|
 |
 |
|
 |
|
| Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
| Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
Nie wyobrażam sobie polskiej (ani żadnej innej) wersji serialu i nie chcę żeby takowa powstała. IMO oryginał jest niezastąpiony, aktorzy z resztą też.
|
|
|
Wysłany:
Pią 14:05, 09 Lip 2010 |
|
flower
Rezydent

Pochwał: 2
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
|
^^ Cóż za oryginalny komentarz. Nie ma to jak wejść do piaskownicy i jako dziesiąty powiedzieć "wasza zabawa jest do kitu" :-)
|
|
|
Wysłany:
Pią 23:18, 09 Lip 2010 |
|
dariu
Student medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
http://film.onet.pl/zwiastuny/0,69516,1,,322,fotonews.html
rozwalił mnie Zamachowski jako Kutner :mrgreen:
|
|
|
_________________ Wiolka i maria lucie = Holmes i jego dr Watson = Kojot i Struś Pędziwiatr = szpieki!
Magda - druga połówka mojego mózgu
-o, słońce wyszło. -ten twój huraoptymizm potrafi być naprawdę irytujący!
Wysłany:
Czw 13:18, 26 Sie 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg

Pochwał: 5
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Wolę sobie nawet nie wyobrażać polskiej wersji, bo to nie telenowela, żeby przerabiać ją na różne kraje.
|
|
|
_________________ Hello Daddy, hello Mom I'm your ch ch ch ch ch cherry bomb!
Wysłany:
Czw 20:42, 30 Gru 2010 |
|
Dadaczer
Student medycyny

Miasto: Rybnik
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Z ciekawości przeczytałem wszystkie posty na powyższy temat.
Podsumowując, wielu w ogóle nie widzi polskiej wersji House'a, bo... oryginał jest najlepszy. Siła przyzwyczajenia jest czymś ogromnym, ale nie krytykujmy dzieła, które jeszcze nie powstało ani nawet nie planuje się go stworzyć.
| JaToNieOn napisał: | | Polski House? W życiu! To byłby chyba najgorszy pomysł, na jaki można było wpaść. Rozumiem- sprawdziły się takie produkcje jak "Idol", "Taniec z gwiazdami", "Niania" czy "BrzydUla", ale żeby Kuternoga?! |
Co innego programy rozrywkowe, a co innego polskie wersje zagranicznych fimów i seriali. Paradoksalnie Polacy nie są tacy źli w przeróbkach. Świadczy o tym choćby "Niania" czy też "Ojciec Mateusz" które biły lub wciąż biją rekordy popularności. Problem więc nie nie leży w tym, czy ewentualna polska wersja przebiłaby czy nie oryginał.
Jest inny problem, który praktycznie uniemożliwia przeniesienie House'a na polski grunt. Serial jest zakorzeniony w mocno w realiach amerykańskiej służby zdrowia. Oczywiście dla potrzeb serialu wiele rzeczy jest tam mocno uproszczonych, ale i tak wiele z tego, co dla Amerykanów w tym serialu jest czymś realnym, dla nas stanowi jeszcze ciągle medyczny science-fiction. Adaptując House'a do polskich realiów chcąc nie chcąc powstałby serial bliźniaczo podobny do "Na dobre i na złe" i moim zdaniem z tego powodu polski House po prostu by się nie obronił.
To tak trochę na poważnie o hipotetycznej polskiej wersji serialu. Natomiast pół żartem pół serio rzeczywiście można się pobawić w szukanie polskich aktorów, którzy mogliby zastąpić oryginały.
Wielu z was szukało aktorów wg podobieństwa, ja natomiast pomyślałem bardziej o aktorskich umiejętnościach naszych rodzimych artystów.
Moje propozycje:
House - Piotr Adamczyk (skutecznie udowadnia swoją wszechstronność aktorską)
Cuddy - Grażyna Szapołowska (jej też bym się bał podskoczyć)
Wilson - Maciej Stuhr (genialnie grający mimiką twarzy)
Foreman - Andrzej Chyra (człowiek o najbardziej lodowym spojrzeniu)
Cameron - Olga Bończyk (pociągająca profesjonalistka)
Na miejsce "Trzynastki" mam dwa typy: Małgorzata Socha (dla mnie niemal tak samo pociągająca jak Olivia Wilde, choć oczy Olivii mnie rozkładają na łopatki) albo Magdalena Cielecka (tak samo tajemnicza jak Remy Hadley "13")
Taub - Zbigniew Zapasiewicz (rewelacyjnie potrafiący człowieka zmieszanego, jakim ciągle w serialu jest Taub).
Dawajcie swoje typy, ale zapraszam do ich uzasadniania:).
|
|
|
Wysłany:
Czw 0:20, 13 Sty 2011 |
|
elzy
Student medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Ja nie chcę polskiej wersji i tak jak wielu innych licze że nie powstanie. Nigdy nie byłbym zainteresowany oglądaniem serialu doktor dom..
|
|
|
Wysłany:
Pią 15:51, 11 Mar 2011 |
|
deathspellomega
Student medycyny

Miasto: Houseville
|
| Powrót do góry |
 |