|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #9[+18 po 22:00]
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 320, 321, 322 ... 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Chciałem sprawę załatwić w wąskim gronie, ale widzę, że się nie da.
Po pierwsze Nice One nikt się Ciebie o to nie pytał, więc nie rozumiem Twojej aktywności w temacie.
Dr Gregory House zarzucasz mi kłamstwo. Tutaj są dwa wordy. Pierwszy hataka drugi Gregorego House'a. Hatak tłumaczył ze słuchu, Gregory tłumaczył z angielskich napisów. Są one identyczne w 99%. Nie znam drugiej osoby, która tłumaczy tak samo jak inny tłumacz, ba która używa tych samych trudnych słów (vide: "dekapitacja"). Nikt z nas (pozostałych tłumaczy) nie przetłumaczył nigdy 20 minut filmu w 2 godziny!
Osąd pozostawiam Wam. Ja ze swojej trony poddałem się pod osąd Grupie TWH. Jeśli uznają, że moje zachowanie/działanie było błędne zrezygnuje z uczestnictwa w grupie.
|
|
_________________ Toaroraptorus vel Szpon Sprawiedliwości
Bywają rozstania niezależne od dwojga.Bolesne bo żadne go nie chce.
Wysłany:
Wto 23:49, 26 Sty 2010 |
|
ToAr
(prze)Biegły Rewident

Pochwał: 63
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
ToAr napisał: | Nice One nikt się Ciebie o to nie pytał, więc nie rozumiem Twojej aktywności w temacie.
|
Pytanie oco caman było rzucone w ogół więc odpowiedziałem, a że padło na mnie 1 to nie moja wina :]
|
|
Wysłany:
Wto 23:51, 26 Sty 2010 |
|
Nice One
Rezydent

Użytkownik zbanowany Ostrzeżeń: 1
Miasto: Gdańsk
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
i jeszcze jedno Dr Gregory House ile masz lat? Chciałbym to wiedzieć.
Dodano 49 sekund temu:
Cytat: | Greg, a Ty co w ogóle, na bezrobociu? xD Czemu już nie jesteś tłumaczem? |
na moje oko zostało skierowane do użytkownika Gregorego House'a, chyba że mam trudności z czytaniem ze zrozumieniem!
Dodano 1 minut temu:
i dodam jeszcze, że oprócz mnie dwie inne osoby uważają, że to plagiat. Więc tak, wszyscy kłamiemy!
|
|
Wysłany:
Wto 23:54, 26 Sty 2010 |
|
ToAr
(prze)Biegły Rewident

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Zresztą jest tu moja facjata w odpowiednim dziale
|
przejrzałam odpowiedni dział, nie przesadzaj, nie jest tak źle ;)
|
|
_________________ Mój Kochany małż Greg :*
my soulmate Hambarr :*:* córeczka Nemezis :*
maagdaa&sinaj spółka zóo z.o.o
- In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled.
Wysłany:
|
sinaj
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany Pochwał: 35 Ostrzeżeń: 1
Miasto: Legnica/Radom
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Robisz wielkie mecyje ...
Sprawa forum a że bendac użytkownikiem i wiedząc oco caman to napisałem
ToAr napisał: | i dodam jeszcze, że oprócz mnie dwie inne osoby uważają, że to plagiat. Więc tak, wszyscy kłamiemy! |
"Everybodys Lie"
|
|
Wysłany:
|
Nice One
Rezydent

Użytkownik zbanowany Ostrzeżeń: 1
Miasto: Gdańsk
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
1. Nie stawiaj użytkownikom ultimatum. Wywierasz na nich presje typu albo ja, albo Ty. A uważam, że to fair nie jest.
2. Tłumaczenie dialogów, wywiadów etc. wcale nie jest trudne. Mnie nie sprawia trudności obracanie słowami typu: "dekapitacja" czy zwrotów które wymierają powoli w języku polskim: "to i owo", "ganc pomada" "pleść androny". W końcu być elokwentnym to nie zbrodnia.
3. Sprawa mojego wieku nie jest ważna.
|
|
_________________ Przecudowna MAŁŻA (weeee!) sinaj ;*
Panks newer day! - Bo prawdziwy punk pie*doli wszystko. Nawet ortografie... I netykiete.
Wysłany:
Wto 23:56, 26 Sty 2010 |
|
Dr Gregory House
Immunolog

Użytkownik zbanowany Zakaz pisania Pochwał: 3 Ostrzeżeń: 3
Miasto: Radom
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
sinaj napisał: | przejrzałam odpowiedni dział, nie przesadzaj, nie jest tak źle Wink |
A czy ja mówię że jest źle jest odpowiednio jest naturalny przesiew i przynajmniej mam spokój
|
|
Wysłany:
Wto 23:56, 26 Sty 2010 |
|
Howling_Mad
Chirurg dziecięcy

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Jej, wiedze, że przez moje pytanie, które w zasadzie miało na celu zagaić tylko jakąś rozmowe, wywołało kłótnie.
ToAr napisał: | Chciałem sprawę załatwić w wąskim gronie, ale widzę, że się nie da.
|
Przepraszam, nie chciałam żeby tak wyszło
|
|
_________________ Mój Kochany małż Greg :*
my soulmate Hambarr :*:* córeczka Nemezis :*
maagdaa&sinaj spółka zóo z.o.o
- In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled.
Wysłany:
Wto 23:58, 26 Sty 2010 |
|
sinaj
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany Pochwał: 35 Ostrzeżeń: 1
Miasto: Legnica/Radom
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | 3. Sprawa mojego wieku nie jest ważna. |
chciałbym wiedzieć z kim rozmawiam i ile ma lat.
Dr Gregory House wrzuciłeś angielskie napisy do translatora i na tej postawie tłumaczyłeś. Wyszły takie same jak hataka. Zadaję zatem pytanie. Czy przy tłumaczeniu z nich korzystałeś?
Dodano 35 sekund temu:
Cytat: | Przepraszam, nie chciałam żeby tak wyszło |
to nie Twoja wina, tylko osoby, która odpowiada w czyimś imieniu
Dodano 1 minut temu:
Dr Gregory House napisał: | 1. Nie stawiaj użytkownikom ultimatum. Wywierasz na nich presje typu albo ja, albo Ty. A uważam, że to fair nie jest. |
Nie stawiam ultimatum, w grupie zawsze decyzje podejmowali tłumacze i tak tym razem będzie. Jeśli grupa uzna, że podjąłem złą decyzję, to zostaniesz do niej przywrócony.
|
|
Wysłany:
Sro 0:00, 27 Sty 2010 |
|
ToAr
(prze)Biegły Rewident

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | wiedząc oco caman to napisałem |
Wiedzac "oco caman" od Dr Gregorego Housa Szczerzę wątpię, ze jeśli zrobił plagiat to by Ci powiedział o tym w innym wypadku niż chwalenie się "hahah, skopiowałem, uniknąłem roboty, ciekawe czy się skapną" ;)
Cytat: | Wywierasz na nich presje typu albo ja, albo Ty. A uważam, że to fair nie jest. |
Jeśli ToAr gdzieś tak napisał to jestem ślepa. Stwierdził po prostu, że jeśli ludzie stwierdzą, że się mylił, to odejdzie z grupy żeby nie popełniać więcej takich błędów.
|
|
Sro 0:00, 27 Sty 2010 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Nie korzystałem z napisów hataka. Używałem translatora, słownika i własnej wiedzy.
Adam Kowalczyk.
|
|
Panks newer day! - Bo prawdziwy punk pie*doli wszystko. Nawet ortografie... I netykiete.
Wysłany:
Sro 0:01, 27 Sty 2010 |
|
Dr Gregory House
Immunolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Dr Gregory House dlaczego zamiast dekapitacja nie użyłeś słowa zniszczenie jak rhona?
co to jest dekapitacja?
|
|
Wysłany:
Sro 0:02, 27 Sty 2010 |
|
ToAr
(prze)Biegły Rewident

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ToAr napisał: | Nie stawiam ultimatum, w grupie zawsze decyzje podejmowali tłumacze i tak tym razem będzie. Jeśli grupa uzna, że podjąłem złą decyzję, to zostaniesz do niej przywrócony. |
ToAr napisał: | Jeśli uznają, że moje zachowanie/działanie było błędne zrezygnuje z uczestnictwa w grupie.
|
Przepraszam, za bezczelność, ale to ewidentne ultimatum. W niektórych sferach obdarzona hojnie mianem szantażu. Wygląda na styl: albo ja, albo on.
|
|
Wysłany:
Sro 0:03, 27 Sty 2010 |
|
Dr Gregory House
Immunolog

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | co to jest dekapitacja? |
Według wikipedii ścięcie/kara :P
Nie oczekujmy, że jeśli Dr Gregory House to zrobił to teraz się przyzna. No nie bądźmy naiwni ;)
|
|
Sro 0:05, 27 Sty 2010 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Dr Gregory House dlaczego przecinki, kropki, znaki zapytania są w identycznych miejscach jak w tłumaczeniu hataka.
Cytat: | Jeśli uznają, że moje zachowanie/działanie było błędne zrezygnuje z uczestnictwa w grupie. |
Źle się wyraziłem zrezygnuje z przewodnictwa i powierzę je osobie, która da sobie radę.
|
|
Wysłany:
Sro 0:06, 27 Sty 2010 |
|
ToAr
(prze)Biegły Rewident

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 320, 321, 322 ... 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007 Następny |
Strona 321 z 1007 |
|