agawa5 o witam ;)
Właśnie zgrałem sobie 06x05 i 06x06 na iPoda :)
Czw 19:33, 12 Lis 2009
Shitzune, działo, działo. Nie wiem czy czytałaś spoilery o(jeśli nie to nie czytaj :P)
Spojler:
O trójkącie?
W sumie to liczyłam na coś więcej niż było pokazane :twisted:
Ogólnie to odcinek kręcił się wokół Jenny, trochę o Serenie i Tripie, Serenie i Blair,
Spojler:
(Chuck pogodził je poprzez windę)
a Chuck i Blair... Niestety dużo ich nie było. Zaczęłam ich lubić zdecydowanie bardziej niż Rufusa i Lily (w 3 sezonie ten ich związek już taki ciekawy nie jest...). Chociaż chyba się zacznie coś dziać, bo w końcówce
Spojler:
Lily znalazła list do Sereny od Dr Van der Woodsena :lol:
Jak zwykle wszystko bardzo zrozumiale opisałam, wybacz... Pozostaję Ci tylko ściągnięcie odcinka :P
Nemezis, chocolate hello :D
Sevir, agawa5 do napisania :papapa:
Hottentottenstottertrottelmutterbeutelrattenlattengitterkofferattentäter (niem.) – zabójca (Attentäter) hotentockiej (Hottentotten) matki (Mutter) głupka i jąkały (Stottertrottel) umieszczony w kufrze (Koffer) z plecionki (Lattengitter) przeznaczonej do przechowywania schwytanych kangurów (Beutelratten).
Krócej mówiąc: postać z angdotki.
Anegdotka:
Pewnego dnia, Hotentoci (Hottentotten) zatrzymują mordercę (Attentäter), oskarżonego o zabójstwo pewnej matki (Mutter) hotentockiej (Hottentottenmutter), która w dodatku jest matką miejscowego głupka i jąkały (Stottertrottel). Taka matka po niemiecku zwie się Hottentottenstottertrottelmutter, zaś jej zabójca nazywa się Hottentottenstottertrottelmutterattentäter. Policja schwytała mordercę i umieściła go prowizorycznie w kufrze na kangury (Beutelrattenlattengitterkoffer), lecz więźniowi udaje się uciec. Rozpoczynają się poszukiwania. Po chwili do wodza przybiega hotentocki wojownik krzycząc:
— Złapałem zabójcę! (Attentäter).
— Tak? Jakiego zabójcę? — pyta wódz.
— Beutelrattenlattengitterkofferattentäter — odpowiada wojownik.
— Jak to? Tego zabójcę, który jest w klatce z plecionki, na kangury? — pyta hotentocki wódz.
— Tak — odpowiada tubylec — to jest ten Hottentottenstottertrottelmutterattentäter (zabójca hotentockiej matki głupka i jąkały).
— Aha! — rzecze wódz Hotentotów - trzeba było od razu mówić, że schwytałeś Hottentottenstottertrottelmutterbeutelrattenlattengitterkofferattentäter!
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Klucze znalezione. Mission Completed. Przykro mi, Net, wracaj do zdrowia! :wink: Wiecie, że dziś mieliśmy w końcu lekcje w normalnych warunkach? :jupi:
_________________ Cudny Óbiór od siostry!
maybe_55 i nigide, mHroczne rodzeństwo! ;) Nettie, kuzynka któregoś tam stopnia! :] Wysłany:
Czw 19:35, 12 Lis 2009
Sevir, mam ambitny plan nauczenia się na pamięć tego słowa ;)
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Czw 19:38, 12 Lis 2009
Net Ja nie mam tak, że na jednej lekcji muzyki wsyztcy maja śpiewac tylko jak komu wygodnie.Ja to bym w ogóle nie spiewała, ale mój nauczyciel od muzyki[ czyt. Gablan (tak się nazywa)] i tak mnie dopadnie ...:D
_________________ maagdaa - mój prywatny rozczoch z Octoberem w ręce! Agawa & Nigide- Mhroczne i (nie)zÓe rodzeństwo!, Nuttie Kuzynka 65 stopnia &
Wujek JigSaw. 'Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.' Wysłany:
Czw 19:40, 12 Lis 2009