Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 525, 526, 527 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Juniuś napisał:
alhambra, ale mówię już o momencie, kiedy coś mogłoby być Smile Być może wtedy dotarłoby do mnie, że wcale tego nie chcę i nie potrzebuję.

Być może wtedy w ogóle jakiekolwiek zainteresowanie kobietami by Ci minęło :wink: Ale rzeczywiście, jest kilka kobiet, które bardzo mi się podobają i mnie niby pociągają. Niby, bo wiem, że gdybym mogła sobie pozwolić na coś więcej, to bym tego nie zrobiła z niewiadomych przyczyn. Są jakieś takie nietykalne dla mnie niezależnie od ich chcenia czy niechcenia :) Nie wiem czy cokolwiek zrozumiałaś, ale zmęczenie daje o sobie znać i plotę trzy po trzy :wink:
Juniuś napisał:
Zmykam oglądać Bitwę o dom

Miłego oglądania ;) Ja tu zamierzam zagrzać jutro miejsce :)

PostWysłany: Nie 21:45, 07 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

alhambra, zrozumiałam :-D Nie sądzę, że minęło by mi zainteresowanie kobietami, bo miałam już okazję się przekonać, że jednak mnie interesują na pewno. Choć nie wykluczam związku z mężczyzną, bo nigdy nie wiem, co mnie w życiu spotka. Zresztą chyba nie jestem na razie gotowa na stały związek z kimkolwiek. Obawiam się, że to ma jakiś związek ze zranieniem, którego doświadczyłam ze strony Pawła. Wiem, że to było ileś lat temu, ale czuję, że coś we mnie z tego niestety pozostało :-? Widocznie uderzyło we mnie dość mocno i gdzieś się zakorzeniło, ale staram się z tym walczyć.

PostWysłany: Nie 21:55, 07 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Juniuś, z gotowością na stały związek to jest tak, że jak trafisz na odpowiednią osobę, to będziesz gotowa, wręcz sama będziesz o to zabiegać. Oczywiście jeden człowiek szybciej i odważniej wchodzi w bliskie relacje (mówię o prawdziwym uczuciu), a drugi musi czekać na olśnienie, ale to nie znaczy, że wynika to z przeszłości. Każdy w jakiś sposób mniejszy czy większy został zraniony, ale nie zamyka się w skorupie. I Ty też zapewne nie masz skorupy, tylko sama ja sobie w pewnym sensie tworzysz w świadomości i tłumaczysz w ten a nie inny sposób. Spotkasz osobę odpowiednią dla siebie i strzelam, że najpewniej będzie to facet, dla której będziesz gotowa rzucić wszystko i może tak zrobisz :) Niektórzy czekają bardzo długo na księcia/księżniczkę, ale to normalne :) Jedyny problem z późnym wejściem w poważny związek jest taki, że im dłużej człowiek jest sam, tym trudniej mu się przyzwyczaić do życia z kimś, ale wszystko to kwestia dotarcia. Gorzej, jak się nie można dotrzeć i po jakimś czasie okazuje się, że kompletnie Wam nie wychodzi :?

PostWysłany: Pon 9:08, 08 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra, na razie jest mi dobrze samej i nie będę na siłę szukać nikogo. Ma się ktoś pojawić, to się pojawi i okaże, czy to będzie kobieta, czy mężczyzna. Czasem myślę, że chciałabym być ukierunkowana na płeć w 100%, bo tak to będę miała niemały problem. Jeśli zwiążę się z facetem, to fascynacja kobietami zawsze gdzieś będzie we mnie siedziała i przeszkadzała w życiu :-? Tak już było, a od drugiej strony nie wiem jak by to wyglądało. Być może gdybym związała się z kobietą, to brakowałoby mi mężczyzny. Zobaczymy jak będzie :) Póki co widzę po sobie, że bardziej interesują mnie jednak kobiety.

PostWysłany: Pon 11:54, 08 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Juniuś napisał:
alhambra, na razie jest mi dobrze samej i nie będę na siłę szukać nikogo.

