|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 564, 565, 566 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny
|
 |
|
 |
|
| Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
| Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
maagdaa, jeśli biologia albo matematyka, to mogę ;)
A jeśli chodzi o protest, nie zrozum mnie źle, jestem za Warszawą, ale z tego powodu wychodzić na ulicę? Organizować jakieś spędy? I po co? Przecież to nic nie zmieni. A nawet nie chcę sobie wyobrażać, co musi czuć rodzina. To jest okrutne i bezmyślne, i stawia nas w złym świetle. Jestem za zmianą miejsca pochówku, ale przeciwko protestom. :?
|
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Sro 14:45, 14 Kwi 2010 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
|
Shitzune, hmm, to proszę powtórzyć cały materiał z matematki na test ! :D
No, w sumie racja, co do tego protestu. Może i wyjście na ulice to nie do końca najlepsza metoda, ale widząc coś takiego powinni jakoś reagować. Na pogrzeb mają przyjechać ważni ludzie z całego świata, a tu przed Wawelem ludzie krzyczący, że coś im się nie podoba, co do miejsca...
Z całym szacunkiem dla prezydenta, ale uważam, że nie zasłużył się na tyle, żeby pochować go obok Piłsudskiego !
Dodano 4 minut temu:
W ogóle 'zginął prezydent z małżonką i inni'.
W tym samolocie, w czesie tej katastrofy wszyscy byli równi.
I moim zdaniem chcą go pochować na Wawelu tylko dlatego, że zginął śmiercią tragiczną. Co On takiego zrobił dla naszego kraju ?
Był za niepodległością Gruzji, ok. Piłsudski zrobił jednak TROCHĘ więcej.
Poza tym mówienie, że był nie zastąpiąny doprowadza mnie do szału !
albo nagle dla każdego prezydenta był najlepszym przyjacielem !
wrr ! przesada !
|
|
|
_________________ Avek od anoli !
Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'
Wysłany:
Sro 14:55, 14 Kwi 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Nie ma sprawy, już siadam do matmy! ;)
Hm, a taki Korybut Wiśniowiecki zasłużył, żeby leżeć na Wawelu? Piłsudski zasłużył? ;) Ja Piłsudskiego lubię, ale z obiektywnego punktu widzenia święty to on nie był i wiele można mu zarzucić.
A pochówek pana Kaczyńskiego i jego żony na Wawelu miałby dla mnie sens tylko wtedy, gdyby było to symboliczne upamiętnienie wszystkich poległych w katastrofie, a także zamordowanych 70 lat temu w Katyniu. Chyba najlepsze wyjście.
Rozumiem, że ludzie chcą wyrazić swój protest, ale nie w taki sposób. Nie wiem, w jaki, ale nie w taki.
Na facebooku tworzą się coraz to nowe grupy 'tak/nie dla wawelu', tak/nie dla stadionu narodowego im. Lecha Kaczyńskiego', dlatego dzisiaj pęknęłam ze śmiechu, jak zobaczyłam grupę "NIE DLA STADIONU NARODOWEGO NA WAWELU!" :lol:
|
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Sro 15:00, 14 Kwi 2010 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune, no, może i można Piłsudskiemu coś zarzucić, nie mówię, że nie, ale moim skromnym zdaniem, Kczyński nie zrobił nic wielkiego.
Poza tym jego córka też jest za tym, żeby pochowac go w Warszawie.
Właśnie ! mówiłaś, że będziesz robić zdjęcia ! pokażesz ? ;>
| Shitzune napisał: | | "NIE DLA STADIONU NARODOWEGO NA WAWELU!" |
:hahaha:
|
|
|
Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'
Wysłany:
Sro 15:06, 14 Kwi 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Wiedziałam, że przez czytanie plotkarskich stron w internecie skończę sobie nerwy, ale nieważne :roll:
Jak dla mnie to decyzja o pochówku na Wawelu, może być też spowodowana faktem, że tyle ważnych ludzi przyjedzie na pogrzeb. I tak w ogóle to nie wiem, co da takie protestowanie na ulicy. Wątpię, że przez to zmienią decyzje, a tylko to powoduje pewien niesmak. To gdzie będą pochowani, chyba nie jest aż tak strasznie ważne żeby 4 dni po katastrofie robić znowu jakiś szum na ulicach...
I ta karykatura z belgijskiej gazecie, eh...
|
|
|
Sro 15:10, 14 Kwi 2010 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Shitzune napisał: | | Korybut Wiśniowiecki |
to on leży na Wawelu?! :shock: Przecież, o ile dobrze pamiętam, chciał powstrzymać Jana III Sobieskiego i w ogóle go nie lubił. Dalej - straszna ciamajda z niego była, ale to nie dziwne, jak się w domu siedziało całe dziecińśtwo z matką i babami, bo ojciec wyrzynał Kozaków. No ale koniec bulwersu...
Mnie bardziej na rękę pochówek prezydenta w Warszawie, bo nie musiałabym do Krakowa gnać, a tak, to nie wiem, czy będę mogła na pogrzeb pojechać. Dziwię się, że rodzina się na to zgodziła, skoro sama, o ile się nie mylę, mieszka w stolicy, a nie w Krakowie.
|
|
|
Wysłany:
Sro 15:12, 14 Kwi 2010 |
|
hattrick
Fikopisarz Miesiąca

Pochwał: 41
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Shitzune napisał: | | A zdjęcia zrobiłam i wstawiłam do mojego tematu w "Łyku Kultury". |
lecę oglądać ! ;)
cześć jeanne ! ;* ;)
| jeanne napisał: | | I ta karykatura z belgijskiej gazecie, eh... |
jaka ? O.o
|
|
|
Wysłany:
Sro 15:15, 14 Kwi 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
*przygląda się szaro-szaremu forum z obrzydzeniem*
Wiecie... ja chyba się logoutuje na czas żałoby. Weny nie mam za grosz odkąd śledze co piszecie na tym "smutnym" forum. A wena jest mi potrzebna na gwałt...
|
|
|
_________________ Przecudowna MAŁŻA (weeee!) sinaj ;*
Panks newer day! - Bo prawdziwy punk pie*doli wszystko. Nawet ortografie... I netykiete.
Wysłany:
Sro 15:15, 14 Kwi 2010 |
|
Dr Gregory House
Immunolog

Użytkownik zbanowany Zakaz pisania Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 3
Miasto: Radom
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| hattrick napisał: | | Dziwię się, że rodzina się na to zgodziła, skoro sama, o ile się nie mylę, mieszka w stolicy, a nie w Krakowie. |
rodzina się zgodziła ?
Oni chyba dalej są przeciwni temu, ale miejsce pogrzebu muszą ustalić wspólnie...
|
|
|
Wysłany:
Sro 15:16, 14 Kwi 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Hej maagdaa ;)
Ja o tej karykaturze, czy rysunku przeczytałam tu
:roll:
| Cytat: | | Weny nie mam za grosz |
Życie.
|
|
|
Sro 15:18, 14 Kwi 2010 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Dziń dybry wszystkim :D Wróciłam z pracy, gdzie temat pochówku był na taśmie, a tu widzę to samo... No ale w sumie tym ludzie żyją ostatnio, to się nie ma co dziwić. Sama ulegam emocjom :(
|
|
|
Wysłany:
Sro 15:20, 14 Kwi 2010 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Shitzune napisał: | | maagdaa, zgodzili się, ale i tak chcieliby w Warszawie. |
o, to nie wiedziałam, że się zgodzili.
Bez sensu. Będzie ta córka specjalnie zWarszawy jeżdzić do Krakowa do rodziców. :roll:
Shitzune, śliczne te zdjęcia Ci wyszły !
alhambra, hej, hej. ;)
|
|
|
Wysłany:
Sro 15:24, 14 Kwi 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| alhambra napisał: | | Dziń dybry wszystkim |
:mrgreen: Allo, allo! Tu nocny jastrząb!
Dzisiejszy dzień należał do tych lekkich i przyjemnych, przynajmniej dla mnie ;)
|
|
|
Sro 15:33, 14 Kwi 2010 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
| Powrót do góry |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 564, 565, 566 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny |
| Strona 565 z 1000 |
|