA DOT. SERIALU
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 Następny
|
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
|
03x10 "Merry Little Christmas"
|
|
_________________ Bash in my brain And make me scream with pain Then kick me once again,
And say we'll never part...
I know too well I'm underneath your spell,
So, darling, if you smell Something burning, it's my heart.
Wysłany:
Sob 17:17, 03 Kwi 2010 |
|
JigSaw
Diabetolog
Pochwał: 30
Miasto: Miasto Grzechu
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
ej ludziska, mam pytanie. jak nazywa sie ten odcinek, w ktorym na szpital napada taki facet, z pistoletem, i Trzynastka musi testowac na sobie leki ktore on ma wziac?
|
|
_________________ Paranoid.
Wysłany:
Sob 18:32, 03 Kwi 2010 |
|
piratee
Student medycyny
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności
Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
|
|
|
dziękuje Ci bardzo! :D
|
|
_________________ Paranoid.
Wysłany:
Pon 19:54, 05 Kwi 2010 |
|
piratee
Student medycyny
|
Powrót do góry |
|
|
|
Witam!
Mam pytanie co to za sezon i odcinek (Jeśli nie odc to sezon) z tego fanvid'a (35-36 sekunda) :
http://www.youtube.com/watch?v=eEGJH54lmzA
Z góry dziękuje :)
|
|
_________________ Frost M.D. :)
Wysłany:
Czw 16:14, 15 Kwi 2010 |
|
James Frost M.D.
Student medycyny
Miasto: Kołobrzeg
|
Powrót do góry |
|
|
|
James Frost M.D., chodzi Ci o Foremana?
To drugi sezon. Chyba Euforia 1. Albo 2. Czyli 2x20 lub 2x21.
|
|
Wysłany:
Czw 16:21, 15 Kwi 2010 |
|
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Pochwał: 41
|
Powrót do góry |
|
|
|
Też :D
Chodzi mi jeszcze ten z rewolwerem... Dziękuje bardzo :)
|
|
_________________ Frost M.D. :)
Wysłany:
Czw 17:28, 15 Kwi 2010 |
|
James Frost M.D.
Student medycyny
Miasto: Kołobrzeg
|
Powrót do góry |
|
|
|
ten z rewolwerem to też Euphoria część 1
|
|
_________________ "To change the world, start with one step
however small, first step is hardest of all"
strony internetowe
Wysłany:
Czw 18:32, 15 Kwi 2010 |
|
orco
Pochwał: 28
|
Powrót do góry |
|
|
|
cześć;) mam pytanko:
przychodzą Wam na myśl jakieś konteksty intertekstualne w Housie? Tzn. jakieś konkretne momenty, kiedy puszcza jakąś piosenkę, dyskutuje o książce, obrazie itp. Wiem np., że dużo jest nawiązań do Sherlocka Holmesa (m.in. fakt, że mieszkają pod tym samym numerem), bo gdzieś znalazłam o tym artykuł.
Nie jestem w stanie aktualnie przypomnieć sobie żadnych takich konkretnych momentów w Housie, a potrzebuję 10 takich właśnie kontekstów na czwartek...
Z góry dzięki za pomoc :)
|
|
Wysłany:
Nie 23:00, 18 Kwi 2010 |
|
kuczola
Student medycyny
|
Powrót do góry |
|
|
|
Chodzi o coś takiego?
Cytat: |
1.- W odcinku 2x01 „Acceptance” Gregory House wymienił i zapisał na tablicy następujące słowa: negacja, złość, walka, przygnębienie, akceptacja. Stanowią one pięć stadiów umierania oraz radzenia sobie ze smutkiem straty. Etapy te opisała Elisabeth Kübler-Ross w swej książce „Rozmowy o śmierci i umieraniu”.
2. Mamy słynny cytat You can't always get what you want", będący nawiązaniem do piosenki Rolling Stonesów pod tym samym tytułem.
3. Tytuł - "Damned If You Do" zaczerpnięty jest z cytatu z Eleanor Roosevelt, który w pełnym brzmieniu wygląda tak: "Do what you feel in your heart to be right—for you'll be criticized anyway. You'll be damned if you do, and damned if you don't."
4. W klinice przyjęty jest pacjent, któremu House, w ramach kuracji, przepisuje papierosy. Cała sytuacja jest nawiązaniem do skeczy wykonywanych przez duet "Fry&Laurie", w którym, obok Stephena Fry'ego występował właśnie Hugh Laurie. W tym właśnie skeczu (jednym z pierwszych) Hugh idzie do "lekarza" (Fry), zaniepokojony problemami z oddychaniem w nocy i uciskiem w klatce piersiowej. Lekarz zaleca mu 20 papierosów dziennie. Hugh mówi, że przecież papierosy powodują raka płuc i inne dolegliwości, czemu Fry się sprzeciwia. Pacjent prosi o drugą opinię, na co Fry odpowiada, że papierosy są tanie i stylowe, a gdyby był zainteresowany trzecią opinią, to są również uspokajające, niegroźle i seksowne. I na końcu okazuje się, że Fry wcale nie jest lekarzem, a właścicielem sklepu tytoniowego. O. ;)
5. Tytuł odcinka 2x03 „Humpty Dumpty” nawiązuje do wierszyka o wańce wstańce: „Humpty Dumpty na murze siadł. Humpty Dumpty z wysoka spadł. I wszyscy konni i wszyscy dworzanie złożyć do kupy nie byli go w stanie”. Epizod również tematycznie nawiązuje do treści tej rymowanki, ponieważ doktor House i jego zespół leczyli w nim pacjenta, który spadł z dachu.
1x06:
1. W jednej z wypowiedzi Chase przywołuje tytuł filmu z Nigel Hawthornem w roli głównej - "Szaleństwo Króla Jerzego", opowiadającego o rządach tego chorego psychicznie króla Anglii.
4. Kiedy Lucy (pacjentka) twierdzi, że widzi rozmawiające z nią figury żab, jest to nawiązanie do innego serialu, emitowanego przez telewizję FOX - "Wonderfalls", którego bohaterka również twierdziła, że widzi figurki zwierząt i może z nimi rozmawiać.
5. House, Lucy i Luke (z tego, co pamiętam, to imię pacjentki i jej męża? <mysli>) deklamują wspólnie fragment utworu Williama Yaets'a "Her Praise": "Though she had young men's praise and old men's blame..." (swoją drogą, czy ktoś ma może tłumaczenie tego utworu? <prosi>
|
więcej: http://forum.ifilm.pl/index.php?topic=27280.0;wap2
|
|
Pon 0:12, 19 Kwi 2010 |
|
Athreas
Immunolog
Pochwał: 5
Miasto: Szczecin, ale czasem zawiewa mnie gdzie indziej//Waw
|
Powrót do góry |
|
|
|
ooo!! dzięki! dokładnie o to chodziło :)
|
|
Wysłany:
Pon 16:31, 19 Kwi 2010 |
|
kuczola
Student medycyny
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pamięta ktoś który to odcinek w którym cuddy miała depresje i całowała się z housem
|
|
Wysłany:
Pią 14:09, 23 Kwi 2010 |
|
kindża
Student medycyny
|
Powrót do góry |
|
|
|
5x06 "Joy"
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Pią 14:12, 23 Kwi 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna
Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
|
|
|
hejka, mam pytanko i proszę o pomoc
w którym odcinku House tańczy na jakimś balu i kiedy rwie jakieś zdjęcia z Cuddy i Lucasem czy coś takiego
|
|
_________________ ,,wszyscy kłamią"
Wysłany:
Pią 20:39, 14 Maj 2010 |
|
HOUSE13
Student medycyny
Miasto: SL GKS ,,OLSZA\\\" Olszyna
|
Powrót do góry |
|
|
|
HOUSE13 napisał: | w którym odcinku House tańczy na jakimś balu |
6x07 - Known Unknowns
HOUSE13 napisał: | kiedy rwie jakieś zdjęcia z Cuddy i Lucasem czy coś takiego |
6x12 "Remorse"
|
|
_________________ avek mój
"Jestem nieuczciwy i uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość.To uczciwi są nieprzewidywalni ,zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie głupiego..."- Kapitan Jack Sparrow
Zazdrość to chyba najstarszy motyw morderstw na świecie.-Seeley Booth
:houselove: kliknij, jeśli jesteś fanem serialu Bones
Wysłany:
Pią 20:45, 14 Maj 2010 |
|
poprostuxzjawa
Reumatolog
Pochwał: 39
Miasto: Młodocin
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
|
|
Strona Główna
-> Ogólne |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 Następny |
Strona 19 z 22 |
|