Właśnie dlatego piszę, że musi się znaleźć właściwa osoba, a ona nigdy nie znajdzie się na siłę, zwykle to kwestia przypadku ;)

Juniuś napisał:
Jeśli zwiążę się z facetem, to fascynacja kobietami zawsze gdzieś będzie we mnie siedziała i przeszkadzała w życiu

I tu się nie zgodzę, bo to tak, jakby zakładać, że będąc ukierunkowana na 100% na facetów, będziesz fascynować się innymi facetami. Kiedy jesteś z odpowiednią osobą i wszystko w związku gra, to nie ma znaczenia, czy jest to kobieta czy mężczyzna. Z mężczyzną kobiecie jest łatwiej, bo nie trzeba się ukrywać. Tzn. w związku z kobietą też nie musisz, ale pewnie byś to robiła, bo w naszym kraju to nadal niezbyt tolerowane przez rodziny. Moja rodzina zaakceptowała ten stan rzeczy i jest OK, ale ja z natury nie lubię się ukrywać. Znajomi wiedzą, w pracy większość też i jest OK. Niemniej dużo mniej musisz poświęcić, żyjąc z facetem.

PostWysłany: Pon 12:01, 08 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:
Kiedy jesteś z odpowiednią osobą i wszystko w związku gra, to nie ma znaczenia, czy jest to kobieta czy mężczyzna.

Nie spotkałam nigdy takiej osoby, więc mówię ze swojego punktu widzenia, ale zapewne masz rację :-) Mówię tylko o tym, że będzie mi trudniej, bo mogę odczuwać pewne braki. Zobaczymy, jak będzie. U mnie niestety nie toleruje się związków homoseksualnych i raczej tego nie zmienię.

PostWysłany: Pon 12:08, 08 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Cytat:
Ostatnio moje ulubione to ser i szynka - są po prostu pyszniutkie

Mniam. Ser i szynka, ser i cebula to moje absolutne faworyty :D Choć w sumie chyba wszystkie są dobre, ostatnio próbowałam od brata grillowanych warzyw czy coś takiego i byłam przyjemnie zaskoczona.

PostWysłany: Pon 12:27, 08 Lip 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Cytat:
grillowanych warzyw

Tego jeszcze nie próbowałam :-D Za cebulowymi nie przepadam, tzn. lubię ten smak tylko w wersji Lays'ów.

Idę sobie do Beaty kupić granatową, długą spódnicę. Mam już czarną, zapragnęłam innego koloru. W Opolu widziałam piękny, ciemny morski kolor, a byłam głupia i nie kupiłam, bo stwierdziłam, że jeszcze zaczekam (ciekawe na co???). Oczywiście później już nie było i w żadnym innym miejscu nie spotkałam tego koloru :-(

PostWysłany: Pon 12:41, 08 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Cytat:
U mnie niestety nie toleruje się związków homoseksualnych i raczej tego nie zmienię.

Tego akurat się nie dowiesz, dopóki się nie przełamiesz. W mojej rodzinie byłam pewna, że mnie nikt nie zaakceptuje. Mimo to się odważyłam i okazało się, że siła miłości rodziców do dziecka może zdziałać cuda. Nigdy nie podejrzewałam, że ojciec cierpiący na odwieczną homofobię i mama gorliwa katoliczka mogą mnie zaakceptować, a teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że nie zmieniło się między nami nic, chyba że na lepsze, bo wreszcie mogę z nimi rozmawiać otwarcie i nie czuję zakłamania. Ale wszystko to kwestia indywidualnych wyborów. Ja nie wyobrażam sobie całego życia spędzić w ukryciu i zakłamaniu zwłaszcza przed najbliższą rodziną, która powinna mieć w pierwszej kolejności akceptować i kochać taką, jaką jestem :)

Dodano 3 minut temu:

Cytat:
Idę sobie do Beaty kupić granatową, długą spódnicę. Mam już czarną, zapragnęłam innego koloru. W Opolu widziałam piękny, ciemny morski kolor, a byłam głupia i nie kupiłam, bo stwierdziłam, że jeszcze zaczekam (ciekawe na co?zapytajnik). Oczywiście później już nie było i w żadnym innym miejscu nie spotkałam tego koloru Sad

