Gorm, esz, nie posłucham, bo nie można umieszczać na stronach, a jak przechodzę na yt, to mi każe go upgrade. :?
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Chasper, czemu uważasz, że moje skatalogowanie ogranicza się do bluesa i jazzu?
Słucham wszystkiego poza hip-hopem. Poczynając od muzyki klasycznej, przez relaksacyjną i poezję śpiewaną, aż do rocka, metalu, jazzu, bluesa i nie wiem czego jeszcze.
Sob 23:16, 17 Kwi 2010
Łaa, genialna muzyka i genialna śpiewność głosu :) To chyba domena Szkotów i Irlandczyków, w jakimkolwiek języku by nie mówili, zawsze im się zachowa takie płynne przechodzenie między dźwiękami. Ich muzyka też jest taka falująca... Swego czasu słuchałam dużo Capercaillie, a zwłaszcza "Ailein Duinn" i została mi taka słabość.
Swoją drogą, szkocki jest wspaniałym językiem, nic się tam nie czyta tak jak u nas ;)
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
czemu uważasz, że moje skatalogowanie ogranicza się do bluesa i jazzu?
ja tylko pytam :)
Gorm napisał:
Słucham wszystkiego poza hip-hopem
w sumie, z hip hopu to tylko kilka kawałków Eminema mi się podoba. A jak jeszcze zapodadzą taki typowy amerykański teledysk, lans w skórce, kabriolecie, łańcuchem na szyi no i koniecznie z przynajmniej 3 cycatymi laskami :roll: No i nie cierpię tych wszystkich JP na 100% elo zią, madafaka rapów :roll:
_________________ Ubrana u Mireli : ) Wysłany:
Sob 23:21, 17 Kwi 2010
Shitzune, jak Ci się podoba taka muzyka to polecam The Dubliners, Christy'ego Moore'a i Flogging Molly jeśli jeszcze nie znasz :)
Chasper, dla hip-hopu całkowite, stanowcze i zdecydowane Nie. Po prostu nie mogę patrzeć jak taka muzyka robi wodę z mózgu dzieciom, którym niszczy przyszłe życie. A oprawa w stylu broni, łańcuchów i JP to jeszcze inny temat.
Sob 23:28, 17 Kwi 2010
dla hip-hopu całkowite, stanowcze i zdecydowane Nie. Po prostu nie mogę patrzeć jak taka muzyka robi wodę z mózgu dzieciom, którym niszczy przyszłe życie
tak, to jest calkowita prawda. zauważyłam, że zdecydowana większość hiphopowych piosenek jest bardzo agresywna - no i nastraja agresywnie sluchaczy. Czy to przypadek, że jak widzimy w filmach, albo nawet na ulicach, w szkołach grupkę "goryli" , to puszczają z komórki właśnie hip hop albo rap? Chyba coś w tym jest :roll:
_________________ Ubrana u Mireli : ) Wysłany:
Sob 23:32, 17 Kwi 2010
Ja chyba już wolę hip-hop niż bezsensowny pop, bo Eminema nawet lubię ("When I'm Gone" jest super), a tragicznych zawodzaczy, szokujących beztalenci i roznegliżowanych panienek nie znoszę. :roll: Chociaż, pop to pojęcie szerokie jak stąd do Krakowa, a i przyznam, że to różnie bywa, ostatnio spodobała mi się jedna piosenka Lady Gagi...
Wpadłam na chwilę (albo trochę dłużej ;) ), żeby się nastroić przed przejrzeniem pdr do rach. Jest tu ktoś w ogóle, czy wszyscy oglądają w tv transmisję? :)
_________________ wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki>Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica Wysłany:
Nie 9:04, 18 Kwi 2010
Ja nie oglądam, bo szczerze mówiąc mam już tego wszystkiego dosyć.
_________________ you look so tired and unhappy
bring down the government
they don't, they don't speak for us
i'll take a quiet life
a handshake of carbon monoxide
no alarms and no surprises