|
 |
Postaw diagnozę!
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 52, 53, 54 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Chyba nie przeczytałeś mojego postu dość uważnie, PODCZAS spaceru dostała drgawek, nie PODCZAS spacerowania, i PODCZAS spaceru usiadła na ławeczce!!!! Czyli usiadła i miała drgawki PODCZAS spaceru.
|
|
Wysłany:
Pią 1:53, 12 Lut 2010 |
|
rexkow
Stażysta

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
rexkow, jeśli jest napisane podczas spaceru, to chyba właśnie po to, żeby zasugerować nam, że w ruchu. Przypuszczanie, że może sobie usiadł jest bez sensu.. nie obchodzi nas przecież, co dokładnie robił. Jasne, może jeszcze usiadł i czytał gazete.
A jakby podczas próby wysiłkowej dostał częstoskurczu, uważałbyś, że może akurat zrobił sobie małą przerwę(?).
|
|
_________________ Mój Kochany małż Greg :*
my soulmate Hambarr :*:* córeczka Nemezis :*
maagdaa&sinaj spółka zóo z.o.o
- In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled.
Wysłany:
Pią 12:34, 12 Lut 2010 |
|
sinaj
Dziekan Medycyny

Użytkownik zbanowany Pochwał: 35 Ostrzeżeń: 1
Miasto: Legnica/Radom
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Jeśli napisali podczas spaceru to chyba powinniśmy rozważać wszystkie czynności jakie normalni ludzie robią na spacerach. Nie mamy informacji o wieku osoby więc być może jak mówi moja historyjka jest ona w podeszłym wieku. Można zapytać czy dostała drgawek podczas ruchu, jeśli tak to wyklucza to Parkinsona, ale nie powinniśmy domyślać się chyba po co ktoś zamieścił jakąś okoliczność tylko ją rozważyć. Czy gdyby ktoś dostał drgawek w domu publicznym to napisałabyś że ma STD bo po coś jest ta informacja???
|
|
Wysłany:
Pią 13:13, 12 Lut 2010 |
|
rexkow
Stażysta

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
STD nie mają raczej nic wspólnego z drgawkami, i o ile bywanie w domach publicznych wskazuje na jakieś choroby, tak spacerowanie po parku na nic. Spacerował - był w ruchu tyle wiemy. Inne spekulacje na ten temat są bez sensu. No ale jasne, zakładaj sobie różne czynności jakie robił, Twoja diagnoza wtedy będzie błędna :roll:
|
|
- In fact, I hate you. - I've never hated anyone more. - Every nerve ending in my body is electrified by hatred. - There is a fiery pit of hate burning inside me, ready to explode. - So it's settled then? - We're settled.
Wysłany:
Pią 13:29, 12 Lut 2010 |
|
sinaj
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Jednym z pierwszych symptomów objawowej kiły układu nerwowego są drgawki więc nie wiem co masz na myśli mówiąc że nie mają nic wspólnego.
A poza tym nie spacerował tylko w czasie spaceru dostał drgawek.
Równie dobrze mógł pojechać na spacer w wózku inwalidzkim.
|
|
Wysłany:
Pią 13:31, 12 Lut 2010 |
|
rexkow
Stażysta

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Przepraszam że się wtrącę, ale czy spacer nie oznacza właśnie... spacerowania? -.-
|
|
Pią 13:56, 12 Lut 2010 |
|
Anyzratak
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
rexkow, no tak, chodziło mi bardziej odnośnie tego przypadku, drgawki z szeregiem tych objawów. Zresztą kilak dociera do mózgu dość późno, więc drgawki nie są dość charakterystyczne.
rexkow napisał: | A poza tym nie spacerował tylko w czasie spaceru dostał drgawek.
Równie dobrze mógł pojechać na spacer w wózku inwalidzkim. |
śmieszą mnie Twoje argumenty, tyle na ten temat.
|
|
Wysłany:
Pią 14:02, 12 Lut 2010 |
|
sinaj
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Chodzi o to czy jeśli był na spacerze to cały czas chodził czy mógł sobie usiąść na ławce. To o tym wózku napisałem jako dowcip i masz rację że kiła u tego pacjenta nie ma sensu ale nie o nim pisałem.
|
|
Wysłany:
Pią 14:04, 12 Lut 2010 |
|
rexkow
Stażysta

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ma raka
|
|
Wysłany:
Pią 15:27, 12 Lut 2010 |
|
kaczordafi
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
tomografia by wykazala
|
|
Wysłany:
Pią 16:03, 12 Lut 2010 |
|
maczok
Student medycyny

Pochwał: 1
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
heh. śliczna kłótnia.. po pierwsze panie "House", owszem, przebiegi choroby się różnią, ale nigdy nie jest tak również, że objawy w połowie się nie zgadzają. co do choroby mam w sumie tylko jedno pytania : poziom miedzi we krwi? ewentualnie popatrzeć na obłączki, lub jeżeli jasne tęczówki, to czy mają brązowe otoczki?
a. i byłbym zapomniał większość przypadków SM da się wykryć za pomocą tomografii.
Ostatnio zmieniony przez Wodziu dnia Pią 16:37, 12 Lut 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Wysłany:
Pią 16:28, 12 Lut 2010 |
|
Wodziu
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Raczej będziesz potrzebował biopsji wątroby aby potwierdzić Wilsona w krwi nic nie było a powinie być obniżony poziom miedzi.A po za tym z jego wątrobę jest wszystko w porządku więc to nie Wilson.
|
|
Wysłany:
Pią 16:36, 12 Lut 2010 |
|
rexkow
Stażysta

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
heh. po pierwsze primo, biopsja wątroby jest do diagnostyki Wilsona potrzebna w początkowym stadium. W bardziej zaawansowanym ( a skoro występują objawy neurologiczne to jest zaawansowany), to miedzi jest tak dużo, że poza wątrobą znajduje się praktycznie wszędzie. a, ze jest ona transportowana przez krew, to w rezultacie możemy tam też zauważyć jej obniżony poziom. co do zapamietywania to ciężka sprawa dobrze zapamietywać z dystonią ;) no ale zakładając, że się da, to mogą również wystąpić objawy psychologiczne ( maniakalno-depresyjne) które już zapamiętywanie utrudnią ;]
a skąd wiadomo, że z wątrobą ok?
|
|
Wysłany:
Pią 16:45, 12 Lut 2010 |
|
Wodziu
Student medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Po pierwsze w przypadku nic nie napisali o wątrobie.
Po drugie w 40% przypadków pierwsze są objawy neurologiczne.
Po trzecie w czasie całej czasu choroby występuje obniżony rzadziej normalny poziom miedzi niezależnie od jej zaawansowania i fenotypu.
Ostatnio zmieniony przez rexkow dnia Pią 17:01, 12 Lut 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Wysłany:
Pią 16:53, 12 Lut 2010 |
|
rexkow
Stażysta

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
tego jest tak dużo.. kto zadawał "zagadkę"??
wszystko nawzajem się wyklucza, więc albo ma wiele chorób, albo ktoś coś pokićkał...
moja opinia jest bliska Wilsona, rexkow skad wiesz, zę nie ma miedzi??
|
|
Pią 17:00, 12 Lut 2010 |
|
ola_baca
Patomorfolog

Ostrzeżeń: 1
Miasto: Chrzanów
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Medycyna |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 52, 53, 54 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 Następny |
Strona 53 z 107 |
|