Ryszard III
Garbus: knuje.
Wokół szuje.
Ząb za ząb. Królestwo za konia.
Finał: zbiorowa agonia.
Juliusz Cezar
Forum. Togi.
Gołe nogi.
Klika: szefowi nóż w plecy?
Finał: trupy, kalecy.
Król Lear
Król-ojciec: lebiega
Błazen: go ostrzega.
Córki: dwie złe, jedna lepsza.
Finał: wszystko się rozpieprza.
5x24 to cudo, tym bardziej, że od tego odcinka zaczęła się moja obsesja na punkcie House'a :D bardzo chronologicznie, prawda
_________________ jestem aniołem stróżem Guśki :D :* i Anielską Ciotką Nuttikonki z własnej szafyFanArt (zapraszam na przymiarki;)) Wysłany:
Sob 20:59, 27 Mar 2010
maybe_55, nie, nie płakałam, ale było mi bardzo smutno... Nigdy w życiu nie płakałam na żadnym filmie - oprócz jednego, ale to tylko dlatego, że przypomniało mi się, jak ta scena była opisana w książce (film był na podstawie książki). ;)
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Ja się wzruszyłam na ostatnim odcinku piątej serii. Ta ostatnia scena była taka jakaś smutna Sad .
Ja nie tyle co się na nim wzruszyłam, co byłam w szoku przez jakiś czas. :roll:
Nutty Nettie napisał:
wiolka17 Hej! Jestem Pani Administrator(Forum GT) Wasza Wysokość Królowa/Bogini Mrówek I Pająków Nutty Nettie ,Czyli Nie Do Końca Heteroseksualna ZÓa Dziewczynka Która Podkrada Mamie Wino I Ma Obsesję Na Punkcie Serialu House MD Oraz Wampirów,W Dodatku Nie Stosująca Zasad Gramatyki I Interpunkcji A Także Uzależniona Od Carrefourowych Ciasteczek Z Orzechami Arachidowymi W Polewie Czekoladowej Oraz Pomarańczowych Tic-Taców. *podaje łapkę*
*dławi się wszamianą w momencie czytania kanapką i po kilku zakrztuszeniach potrząsa łapką Nutty Nettie*
Zabiłaś mnie to charakterystyką. :hahaha:
_________________ wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki>Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica Wysłany:
Sob 21:01, 27 Mar 2010
Shitzune Ah... Ja się poryczałam, oczywiście w podyszkę, żeby siła wyższa nie miała mnie za nienormlaną. :P Mój tata się smiał,a mama spała... no to wiecie... sorry...Mam nienormalna rodzinkę.
_________________ maagdaa - mój prywatny rozczoch z Octoberem w ręce! Agawa & Nigide- Mhroczne i (nie)zÓe rodzeństwo!, Nuttie Kuzynka 65 stopnia &
Wujek JigSaw. 'Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.' Wysłany:
Sob 21:03, 27 Mar 2010
_________________ maagdaa - mój prywatny rozczoch z Octoberem w ręce! Agawa & Nigide- Mhroczne i (nie)zÓe rodzeństwo!, Nuttie Kuzynka 65 stopnia &
Wujek JigSaw. 'Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.' Wysłany:
Sob 21:04, 27 Mar 2010
Nutty Nettie ekhem widzisz że jeszcze 3 perełki Barańczaka ci pokazuję :>
_________________ jestem aniołem stróżem Guśki :D :* i Anielską Ciotką Nuttikonki z własnej szafyFanArt (zapraszam na przymiarki;)) Wysłany:
Sob 21:09, 27 Mar 2010
Nataszko, Dead or Alive 'You spin me round right' :)
Sob 21:11, 27 Mar 2010
Chasper, ekranizacja książki "Żona podróżnika w czasie", ogólnie film słaby w porównaniu, mnóstwo wątków pozmieniali, tytuł też zmienili, bodajże to się nazywa "Zaklęci w czasie", ale mogę się mylić.
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.