Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 255, 256, 257 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nutty Nettie, a co ma wiek do rzeczy?

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pią 14:23, 02 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

No i przestraszyliśmy biedną Nutkę. ;)

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pią 14:24, 02 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

Damn You, Shitzune! :P

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pią 14:25, 02 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Shitzune Ty się nazywałaś Eliza Firlej nie ?

Tester jakości Haremu RDJ

PostWysłany: Pią 14:30, 02 Kwi 2010
Korn
Neurolog
Neurolog

Pochwał: 9

Miasto: Mielec/Kraków
Powrót do góry

No nie mogę się powstrzymać,żeby nie odpowiedzieć :D

Shitzune napisał:
Człowiek też jest zwierzęciem i też tak samo jak lew "poluje"

Trudno mi w tym zauważyć cokolwiek z polowania. Człowiek nie poluje.On masowo zabija całe tysiące zwierząt. Tutaj nie ma równych szans. Antylopa może uciec przed lwem. Człowiek nie zabija też sam. Połowa ludzi wymiękła by gdyby miała sama zabić świnię.To jakiś niewielki procent zabija dla całej reszty.

PostWysłany: Pią 14:31, 02 Kwi 2010
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14

Miasto: Kalisz
Powrót do góry

Nutty Nettie ej ! Przecież masz swoje zdanie , walcz o nie , a nie uciekaj ! :wink:

Fajnie się gada ze starszymi od Ciebie . Wtedy jest o wiele ciekawiej... :mrgreen:

Cytat:
No ożeniłem się z dziewczynką Smile

chodziło mi o dziecko :P

Dodano 1 minut temu:

Kurka !!!!!! WODNA . Usunęły mi się wszystkie wiadomości na poczcie .Przez to , że przez przypadek kliknęłam dwa guziki na laptopie . Za co ?;(

PostWysłany: Pią 14:34, 02 Kwi 2010
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry

ann Jam jest tylko biedne dziecko :D Nie wytrzymuję tego psychicznie.Ale spróbuję

PostWysłany: Pią 14:34, 02 Kwi 2010
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Nutty Nettie, przez polowanie rozumiem czynności, które człowiek wykonuje, żeby zdobyć mięso. Nie widzę nic złego w zdrowej hodowli zwierząt, które żyją w dogodnych warunkach, a pod koniec swojego życia są zabijane w humanitarny sposób. Przecież człowiek nie zabija dla samego zabijania, zabija, ponieważ mięso jest niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu.

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pią 14:35, 02 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Shee Ale przecież mało ludzi potrafiłoby z zimną krwią zabić świnię. A lwy czy inne mięsożerne zwierzęta potrafią. Bo dla nich to jest naturalne. I nie zgadzam się,że mięso jest niezbędne. Nie jem go od urodzenia. I nigdy nie miałam żadnych,nawet najmniejszych niedoborów. A nie łykam żadnych suplementów.

PostWysłany: Pią 14:39, 02 Kwi 2010
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
No nie mogę się powstrzymać,żeby nie odpowiedzieć Very Happy

good 4 you. Nic tak nie uczy sztuki dyskusji jak sama dyskusja :)

Nutty Nettie napisał:
Tutaj nie ma równych szans.

A dlaczego mają być równe szanse? W przyrodzie nie ma równych szans. Są lepsi i gorsi. Lepsi jedzą, gorsi są obiadem.

Nutty Nettie napisał:
Człowiek nie zabija też sam. Połowa ludzi wymiękła by gdyby miała sama zabić świnię.To jakiś niewielki procent zabija dla całej reszty.

Teraz tak, ale gdyby była potrzeba to jestem pewien, że 90% by zabijało zwierzęta. A to że jest jak jest wynika z tego, że człowiek jest na najwyższym poziomie rozwoju na ziemi i po prostu wpadł na to, żeby robić hodowle. A że nie zabija każdy tylko część - wynika to z podziału ról w społeczeństwie - nie ma potrzeby by każdy zabijał zwierzęta.

Dodano 54 sekund temu:

ann, jeszcze nie wiadomo. Ale mam nadzieję, że chłopczyk :)

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pią 14:42, 02 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Nettie, to, że akurat Ty nie masz żadnych problemów nie jedząc mięsa, nie oznacza, że każdy organizm ludzki będzie to znosił tak samo.
Mięso jest niezbędne. To, że niektórzy potrafią sobie bez niego radzić, nie jest regułą.

Ostatnio zmieniony przez Salamandra dnia Pią 14:44, 02 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Pią 14:43, 02 Kwi 2010
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Nutty Nettie napisał:
Ale przecież mało ludzi potrafiłoby z zimną krwią zabić świnię. A lwy czy inne mięsożerne zwierzęta potrafią

Ponieważ ludzie mają sumienie, a zwierzęta nie.

Nutty Nettie napisał:
I nie zgadzam się,że mięso jest niezbędne. Nie jem go od urodzenia. I nigdy nie miałam żadnych,nawet najmniejszych niedoborów. A nie łykam żadnych suplementów.

Mięso jest niezbędne. Nie masz problemów, bo najprawdopodobniej Twoja dieta jest na tyle urozmaicona, że dobierasz sobie z różnych potraw te brakujące aminokwasy, niemniej jednak białka roślinne to białka niepełnowartościowe i trzeba o tym pamiętać.

PostWysłany: Pią 14:44, 02 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Nutty Nettie napisał:
I nie zgadzam się,że mięso jest niezbędne.

Tu nie ma miejsca na zgodę. Mięso jest niezbędne, tak po prostu jest.

Organizm człowieka nie wytwarza aminokwasów egzogennych, potrzebnych do jego prawidłowego funkcjonowania. Aminokwasy te dostarcza człowiek do swojego organizmu właśnie poprzez jedzenie mięsa. W końcu pojawią się problemy zdrowotne, jeśli nie będziesz ich przyjmować. A jeśli później przejmie je Twoje dziecko w genetycznym spadku? Ja bym był ostrożny z gloryfikowaniem wegeterianizmu.

Człowiek to istota mięsożerna, co m. in. wynika z tego co napisałem wyżej, więc w swoją naturę ma wpisane zabijanie, tak jak lew. Niezależnie jakby ludzka krew się "rozwodniła" przez wieki.

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pią 14:47, 02 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Gorm napisał:
Teraz tak, ale gdyby była potrzeba to jestem pewien, że 90% by zabijało zwierzęta

W razie wielkiej potrzeby 90% zabiło by również człowieka. Przecież to też jest naturalne. Zwierzęta zabijają często nie dla mięsa. Zabijają aby zdobyć wyższą pozycję w grupie. Zabijają cudze młode żeby samica mogła wcześniej kopulować. Nie zabijamy przecież innych ludzi tylko dlatego,że to jest naturalne.Więc dlaczego zabijamy zwierzęta?

PostWysłany: Pią 14:48, 02 Kwi 2010
Nutty Nettie
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Nutty Nettie napisał:
Nie zabijamy przecież innych ludzi tylko dlatego,że to jest naturalne.Więc dlaczego zabijamy zwierzęta?

Gorm napisał:
człowiek jest na najwyższym poziomie rozwoju na ziemi

Chociaż z tym zabijaniem u ludzi też byłbym ostrożny. Ludzie zabijają, różnica między nimi a zwierzętami jest taka, że społeczeństwo zdaje sobie sprawę, że zabijanie jego przedstawicieli działa destrukcyjnie na nie samo.

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pią 14:53, 02 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 255, 256, 257 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 256 z 1000

Skocz do: