Rozmowy w t(ł)oku #6[+18 po 22:00]
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 766, 767, 768 ... 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Juniuś ja mogę ostudzić...
*wylewa na Juniuś kubeł lodowatej wody*

PostWysłany: Pon 18:32, 02 Lis 2009
Ulka95
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 6

Powrót do góry

Ulka95 dzięki, a możesz jeszcze jeden? Bo niewiele pomogło.

OMG, mam pociąg jutro o 6:05... :-?

Dodano 1 minut temu:

Od razu poproszę o trzeci :shock: nowe zdjęcia Lisy! *Ómiera*

PostWysłany: Pon 18:35, 02 Lis 2009
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

*puszcza lodowatą wodę ze szlaufu na Juniuś*

sis - Sevir :**

... i dopiero wtedy stało się światło

"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring."

PostWysłany: Pon 18:37, 02 Lis 2009
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 15

Miasto: Bełchatów/łódź
Powrót do góry

Cytat:
rocket queen, co do historii, to jest potrzebna, żeby zrozumieć niektóre procesy, parę dat też wypadałoby znać, ale nie wszystkie, to prawda x.X

Przypomniałaś mi sentencję, którą miałam napisaną na pierwszej stronie zeszytu z histy i do której zawsze wracałam, gdy miałam owej histy serdecznie dość. A mianowicie: Historii uczymy się po to, aby poznając przeszłość, zrozumieć teraźniejszość i móc kształtować przyszłość.

Jasne, że powinniśmy chłonąć wiedzę jak jamochłony, tyle, że w szkole na ogół karzą ci przepisywać podręcznik do zeszytu zamiast uczyć cię logicznie myśleć i/lub karzą ci zakuwać coś, co nigdy i do niczego nie będzie ci potrzebne. Skoro człowiek od samego początku wychodzi z założenia, że idzie na prawo, to po kiego grzyba ma ślęczeć nad zadaniami z fizyki albo krzyżówkami z biologii? Absurd i tyle.

PostWysłany: Pon 18:38, 02 Lis 2009
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Pochwał: 57

Powrót do góry

Moja nauczycielka od matmy zwykła mawiać że: "Z wiekiem głupiejemy"

"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring."

PostWysłany: Pon 18:40, 02 Lis 2009
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

*oblewa Juniuś lodowatą wodą*

PostWysłany: Pon 18:41, 02 Lis 2009
Ulka95
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 6

Powrót do góry

rocket queen napisał:
Skoro człowiek od samego początku wychodzi z założenia, że idzie na prawo, to po kiego grzyba ma ślęczeć nad zadaniami z fizyki albo krzyżówkami z biologii?

Nie wiem, jak to wygląda ogólnie... mogę mówić tylko z własnego doświadczenia ;) Po pierwsze: w większości warszawskich liceów jeśli np jesteś w humanie, to na fizyce/chemii/itp siedzisz i się nudzisz, a nauczyciel rozwiązuje krzyżówki ^^ Ale z kolei w mojej szkole tak nie jest, trzeba uczyć się wszystkiego. I dlatego sami sobie regulujemy to, czego się uczymy i po prostu zaliczamy na dwa. I to jest moim zdaniem dobre ;) Po drugie: nigdy nie wiesz, co ci się przyda. Zawsze miałam się za humanistkę, chciałam iść na dziennikarstwo, na historię, a teraz co? Zdaję rozszerzone biologie i matematykę. (:

Dodano 1 minut temu:

rocket queen napisał:
Przypomniałaś mi sentencję, którą miałam napisaną na pierwszej stronie zeszytu z histy i do której zawsze wracałam, gdy miałam owej histy serdecznie dość. A mianowicie: Historii uczymy się po to, aby poznając przeszłość, zrozumieć teraźniejszość i móc kształtować przyszłość.

Też mam taką sentencję, którą sobie przypominam: "Naród, który nie zna własnej historii, umiera" (:
Czy nie macie trochę wrażenia, że my, Polacy, umieramy? :(

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pon 18:45, 02 Lis 2009
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

Juniuś jeanne się pyta co to za nowe zdjęcie Lisy... (bo nim jej się wgra post to bedzie musiała isc)... namiary...

PostWysłany: Pon 18:46, 02 Lis 2009
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Shitzune napisał:
Zawsze miałam się za humanistkę, chciałam iść na dziennikarstwo, na historię, a teraz co? Zdaję rozszerzone biologie i matematykę. (:

Przypadki, takie jak Twój, mogłabym policzyć na palcach jednej ręki;) W mojej klasie (human) na 33 osoby - 30 zdawało maturę z rozszerzonej historii (w wersji z wosem lub bez). Pozostałe 3 zdawały biolę, bo wylatywały na studia do UK, gdzie i tak nie brano polskiej matury pod uwagę, a biologia wydawała im się najłatwiejsza do zdania. W pozostałych klasach było podobnie - ludzie z mat-fizu poszli w większości na polibudę, a ci z bio-chemu na medycynę, tudzież biologię/biotechnologię/weterynarię etc. Takich, co się wyłamali było naprawdę niewielu, dlatego dalej trzymam się swojego zdania;)

PostWysłany: Pon 18:49, 02 Lis 2009
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry

Caellion podobna sesja do tych jakie zwykle są, tylko Lisa jeszcze piękniejsza ;-)

Dodano 1 minut temu:

www.lisaedelstein.net

PostWysłany: Pon 18:52, 02 Lis 2009
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

rocket queen, o rany :D Wiesz, twoja teoria na pewno sprawdza się co do mat-fizów i biol-chemów, tam rzeczywiście 95% idzie zgodnie z profilem, ale na pewno nie do humanów. Moje pokolenie nie wie, czego chce, taka jest niestety prawda. 2/3 mojej klasy idzie nie tam, gdzie teoretycznie powinna (medycyna, dietetyka, biotechnologia, marketing, zarządzanie i inne ekonomiczno-podobne), reszta ciągnie na prawo (bez komentarza) albo na psycho/socjo -logię (czyli najprawdopodobniej połowa zostanie bez pracy). A na pytanie co dalej? odpowiedź brzmi najczęściej: nie wiem.
Humaniści to gatunek wymierający, znaczna część to po prostu tacy, którzy są słabi z przedmiotów ścisłych.

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pon 18:54, 02 Lis 2009
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Shitzune napisał:
reszta ciągnie na prawo (bez komentarza)

skomentuj! skomentuj! :twisted:

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pon 18:57, 02 Lis 2009
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

Shitzune napisał:
Humaniści to gatunek wymierający, znaczna część to po prostu tacy, którzy są słabi z przedmiotów ścisłych.

I z tym się zgodzę. To pewnie jeden z głównych powodów, dla których ludzie wbijają drzwiami i oknami na kierunki tj. filozofia, socjologia nie-wiadomo-czego, kulturo- i filmoznawstwo, politologia etc. Jest w miarę lekko, łatwo i przyjemnie; nie ma trudności z dostaniem się i utrzymaniem. I tytuł magistra to żaden problem. Gdyby uczelnie zamiast 250 osób przyjmowały na dany kierunek 20, problem rozwiązałby się sam i na ww. kierunki trafialiby prawdziwi pasjonaci, którzy potem mogliby realizować się w danym zawodzie. Jednak po co uczelnia ma przyjmować 20 skoro za każdego następnego przyjętego też dostanie kasę?

BTW, nie wrzucaj psychologii do jednego worka z socjologią;) To zupełnie inna bajka. I na brak pracy jakoś nikt nie narzeka;)

PostWysłany: Pon 19:02, 02 Lis 2009
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry

Dobry wieczór :)

Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Mirela :*

PostWysłany: Pon 19:06, 02 Lis 2009
Marguerite
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14

Powrót do góry

Cytat:
skomentuj! skomentuj!

Reszta ciągnie na prawo, gdzie czeka na nich Gorm :twisted:

rocket queen napisał:
BTW, nie wrzucaj psychologii do jednego worka z socjologią;) To zupełnie inna bajka. I na brak pracy jakoś nikt nie narzeka;)

Psychologia jest jednym z najbardziej obleganych kierunków, przynajmniej w Warszawie... :3 Ludzie ciągną tam masowo.

PostWysłany: Pon 19:07, 02 Lis 2009
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 766, 767, 768 ... 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005  Następny
Strona 767 z 1005

Skocz do: