Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 457, 458, 459 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Jasne, bo pewnie każą jej się liśćmi zabezpieczać, już to widzę Wink Laska ściemnia i robi z siebie ofiarę Rolling Eyes

Ja nie wiem, nie mieszkam z nią, ale jej matka jest za granicą i to... typowo wiejska rodzina.

Cytat:

W sensie czyje? chtry

Dziewczyny mojego brata :hahaha: No nic, widocznie jestem szytwniarą, że mnie nie śmieszą :D

PostWysłany: Nie 18:24, 07 Paź 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

jeanne, zaciekawiłaś mnie stwierdzeniem "typowa wiejska rodzina :D Uwielbiam wieś, uwielbiam przebywać na wsi i lubię ludzi ze wsi :) No a poza tym jak to się ma do kupowania podpasek? Jest to typowy produkt pierwszej potrzeby dla kobiety, jak mydło, proszek, pasta do zębów, itp. dla każdego człowieka. I rodziny wiejskie jak najbardziej robią takie zakupy, nawet te najbardziej zacofane i zaściankowe :D Kto jej kupował podpaski, kiedy nie znała twojego brata? :D
No dobra, wiem, że to nie są pytania do Ciebie, ale tak czy siak podtrzymuje swoją teorię o jawnej ściemie i naiwności Twojego brata (że o mamie nie wspomnę). A nie myślała o wzięciu jej całkiem na utrzymanie? Pewnie spełniłoby się marzenie dziewczyny, te o byciu utrzymanką :D

PostWysłany: Nie 19:22, 07 Paź 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:
jeanne, zaciekawiłaś mnie stwierdzeniem "typowa wiejska rodzina Very Happy Uwielbiam wieś, uwielbiam przebywać na wsi i lubię ludzi ze wsi Smile No a poza tym jak to się ma do kupowania podpasek?

Jej matka nie zawsze była za granicą. Nie wiem, jak dokładnie tam jest, ale jedno masz rację - mój brat jest naiwny.
Typowo wiejska - tak samo, jak moja. Nie chodzi mi tu o miejsce zamieszkania, tylko o stan umysłu.Wiem, jakie ja miałam opory żeby powiedzieć matce o tym, że dostałam okres i to był jedyny raz kiedy o tym z nią gadałam.* Istny temat tabu. ** :roll: Dlatego rozumiem, że może mieć opory przez poproszeniem ojca, czy braci o kupno takich artykułów, zwłaszcza, że ona jest strachliwa. o.O
Mój brat dobrał się z nią perfekcyjnie - tak samo głupi, tak samo leniwi, tak samo bez jakiegoś... rozgarnięcia życiowego i z myśleniem, że pieniądze spadają z nieba :roll:

*O dziwo z kolegami mogę o tym rozmawiać normalnie :hahaha:
** Jak chcę żeby moja mamuśka przestała mi ględzić, to mówię o seksie. Tak się peszy, że nie potrafi wydusić z siebie słowa.

PostWysłany: Nie 21:24, 07 Paź 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Typowo wiejska - tak samo, jak moja. Nie chodzi mi tu o miejsce zamieszkania, tylko o stan umysłu.Wiem, jakie ja miałam opory żeby powiedzieć matce o tym, że dostałam okres i to był jedyny raz kiedy o tym z nią gadałam.* Istny temat tabu. ** Rolling Eyes Dlatego rozumiem, że może mieć opory przez poproszeniem ojca, czy braci o kupno takich artykułów, zwłaszcza, że ona jest strachliwa. o.O

No tak, tylko ten stan umysłu nie ma nic wspólnego z wsią :) W wielu domach są pewne tematy tabu, u mnie też na kilka tematów się po prostu nie rozmawiało i koniec. Każdy z niewiadomych przyczyn peszył się i unikał ich jak ognia. Natomiast większość moich znajomych i rodziny ze wsi bardzo otwarcie rozmawiało z rodzicami na te tematy :)
No ale zostawmy już kwestię wiejskości, bo nie w tym sęk. Domyślam się, że bracia musieli mieć a może mają potrzebę kupowania np. prezerwatyw za pieniądze od rodziców. jakoś zapewne tę kwestię rozwiązali i zapewne nie omawiali tego z rodzicami :D Podobnie dziewczyna, która jest na tyle duża, że przesiaduje u faceta, może iść do sklepu i podpaski kupić sobie sama. Nie jest to produkt ani nadmiernie drogi ani wymagający pozwolenia :D Dobra, wiem, że czepiłam się tych podpasek, ale dla mnie po prostu komiczny temat :D Rodzice jej nie kupią, no jasne :D

PostWysłany: Pon 11:01, 08 Paź 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:
Podobnie dziewczyna, która jest na tyle duża, że przesiaduje u faceta, może iść do sklepu i podpaski kupić sobie sama. Nie jest to produkt ani nadmiernie drogi ani wymagający pozwolenia Very Happy Dobra, wiem, że czepiłam się tych podpasek, ale dla mnie po prostu komiczny temat Very Happy Rodzice jej nie kupią, no jasne Very Happy

Dla mnie bardziej komiczne było, jak jej kupował pastę do zębów, ale rozumiem, że to dla dobra wspólnego 8)
Nie wiem, to jest dla mnie ponad siły, tzn. zrozumienie tego. Jestem zbyt głupia.

Ale dzisiaj okazało się, że moi "koledzy", to jednak dzieci. Powiedz im coś prawdziwego, to zaraz oblecą pół szkoły opowiadając twoim koleżankom, że się do nich nie odzywasz. Cool 8)

PostWysłany: Pon 20:19, 08 Paź 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Ja mogę iść jako partner hahaha hahaha hahaha hahaha

Super :) tylko co na to Gosia? :hahaha:

jeanne napisał:
Za miesiąc matury próbne, a ja nic nie powtórzylam, jestem pro. Myślę, że im gorzej napisze te próbne, tym bardziej będę miała motywacje żeby się ogarnąć.

Moje oceny to ciąg złożony głównie z 3 i 2 -,- Bynajmniej mnie to nie motywuję wręcz przeciwnie.
Podobno na naszych sprawdzianach z biologii są czasem zadania z Bukały. Ratunku zajrzałam do tych z ruchu i hormonów, umiem 1/10 a rozwiązań ni ma :(

jeanne napisał:
Nie, ale u mnie to jest tak, że nauczycieli nie ma nigdy tak "na szkole". Siedzą w pokoju nauczycielskim i tyle. W szkole jest ok 1000 uczniów, więc nie ma możliwości kojarzyć wszystkich. Ale jak już każdy będzie musiał mieć identyfikator wyciągnięty, no to... Neutral

I wierzysz w to, że będą sprawdzać czy każdy ma identyfikator bądź patrzeć.?

Musiałam zrobić prezentację na PP o człowieku przedsiębiorczym czy tam sukcesu. Dwie godziny w plecy :( Wybrałam J. K. Rowling i niektóre źródła uświadomiły mi, że nim napisała Harry'ego Pottera zmagała się z depresją i chciała popełnić samobójstwo. Umiem sobie wybrać postać do prezentacji nie ma co :hahaha:
Wcześniej uzupełniałam moje definicje z chemii, żeby na sprawdzianie napisać tak, by dostać ten jeden punkt, szaleństwo :hahaha: A jutro mam kartkówkę z wf i list z angielskiego. Pojutrze chemia, a potem biologia.