Ja niedawno zakochałam się w kolorze, którego nie potrafię określić czy to różowy, pomarańczowy, czy łososiowy , czy jeszcze jakaś inna cholera :) Oczywiście weszłam do sklepu, zobaczyłam sukienkę i nie patrząc na cenę ani nie biorąc pod uwagę, jak na mnie leży, stwierdziłam, że i tak ją kupię, jak tylko będzie mój rozmiar :) Weszłam do przymierzalni, rozmiar pasował i wyszłam ze sklepu w skowronkach :P Teraz mam śliczną kieckę nieco nad kolana, więc mogę ją nakładać swobodnie do pracy, jest lekka, przewiewna i idealnie pasuje na taką pogodę :)

PostWysłany: Pon 14:00, 08 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Ja mam problem z nogami, więc raczej ukrywam nogi pod długimi spódnicami. Zresztą pasuje mi to, bo cholernie mi się podobają i świetnie się w nich czuję :) Mam takiego pecha, że natura obdarzyła mnie ciemnym, grubym owłosieniem i świeżo ogolone nogi na następny dzień już mają czarne włoski. W dodatku mam od golenia podrażnione nogi i ciągle jakieś strupy :roll: Szkoda słów, w dodatku mam na nogach owłosienie twarde jak broda u faceta. Jakbym była bogata, to bym sobie zafundowała depilację laserową i miałabym spokój.

PostWysłany: Pon 15:12, 08 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Juniuś, to masz jak wiele kobiet, jedną taką znam aż za dobrze :) To nie jest powód, żeby ukrywać nogi! :evil: Na szczęście Gosia wkłada chętnie krótkie kiecki/spodenki :P
Ja już od kilku tygodni też latam na krótko, choć obecnie na lewej nodze mam czerwony wypukły placek na pół łydki po ugryzieniu jakiejś wrednej muchy tse tse :? Oczywiście moja opalenizna jest mega niewidoczna, ale co tam :D

PostWysłany: Pon 15:17, 08 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Ja wkładam zaraz po ogoleniu, albo parę dni po jak np. idę na rower, czy chodzę po domu, ale generalnie moje nogi się na to nie nadają :-?

PostWysłany: Pon 16:03, 08 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Juniuś, trzeba się po prostu częściej golić ;) Wiem, że to upierdliwe i męczące, ale za to potem jaki widok :P Byłabyś rozgrzeszona, gdybyś miała koślawe, krzywe przeszczepy albo odstraszające kołki, ale tak to nigdy :evil:

Dodano 5 minut temu:

Tak w ogóle to siedzę sama w domu, czekam, aż kolejne pranie się skończy i się nudzę :roll: Byłam już w parku, żeby wystawić tyłek na słońce, ale ja się do tego po prostu nie nadaję...już po ostatnim przypadkowym opalaniu schodzi mi skóra z łydek i wyglądam okropnie :roll: Ale może to i dobrze, że mam jeszcze ten dzień wolny, to odgruzuję chatę i pomyślę w spokoju, zanim jutro wrócę do pracy :)

PostWysłany: Pon 16:13, 08 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra, częste golenie skutkuje podrażnieniem - po prostu nie mogę tego robić. Od razu wychodzą mi krosty, które swędzą i potem zamieniają się w strupki. Jak mam trochę dłuższe włoski, to usuwanie włosków wygląda znacznie lepiej. Kiedyś użyłam depilatora, wyrwałam włosy z cebulkami i nie miałam nawet czarnych punktów, ale to potem sprawiło, że włosy mi się wrastały i miałam jeszcze większy problem.

PostWysłany: Pon 16:36, 08 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Juniuś, wymyślasz! Marsz nakładać krótką spódnicę :twisted:
Mieszkanie odgruzowane i czekam tylko na ostatnie pranie, które będzie gotowe za pół godziny :)
Siedzę dziś głodna, od śniadania nic nie jadłam, ale obawiam się, że nie dam rady zbyt długo się głodzić :? A chciałam wyglądać jak człowiek chociaż latem :?

PostWysłany: Pon 16:45, 08 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 525, 526, 527 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 526 z 552

Skocz do: