Rozmowy w t(ł)oku #13
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 394, 395, 396 ... 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dobry wieczór :) chciałam powiedzieć, że przeżyłam wszystko to co mama wymysliła mi na dzisiejszy dzień :) i nawet nie jestem aż tak bardzo padnięta :) teraz lecę się kąpać ale wrócę za jakieś 30 minut :)

avek&banner od niezastąpionej Ewel
Lesio- mój Kochany Małż :)

PostWysłany: Pon 20:44, 28 Cze 2010
paula_
Kardiolog
Kardiolog

Pochwał: 15

Miasto: Zielona Góra
Powrót do góry

alhambra, to tak brzmi, jakby choroba psychiczna miała mniej wspólnego z psychiką niż choroba fizyczna.

PostWysłany: Pon 20:46, 28 Cze 2010
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Pochwał: 5

Powrót do góry

Cytat:
wyobraź sobie, że masz do wyboru - zatrudnić kogoś, kto jest niestabilny, ale się leczy, albo kogoś, kto jest niestabilny i nic z tym nie robi...

Dopóki pracodawca nie wie, że pracownik ma depresję i myśli, że po prostu ma spokojną i smutną naturę, to nie ma powodów do obaw. Depresja to nie psychoza, żeby było widać niestabilność gołym okiem. Ja np. mam bardzo wesołe usposobienie na pierwszy rzut oka i trzeba mnie znać, żeby zauważyć, że jest coś nie tak. Nie płaczę na każdym kroku i nie wylewam żalu, gdzie popadnie, bo to i tak bez sensu, a mogę sobie zaszkodzić.

PostWysłany: Pon 20:46, 28 Cze 2010
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

alhambra napisał:
Wyobraź sobie, że masz przedsiębiorstwo. Chcesz w nim zatrudniać ludzi niestabilnych emocjonalnie?

Dlatego ja chcę być pisarką, nie będę miała z tym problemów :mrgreen: Tylko że z pewnej strony to jest błędne koło - ja np nie jestem w stanie wychodzić z domu i nawiązywać kontaktów, jeśli czegoś z tym nie zrobię, nie znajdę pracy, ale jeśli zdecyduję się jednak coś z tym zrobić, to też nie znajdę pracy. ^^

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pon 20:47, 28 Cze 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

Cytat:
alhambra, to tak brzmi, jakby choroba psychiczna miała mniej wspólnego z psychiką niż choroba fizyczna.

Właśnie dlatego, że ma aż za dużo wspólnego, nie można leczyć psychiki psychiką, no chyba że psychoterapią.

PostWysłany: Pon 20:48, 28 Cze 2010
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Dobry wieczór :)

ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry

alhambra, ja mówię tak ogólnie, nie konkretnie o Tobie. po prostu mnie zastanawia, czemu niby ktoś, kto ukrywa chorobę ma być bezpieczniejszy niż ktoś, kto się leczy.

dobry wieczór, Ann ;)

maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Powrót do góry

Shitzune napisał:
Tylko że z pewnej strony to jest błędne koło

Niestety tak jest. Ja już na szczęście ma pracę, ale w poprzedniej firmie ktoś wyciągnął moją przeszłość i było trochę nieprzyjemnie.

Dodano 2 minut temu:

maria lucie napisał:
po prostu mnie zastanawia, czemu niby ktoś, kto ukrywa chorobę ma być bezpieczniejszy niż ktoś, kto się leczy.

Nie jest bezpieczniejszy, ale w przypadku leczenia pracownika pracodawca ma pełną świadomość tego, kogo zatrudnia, w przypadku ukrywania choroby nie ma tej świadomości. Liczą się fakty, nie domysły.

PostWysłany: Pon 20:51, 28 Cze 2010
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Hej, dziewczyny

alhambra napisał:
Ja np. mam bardzo wesołe usposobienie na pierwszy rzut oka i trzeba mnie znać, żeby zauważyć, że jest coś nie tak.

Ja jestem oazą spokoju, kwiatkiem na środku pustyni, nic mnie nie wzrusza, zawsze zachowuje kamienną twarz... oprócz sytuacji z moją rodziną. Czasem nawet po lekkich konfrontacjach potrzebuję dwóch-trzech godzin, żeby się uspokoić.

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pon 20:52, 28 Cze 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

alhambra napisał:

Nie jest bezpieczniejszy, ale w przypadku leczenia pracownika pracodawca ma pełną świadomość tego, kogo zatrudnia, w przypadku ukrywania choroby nie ma tej świadomości. Liczą się fakty, nie domysły.

dla mnie się liczy kompletny brak logiki w tym wszystkim.

a ja jestem choleryczka i histeryczką, więc ludzie zazwyczaj po pięciu minutach wiedzą o mnie tyle, żeby się odsunąć na bezpieczną odległość.

PostWysłany: Pon 20:52, 28 Cze 2010
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Powrót do góry

Cytat:
dla mnie się liczy kompletny brak logiki w tym wszystkim.

Nie wszystko w życiu jest logiczne, ale takie są fakty.

PostWysłany: Pon 20:53, 28 Cze 2010
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra napisał:
Nie wszystko w życiu jest logiczne

i co, mam powiedzieć "trudno" i żyć dalej, jakby tego nie było?

PostWysłany: Pon 20:54, 28 Cze 2010
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Powrót do góry

Cytat:
i co, mam powiedzieć "trudno" i żyć dalej, jakby tego nie było?

Kiedyś się tego nauczysz. pomyślisz swoje, ale nie mając na to wpływu, skapitulujesz. Życie uczy nie tylko pokory, ale też innego podejścia. Ja kiedyś byłam idealistką. Poniekąd trochę mi z tego zostało, stąd moje obecne dolegliwości. Ale jak sama musiałam zacząć się martwić o swoją przyszłość, o pracę, o garnek, to mój odbiór świata zmienił się diametralnie. Nie ma już tego komfortu, że jak coś nie wyjdzie, jest mama i tata.

A tymczasem idę oglądać House'a :P Mój lek na depresję :roll:

PostWysłany: Pon 20:57, 28 Cze 2010
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

dobranoc, Al ;)

PostWysłany: Pon 21:03, 28 Cze 2010
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Powrót do góry

Coś tutaj tak cicho, dziwnie.. nie jak w zeszłe wakacje. To chyba lecę oglądać Hannah Montannę :P

PostWysłany: Pon 21:07, 28 Cze 2010
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 394, 395, 396 ... 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669  Następny
Strona 395 z 669

Skocz do: