Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Krawat [M, +13]

Z dedykacją dla Ewel i wszystkich Hameronmaniaków
Krawat
Przeszedł kilkanaście kroków po olbrzymim centrum handlowym. Wszędzie widział rozmaite kolorowe wystawy. Wszystko to było przepełnione bożonarodzeniowym kiczem. Zaczął przyglądać się nastolatkowi przebranemu za elfa. Wyglądał śmiesznie, zielone getry, zielony sweter i czerwona czapka na głowie. Podchodził do różnych klientów i rozdawał im ulotki.
‘Czego ta młodzież dzisiaj nie zrobi, żeby mieć na narkotyki’- pomyślał. Udał się w stronę ruchomych schodów skąd wjechał na piętro budynku. ‘Po co tu w ogóle jestem’- zadał sobie pytanie na które błyskawicznie padła odpowiedź- ‘ No, tak Cuddy zmusiła mnie do przyjścia na ten idiotyczny bal, a na dodatek wszystkie moje krawaty nadają się do wyrzucenia’. Doszedł do sklepu z odzieżą męską i długo przyglądał się sklepowej witrynie. Po pewnym czasie zdecydował się wejść. Zaraz podeszła do niego ekspedienta:
- Dzień dobry! W czym mogę pomóc?- zapytała uprzejmie.
- Ja się tylko rozglądam – odburknął i ruszył w stronę rozmaitych regałów. W końcu doszedł do krawatów. Zaczął je oglądać, nic szczególnego. I wtedy jego uwagę przykuł jeden z droższej serii jedwabnych . Miał perłowy kolor i był pokryty delikatnymi błękitnymi pasami. Błękit ten był taki jak kolor jego oczu. Wziął go w ręce i natychmiast poczuł jego delikatny materiał. Był to jedwab najwyższej klasy, cena też była nie mała ale nie zważał na to. Poszedł w stronę lustra aby go przymierzyć. Pasował idealnie.
- Cześć House- usłyszał delikatny i melodyjny głos zza jego pleców. Odwrócił się i ujrzał Cameron. Ubrana była w krótki beżowy płaszczyk a jej rozpuszczone blond włosy dodawały jej niesamowitego uroku.
- Co ty tutaj robisz? – spytał nieco zaskoczony diagnosta- to męski sklep.
- Po prostu przechodziłam- odpowiedziała- bardzo ładnie wyglądasz w tym krawacie. Podkreśla twój kolor oczu- mówiąc to obdarzyła go przepięknym uśmiechem, który spowodował lekkie ukłucie w okolicach serca diagnosty.
- Dziękuje- powiedział i uśmiechnął się równie czule.
|
|
Nie 20:45, 29 Mar 2009 |
|
lesio
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15
Miasto: Starachowice
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Aaaaa !! Dedykacja dla mnie :buja w oblokach: dziękuję :*
A Tobie oddałam krawat, bo jako, że dzisiaj niedziela, zdecydowałam nie deprawować mężczyzn przygotowujących się do bierzmowania ;>
Tekst jest uroczy - kiedy facet pisze coś takiego, to zmieniam stan skupienia na ciekły :D Miniaturka jest niezwykle wymowna, a mimo tego, niepozbawiona polotu i uroku:)
|
|
_________________ Jak sobie pościelisz, to mnie zawołaj. ;)
Wysłany:
Nie 20:54, 29 Mar 2009 |
|
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72
Miasto: G.||Gdynia
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
zgadzam się z Ewel... miniaturka jest świetna.. świetny debiut... mam nadzieje, że jeszcze coś kiedyś hameronkowatego napiszesz...
|
|
_________________ FUS forever
sis - Sevir :**
... i dopiero wtedy stało się światło
"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring."
Wysłany:
Nie 21:17, 29 Mar 2009 |
|
Caellion
Dziekan Medycyny

Pochwał: 15
Miasto: Bełchatów/łódź
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
hehe jak to kawałek materiału potrafi zainspirować :]
chce-my więcej!
chce-my więcej!
chce-my więcej!
chce-my więcej!
chce-my więcej!
*skanduje*
:mrgreen:
|
|
_________________ "MIŁEGO PONIEDZIAŁKU" - Matka Wszystkich Oksymoronów
karoll poleca - POPHOLIZM
Wysłany:
Nie 21:23, 29 Mar 2009 |
|
karoll

Pochwał: 3
Miasto: Wrc/Cz-wa
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lesio, to jest świetne! *oczarowana*
Proste, z klimatem i niezwykłym urokiem!
|
|
Pon 13:58, 30 Mar 2009 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lesio napisał: | Podkreśla twój kolor oczu |
takie słowa wypowiedział chyba wilson jak house szykował sie na randke z cameron
|
|
Nie 16:58, 31 Maj 2009 |
|
janeczka85
Stomatolog

Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
lesio, gratuluję. Rzadko kiedy tekst napisany przez chłopaka potrafi mnie oczarować :) Chociaż przyznam, że motyw krawata w Hameronie nie jest nowy, czytałam już podobne opowiadanie na *pewne forum*, ale twoja miniatura podoba mi się bardziej. Czekam na więcej pomysłów :*
|
|
_________________ Potrzebujesz bety? Pisz śmiało na gg:)
Wysłany:
Nie 18:17, 31 Maj 2009 |
|
Pinky
Stażysta

Pochwał: 1
Miasto: okolice Cze-wy
|
Powrót do góry |
 |
|