|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 398, 399, 400 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
jeanne napisał: | Dla mnie przegenialny jest argument, że to wymysł naszych czasów. |
To oczywiście nieprawda, ale potrafię zrozumieć, skąd się taki pomysł wziął. Nie wiem, czy to tylko w moim otoczeniu, czy wszędzie, ale "bycie przez jakiś czas homo albo chociaż bi jest w modzie" :roll:
To jest taki odchył w drugą stronę. Jak jesteś normalny to jesteś nudny. Najlepiej mieć inną orientację, albo być w otwartym związku, albo jeszcze lepiej, prosić innych, żeby nie używali w stosunku do ciebie zaimków wskazujących na płeć.
Jak dla mnie nie dość, ze to nienormalne i głupie, to jeszcze działa na szkodę innym, którzy poważnie podchodzą do takich rzeczy.
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Sob 14:25, 04 Sie 2012 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Szczerze mówiąc to nie zauważyłam czegoś takiego. Z mojego środowiska znam jedną homoseksualną parę, która w ogóle nie obnosi się ze sobą,
Shitzune napisał: | albo jeszcze lepiej, prosić innych, żeby nie używali w stosunku do ciebie zaimków wskazujących na płeć. |
A to to w ogóle jakaś nowość. Masz pewność, że to nie były faktycznie osoby transgender?
|
|
Sob 14:49, 04 Sie 2012 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: |
To jest taki odchył w drugą stronę. Jak jesteś normalny to jesteś nudny. Najlepiej mieć inną orientację, albo być w otwartym związku, albo jeszcze lepiej, prosić innych, żeby nie używali w stosunku do ciebie zaimków wskazujących na płeć.
Jak dla mnie nie dość, ze to nienormalne i głupie, to jeszcze działa na szkodę innym, którzy poważnie podchodzą do takich rzeczy. |
Pierwszę slyszę *,* Jak tu jednak fajnie w mojej zapuszczonej wsi, żadnych z takich rewelacji nie doświadczyłam. Par homo nie znam żadnych, a jak czasem w żartach nawet powiem, że wolę kobiety, to patrza na mnie, jak na wariatkę.
|
|
Sob 14:57, 04 Sie 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune napisał: | To oczywiście nieprawda, ale potrafię zrozumieć, skąd się taki pomysł wziął. Nie wiem, czy to tylko w moim otoczeniu, czy wszędzie, ale "bycie przez jakiś czas homo albo chociaż bi jest w modzie" Rolling Eyes
To jest taki odchył w drugą stronę. Jak jesteś normalny to jesteś nudny. Najlepiej mieć inną orientację, albo być w otwartym związku, albo jeszcze lepiej, prosić innych, żeby nie używali w stosunku do ciebie zaimków wskazujących na płeć. |
Tak, wśród licealistów i studentów panuje taka "tymczasowa" moda, to prawda. Nie żyję w otwartym związku, żyję w jak najbardziej normalnym ze wszystkimi prawami i obowiązkami jak heterycy. Co do płci to obie z partnerka mamy normalne poczucie, że jesteśmy kobietami, ale wielu gejów, których znam, rzeczywiści nie pozwala nazywać się mężczyznami :roll:
|
|
Wysłany:
Sob 15:04, 04 Sie 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Salamandra napisał: | A to to w ogóle jakaś nowość. Masz pewność, że to nie były faktycznie osoby transgender? |
Tzn wiesz, nie wiem na ile tym ludziom rzeczywiście coś takiego przeszkadzało, a na ile to zwykła chęć zwrócenia na siebie uwagi, ale jeśli to by było to pierwsze, to rzeczywiście trochę jak transgender. Tylko że nie wiem, czy to określenie wciąż się stosuje, jeśli chodzi tylko i wyłącznie o społeczne pojmowanie tego jaka powinna być kobieta czy jaki powinien być mężczyzna. Nigdy się jakoś tym bliżej nie interesowałam. :D
jeanne napisał: | Jak tu jednak fajnie w mojej zapuszczonej wsi, żadnych z takich rewelacji nie doświadczyłam. Par homo nie znam żadnych, a jak czasem w żartach nawet powiem, że wolę kobiety, to patrza na mnie, jak na wariatkę. |
W mojej zapuszczonej wsi też takich rzeczy nie ma, te rewelacje to mam z Warszawy :D Znam (osobiście) jednego chłopaka, który jest gejem, i strasznie go nie cierpię, ale to dlatego, że jest idiotą, a nie przez jego orientację. A co do uwielbienia kobiet, to piąteczka! ostatnio tak wzdycham za niektórymi kobietami, ze aż zaczynam się sama nad sobą zastanawiać :lol:
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Sob 15:53, 04 Sie 2012 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune napisał: | Salamandra napisał: | A to to w ogóle jakaś nowość. Masz pewność, że to nie były faktycznie osoby transgender? |
Tzn wiesz, nie wiem na ile tym ludziom rzeczywiście coś takiego przeszkadzało, a na ile to zwykła chęć zwrócenia na siebie uwagi, ale jeśli to by było to pierwsze, to rzeczywiście trochę jak transgender. Tylko że nie wiem, czy to określenie wciąż się stosuje, jeśli chodzi tylko i wyłącznie o społeczne pojmowanie tego jaka powinna być kobieta czy jaki powinien być mężczyzna. Nigdy się jakoś tym bliżej nie interesowałam. :D |
Z tymi pojęciami to ogólnie jest pogmatwana sprawa :P Czujesz się płcią przeciwną i chcesz się zoperować - jesteś transseksualistą. Czujesz się płcią przeciwną i nie chcesz się zoperować - jesteś transgender (transgenderystą? Jak się to odmienia?). Trochę w tobie faceta, trochę kobiety - jesteś genderqueer. Przy czym i tak pojmowanie tych określeń się zmienia, więc ogólnie nie wiem, czy już sama się nie pogubiłam :P
Ja przynajmniej nie muszę prosić, żeby mówili do mnie jak do faceta i tak wszyscy dorośli tak robią :lol: A mnie to tak bawi, że przestałam wyprowadzać ich z błędu.
|
|
Sob 16:05, 04 Sie 2012 |
|
Salamandra

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Salamandra napisał: | Ja przynajmniej nie muszę prosić, żeby mówili do mnie jak do faceta i tak wszyscy dorośli tak robią A mnie to tak bawi, że przestałam wyprowadzać ich z błędu. |
A jakby nie mówili, to byś ich prosiła? :lol:
U mnie w domu też, nie wiem czemu, ale wszyscy mówią do mnie w formie męskiej. Przez długi czas byłam Antkiem, potem Anatolem, potem przeszło przez najróżniejsze formy, teraz jestem Grochem lub Groszkiem. Groszek wstał, Groszek zjadł, Groszek wyszedł. I wszyscy tak mówią, łącznie z babcią!
Ale jednak czuję się kobietą, za bardzo hiperwentyluję na widok niektórych mężczyzn. Pomińmy te momenty, kiedy hiperwentyluję na widok kobiet :D (np na widok Nem - pomóżcie mi przekonać Nemezis, że jest śliczna, bo ona mi nie wierzy!)
|
|
Wysłany:
Sob 16:16, 04 Sie 2012 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja to już kompletnie mam gdzieś, co kto o mnie myśli. Jak ludzie nie mają innych problemów tylko moje życie, to komplement dla mnie, skoro jestem taka interesująca :mrgreen:
Wychodzę z założenia, że moje życie to moja sprawa i to ja mam je przeżyć jak najlepiej, nie krzywdząc przy tym innych. A swoim związkiem nikomu krzywdy nie robię, nie obnoszę się i nie zniesmaczam ludzi. Ale też ukrywać się nie zamierzam ani żyć w związku na siłę. Dziękuję losowi, że płeć mam jasno określoną, bo to byłby gorszy problem. Nie wyobrażam sobie żyć w ciele innej płci niż psychika. To jest dopiero koszmar. Ale bardzo współczuje tym ludziom i tym bardziej podziwiam otwartość, choć obnoszenie się mnie trochę drażni.
Dodano 1 minut temu:
Shitzune napisał: | (np na widok Nem - pomóżcie mi przekonać Nemezis, że jest śliczna, bo ona mi nie wierzy!) |
Powiedz tylko, jak to zrobić, to Ci pomogę ;) Jestem dokładnie tego samego zdania. Jest prześliczna :!:
|
|
Wysłany:
Sob 16:20, 04 Sie 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune napisał: | Salamandra napisał: | Ja przynajmniej nie muszę prosić, żeby mówili do mnie jak do faceta i tak wszyscy dorośli tak robią A mnie to tak bawi, że przestałam wyprowadzać ich z błędu. |
A jakby nie mówili, to byś ich prosiła? :lol: |
Nie, wywiesiłabym sobie tabliczkę na szyi. To dużo bardziej praktyczne :P
Też hiperwentyluję na widok facetów, zwłaszcza tych, których widzę tylko na ekranie monitora :mrgreen:
Wygląda na to, że swojego przyszłego męża zobaczę na żywo, wtedy chyba ubranie samo ze mnie zleci :hahaha:
|
|
Sob 16:31, 04 Sie 2012 |
|
Salamandra

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Salamandra napisał: | Też hiperwentyluję na widok facetów, zwłaszcza tych, których widzę tylko na ekranie monitora Mr. Green |
Tak to nawet ja mam :mrgreen: Oni są tacy bezpieczni :mrgreen: Np Hugh Laurie :zakochany:
|
|
Wysłany:
Sob 16:39, 04 Sie 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Salamandra

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune napisał: | Jak go wczoraj zobaczyłam w HP, to prawie ómarłam buja w obłokach |
Przypomniałaś mi, że mam nagraną Czarę Ognia do obejrzenia :)
|
|
Sob 18:33, 04 Sie 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Każdy wybiera, co dla niego najlepsze. Ja co prawda też uważam, że odcięcie się czasem jest jedynym rozwiązaniem i jedyną szansą dla obu stron, żeby sobie wszystko poukładać. Jak ludzi łączy jakaś niepowtarzalna więź, ale uczucie wygasa, to ciężko mieć normalny kontakt i nie być razem. Nie bez powodu większość byłych związków żyje jak pies z kotem albo urywa kontakt. Ja też nie umiałabym być obok, ale nie być z kimś, kogo kochałam albo ciągle kocham. Chociaż myśli i bez widywania tej drugiej osoby czasem ciągną się latami :roll: Eeee, rozpamiętywanie i wspominanie, czasem żałowanie...nie, nie, to straszne :(
|
|
Wysłany:
Sob 18:52, 04 Sie 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Nemezis
The Woman

Miasto: 221B Baker Street
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 398, 399, 400 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 399 z 552 |
|