Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 413, 414, 415 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja też nie powiem, że długo, bo w niedzielę wracam. Potem znów do Olsztyna za 2 tygodnie, ale na 3 dni tylko. Warszawy może nie da się pokochać, ale można się przyzwyczaić. Najważniejsze to, co się z tym miastem wiąże. Tam mieszkam, tam zarabiam, robię zakupy, porządki, spędzam wieczory, noce i większość czasu. Do tego mam świadomość, że nie jest to chwilowe, bo pewnie zostaniemy tam dłuższy czas i tam uwijemy gniazdko.

PostWysłany: Wto 8:55, 04 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Makaron z serem zjedzony, potrzeba zaspokojona :-D

Wróciłam właśnie z biblioteki, pojawiły się jakieś nowe pozycje, więc od razu porwałam "Zaburzenia okresu dzieciństwa i adolescencji" i "Oswoić ADHD" ;-) poluję jeszcze na książki autorstwa osób, które rzekomo wyleczyły się z autyzmu?

PostWysłany: Wto 11:30, 04 Wrz 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

O, to ciekawe, bo żyłam w przeświadczeniu, że z tego nie można się wyleczyć :roll: Świat jednak umie mnie zadziwić :)
Ja właśnie wybywam na spotkanie ze znajomymi z dawnej pracy, a potem do kawiarni koleżanki z liceum, z którą później udam się do domu, bo ma pod opieką wielkiego kudłatego biszkopcika, którego mam zamiar zagłaskać :P

PostWysłany: Wto 12:15, 04 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra napisał:
O, to ciekawe, bo żyłam w przeświadczeniu, że z tego nie można się wyleczyć

Ja też i nadal to podtrzymuję, dlatego chętnie książkę przeczytam.....

A na placek cygański/węgierski też się wybierasz jak za starych, dobrych czasów? :D

PostWysłany: Wto 12:29, 04 Wrz 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Moja nauczycielka od polskiego to idiotka. Dziękuje. Nie zauważyła, że w klasie jest osoba, której nie powinno być, ani że siedzimy tam w 3 osoby. Jutro powtarzamy numer 8)

Boże, szkoła i rodzina - dwie rzeczy, które sprawiają, że czuje się jak nic nie warty śmieć 8) Tak na miły początek szkoły 8)

PostWysłany: Wto 13:14, 04 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Cytat:
A na placek cygański/węgierski też się wybierasz jak za starych, dobrych czasów? Very Happy

Placek cygański będzie w piątek :) Tego nie może zabraknąć :)
Cytat:
Boże, szkoła i rodzina - dwie rzeczy, które sprawiają, że czuje się jak nic nie warty śmieć Cool

Cóż za optymizm 4 września :?

PostWysłany: Wto 18:57, 04 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

jeanne napisał:
Właśnie się odważył, ale stwierdził, ze chyba nie powinniśmy o tym rozmawiać żeby się między nami nie zepsuło, no nie wytrzymię.
Nie no, akurat Kamilowi w życiu bym nie dała 16 lat. Wśród jego braci i kuzynów to on zachowywał się najdojrzalej. o.O

:przytul:
Skoro tak dojrzały to może się ogarnie.

jeanne napisał:
Tak jak na to, że mi powiedział, że nigdzie z żadną dziewczyną nie idzie tańczyć, bo mu najlepiej jest siedzieć ze mną - powiedzeniem, że jest masochistą i powinien się leczyć o.O

Kochanie Ciebie to masochizm?

Dodano 4 minut temu:

Juniuś napisał:
Makaron z serem zjedzony

Ja miałam dziś z sosem pomidorowym.
jeanne napisał:
Moja nauczycielka od polskiego to idiotka. Dziękuje. Nie zauważyła, że w klasie jest osoba, której nie powinno być, ani że siedzimy tam w 3 osoby. Jutro powtarzamy numer Cool

:hahaha:
Nasz pani z maty dziś. Jak usłyszycie, że ktoś tak cichuteńko puka do drzwi, otworzycie i nikogo nie będzie to gdzieś w tam dali będzie stała postać , machała do was ręku: to ja Twoja matura.
PP bije rekordy, mamy cudowne ćwiczenia :D
jeanne napisał:
Boże, szkoła i rodzina - dwie rzeczy, które sprawiają, że czuje się jak nic nie warty śmieć Cool Tak na miły początek szkoły Cool

Nie martw się mam już pozadawane, z biologii wspominała o sprawdzianie. A z angielskiego w przyszłym tygodniu matura próbna na ocenę. Jestem beznadziejna z angielskiego.