PostWysłany: Pon 20:47, 08 Paź 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

pantera mglista napisał:
Super Smile tylko co na to Gosia? hahaha

Nic jej nie powiemy :mrgreen: Powiemy, że wyjeżdżam na weekend :mrgreen:

PostWysłany: Pon 21:13, 08 Paź 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Po zjedzeniu całej czekolady postanowiłam jutrzejszy poranek poświęcić pieczeniu muffinkom, zamiast iściu do szkoły. 8)
Tia. Wolę dokarmiac Kamila po lekcjach niż się uczyć.

Cytat:

Podobno na naszych sprawdzianach z biologii są czasem zadania z Bukały. Ratunku zajrzałam do tych z ruchu i hormonów, umiem 1/10 a rozwiązań ni ma Sad

A potrzebujesz odpowiedzi do bukały? To mogę przesłać ^^

Cytat:
I wierzysz w to, że będą sprawdzać czy każdy ma identyfikator bądź patrzeć.?

To nie kwestia wiary. Wiem, jak sprawdzają chociażby obuwie zamienne. A jak teraz jest u nas gimnazjum otworzone to dyrektor jeszcze bardziej fiksuje.

Cytat:
A jutro mam kartkówkę z wf i list z angielskiego. Pojutrze chemia, a potem biologia.

Kartkówkę z wf? :hahaha: Ja mam na jutro zadanie z wosu, historii, angielskiego, polskiego i matmy, więc... Więc pójde tylko na biologię.

PostWysłany: Pon 21:31, 08 Paź 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Po zjedzeniu całej czekolady postanowiłam jutrzejszy poranek poświęcić pieczeniu muffinkom, zamiast iściu do szkoły. Cool
Tia. Wolę dokarmiac Kamila po lekcjach niż się uczyć.

Chętnie zostałabym razem z Tobą i piekła muffinki. Szczególnie, że mam wszystkiego dość.

jeanne napisał:
A potrzebujesz odpowiedzi do bukały? To mogę przesłać ^^

Tak, byłabym wdzięczna :przytul:

jeanne napisał:
To nie kwestia wiary. Wiem, jak sprawdzają chociażby obuwie zamienne. A jak teraz jest u nas gimnazjum otworzone to dyrektor jeszcze bardziej fiksuje.

Twoja szkoła jest niemożliwa :hahaha:

jeanne napisał:
Kartkówkę z wf? hahaha Ja mam na jutro zadanie z wosu, historii, angielskiego, polskiego i matmy, więc... Więc pójde tylko na biologię.

Tak :hahaha: Ja mam jutro list na angielskim, potem 2 polskie, matmę, PP i wf więc najlepiej byłoby zostać i się pouczyć z chemii i biologii :roll:

Dodano 1 minut temu:

alhambra napisał:
Nic jej nie powiemy Mr. Green Powiemy, że wyjeżdżam na weekend Mr. Green

To będzie nasza tajemnica :hahaha:

PostWysłany: Pon 22:18, 08 Paź 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Tak, byłabym wdzięczna przytul

Tylko kurcze, jak znajdę jakiś czytnik kart, bo mi laptop padł :| A które potrzebujesz?
Cytat:

Chętnie zostałabym razem z Tobą i piekła muffinki. Szczególnie, że mam wszystkiego dość.

Nie wyszły mi 8) A w szkole mimo, że na 3 lekcjach to było beznadziejnie 8)
Cytat:

Twoja szkoła jest niemożliwa hahaha

No weeź. Ja tu chce wejść o 10:40, a tu drzwi zamknięte i karteczka, że wejście tylko z tej i z tej strony o.O

Ale dzisiaj facet od matmy mnie złapał na bawieniu sie telefonem. Wychodzimy z klasy i wpadłam na niego o.O
- Nie baw się telefonem na lekcji!
- Ale on mi wibruje :C
- Co robi?
- No wibruje!
- To mu się nie daj.
i poszedł o.O

PostWysłany: Wto 17:38, 09 Paź 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Tylko kurcze, jak znajdę jakiś czytnik kart, bo mi laptop padł Neutral A które potrzebujesz?

Nie wiem czy do tego masz, to jest nazywane zbiorem ćwiczeń, gdzie indziej jeszcze pakietem zadań :roll:
Hormony-regulacja dokrewna, czynny i bierny aparat ruchu, fizjologia wzrostu i rozwoju roślin.
Te hormony zaczynają się od zadania :
Podwzgórze z przysadką mózgową łączą się za pomocą naczyń krwionośnych oraz aksonów wyspecjalizowanych komórek nerwowych, tak jak przedstawiona na schemacie...

jeanne napisał:
Nie wyszły mi Cool A w szkole mimo, że na 3 lekcjach to było beznadziejnie Cool

Ja na angielskim miałam:
1) Jesteś na kursie w Wielkiej Brytanii w miejscowości Shrewsbury.Twoim zadaniem jest napisać krótka notatkę, gdyż kilkoro studentów spóźnią się na zajęcia a sala w której zawsze są zajęcia została zmieniona ze względu na chorobę prowadzącego nauczyciela . Napisz krótkie ogłoszenie i umieść je na drzwiach sali :
Napisz ;
- dlaczego lekcja się nie odbędzie w tej sali,
- jak dojść do nowej sali,
- co przynieść ze sobą na lekcje,
- kto będzie prowadził zajęcia
2) Napisz list.Właśnie wróciłeś z kursu w Wielkiej Brytanii. Mieszkałeś tam razem z angielską rodziną.Niestety,zostawiłeś coś ważnego w ich domu:
-podziękuj za gościnę i przedstaw problem.
-wyjaśnij dlaczego ten przedmiot jest dla Ciebie ważny i dodaj przynajmniej 2 powody.
-opisz ten przedmiot,podając przynajmniej dwa szczegóły.
-poproś,aby przesłali Ci ten przedmiot i przeproś za kłopot.

Nie muszę wspominać jak pisanie takich rzeczy wygląda z moją znajomością angielskiego, jako cenny przedmiot wystąpiła książka, krórą dostałam :hahaha:
A co miałaś na tych 3 lekcjach?

jeanne napisał:
No weeź. Ja tu chce wejść o 10:40, a tu drzwi zamknięte i karteczka, że wejście tylko z tej i z tej strony o.O

Ale dzisiaj facet od matmy mnie złapał na bawieniu sie telefonem. Wychodzimy z klasy i wpadłam na niego o.O
- Nie baw się telefonem na lekcji!
- Ale on mi wibruje :C
- Co robi?
- No wibruje!
- To mu się nie daj.
i poszedł o.O

Dziwny jest ten Twój facet z matmy :hahaha: Ja na matmie uważam, ale spytaj mnie co było na polskim. Mogę Ci opowiedzieć o turnieju LOLa czy jakie komiksy rysował w podręczniku mój kumpel i o wszystkim poza tym co było na tych 2 godzinach polskiego.

Mój brat dostał kapę z chemii, czemu mnie to bawi :hahaha: A jutro mam z chemii sprawdzian.

PostWysłany: Wto 18:37, 09 Paź 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

http://ecsmedia.pl/c/biologia-zbior-zadan-maturalnych-poziom-rozszerzony-b-iext2835740.jpg
http://images.gildia.pl/_n_/sklep/50/50273-180.jpg

Ja mam takie w których mogłoby być, ale coś mi sie wydaje, że w tym nie będzie. Tzn. w tym drugim są elementy fizjologii człowieka.

Cytat:

Nie muszę wspominać jak pisanie takich rzeczy wygląda z moją znajomością angielskiego, jako cenny przedmiot wystąpiła książka, krórą dostałam hahaha

A ja narzekałam na moje podanie o pracę o.O Za to mam jutro wypracowanie z polskiego. Dzisiaj się dowiedziałam. Z lektur, których na oczy nie widziałam :D

Cytat:
Ja na matmie uważam, ale spytaj mnie co było na polskim.

ja dzisiaj malowałam paznokcie i wycinałam obrazki na szafkę, aż mi wstyd o.O

PostWysłany: Wto 19:06, 09 Paź 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Ja mam takie w których mogłoby być, ale coś mi sie wydaje, że w tym nie będzie. Tzn. w tym drugim są elementy fizjologii człowieka.

Ja mam takie, tylko odpowiedzi nie ma :( :
http://chomikuj.pl/wiedzma08/Galeria/MATURA/BioLoGiA/Materia*c5*82y+naukowe/BIOLOGIA+-+Barbara+Buka*c5*82a+-+zbi*c3*b3r+*c4*87wicze*c5*84+%28pakiety+zada*c5*84%29

Te pierwsze co pokazałaś też mam, już normalnie jako książkę nie w wersji elektronicznej.

jeanne napisał:
A ja narzekałam na moje podanie o pracę o.O Za to mam jutro wypracowanie z polskiego. Dzisiaj się dowiedziałam. Z lektur, których na oczy nie widziałam Very Happy

Dostałam 2 z polskiego :hahaha: Był sprawdzian z modernizmu, do tego Ludzie Bezdomni i Wesele.

jeanne napisał:
ja dzisiaj malowałam paznokcie i wycinałam obrazki na szafkę, aż mi wstyd o.O

Nie czuć jak malujesz? Ja mniej ambitnie po prostu, gadałam, pisałam.
Dziś Kamil na całą klasę chyba kończył opowiadać jakiś żart, a ma donośny głos: "A ta na zewnątrz to była prostytutka" akurat w momencie jak na przerwie do naszej klasy wtargnęła pani z chemii :hahaha:

PostWysłany: Wto 19:19, 09 Paź 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Co za dzień, nie wiem jak się nazywam.

Irytuje mnie ten plan, zajęcia albo na rano trwające do wieczora z jakimiś tam przerwami (albo i nie), albo dopiero na późniejszą godzinę. Ni w dupę, ni w oko, wolałabym wstawać rano i kończyć o przyzwoitej porze. Do pracy by można pójść, a tak... W dodatku zdzierżyć nie mogę tych nowych dziewuch, popisują się nie wiadomo czym i co niektóre chyba pomyliły kierunki, nawet same tak twierdzą :roll:

PostWysłany: Wto 20:28, 09 Paź 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Cytat:
Nie strasz nawet... Co jest aż tak źle?

Lekko nie jest :D Po 5 miesiącach lenistwa wszystko tak nagle przytłacza. Pierwsze wykłady z analizy to czarna magia, myślałem że nadrobie z fizyki ale tu na podstawach już jest potrzebna "matematyka wyższa" a zadania z głupiej kinematyki są już na zupełnie innym poziome niż w lo :D Chociaż udało mi się już złapać jednego pkt za aktywność i jednego mam po dzisiejszej kartkówce jeszcze 23 i zalicze ćwiczenia :D

Ogólnie to nie jest lekko i dużo pracy przedemną. Najbardziej się obawiałem tej analizy i słusznie choć kursy e-trapez już mi sporo rozjaśniły. Najlepsze są ćwiczenia bo mamy powtórki z LO ale i tak rzadko sie zdarza żebym umiał rozwiązać jakiś przykład :)

Jedyny lajtowy przedmio to oczywiście humanistyczny oraz podstawy technologi informacyjnej. Jeszcze w sumie nie mieliśmy wykłady z opracowywania danych ale z tego co skminiłem to także jest hardkorowe. Więc długa droga do zostania fizykiem, jeżeli oczywiście zdam pierwszą sesje. Potem już podobno z górki idzie :]

Banner pożyczony od Jeanne
Zamałżowiony kochanej Pauli :*

PostWysłany: Wto 23:11, 09 Paź 2012
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15

Miasto: Starachowice
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 457, 458, 459 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 458 z 552

Skocz do: