Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 489, 490, 491 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jigu! Ty żyjesz!

Żyję, ale co to za życie :shock:

Zestarzałem się jak mój domowy pecet, zapuściłem bródkę (wszyscy znajomi są nią zachwyceni. Oczywista mowa o znajomych gejach) :P
Jednym słowem z beztroskiej jednostki zmieniłem się w starego zdziadziałego zgreda, praca-dom-praca-dom-praca i tak w koło macieju.

Cytat:
Streszczaj szybciutko, co u Ciebie, jak rodzinka, jak rośnie JigSaw Junior i takie tam inne

Tobiego rozpuściliśmy jak dziadowski bicz i rosnie nam taki mały truciciel dupy, który przez pięć minut nie potrafi się sobą zająć. Na szczęście odziedziczył urodę po tatusiu i pełni rolę wabika na spacerach. jasiek to typ intelektualisty, który ma głęboko w ...ekhm poważaniu opinię starych, a właściwie Anety i ojca, bo mnie traktuje jak kumpla i bankomat zarazem. Kumplomat jednym słowem. Mamy jeszcze miesięczne cudo, które jest oczkiem w głowie tatusia- taka moja perełka. Właściwie jej funkcje życiowe ograniczają się do spania i jedzenia. Taki mały aniołeczek w tym domu wariatów. Uff...

Dwa lata temu byłem młody, piękny, wolny jak ptak...a teraz co? mięsień piwny, domowe przedszkole, praca i wiecznie narzekająca białogłowa z rozstępami szerokimi jak Wisła :) Ale co tam, kocham te moje rozstępy X)

Lepiej napiszcie co u Was słychać, bo raczej nie dam rady nadrobić zaległości w postach :)

So, darling, if you smell Something burning, it's my heart.

PostWysłany: Nie 15:13, 03 Lut 2013
JigSaw
Diabetolog
Diabetolog

Pochwał: 30

Miasto: Miasto Grzechu
Powrót do góry

Spoko, moje życie przez ten czas, jak Cię tu nie było, niewiele się zmieniło ;) Generalnie podobnie jak u Ciebie: praca, dom, praca, dom, praca, dom, ale nie mam dzieci :P
Zmieniłam pracę. Nie wiem, czy byłeś na etapie mojej pierwszej pracy w stolicy, która była kompletną porażką, ale w każdym razie teraz mam drugą, z której jestem zadowolona :) Jest taka, jaką chciałam. Nawet kasę mi dali, jakiej zażądałam, ale jak wiadomo, apetyt rośnie w miarę jedzenia i teraz już stwierdziłam, że za mało im zaśpiewałam :roll: Ech, weź tu usatysfakcjonuj pracownika :mrgreen:
Obecnie myślę o kupnie jakiegoś niewielkiego, aczkolwiek przyjaznego i własnego "M". Że kwatery na centralnym są zajęte, to trzeba troszkę zacisnąć pasa i odłożyć niewielką sumkę na jakiś wkład własny, bez którego ani rusz :)
Kobieta ta sama (bez rozstępów :mrgreen: ) i też ją kocham niezmiennie :)
No może bardziej niż na początku, bo zyskuje w moich oczach, troszcząc się o mnie i cały ten pierdolnik dookoła mnie :D
Dobrze, że u Ciebie niewiele się zmienia - ustatkowanie ma jak dla mnie same zalety :wink:
No i gratuluję nowego członka rodziny :) Swoją drogą, Jigu, Ty ogierze rozpłodowy :mrgreen:

PostWysłany: Nie 15:24, 03 Lut 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

JigSaw napisał:
Hello sick people! Nie zaglądałem tutaj całe lata świetlne.

Cześć :)

jeanne napisał:
Na pocztę ^^ Wysłałąm jeszcze raz :*

Moja poczta mnie chyba strajk ogłosiło, bo nic ;( Już nawet spam i kosz przejrzałam choć wcześniej normalnie od Ciebie dochodziły.

jeanne napisał:
U mnie Aga dostała 1 z chemii. Nasza klasowa elita wręcz płakała ze śmiechu.
Ja nie wiem. Ja tego nie ogarniam w ogóle. Fizykę, a dokładnie elektromagnetyzm zawaliłam przez mój brak widzenia przestrzennego, nawet fizyk nie miał do mnie pretensji, ale przy matmie znajomośc wzorów mnie nie uratuje.

Moja wyobraźnia przestrzenna jest okropna. Nawet z układaniem kostki Rubika miałam problem.

jeanne napisał:
Właśnie nie mam! A powinnam mieć bo mam ją oddać przed feriami. Planuje nie chodzić na polski Very Happy
Ja nie zmieniałam. Zostaje biologia, chemia na poziomie rozszerzonym i fizyka na podstawie. Załuje troche angielskiego, że nie wzięłam rozszerzenia, ale skoro mi to niepotrzbne to niczego to nie będę zaspokajać chorych ambicji ^^

Mnie we wtorek spytała z polskiego :hahaha: Wolisz nie wiedzieć jak to wyglądało.
Ja zmienię chemię na rozszerzoną, będę mieć 0 %. A nawet jakby zdarzył się wiekopomny cud i bym napisała na tyle, żeby się dostać np. na weterynarię, to moja matka jest temu przeciwna.

PostWysłany: Nie 20:49, 03 Lut 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Dzień dobry!
*wyciera kurze, zapala lampki*
Ciągle tutaj zerkam i smutno patrzeć na taką ciszę. Co u Was?

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Nie 10:20, 10 Lut 2013
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Salamandra napisał:
Dzień dobry!

Cześć :)
Wróciłam o 5 nad ranem i się przespałam. Byłam na osiemnastce i do tej pory nie umiem wyjść z szoku po zachowaniu pewnej osoby. Btw pół mojej i kumpla orzechówki kupionej na spółkę nam wypili :( A podobno nikt nie lubi. Od poniedziałku zaczynam ferie, ale i tak muszę pomaszerować do szkoły na 9 (to się wyśpię :( ) na dodatkową biologię przygotowującą do rozszerzonej matury.
A co i Ciebie Salamandra? :)

PostWysłany: Nie 13:34, 10 Lut 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Moja poczta mnie chyba strajk ogłosiło, bo nic ;( Już nawet spam i kosz przejrzałam choć wcześniej normalnie od Ciebie dochodziły.

Kurcze to wyśle zaraz jeszcze raz.
Cytat:

Moja wyobraźnia przestrzenna jest okropna. Nawet z układaniem kostki Rubika miałam problem.

Nigdy nie ułożyłam, chociaż długo próbowałam.
Cytat:
Mnie we wtorek spytała z polskiego hahaha Wolisz nie wiedzieć jak to wyglądało.
Ja zmienię chemię na rozszerzoną, będę mieć 0 %. A nawet jakby zdarzył się wiekopomny cud i bym napisała na tyle, żeby się dostać np. na weterynarię, to moja matka jest temu przeciwna.

Ja dostałam wyniki z próbnej z chemii. I jeśli pani ma racje, że pisze się o 10% te w maju lepiej to jestem dość w czarnej dupie. Czemu jest przeciwna?

Cytat:

Hej helou Sal ;) Ja dopiero od soboty wyszłam z łóżka do innego pokoju. Złapała mnie taka infekcja, że pierwszy raz poznałam, jak to jest płakać z bólu. A u Ciebie co tam?

PostWysłany: Czw 18:36, 14 Lut 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

jeanne napisał:
Ja dostałam wyniki z próbnej z chemii. I jeśli pani ma racje, że pisze się o 10% te w maju lepiej to jestem dość w czarnej dupie. Czemu jest przeciwna?

No to mogę już składać CV do budki z hamburgerami.

Dopiero jak zobaczyłam, na ile napisałam próbną biologię, naprawdę mną trzepnęło :? Zapisałam się na korepetycje i zobaczymy, może coś się uda, skoro praca na własną rękę najwidoczniej mi nie wychodzi.

Tak poza tym to planuję koncertowy Eurotrip, który jak na razie liczy sobie dwa punkty :lol: Przydałoby się tak wygrać w totka.

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'

PostWysłany: Czw 20:50, 14 Lut 2013
Salamandra

Powrót do góry

Cytat:

No to mogę już składać CV do budki z hamburgerami.

Dopiero jak zobaczyłam, na ile napisałam próbną biologię, naprawdę mną trzepnęło Confused Zapisałam się na korepetycje i zobaczymy, może coś się uda, skoro praca na własną rękę najwidoczniej mi nie wychodzi.

Tak poza tym to planuję koncertowy Eurotrip, który jak na razie liczy sobie dwa punkty Laughing Przydałoby się tak wygrać w totka.

Ja nawet do budki chyba sie zbytnio nie nadaję, bo mnie odrzuca ten zapach.

Ja nie mam kasy na korki... I nie chcę poddać się tej presji klasy, która chodzi do dwóch różnych nauczycielek... Sama już nie wiem. Trzeba mi 93%.

Jeju jak ja Ci zazdroszczę tych koncertów! Sama bym się gdzieś wybrała, ale samej to tak mało bezpiecznie :mrgreen:

PostWysłany: Czw 22:11, 14 Lut 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Ja nie mam kasy na korki... I nie chcę poddać się tej presji klasy, która chodzi do dwóch różnych nauczycielek... Sama już nie wiem. Trzeba mi 93%.

Mi niby mama opłaca korki, ale wcale nie czuję się z tym dobrze. Boję się, że ona wyłoży tyle kasy, a ja maturę zawalę równo i nie dostanę się na wybrane studia :?

Nadal startujesz na lekarski? Masz jakąś alternatywę na wypadek wyjątkowej podłości CKE?

jeanne napisał:
Jeju jak ja Ci zazdroszczę tych koncertów! Sama bym się gdzieś wybrała, ale samej to tak mało bezpiecznie

Ja na szczęście znalazłam na drugim końcu Polski dziewczynę tak samo zakręconą jak ja :D Więc jeśli chciałabyś się wybrać np. na GD w Łodzi, to nie będziesz sama :mrgreen: Na mniejsze koncerty zawsze chodzę w pojedynkę, bo nikt z mojego otoczenia nie jest entuzjastą takich rozrywek.

PostWysłany: Pią 10:24, 15 Lut 2013
Salamandra

Powrót do góry

Cytat:
Kurcze to wyśle zaraz jeszcze raz.

Nie dane mi chyba będzie go zobaczyć :( A jak studniówka?

Cytat:

Tylko o 10%? To ja nawet z biologii nie będę miała przyzwoitego wyniku.
Bo to nie dla mnie, bo nie będę miała pracy. W sumie nic konkretnego.

Cytat:
Złapała mnie taka infekcja, że pierwszy raz poznałam, jak to jest płakać z bólu.

:przytul:

PostWysłany: Pią 14:28, 15 Lut 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Mi niby mama opłaca korki, ale wcale nie czuję się z tym dobrze. Boję się, że ona wyłoży tyle kasy, a ja maturę zawalę równo i nie dostanę się na wybrane studia Confused

Nadal startujesz na lekarski? Masz jakąś alternatywę na wypadek wyjątkowej podłości CKE?

W sumie to trudna sytuacja. Nie mogę zostać w domu, bo stracę pieniądze po ojcu. Jak pójdę na studia to nie mogę za rok startować na medycynę, bo wykorzystam punkty. Wiec zostaje mi praca. Myslałam nad wyjazdem za granicę. Ale tu pojawia się problem mojego chłopaka. Albo gdzieś załapię się do szkoły policealnej na jakiś spokrewniony medyczny kierunek i za rok spróbuje znów.
Cytat:
Na mniejsze koncerty zawsze chodzę w pojedynkę, bo nikt z mojego otoczenia nie jest entuzjastą takich rozrywek.

Ja bym pewnie też sama szła, ale mój by chyba umarl na zawał i zdecydował, że idzie ze mną, chociażby go to wcale nie kręciło. Śmiałam sie ostatnio, że pilnuje mnie bardziej niż moja mama :D
Cytat:

Nie dane mi chyba będzie go zobaczyć Sad A jak studniówka?

Może zły e-mail? Wysylam na to z konwalią i 7. Studniówka. Hm. I fajnie i nie. Poszłam z gorączką, bólem zęba i okropnym bólem nie powiem gdzie, dodatkowo z okresem. Wiec samopoczucie piękne. Z klasą nie bawiłam wcale. Z wieloma osobami nawet się nie widziałam. Poświęciłam całą uwagę na studniówce Kamilowi w sumie i to był plus, bo nie mogłam mu nic zarzucić. A potem się popłakałam i pół makijażu straciłam ^^ Ale fajnie było.
Cytat:

Tylko o 10%? To ja nawet z biologii nie będę miała przyzwoitego wyniku.
Bo to nie dla mnie, bo nie będę miała pracy. W sumie nic konkretnego.

Tzn. w naszej szkole jest taka tendencja. Że sie pisze się o 10% więcej...

PostWysłany: Pią 22:37, 15 Lut 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Może zły e-mail? Wysylam na to z konwalią i 7. Studniówka. Hm. I fajnie i nie. Poszłam z gorączką, bólem zęba i okropnym bólem nie powiem gdzie, dodatkowo z okresem. Wiec samopoczucie piękne. Z klasą nie bawiłam wcale. Z wieloma osobami nawet się nie widziałam. Poświęciłam całą uwagę na studniówce Kamilowi w sumie i to był plus, bo nie mogłam mu nic zarzucić. A potem się popłakałam i pół makijażu straciłam ^^ Ale fajnie było.

Dobry. Zresztą wysyłałaś mi chyba na ten sam reklamę i doszła, a teraz nic...
U to współczuję. Ja choć raz miałam szczęście i dostałam dzień po. U nas była właśnie tendencja do tego, że jak ktoś miał partnera/ partnerkę to tylko jemu/jej poświęcał czas praktycznie, co dla mnie akurat było mało komfortowe. Grunt, że fajnie. Ten płacz to z bólu, bo mnie na samą myśl o tym co powiedziałaś boli?

Cytat:
Tzn. w naszej szkole jest taka tendencja. Że sie pisze się o 10% więcej...

Nie wiem jak w mojej. Co prawda mamy po feriach kolejne próbne, ale szkolne z maty i polskiego, nie wiem jak z innymi przedmiotami...
Chyba czas wymyślać plan awaryjny, jeśli się na studia nie dostanę -,- , bo kontynouwać edukację do chyba nawet 25 roku życia mi się opłaca.

PostWysłany: Pią 23:35, 15 Lut 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Dobry. Zresztą wysyłałaś mi chyba na ten sam reklamę i doszła, a teraz nic...
U to współczuję. Ja choć raz miałam szczęście i dostałam dzień po. U nas była właśnie tendencja do tego, że jak ktoś miał partnera/ partnerkę to tylko jemu/jej poświęcał czas praktycznie, co dla mnie akurat było mało komfortowe. Grunt, że fajnie. Ten płacz to z bólu, bo mnie na samą myśl o tym co powiedziałaś boli?

Nie wiem, może za duże? :( Poczekam może koleżanka wrzuci wszystkim na naszą grupe na fb :D
Wiesz, normalnie to by tak nie było. Ale Kamil ma uczulenie na chłopaków i ja im powiedziałam już nawet przed studniówką, że zbytnio czasu z nimi nie spędzę. Chciałam odbić sobie na poprawinach :(
Z bólu z bólu. Nie sądziłam, że potrafie płakać z bólu, bo nigdy nie płakalam, a jednak! Matka się śmiała, że dzieci rodzi się gorzej.

Cytat:

Nie wiem jak w mojej. Co prawda mamy po feriach kolejne próbne, ale szkolne z maty i polskiego, nie wiem jak z innymi przedmiotami...
Chyba czas wymyślać plan awaryjny, jeśli się na studia nie dostanę -,- , bo kontynouwać edukację do chyba nawet 25 roku życia mi się opłaca.

Ja dostałam na ferie 10 arkuszy z matmy. To tak w ramach wynagrodzenia, że pierwsza próbna jest dopiero w marcu. I dopiero teraz się dowiedziałam o tym, jakie fajne tablice są na maturze z matematyki :buja w oblokach:
Ja na razie nawet nie chcę o tym myśleć :(

PostWysłany: Sob 14:24, 16 Lut 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Nie wiem, może za duże? Sad Poczekam może koleżanka wrzuci wszystkim na naszą grupe na fb Very Happy

Ok, to ja też czekam :)

jeanne napisał:
Wiesz, normalnie to by tak nie było. Ale Kamil ma uczulenie na chłopaków i ja im powiedziałam już nawet przed studniówką, że zbytnio czasu z nimi nie spędzę. Chciałam odbić sobie na poprawinach Sad

Aż tak zazdrosny?

Cytat:
Z bólu z bólu. Nie sądziłam, że potrafie płakać z bólu, bo nigdy nie płakalam, a jednak! Matka się śmiała, że dzieci rodzi się gorzej.

Współczuję :przytul:

jeanne napisał:
Ja dostałam na ferie 10 arkuszy z matmy. To tak w ramach wynagrodzenia, że pierwsza próbna jest dopiero w marcu. I dopiero teraz się dowiedziałam o tym, jakie fajne tablice są na maturze z matematyki buja w obłokach

My robimy same maturalne z matematyki już od chyba ponad miesiąca.
Ja dostałam na próbnej z Operonu zebrane w taką broszurę. Szkoda, że się w nich niezbyt orientowałam. Teraz przed każdym sprawdzianem lecimy do biblioteki je pożyczać :D

Cytat:
Ja na razie nawet nie chcę o tym myśleć Sad

Ja siedzę w domu i nic nie robię poza biologią w poniedziałki i wczoraj tiramisu, smęceniem, graniem. A że zerwałam praktycznie znajomość z osobą z którą miałam się spotkać po ostatniej imprezie także towarzysko jest równie ubogo....

PostWysłany: Sob 21:11, 16 Lut 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Hej ludziska, co słychać? :)

Widzę, że temat matury... Moja współlokatorka, która w przyszłym roku mogłaby już uzyskać tytuł magistra poprawia w maju maturę i jeśli pójdzie jej dobrze, to rzuci wszystko w pierony i zacznie studiować medycynę. Nawet najprawdopodobniej nie skończy studiów II stopnia, bo wtedy musiałaby opłacać dwa lata medycyny przez te punkty ECTS (w obecnej sytuacji i tak już część wykorzystała, bo zaczęła studia II stopnia, zamiast po licencjacie zrobić sobie przerwę). No cóż, czego się nie robi dla marzeń :)

PostWysłany: Sob 21:33, 16 Lut 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 489, 490, 491 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 490 z 552

Skocz do: