Rozmowy w t(ł)oku #12
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 143, 144, 145 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gorm napisał:
Katia napisał:
polecam Ci serię Krajewskiego o Eberhardzie Mocku (te wszystkie "cośtam w mieście Breslau" Razz ) - uważam, że są jeszcze lepsze Smile

A ja się nie zgadzam zdecydowanie. Klimat może i fajny, taki "brudny" ale jeśli uważasz, że książki powinny być w miarę logiczne to nie dla Ciebie. Przeczytałem ze 3 jego książki a w każdej zakończenie było, za przeproszeniem dam, z dupy.

Które czytałeś? "Dżuma w Breslau" to chyba moja ulubiona. I nie miałam zastrzeżeń do zakończeń...
W każdym razie Krajewski jest sprawniejszy językowo od Larssona.

PostWysłany: Sro 20:25, 05 Maj 2010
Katia
Patomorfolog
Patomorfolog

Pochwał: 12

Miasto: Warszawa
Powrót do góry

Salamandra ja też :mdleje: po 200 stronach sprawdzam co na końcu będzie :mdleje: wkurza mnie to strasznie ale nie mogę się powstrzymać :roll:

PostWysłany: Sro 20:26, 05 Maj 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11

Powrót do góry

Arr, dlatego ja zawsze czytam spoilery, lubię wiedzieć co będzie na końcu filmu czy książki, czym irytuję wszystkich znajomych ;)

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Sro 20:27, 05 Maj 2010
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Arroch napisał:
Katia

Spojler:

nie będzie big loff Salander&Blomkvist jeśli o to pytasz :P

poza tym, ostatnio przeczytałam, że powieści miało być z 7 czy 8 O.o ale Larrson umarł więc tylko 3 są...

Spojler:

To może i dobrze... To by było takie "na siłę" - i tak już mam wrażenie, że Larsson nie może się oprzeć wepchnięcia do łóżka każdego z każdym - troszkę to grafomańskie z jego strony. Z drugiej - może odrobinę szkoda, bo Lisbeth by się przydał ktoś taki, jak on

Szkoda, że są tylko 3....

PostWysłany: Sro 20:27, 05 Maj 2010
Katia
Patomorfolog
Patomorfolog

Powrót do góry

Arroch napisał:
końcówka 3 jest taka dziwna jak dla mnie... zresztą SAMA PRZECZYTASZ

Arroch, wg mnie końcówka jest w stylu poprzednich, nie wiem, czy wiesz o co mi chodzi. :)

Cytat:
jeszcze nie wiem co, na razie nie mam w ogóle pewności czy do końca tyg dożyje, chociaż wet mówi, że dobrze się trzyma

Aha. Czyli pożyjemy, zobaczymy? ;)

wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki> Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica

PostWysłany: Sro 20:28, 05 Maj 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 14

Powrót do góry

Katia, dżumy akurat chyba nie czytałem. Ale czytałem tę, która zaczyna się od 4 martwych marynarzy i tę, w której jest historia jego i jego żony.

Już pościeliłem!

PostWysłany: Sro 20:29, 05 Maj 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

Gusia hej! :) co tam u Ciebie? :)

wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki> Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica

PostWysłany: Sro 20:33, 05 Maj 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Gorm napisał:
Katia, dżumy akurat chyba nie czytałem. Ale czytałem tę, która zaczyna się od 4 martwych marynarzy i tę, w której jest historia jego i jego żony.

Tej z marynarzami prawie już nie pamiętam... Czy to ta, w której jest jego ojciec?
Ta z ojcem ("Widma w mieście Breslau") mi się podobała...
Ta z żoną ("Koniec świata w Breslau") nieco mniej.
Lubię "Cień minotaura" (Mock & Popielski, Breslau i Lwów...)

