Rozmowy w t(ł)oku #3[+18 po 22:00]
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 678, 679, 680 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam genialną nauczycielkę historii i WOSu. Szkoda tylko, że na koniec pierwszej klasy postawiła mi dwóję :shock: Ale teraz miałam pięć :D

PostWysłany: Pią 13:46, 07 Sie 2009
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Pochwał: 41

Powrót do góry

Shee, to ja wracam z gradem pytań :mrgreen:.
Jeśli chodzi o książki, które są pomocne w przygotowaniach do matury, to OPERON jest chyba najlepszy, nawet na studiach korzystam z podręczników do rozszerzenia ;). Całkiem fajną książką jest również Biologia Claude A. Villee'a, choć to niezły kolos jest, no i droga. W moim przypadku niezastąpione okazały się również notatki z ogólniaka, nasza biolożka była genialna w nauczaniu tego przedmiotu. Pamiętam, że na kolokwia z histologii doczytywałam moje notatki (histologię zaliczyłam na 4 :D). Więc jeśli z jakimś działem chciałabyś zapoznać się głębiej, spojrzeć na coś z innego punktu widzenia - służę pomocą ;).

PostWysłany: Pią 13:46, 07 Sie 2009
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72

Miasto: G.||Gdynia
Powrót do góry

Ja jakoś nie mam zbyt wielkiego zaufania do OPERONu. Mam podręczniki z tego wydawnictwa i zawsze w jakimś temacie musi się trafić błąd.

PostWysłany: Pią 13:49, 07 Sie 2009
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

hattrick, ale chyba w kazdym wydawnictwie zdarzaja bledy

Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Mirela :*

PostWysłany: Pią 13:52, 07 Sie 2009
Marguerite
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14

Powrót do góry

hattrick napisał:
Mam podręczniki z tego wydawnictwa i zawsze w jakimś temacie musi się trafić błąd.

Jeszcze się nie spotkałam z błędami w Operonie, a też miałam z tego wydawnictwa podręczniki. Robią świetne opracowania, szczególnie Vademecum maturalne z WOSu i historii wyszło im świetnie (nie wiem jak z innych przedmiotów, ale z geografii i biologii też było niezłe z tego co pamiętam z opinii moich kolegów).

Kalpana
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 22

Miasto: Mława
Powrót do góry

Marguerite, ale w tym to jakoś mi się zawsze trafia multum tych błędów! Aż czasem mnie coś trafia...

hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

Hattrick, skoro w moim eLO wybrali OPERON, to musi być najlepszy :lol:. Zaznaczam jednak, że wypowiadam się wyłącznie w kwestii przedmiotu biologia :D.

PostWysłany: Pią 13:53, 07 Sie 2009
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Powrót do góry

Kalpana, Vademecum jest godne podziwu. Ja mam z historii na czas "przygotowania" do olipmiady.

Dodano 2 minut temu:

Ewel, po twoich słowach wnioskuję, że chodzisz do bardzo szanowanego LO. Szacunek.
Ja chodzę do skromnego Gimnazjum im. Władysława IV i tam też wielu nauczycieli wybiera OPERONa. Jednak książki do np. języka polskiego tego wydawnictwa są zrobione niezbyt starannie. Nawet moją nauczycielkę coś trafia jak widzi te błędy.

PostWysłany: Pią 13:56, 07 Sie 2009
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

hattrickja z ksiazek z OPERON-u nie korzystalam... jedynie Vademecum ale w nim bledow nie zauwazylam

PostWysłany: Pią 13:57, 07 Sie 2009
Marguerite
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

I proszę mi na studentów-przyszłych-nauczycieli nie psioczyć, dzieciaków lub szanownej młodzieży w klasie jest prawie (lub ponad) trzydziestka, a studenciak, którego wysłali na praktyki jest sam jeden, nie do końca zdecydowany, czy chce właśnie to robić w życiu :mrgree:.

PostWysłany: Pią 13:57, 07 Sie 2009
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Powrót do góry

U mnie były jaja, gdy na praktyki z w-fu przyszła córka naszego wychowawcy - w-fisty. I ona miała praktyki u niego. :hahaha:

PostWysłany: Pią 14:00, 07 Sie 2009
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

Ewel,wlasnie mi przypomnialas,iz powinnam wypelnic dzienik praktyk... po ostanich praktykach

Ostatnio zmieniony przez Marguerite dnia Pią 14:02, 07 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Pią 14:02, 07 Sie 2009
Marguerite
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Wypadłem z tematu ;) Ewelcia ma rację co do studenta. Spróbujcie kiedyś lekcję poprowadzić.. Ja raz prowadziłem z elektrotechniki, i miałem dosyć..
Kalpanko, kto wie? Zawsze chciałem mieć siostrę ;) Tzn miałem, ale nie żyje (zmarła przed moim narodzeniem, więc nie pamiętam).

Kremówka, my sweet sister:* ~Forumowa Mapka Użytkowników~

PostWysłany: Pią 14:02, 07 Sie 2009
Raz3r

Pochwał: 36

Miasto: LbŃ
Powrót do góry

Raz3r, :przytul: :glaszcze:

Ostatnio zmieniony przez hattrick dnia Pią 14:04, 07 Sie 2009, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Pią 14:03, 07 Sie 2009
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

Hattrick, chodziłam :mrgreen:. W końcu I LO im. Bolesława Chrobrego, do którego wcale nie łatwo się dostać :D. Polski i polonistkę z ogólniaka wspominam z wielką czcią i tęsknotą :). Podręczniki mieliśmy z PWN, były bardzo dobre, zresztą przeglądałam ich starsze pozycje i PWN to po prostu klasa w tej kategorii ;).

PostWysłany: Pią 14:03, 07 Sie 2009
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 678, 679, 680 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 679 z 1000

Skocz do: