|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #13
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 394, 395, 396 ... 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
dobry wieczór :) chciałam powiedzieć, że przeżyłam wszystko to co mama wymysliła mi na dzisiejszy dzień :) i nawet nie jestem aż tak bardzo padnięta :) teraz lecę się kąpać ale wrócę za jakieś 30 minut :)
|
|
_________________ Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie by udało Ci się to osiągnąć. Paulo Coelho
avek&banner od niezastąpionej Ewel
Lesio- mój Kochany Małż :)
Wysłany:
Pon 20:44, 28 Cze 2010 |
|
paula_
Kardiolog

Pochwał: 15
Miasto: Zielona Góra
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
alhambra, to tak brzmi, jakby choroba psychiczna miała mniej wspólnego z psychiką niż choroba fizyczna.
|
|
_________________ Wiolka i maria lucie = Holmes i jego dr Watson = Kojot i Struś Pędziwiatr = szpieki!
Magda - druga połówka mojego mózgu
-o, słońce wyszło. -ten twój huraoptymizm potrafi być naprawdę irytujący!
Wysłany:
Pon 20:46, 28 Cze 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg

Pochwał: 5
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | wyobraź sobie, że masz do wyboru - zatrudnić kogoś, kto jest niestabilny, ale się leczy, albo kogoś, kto jest niestabilny i nic z tym nie robi... |
Dopóki pracodawca nie wie, że pracownik ma depresję i myśli, że po prostu ma spokojną i smutną naturę, to nie ma powodów do obaw. Depresja to nie psychoza, żeby było widać niestabilność gołym okiem. Ja np. mam bardzo wesołe usposobienie na pierwszy rzut oka i trzeba mnie znać, żeby zauważyć, że jest coś nie tak. Nie płaczę na każdym kroku i nie wylewam żalu, gdzie popadnie, bo to i tak bez sensu, a mogę sobie zaszkodzić.
|
|
Wysłany:
Pon 20:46, 28 Cze 2010 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | alhambra, to tak brzmi, jakby choroba psychiczna miała mniej wspólnego z psychiką niż choroba fizyczna. |
Właśnie dlatego, że ma aż za dużo wspólnego, nie można leczyć psychiki psychiką, no chyba że psychoterapią.
|
|
Wysłany:
Pon 20:48, 28 Cze 2010 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Dobry wieczór :)
|
|
Wysłany:
|
ann
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra, ja mówię tak ogólnie, nie konkretnie o Tobie. po prostu mnie zastanawia, czemu niby ktoś, kto ukrywa chorobę ma być bezpieczniejszy niż ktoś, kto się leczy.
dobry wieczór, Ann ;)
|
|
_________________ Wiolka i maria lucie = Holmes i jego dr Watson = Kojot i Struś Pędziwiatr = szpieki!
Wysłany:
|
maria lucie
Torakochirurg

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune napisał: | Tylko że z pewnej strony to jest błędne koło |
Niestety tak jest. Ja już na szczęście ma pracę, ale w poprzedniej firmie ktoś wyciągnął moją przeszłość i było trochę nieprzyjemnie.
Dodano 2 minut temu:
maria lucie napisał: | po prostu mnie zastanawia, czemu niby ktoś, kto ukrywa chorobę ma być bezpieczniejszy niż ktoś, kto się leczy. |
Nie jest bezpieczniejszy, ale w przypadku leczenia pracownika pracodawca ma pełną świadomość tego, kogo zatrudnia, w przypadku ukrywania choroby nie ma tej świadomości. Liczą się fakty, nie domysły.
|
|
Wysłany:
Pon 20:51, 28 Cze 2010 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: |
Nie jest bezpieczniejszy, ale w przypadku leczenia pracownika pracodawca ma pełną świadomość tego, kogo zatrudnia, w przypadku ukrywania choroby nie ma tej świadomości. Liczą się fakty, nie domysły. |
dla mnie się liczy kompletny brak logiki w tym wszystkim.
a ja jestem choleryczka i histeryczką, więc ludzie zazwyczaj po pięciu minutach wiedzą o mnie tyle, żeby się odsunąć na bezpieczną odległość.
|
|
Wysłany:
Pon 20:52, 28 Cze 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | dla mnie się liczy kompletny brak logiki w tym wszystkim. |
Nie wszystko w życiu jest logiczne, ale takie są fakty.
|
|
Wysłany:
Pon 20:53, 28 Cze 2010 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | Nie wszystko w życiu jest logiczne |
i co, mam powiedzieć "trudno" i żyć dalej, jakby tego nie było?
|
|
Wysłany:
Pon 20:54, 28 Cze 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | i co, mam powiedzieć "trudno" i żyć dalej, jakby tego nie było? |
Kiedyś się tego nauczysz. pomyślisz swoje, ale nie mając na to wpływu, skapitulujesz. Życie uczy nie tylko pokory, ale też innego podejścia. Ja kiedyś byłam idealistką. Poniekąd trochę mi z tego zostało, stąd moje obecne dolegliwości. Ale jak sama musiałam zacząć się martwić o swoją przyszłość, o pracę, o garnek, to mój odbiór świata zmienił się diametralnie. Nie ma już tego komfortu, że jak coś nie wyjdzie, jest mama i tata.
A tymczasem idę oglądać House'a :P Mój lek na depresję :roll:
|
|
Wysłany:
Pon 20:57, 28 Cze 2010 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
dobranoc, Al ;)
|
|
Wysłany:
Pon 21:03, 28 Cze 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Coś tutaj tak cicho, dziwnie.. nie jak w zeszłe wakacje. To chyba lecę oglądać Hannah Montannę :P
|
|
Wysłany:
Pon 21:07, 28 Cze 2010 |
|
ann
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 394, 395, 396 ... 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669 Następny |
Strona 395 z 669 |
|