PostWysłany: Sro 20:34, 05 Maj 2010
Katia
Patomorfolog
Patomorfolog

Powrót do góry

Salamandra :lol:

Katia o każdym z każdym gadałyśmy już kilka razy z Sal :lol:

Spojler:

co do S&B to szczerze mówiąc czytając 3 byłam nastawiona, że na 100% tak się skończy, ale jednak okazało się inaczej to pomyślałam sobie "o ta książka jest w stanie chociaż trochę mnie jeszcze zaskoczyć" to w sumie fajne uczucie było :) w 3 Blomkvist poznaje taką policjantkę i chyba zaczyna dojrzewać dzięki niej emocjonalnie :)

Z jednej strony szkoda, z drugiej jakby było 8 to nie uczyłabym się pół roku :lol:

Dodano 1 minut temu:

wiolka17 tak dokładnie tak :] z zającem, co do końcówki trochę jest, ale ta akcja z tym strong menem na końcu nie była fajna :/

PostWysłany: Sro 20:35, 05 Maj 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry

Arroch

Spojler:

to by było takie mega-nierealistyczne, gdyby Mikael miał być z Lisbeth. Pomijając różnicę wieku - wyobrażasz sobie na przykład jakiś wspólny krąg znajomych, żarty itd.? Ona jest taka "za dzika". Z drugiej - mam takie skrzywienie, że uwielbiam "romantyczne" shipy i w sumie ucieszyłabym się, gdyby Mikael chciał być z Lisbeth. To by było słodkie ;)

PostWysłany: Sro 20:38, 05 Maj 2010
Katia
Patomorfolog
Patomorfolog

Powrót do góry

A tak a'propos to gdzieś czytałam, że Hollywood chce własną wersję Millennium nakręcić i Blomkvista ma Brad Pitt grać :lol:
Szwecką wersję oglądałam i nie byłam w stanie przyzwyczaić się do brzydoty niektórych aktorów :mdleje: wszyscy oprócz Salander byli wg. mnie źle dobrani :lol:

Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry

Arroch

Spojler:

Ja pomyślałam o tym samym! Ale wiesz, jakby napisał te 8 części, to mogłaby mu z tego wyjść telenowela. ;) Niezłe było ostatnie spotkanie Salander z braciszkiem. :]

wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Wiecie co? Chyba zrobię sobie herbatki, pójdę zerknąć jednym okiem na "You can dance" i przytulę już to "Millennium" ;)
Do przeczytania!

Dodano 41 sekund temu:

Arroch napisał:
A tak a'propos to gdzieś czytałam, że Hollywood chce własną wersję Millennium nakręcić i Blomkvista ma Brad Pitt grać :lol:
Szwecką wersję oglądałam i nie byłam w stanie przyzwyczaić się do brzydoty niektórych aktorów :mdleje: wszyscy oprócz Salander byli wg. mnie źle dobrani :lol:

Wciąż zapominam przynieść płyty koledze, który ma mi to zgrać...

PostWysłany: Sro 20:40, 05 Maj 2010
Katia
Patomorfolog
Patomorfolog

Powrót do góry

Arroch napisał:
A tak a'propos to gdzieś czytałam, że Hollywood chce własną wersję Millennium nakręcić i Blomkvista ma Brad Pitt grać Laughing
Szwecką wersję oglądałam i nie byłam w stanie przyzwyczaić się do brzydoty niektórych aktorów mdleje wszyscy oprócz Salander byli wg. mnie źle dobrani

Szczerze powiem, że nie oglądałam, ale koleżanka mi to streściła i jakoś straciłam zapał, żeby to obejrzeć.

Cytat:
ale ta akcja z tym strong menem na końcu nie była fajna :/

to nie czytaj mojego poprzedniego posta. ;)

Dodano 1 minut temu:

Katia napisał:
i przytulę już to "Millennium"

I ukochaj i nazwij je Dżordż. :mrgreen: To :papapa: i miłego czytania. :)

PostWysłany: Sro 20:43, 05 Maj 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Katia

Spojler:

Dla Mikaela wiek to raczej nie przeszkoda :lol: on dużo starsze też lubi :P

PostWysłany: Sro 20:43, 05 Maj 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 143, 144, 145 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899  Następny
Strona 144 z 899

Skocz do: