|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 413, 414, 415 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Ja też nie powiem, że długo, bo w niedzielę wracam. Potem znów do Olsztyna za 2 tygodnie, ale na 3 dni tylko. Warszawy może nie da się pokochać, ale można się przyzwyczaić. Najważniejsze to, co się z tym miastem wiąże. Tam mieszkam, tam zarabiam, robię zakupy, porządki, spędzam wieczory, noce i większość czasu. Do tego mam świadomość, że nie jest to chwilowe, bo pewnie zostaniemy tam dłuższy czas i tam uwijemy gniazdko.
|
|
Wysłany:
Wto 8:55, 04 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Makaron z serem zjedzony, potrzeba zaspokojona :-D
Wróciłam właśnie z biblioteki, pojawiły się jakieś nowe pozycje, więc od razu porwałam "Zaburzenia okresu dzieciństwa i adolescencji" i "Oswoić ADHD" ;-) poluję jeszcze na książki autorstwa osób, które rzekomo wyleczyły się z autyzmu?
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Wto 11:30, 04 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
O, to ciekawe, bo żyłam w przeświadczeniu, że z tego nie można się wyleczyć :roll: Świat jednak umie mnie zadziwić :)
Ja właśnie wybywam na spotkanie ze znajomymi z dawnej pracy, a potem do kawiarni koleżanki z liceum, z którą później udam się do domu, bo ma pod opieką wielkiego kudłatego biszkopcika, którego mam zamiar zagłaskać :P
|
|
Wysłany:
Wto 12:15, 04 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | O, to ciekawe, bo żyłam w przeświadczeniu, że z tego nie można się wyleczyć |
Ja też i nadal to podtrzymuję, dlatego chętnie książkę przeczytam.....
A na placek cygański/węgierski też się wybierasz jak za starych, dobrych czasów? :D
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
Wysłany:
Wto 12:29, 04 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Moja nauczycielka od polskiego to idiotka. Dziękuje. Nie zauważyła, że w klasie jest osoba, której nie powinno być, ani że siedzimy tam w 3 osoby. Jutro powtarzamy numer 8)
Boże, szkoła i rodzina - dwie rzeczy, które sprawiają, że czuje się jak nic nie warty śmieć 8) Tak na miły początek szkoły 8)
|
|
Wto 13:14, 04 Wrz 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | A na placek cygański/węgierski też się wybierasz jak za starych, dobrych czasów? Very Happy
|
Placek cygański będzie w piątek :) Tego nie może zabraknąć :)
Cytat: | Boże, szkoła i rodzina - dwie rzeczy, które sprawiają, że czuje się jak nic nie warty śmieć Cool |
Cóż za optymizm 4 września :?
|
|
Wysłany:
Wto 18:57, 04 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | Właśnie się odważył, ale stwierdził, ze chyba nie powinniśmy o tym rozmawiać żeby się między nami nie zepsuło, no nie wytrzymię.
Nie no, akurat Kamilowi w życiu bym nie dała 16 lat. Wśród jego braci i kuzynów to on zachowywał się najdojrzalej. o.O
|
:przytul:
Skoro tak dojrzały to może się ogarnie.
jeanne napisał: | Tak jak na to, że mi powiedział, że nigdzie z żadną dziewczyną nie idzie tańczyć, bo mu najlepiej jest siedzieć ze mną - powiedzeniem, że jest masochistą i powinien się leczyć o.O |
Kochanie Ciebie to masochizm?
Dodano 4 minut temu:
Juniuś napisał: | Makaron z serem zjedzony |
Ja miałam dziś z sosem pomidorowym.
jeanne napisał: | Moja nauczycielka od polskiego to idiotka. Dziękuje. Nie zauważyła, że w klasie jest osoba, której nie powinno być, ani że siedzimy tam w 3 osoby. Jutro powtarzamy numer Cool |
:hahaha:
Nasz pani z maty dziś. Jak usłyszycie, że ktoś tak cichuteńko puka do drzwi, otworzycie i nikogo nie będzie to gdzieś w tam dali będzie stała postać , machała do was ręku: to ja Twoja matura.
PP bije rekordy, mamy cudowne ćwiczenia :D
jeanne napisał: | Boże, szkoła i rodzina - dwie rzeczy, które sprawiają, że czuje się jak nic nie warty śmieć Cool Tak na miły początek szkoły Cool |
Nie martw się mam już pozadawane, z biologii wspominała o sprawdzianie. A z angielskiego w przyszłym tygodniu matura próbna na ocenę. Jestem beznadziejna z angielskiego.
|
|
Wto 19:26, 04 Wrz 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
pantera mglista napisał: | Jestem beznadziejna z angielskiego.
|
Don't worry ;) Ja zawsze byłam beznadziejna i do dziś go nie umiem :roll: Zaczęłam powracać na starość do nauki, ale idzie mi to jak krew z nosa. Jak mi coś nie leży, to jakoś nie umiem zmusić się do wkuwania :roll:
|
|
Wysłany:
Wto 20:46, 04 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | Don't worry Wink Ja zawsze byłam beznadziejna i do dziś go nie umiem Rolling Eyes Zaczęłam powracać na starość do nauki, ale idzie mi to jak krew z nosa. Jak mi coś nie leży, to jakoś nie umiem zmusić się do wkuwania Rolling Eyes |
Ja mam przede wszystkim ogromne zaległości z tego przedmiotu.
Aktualnie pisze na angielski pocztówkę z wakacji, którą mamy jutro oddać. O tym że byłam na wsi w okolicach Biebrzańskiego Parku, jak po nim chodziłam, robiłam, zdjęcia i bawiłam się z kotem, nie wspominam nic o burdzie jaką wywołali kosiarze wynajmujący tam pokój (ach ta cisza i spokój na wsi), ani o tym, że moja mama wcześniej zadbała o to, że bym nie zanosiła im obiadów na górę (bo pomagaliśmy tym znajomym, a wynajmują pokój) w obawie chyba o to, że mogłabym się zgorszyć albo co. Byli w moim wieku, jeden całkiem przystojny, ale dwoje z nich przebywało w pokoju w samych bokserkach i bez koszul. Ani o tym, że łosie to mit i legenda ani o wieczorach z Ciemnym Książęcym, świetnymi paluszkami z Lidla, dobrą książką albo kotem na kolanach :hahaha: Jest więc dobrze.
|
|
Wto 21:16, 04 Wrz 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra, przerzuć się na język hiszpański, powiadają, że łatwiejszy :-D ja też mam zamiar się zabrać za naukę...
Jestem dziś wykończona i zupełnie nie wiem czym, zaraz się zabieram za książkę, a potem sen.
Dobrej nocy kobitki :D
|
|
Wysłany:
Wto 21:34, 04 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: |
Skoro tak dojrzały to może się ogarnie.
|
No cóż, ogarnął się, powiedział mi to, a jak dzisiaj się widzieliśmy to bał się nawet koło mnie iść, bo "nie daj boże jeszcze Gośka mu oczy wydrapie". Cool 8)
Kochanie Ciebie to masochizm? |
Dość znaczący.
Nasz pani z maty dziś. Jak usłyszycie, że ktoś tak cichuteńko puka do drzwi, otworzycie i nikogo nie będzie to gdzieś w tam dali będzie stała postać , machała do was ręku: to ja Twoja matura.
PP bije rekordy, mamy cudowne ćwiczenia Very Happy |
Cichutko! U nas to wali drzwiami i oknami! Wszyscy nauczyciele nam mówią, że oni wiedzą, że akurat my będziemy BARDZO CIĘŻKO PRACOWAĆ.
Nie martw się mam już pozadawane, z biologii wspominała o sprawdzianie. A z angielskiego w przyszłym tygodniu matura próbna na ocenę. Jestem beznadziejna z angielskiego.
|
Ja jutro mam fizykę i dalej nie zrobiłam wszystkich zadań, a nie zdziwiłabym się, gdybyśmy test pisali w piątek 8)
Z biologii, chemii i fizyki dostaliśmy dodatkowe godziny i nasza szanowna biologiczka wymyśliła sobie, że na normalnych lekcjach kończymy materiał z drugiej klasy. Na fakultecie robimy 3. To nic, że mamy to w jednym dniu i może się tak zdarzyć, że będziemy pisać z obu sprawdziany. A! No i w listopadzie matura próbna. A gdzieś tak od połowy października tzw. tygodniówki czyli partia materiału z całych 3 lat do zaliczenia na ocenę. 8) A co do chemii i fizyki dowiem się na dniach. Ale już wiem, że moje plany pracy weekendowej pójdą się paść - wykłady w sobotę i niedzielę 8)
A! No i dzisiaj mieliśmy lekcje z nowymi nauczycielami od wosu i historii. Pani od wosu nazwała mnie wzorową uczennicą, bo miałam podręcznik na ławce i oficjalnie przeraziła mnie tym, że chce z nami rozmawiać. Gościu od historii chce przerobić cały materiał od 1600 roku na 1 godzinie tygodniowo, więc będzie wesoło! A, no i strzelił nieźle. Tłumaczy, że ma zwyczaj chodzić po klasie i sprawdzić czy uważamy. No i nie toleruje spania, pokazuje tak na mnie "zgadzasz się ze mną"? No to mu strzeliłam "tak tak, dokładnie, zupełnie się z panem zgadzam". Muszę mówić, że klasa ryknęła śmiechem, bo jestem słynna z tego, że historia to była moja godzina dla zdrowia i urody czyli drzemka przedobiednia?
ZAMIAST SIĘ UCZYĆ PIEKĘ MUFFINKI. Pomyliłam się z powołaniem
|
|
Wto 21:44, 04 Wrz 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | alhambra, przerzuć się na język hiszpański, powiadają, że łatwiejszy Very Happy ja też mam zamiar się zabrać za naukę... |
Hiszpański to już dawno chcę, ale sumienie mi nie pozwala uczyć się dla przyjemności, jak nie zrobiłam tego, co powinnam :(
|
|
Wysłany:
Wto 21:50, 04 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | No cóż, ogarnął się, powiedział mi to, a jak dzisiaj się widzieliśmy to bał się nawet koło mnie iść, bo "nie daj boże jeszcze Gośka mu oczy wydrapie". Cool Cool |
To dobrze xD
jeanne napisał: | Dość znaczący. |
...
jeanne napisał: | Cichutko! U nas to wali drzwiami i oknami! Wszyscy nauczyciele nam mówią, że oni wiedzą, że akurat my będziemy BARDZO CIĘŻKO PRACOWAĆ. |
Spoko ona tak mówi, a ciekawa jestem czy przez ten rok będzie choć jedna lekcja żeby nauczyciel nie wspominał o maturze. U nas 100% zdaję, a nie tylko zdaję ale nawet z b. dobrymi wynikami co nam uświadamiają bez przerwy.
jeanne napisał: | Ja jutro mam fizykę i dalej nie zrobiłam wszystkich zadań, a nie zdziwiłabym się, gdybyśmy test pisali w piątek Cool |
Ile słów może być w pocztówce na angielski??? Moje repetytorium twierdzi, że w krótkich formach pisemnych nie jest ustalony limit. Cała strona z zeszytu to za dużo, dobrze czy za mało? O.o
jeanne napisał: | Z biologii, chemii i fizyki dostaliśmy dodatkowe godziny i nasza szanowna biologiczka wymyśliła sobie, że na normalnych lekcjach kończymy materiał z drugiej klasy. Na fakultecie robimy 3. To nic, że mamy to w jednym dniu i może się tak zdarzyć, że będziemy pisać z obu sprawdziany. A! No i w listopadzie matura próbna. A gdzieś tak od połowy października tzw. tygodniówki czyli partia materiału z całych 3 lat do zaliczenia na ocenę. Cool A co do chemii i fizyki dowiem się na dniach. Ale już wiem, że moje plany pracy weekendowej pójdą się paść - wykłady w sobotę i niedzielę Cool |
Mnie z biologii czeka sprawdzian z materiały który przerabialiśmy w 2 klasie przynajmniej teoretycznie i będziemy kończyć. Już nam to uświadomiła, a na poniedziałek mam przeczytać na polski lekturę. Fizyki współczuję. Ja będę miała dodatkową godzinę przygotowującą do matury z biologii raz w tygodniu, no i z angielskiego też pewnie będę chodziła. Nie wiem co z chemią, bo na razie nie mieliśmy, a ja nie wiem czy ją zdawać czy nie nadal -,-
jeanne napisał: | A! No i dzisiaj mieliśmy lekcje z nowymi nauczycielami od wosu i historii. Pani od wosu nazwała mnie wzorową uczennicą, bo miałam podręcznik na ławce i oficjalnie przeraziła mnie tym, że chce z nami rozmawiać. Gościu od historii chce przerobić cały materiał od 1600 roku na 1 godzinie tygodniowo, więc będzie wesoło! A, no i strzelił nieźle. Tłumaczy, że ma zwyczaj chodzić po klasie i sprawdzić czy uważamy. No i nie toleruje spania, pokazuje tak na mnie "zgadzasz się ze mną"? No to mu strzeliłam "tak tak, dokładnie, zupełnie się z panem zgadzam". Muszę mówić, że klasa ryknęła śmiechem, bo jestem słynna z tego, że historia to była moja godzina dla zdrowia i urody czyli drzemka przedobiednia? |
To facet trafi faktycznie :hahaha:
jeanne napisał: | ZAMIAST SIĘ UCZYĆ PIEKĘ MUFFINKI. Pomyliłam się z powołaniem |
Nie po prostu masz inne rozwiązanie i plan awaryjny ^^
Dodano 43 sekund temu:
Juniuś napisał: | Dobrej nocy kobitki Very Happy |
Kolorowych snów Juniuś :)
|
|
Wto 22:05, 04 Wrz 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ile słów może być w pocztówce na angielski?zapytajnik Moje repetytorium twierdzi, że w krótkich formach pisemnych nie jest ustalony limit. Cała strona z zeszytu to za dużo, dobrze czy za mało? O.o
|
Wg mnie ok. Ja zawsze jak nie wiem pisze te 150 słów i gitara.
Mnie z biologii czeka sprawdzian z materiały który przerabialiśmy w 2 klasie przynajmniej teoretycznie i będziemy kończyć. Już nam to uświadomiła, a na poniedziałek mam przeczytać na polski lekturę. Fizyki współczuję. Ja będę miała dodatkową godzinę przygotowującą do matury z biologii raz w tygodniu, no i z angielskiego też pewnie będę chodziła. Nie wiem co z chemią, bo na razie nie mieliśmy, a ja nie wiem czy ją zdawać czy nie nadal -,- |
Nam babka dzisiaj na polskim chciała omawiać "Ludzi bezdomnych" :mdleje: I kazała nam wybrac temat maturalny. Lecę i pędzę.
U mnie wszyscy zdają bio... Aż padłam.
Nie po prostu masz inne rozwiązanie i plan awaryjny ^^ |
Przekupuje Gośkę żeby do mnie przyszła nimi :cry:
Dodano 5 minut temu:
A! No i jaki nasz facet od matmy jest zabawny. Dyktuje "każdy wyraz oprócz pierwszego powstaje przez całkowanie poprzedniego względem szeregu Taylora i Mclorina... ale wy mnie słuchacie! wiecie w ogóle co to jest ten szereg?! wykreślić to, piszemy normalnie"
o.O
|
|
Wto 22:13, 04 Wrz 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | Wg mnie ok. Ja zawsze jak nie wiem pisze te 150 słów i gitara. |
Uff :)
jeanne napisał: | Nam babka dzisiaj na polskim chciała omawiać "Ludzi bezdomnych" mdleje I kazała nam wybrac temat maturalny. Lecę i pędzę.
U mnie wszyscy zdają bio... Aż padłam. |
Nasza dała tematy do zeskanowania i wrzucenia na maila. Muszę sprawdzić jak będą czy jest mój. W poniedziałek omawiamy Jadro Ciemności na pewno przeczytam.
Ludzi bezdomnych miałam w 2 klasie...
jeanne napisał: | U mnie wszyscy zdają bio... Aż padłam. |
U mnie z 25 osób.
Za to rozszerzoną matmę 14.
jeanne napisał: | Przekupuje Gośkę żeby do mnie przyszła nimi Crying or Very sad |
Kto by się nie dał przekupić Twoimi muffinkami? ;)
Dodano 3 minut temu:
jeanne napisał: | A! No i jaki nasz facet od matmy jest zabawny. Dyktuje "każdy wyraz oprócz pierwszego powstaje przez całkowanie poprzedniego względem szeregu Taylora i Mclorina... ale wy mnie słuchacie! wiecie w ogóle co to jest ten szereg?! wykreślić to, piszemy normalnie" |
Aha. Mimo rozszerzenia nie mam pojęcia co to szereg Taylora i Mclorina.
|
|
Wto 22:18, 04 Wrz 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 413, 414, 415 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 414 z 552 |
|