PostWysłany: Wto 19:26, 04 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

pantera mglista napisał:
Jestem beznadziejna z angielskiego.

Don't worry ;) Ja zawsze byłam beznadziejna i do dziś go nie umiem :roll: Zaczęłam powracać na starość do nauki, ale idzie mi to jak krew z nosa. Jak mi coś nie leży, to jakoś nie umiem zmusić się do wkuwania :roll:

PostWysłany: Wto 20:46, 04 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra napisał:
Don't worry Wink Ja zawsze byłam beznadziejna i do dziś go nie umiem Rolling Eyes Zaczęłam powracać na starość do nauki, ale idzie mi to jak krew z nosa. Jak mi coś nie leży, to jakoś nie umiem zmusić się do wkuwania Rolling Eyes

Ja mam przede wszystkim ogromne zaległości z tego przedmiotu.

Aktualnie pisze na angielski pocztówkę z wakacji, którą mamy jutro oddać. O tym że byłam na wsi w okolicach Biebrzańskiego Parku, jak po nim chodziłam, robiłam, zdjęcia i bawiłam się z kotem, nie wspominam nic o burdzie jaką wywołali kosiarze wynajmujący tam pokój (ach ta cisza i spokój na wsi), ani o tym, że moja mama wcześniej zadbała o to, że bym nie zanosiła im obiadów na górę (bo pomagaliśmy tym znajomym, a wynajmują pokój) w obawie chyba o to, że mogłabym się zgorszyć albo co. Byli w moim wieku, jeden całkiem przystojny, ale dwoje z nich przebywało w pokoju w samych bokserkach i bez koszul. Ani o tym, że łosie to mit i legenda ani o wieczorach z Ciemnym Książęcym, świetnymi paluszkami z Lidla, dobrą książką albo kotem na kolanach :hahaha: Jest więc dobrze.

PostWysłany: Wto 21:16, 04 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

alhambra, przerzuć się na język hiszpański, powiadają, że łatwiejszy :-D ja też mam zamiar się zabrać za naukę...

Jestem dziś wykończona i zupełnie nie wiem czym, zaraz się zabieram za książkę, a potem sen.

Dobrej nocy kobitki :D

PostWysłany: Wto 21:34, 04 Wrz 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Cytat:

Skoro tak dojrzały to może się ogarnie.

No cóż, ogarnął się, powiedział mi to, a jak dzisiaj się widzieliśmy to bał się nawet koło mnie iść, bo "nie daj boże jeszcze Gośka mu oczy wydrapie". Cool 8)

Cytat:

Kochanie Ciebie to masochizm?

Dość znaczący.
Cytat:

Nasz pani z maty dziś. Jak usłyszycie, że ktoś tak cichuteńko puka do drzwi, otworzycie i nikogo nie będzie to gdzieś w tam dali będzie stała postać , machała do was ręku: to ja Twoja matura.
PP bije rekordy, mamy cudowne ćwiczenia Very Happy

Cichutko! U nas to wali drzwiami i oknami! Wszyscy nauczyciele nam mówią, że oni wiedzą, że akurat my będziemy BARDZO CIĘŻKO PRACOWAĆ.
Cytat:

Nie martw się mam już pozadawane, z biologii wspominała o sprawdzianie. A z angielskiego w przyszłym tygodniu matura próbna na ocenę. Jestem beznadziejna z angielskiego.

Ja jutro mam fizykę i dalej nie zrobiłam wszystkich zadań, a nie zdziwiłabym się, gdybyśmy test pisali w piątek 8)
Z biologii, chemii i fizyki dostaliśmy dodatkowe godziny i nasza szanowna biologiczka wymyśliła sobie, że na normalnych lekcjach kończymy materiał z drugiej klasy. Na fakultecie robimy 3. To nic, że mamy to w jednym dniu i może się tak zdarzyć, że będziemy pisać z obu sprawdziany. A! No i w listopadzie matura próbna. A gdzieś tak od połowy października tzw. tygodniówki czyli partia materiału z całych 3 lat do zaliczenia na ocenę. 8) A co do chemii i fizyki dowiem się na dniach. Ale już wiem, że moje plany pracy weekendowej pójdą się paść - wykłady w sobotę i niedzielę 8)

A! No i dzisiaj mieliśmy lekcje z nowymi nauczycielami od wosu i historii. Pani od wosu nazwała mnie wzorową uczennicą, bo miałam podręcznik na ławce i oficjalnie przeraziła mnie tym, że chce z nami rozmawiać. Gościu od historii chce przerobić cały materiał od 1600 roku na 1 godzinie tygodniowo, więc będzie wesoło! A, no i strzelił nieźle. Tłumaczy, że ma zwyczaj chodzić po klasie i sprawdzić czy uważamy. No i nie toleruje spania, pokazuje tak na mnie "zgadzasz się ze mną"? No to mu strzeliłam "tak tak, dokładnie, zupełnie się z panem zgadzam". Muszę mówić, że klasa ryknęła śmiechem, bo jestem słynna z tego, że historia to była moja godzina dla zdrowia i urody czyli drzemka przedobiednia?

ZAMIAST SIĘ UCZYĆ PIEKĘ MUFFINKI. Pomyliłam się z powołaniem

PostWysłany: Wto 21:44, 04 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Juniuś napisał:
alhambra, przerzuć się na język hiszpański, powiadają, że łatwiejszy Very Happy ja też mam zamiar się zabrać za naukę...

Hiszpański to już dawno chcę, ale sumienie mi nie pozwala uczyć się dla przyjemności, jak nie zrobiłam tego, co powinnam :(

PostWysłany: Wto 21:50, 04 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

jeanne napisał:
No cóż, ogarnął się, powiedział mi to, a jak dzisiaj się widzieliśmy to bał się nawet koło mnie iść, bo "nie daj boże jeszcze Gośka mu oczy wydrapie". Cool Cool

To dobrze xD

jeanne napisał:
Dość znaczący.

...

jeanne napisał:
Cichutko! U nas to wali drzwiami i oknami! Wszyscy nauczyciele nam mówią, że oni wiedzą, że akurat my będziemy BARDZO CIĘŻKO PRACOWAĆ.

Spoko ona tak mówi, a ciekawa jestem czy przez ten rok będzie choć jedna lekcja żeby nauczyciel nie wspominał o maturze. U nas 100% zdaję, a nie tylko zdaję ale nawet z b. dobrymi wynikami co nam uświadamiają bez przerwy.

jeanne napisał:
Ja jutro mam fizykę i dalej nie zrobiłam wszystkich zadań, a nie zdziwiłabym się, gdybyśmy test pisali w piątek Cool

Ile słów może być w pocztówce na angielski??? Moje repetytorium twierdzi, że w krótkich formach pisemnych nie jest ustalony limit. Cała strona z zeszytu to za dużo, dobrze czy za mało? O.o

jeanne napisał:
Z biologii, chemii i fizyki dostaliśmy dodatkowe godziny i nasza szanowna biologiczka wymyśliła sobie, że na normalnych lekcjach kończymy materiał z drugiej klasy. Na fakultecie robimy 3. To nic, że mamy to w jednym dniu i może się tak zdarzyć, że będziemy pisać z obu sprawdziany. A! No i w listopadzie matura próbna. A gdzieś tak od połowy października tzw. tygodniówki czyli partia materiału z całych 3 lat do zaliczenia na ocenę. Cool A co do chemii i fizyki dowiem się na dniach. Ale już wiem, że moje plany pracy weekendowej pójdą się paść - wykłady w sobotę i niedzielę Cool

Mnie z biologii czeka sprawdzian z materiały który przerabialiśmy w 2 klasie przynajmniej teoretycznie i będziemy kończyć. Już nam to uświadomiła, a na poniedziałek mam przeczytać na polski lekturę. Fizyki współczuję. Ja będę miała dodatkową godzinę przygotowującą do matury z biologii raz w tygodniu, no i z angielskiego też pewnie będę chodziła. Nie wiem co z chemią, bo na razie nie mieliśmy, a ja nie wiem czy ją zdawać czy nie nadal -,-

jeanne napisał:
A! No i dzisiaj mieliśmy lekcje z nowymi nauczycielami od wosu i historii. Pani od wosu nazwała mnie wzorową uczennicą, bo miałam podręcznik na ławce i oficjalnie przeraziła mnie tym, że chce z nami rozmawiać. Gościu od historii chce przerobić cały materiał od 1600 roku na 1 godzinie tygodniowo, więc będzie wesoło! A, no i strzelił nieźle. Tłumaczy, że ma zwyczaj chodzić po klasie i sprawdzić czy uważamy. No i nie toleruje spania, pokazuje tak na mnie "zgadzasz się ze mną"? No to mu strzeliłam "tak tak, dokładnie, zupełnie się z panem zgadzam". Muszę mówić, że klasa ryknęła śmiechem, bo jestem słynna z tego, że historia to była moja godzina dla zdrowia i urody czyli drzemka przedobiednia?

To facet trafi faktycznie :hahaha:

jeanne napisał:
ZAMIAST SIĘ UCZYĆ PIEKĘ MUFFINKI. Pomyliłam się z powołaniem

Nie po prostu masz inne rozwiązanie i plan awaryjny ^^

Dodano 43 sekund temu:

Juniuś napisał:
Dobrej nocy kobitki Very Happy

Kolorowych snów Juniuś :)

PostWysłany: Wto 22:05, 04 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Ile słów może być w pocztówce na angielski?zapytajnik Moje repetytorium twierdzi, że w krótkich formach pisemnych nie jest ustalony limit. Cała strona z zeszytu to za dużo, dobrze czy za mało? O.o

Wg mnie ok. Ja zawsze jak nie wiem pisze te 150 słów i gitara.

Cytat:

Mnie z biologii czeka sprawdzian z materiały który przerabialiśmy w 2 klasie przynajmniej teoretycznie i będziemy kończyć. Już nam to uświadomiła, a na poniedziałek mam przeczytać na polski lekturę. Fizyki współczuję. Ja będę miała dodatkową godzinę przygotowującą do matury z biologii raz w tygodniu, no i z angielskiego też pewnie będę chodziła. Nie wiem co z chemią, bo na razie nie mieliśmy, a ja nie wiem czy ją zdawać czy nie nadal -,-

Nam babka dzisiaj na polskim chciała omawiać "Ludzi bezdomnych" :mdleje: I kazała nam wybrac temat maturalny. Lecę i pędzę.
U mnie wszyscy zdają bio... Aż padłam.

Cytat:

Nie po prostu masz inne rozwiązanie i plan awaryjny ^^

Przekupuje Gośkę żeby do mnie przyszła nimi :cry:

Dodano 5 minut temu:

A! No i jaki nasz facet od matmy jest zabawny. Dyktuje "każdy wyraz oprócz pierwszego powstaje przez całkowanie poprzedniego względem szeregu Taylora i Mclorina... ale wy mnie słuchacie! wiecie w ogóle co to jest ten szereg?! wykreślić to, piszemy normalnie"
o.O

PostWysłany: Wto 22:13, 04 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Wg mnie ok. Ja zawsze jak nie wiem pisze te 150 słów i gitara.

Uff :)

jeanne napisał:
Nam babka dzisiaj na polskim chciała omawiać "Ludzi bezdomnych" mdleje I kazała nam wybrac temat maturalny. Lecę i pędzę.

Nasza dała tematy do zeskanowania i wrzucenia na maila. Muszę sprawdzić jak będą czy jest mój. W poniedziałek omawiamy Jadro Ciemności na pewno przeczytam.
Ludzi bezdomnych miałam w 2 klasie...

jeanne napisał:

U mnie z 25 osób.
Za to rozszerzoną matmę 14.

jeanne napisał:
Przekupuje Gośkę żeby do mnie przyszła nimi Crying or Very sad

Kto by się nie dał przekupić Twoimi muffinkami? ;)

Dodano 3 minut temu:

jeanne napisał:
A! No i jaki nasz facet od matmy jest zabawny. Dyktuje "każdy wyraz oprócz pierwszego powstaje przez całkowanie poprzedniego względem szeregu Taylora i Mclorina... ale wy mnie słuchacie! wiecie w ogóle co to jest ten szereg?! wykreślić to, piszemy normalnie"

Aha. Mimo rozszerzenia nie mam pojęcia co to szereg Taylora i Mclorina.

PostWysłany: Wto 22:18, 04 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 413, 414, 415 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 414 z 552

Skocz do: