|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 573, 574, 575 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny
|
 |
|
 |
|
| Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
| Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
| maagdaa napisał: | | Każdy polski prezydent pochowany był na Wawelu ? |
spytałaś się czemu "z nich wszystkich Kaczyński bedzie tam pochowany". więc odpowiedziałam.
Dodano 37 sekund temu:
| maagdaa napisał: | | dzięki tej katastrofie w ogóle większość Rosjan pierwszy raz usłyszała o Katyniu. |
no własnie.
|
|
|
Sinaj - my sweet soulmate :*:*
Moja zÓa maagdaa umilająca mi chwile w schowku :twisted: złota lista
Johnny, johnny, john--> http://johnnydepp.blox.pl/html
Wysłany:
Sro 19:26, 14 Kwi 2010 |
|
Hambarr
Psychiatra

Pochwał: 30
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
|
Dziewczyny spokojnie. Bo zaraz zacznie sobie skakać do gardeł. Co do pochówku moim zdaniem zrobią Kaczyńskiemu krzywdę,ale to, czy zasłużył czy nie. Stanowisko zależne od punktu widzenia.
|
|
|
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z głupkiem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona Cię doświadczeniem ;]"
Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Mirela :*
Wysłany:
|
Marguerite
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
ann, w porządku, rozumiem Twoje zdanie i powtarzam - podzielam je. Uważam, że decyzja o pochówku na Wawelu była błędna. Uważam, że Lech Kaczyński był człowiekiem oddanym sprawie, ale jego czyny nie dorównują randze innych ludzi pochowanych na Wawelu. Ale nie uważam za stosowne naskakiwanie na niego w tej sytuacji. Uważam, że niesprawiedliwe jest mówienie, że nic nie zrobił. Uważam, że niesprawiedliwe jest posądzanie Jarosława Kaczyńskiego o złe zamiary w tej sytuacji. I taka ocena jego zachowania jest krzywdząca w sytuacji, kiedy nie przedstawiasz żadnych dowodów na to, że jest inaczej.
| maagdaa napisał: | | Więc dlaczego z nich wszystkich tylko Lech Kaczyński chowany jest na Wawelu ? |
Ponieważ jest prezydentem. Ja wiem, że dla nas znaczenie mają CZYNY, a nie FUNKCJA. Ale z racji spełnianej funkcji Lech Kaczyński ma prawo być pochowanym na Wawelu. Kwestia jest tylko taka, czy powinien.
Poza tym, myślę, że Hambarr chodzi o coś innego. Zginęli ludzie. Ważni ludzie, elita Polski. A my się kłócimy o miejsce pochówku. To jest ważne, ale nie najważniejsze. Ja mam ciągle ból w sercu po tej tragedii i czuję go ciągle, patrząc, jak do Polski przyjeżdżają kolejne trumny.
Popełniono błąd: wybrano złe miejsce. Ale czy warto z tego powodu tworzyć podziały? Krzyczeć, wrzeszczeć, burzyć spokój? Zamiast tego, poszukajmy godnych sposobów, zeby wyrazić nasze zdanie. Bez gniewu i bez naskakiwania na siebie.
|
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Jak już wcześniej pisałam, miło ze strony mediów, że nie wyciągają rodzin i ich spraw w tym wszystkim, bo to im teraz nie jest potrzebne...
|
|
|
Wysłany:
Sro 19:27, 14 Kwi 2010 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Hambarr napisał: | | no własnie. |
a co to zmienia ?
| Hambarr napisał: | | spytałaś się czemu "z nich wszystkich Kaczyński bedzie tam pochowany". więc odpowiedziałam. |
tak, i właśnie dlatego twierdzę, że gdyby zginął naturalnie nie byłby chowany na Wawelu !
|
|
|
_________________ Avek od anoli !
Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'
Wysłany:
Sro 19:27, 14 Kwi 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Sorry, ale już nie mogę na ten temat dyskutować z wami. Nie chodzi mi o Wawel nie Wawel, wszytsko mi jedno. Ale nie rozumiem skąd w was tyle zawiści... :(
Ja tam wolę się za nich wszystkich pomodlić.
Shee, dziekuję :przytul:
|
|
|
Wysłany:
Sro 19:28, 14 Kwi 2010 |
|
Hambarr
Psychiatra

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Shitzune napisał: | | Zginęli ludzie. Ważni ludzie, elita Polski. |
tak jak 70 lat temu !
I jak byli pochowani ?
Dodano 1 minut temu:
Hambarr, mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz ?
Te pytania nie były bezpośrednio do Ciebie. Tylko mówiłam co myślę na ten temat.
|
|
|
Córek mapeto ogórek - Nemezis, córunia jędzunia - nimfka & Sevir, brat bliźniak - whatever. / zÓy partner ze schowka, mraÓ, mraÓ - Hambarr / Rozczochowy właściciel - maybe ! /druga połówka mojego mózgu - lusiek /maaamusia - kretowa / mruczący pożeracz przecinków -Guśka
'Każdy z nas ma cztery twarze; tę, którą pokazuje innym; tę, którą widzą inni; tę, która myśli, że jest prawdziwa i tę, która jest prawdziwa. Wybierając jedną z nich, nie rezygnujmy z pozostałych.'
Wysłany:
Sro 19:30, 14 Kwi 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
maagdaa, jasne że nie. Ale własnie dlatego nie lubię takich rozmów na forach. Pozatym nie wiem po co dyskutować gdzie kogos pochować. Niech spoczywa w pokoju. Czy zrobił duzo dla Polski czy upiekł szarlotkę.
|
|
|
Wysłany:
Sro 19:32, 14 Kwi 2010 |
|
Hambarr
Psychiatra

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
ja nie czuję zawiści, ani nic podobnego. Jest mi strasznie żal wszystkich ludzi którzy zginęli i bardzo współczuję ich rodzinom, na forum zrodziła się dyskusja, więc brałam w niej udział i powiedziałam swoje zdanie, bo myślę, że taki był jej cel. Rozumiem podejście każdego z was i rozumiem, że każdy może na to wszystko patrzeć trochę inaczej. Mam nadzieję, że nikt się nie będzie obrażał. Dobrze, że potrafimy [mam nadzieję] kulturalnie wymieniać się swoimi poglądami. Nie rozumiem ludzi którzy wyszli na ulice protestować, ale myślę, że na forum taka dyskusja nikomu nie szkodzi :D
|
|
|
Wysłany:
Sro 19:34, 14 Kwi 2010 |
|
nimfka
Nietoperek

Miasto: HouseLand
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Shitzune napisał: | | Zginęli ważni ludzie. Wielcy ludzie! |
Właśnie ! LUDZIE, a nie CZŁOWIEK !
Dobra, koniec ! Już się nie wypowiadam.
Przepraszam za wszystko, co powiedziałam źle.
No, to mówcie, co u Was słychać ! ;)
| Hambarr napisał: | | maagdaa, jasne że nie. |
uff ! :przytul:
|
|
|
Wysłany:
Sro 19:36, 14 Kwi 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Dobry wieczór :wink:
Jeżeli o Lecha Kaczyńskiego to uważam, że Wawel to nie jest miejsce dla niego, na Powązkach było by w sam raz. Ale jak chcą go chować tam to proszę bardzo pienić się o to nie będę :roll:
Ogólnie się trochę zdołowałem bo uświadomiłem sobie kiedy kończy się 6 sezon i brutalnie odebrałem sobie nadzieje na porządny Hameronkowy segment...
|
|
|
Sro 19:37, 14 Kwi 2010 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
jest tu gdzieś wiolka?
|
|
|
Wysłany:
Sro 19:37, 14 Kwi 2010 |
|
Hambarr
Psychiatra

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| maagdaa napisał: | | Właśnie ! LUDZIE, a nie CZŁOWIEK ! |
Okej, dobra, poddaję się, słyszysz to, co chcesz słyszeć :D
Robię matmę, z marnym skutkiem, ale robię. Dlaczego oni umieszczają w zadaniach takie skomplikowane rzeczy jak kapsuły kosmiczne? Ja nie wiem, co to są kapsuły kosmiczne! Długo się zastanawiałam, jak stożek może być zakończony półkulą... :D
|
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Sro 19:38, 14 Kwi 2010 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
lesio, hej. ;)
| lesio napisał: | | odebrałem sobie nadzieje na porządny Hameronkowy segment... |
Więc masz teraz duuużą nadzieję na porządne Huddy ? :D :mrgreen:
|
|
|
Wysłany:
Sro 19:39, 14 Kwi 2010 |
|
Lady M
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 573, 574, 575 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny |
| Strona 574 z 1000 |
|