|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #7[+18 po 22:00]
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 68, 69, 70 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
nigide A/H1N1 :]
|
|
Wysłany:
Sro 22:01, 11 Lis 2009 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
nigide brak czegos [H](oczywiście zgaduje)
|
|
_________________ avek mój
"Jestem nieuczciwy i uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość.To uczciwi są nieprzewidywalni ,zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie głupiego..."- Kapitan Jack Sparrow
Zazdrość to chyba najstarszy motyw morderstw na świecie.-Seeley Booth
:houselove: kliknij, jeśli jesteś fanem serialu Bones
Wysłany:
Sro 22:01, 11 Lis 2009 |
|
poprostuxzjawa
Reumatolog

Pochwał: 39
Miasto: Młodocin
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Idę do łóżka bo jakaś zmęczona jestem... :hmmm:
Dobranoc :papapa: ;*
|
|
Wysłany:
Sro 22:04, 11 Lis 2009 |
|
Ulka95
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany Pochwał: 6
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Arroch napisał: | nigide A/H1N1 |
I teraz zakładając, że mam A/H1N1:
:arrow: wg. mediów powinienem pójść do szpitala, ale mieszkam w takim mieście, gdzie jeżeli przyszedłbym na Izbę przyjęć pielęgniarka wyśmiałaby mnie (doświadczenia z przeszłości)
:arrow: powinienem pójść do lekarza rodzinnego, ale on przepisze mi czopki i syropki na zbicie gorączki
Także na razie jestem myśli, że jest to normalna grypa :mrgreen:
|
|
Sro 22:06, 11 Lis 2009 |
|
nigide
Immunolog

Pochwał: 8
Miasto: Lidzbark Warmiński
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
nigide świńska grypa ma łagodniejszy przebieg niż grypa ludzka, tak więc do szpitala trafiają tylko przypadki wymagające hospitalizacji...
|
|
Wysłany:
Sro 22:10, 11 Lis 2009 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
nigide napisał: | jestem myśli, że jest to normalna grypa |
a nigide jeśli to nie będzie świńska grypa to sprawdź czy nie czasem ptasia czasem mogły zostać zarazki z przedostatniej epidemii
|
|
_________________ avek mój
"Jestem nieuczciwy i uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość.To uczciwi są nieprzewidywalni ,zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie głupiego..."- Kapitan Jack Sparrow
Zazdrość to chyba najstarszy motyw morderstw na świecie.-Seeley Booth
:houselove: kliknij, jeśli jesteś fanem serialu Bones
Wysłany:
Sro 22:10, 11 Lis 2009 |
|
poprostuxzjawa
Reumatolog

Pochwał: 39
Miasto: Młodocin
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Arroch napisał: | do szpitala trafiają tylko przypadki wymagające hospitalizacji |
Zmieniając trochę temat, to mam pytanie:
Kilka lat temu przechodziłem grypę żołądkową. Całą noc wymiotowałem i czułem się niezdolny do życia. Następnego dnia pojechałem do mojego lekarza rodzinnego. Powiedział, żebym pojechał z rodzicem do szpitala i dał receptę, na której było napisane, aby dać mi kroplówkę w celu nawodnienia. Podczas wizyty w szpitalu pielęgniarka powiedziała, że nie da mi kroplówki, ponieważ ta recepta nie uprawnia do tego. Czy ona miała rację?
PS Później przeczytam Wasze posty, bo zaczęła mnie boleć głowa i muszę pod kołderkę. Papa :przytul:
|
|
Sro 22:18, 11 Lis 2009 |
|
nigide
Immunolog

Pochwał: 8
Miasto: Lidzbark Warmiński
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę o recepcie na kroplówkę, zwykle jest raczej tak, że lekarz rodzinny (który się boi odpowiedzialność i przy zwykłym katarze daje 3 tysiące skierowań na tomograf, do laryngologa itd. :P ) daje skierowanie do szpitala, tam badają ile wlezie i pchają tyle kroplówek ile wlezie oczywiście przy uprzednim podarowaniu kwiatka i bombonierki szanownym paniom pielęgniarkom xD
a więc mój wniosek z tego jest taki: dostałbyś kroplówkę, gdybyś dał łapówkę (czyt. bombonierkę) :lol:
|
|
Wysłany:
Sro 22:27, 11 Lis 2009 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Arroch napisał: | dostałbyś kroplówkę, gdybyś dał łapówkę (czyt. bombonierkę) |
Co za chory kraj :P. Rozumiem jakby to była jakaś biżuteria, albo inne cacka, ale żeby od bombonierki zależało coś, co w skrajnym przypadku mogłoby nam uratować życie? To już jest chore.
|
|
Wysłany:
Sro 22:29, 11 Lis 2009 |
|
Kalpana
Dziekan Medycyny

Pochwał: 22
Miasto: Mława
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Kalpana napisał: | Arroch napisał: | dostałbyś kroplówkę, gdybyś dał łapówkę (czyt. bombonierkę) |
Co za chory kraj :P. Rozumiem jakby to była jakaś biżuteria, albo inne cacka, ale żeby od bombonierki zależało coś, co w skrajnym przypadku mogłoby nam uratować życie? To już jest chore. |
Ale to prawda 8) przekonałam się o tym na własnej skórze tzn. mój tata nie dostał leków przeciwbólowych po operacji dopóki pielęgniarki kawy i sernika nie dostały :bredzisz:
|
|
Wysłany:
Sro 22:33, 11 Lis 2009 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Bry wieczornie :twisted:
Arroch, to zależy od lekarza rodzinnego. Mój na ten przykład kiedy potrzebowałem prześwietlenia płuc powiedział, że nie da mi skierowania bo nie ma pieniędzy na to. Z przeziębieniem to było strach do niego iść, bo praktycznie bez badania zapisywał niepotrzebne antybiotyki. A co do szpitali, to się zgodzę. Bez łapówki teraz nie można liczyć na godną opiekę.
|
|
Sro 22:33, 11 Lis 2009 |
|
Raz3r

Pochwał: 36
Miasto: LbŃ
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Heh... aż się nie chce w tym kraju chorować :P.
Dodano 2 minut temu:
Właśnie robię porządki na swoim profilu na filmwebie i widzę, że w niedzielę znowu Chaplin na Zone Europa :D. Pytanie - oglądać czy nie oglądać, biorąc pod uwagę fakt, że mam jednak na DVD :P. Ale jak mogę, to nie przepuszczam żadnej okazji zobaczenia Roberta w tiwi :P.
|
|
Wysłany:
Sro 22:37, 11 Lis 2009 |
|
Kalpana
Dziekan Medycyny

Pochwał: 22
Miasto: Mława
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shee, a chcesz iść za mnie? Zapraszam :D
|
|
Sro 22:42, 11 Lis 2009 |
|
Raz3r

Pochwał: 36
Miasto: LbŃ
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 68, 69, 70 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny |
Strona 69 z 1000 |
|