|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 633, 634, 635 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny
|
 |
|
 |
|
| Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
| Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
Arroch, teorie spiskowe się szerzą takie, że szkoda gadac. Najciekawsza, jaką ostatnia słyszałam, to ta, że to Tusk zestrzelił ten samolot. (Tylko jestem ciekawa jak! Sam? Z dubeltówki?!)
Dla wszystkich wierzących, fragment z psalmu brewiarza dokładnie na popołudnie 18. kwietnia:
"Osaczyły mnie wszystkie narody, *
lecz w imię Pana je pokonałem.
Ze wszystkich stron mnie okrążyły, *
lecz w imię Pana je pokonałem.
Opadły mnie zewsząd jak pszczoły, †
paliły, jak ogień pali ciernie, *
lecz w imię Pana je pokonałem. (...)
Pan moją mocą i pieśnią, *
On stał się moim Zbawcą.
Głosy radości z ocalenia *
w namiotach sprawiedliwych:
"Prawica Pańska moc okazała, †
prawica Pana wzniesiona wysoko, *
prawica Pańska moc okazała!"
Nie umrę, ale żyć będę *
i głosić dzieła Pana.
Ciężko mnie Pan ukarał, *
ale na śmierć nie wydał. (...)"
I potem jeszcze m.in.:
"Ustawcie procesję z gałązkami zielonymi *
aż do rogów ołtarza."
Podobno własnie będą na pogrzebie te gałązki ustawione. ;) Ale nie wiem na pewno, będę ich wypatrywać.
Wiem, że to wszystko zapewne jest tylko kolejnym dowodem na wielką uniwersalność słów Biblii, ale jako że jestem wierząca, cieszę się, że Bóg daje nam odpowiedź. ;)
|
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Pią 21:35, 16 Kwi 2010 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
|
wiolka17 ja jestem strasznie ciekawska i najchętniej sama ustalałabym przyczyny katastrofy, gdybym tylko mogła. I chcę wiedzieć co takiego tragicznego znaleźli w zapisie z czarnych skrzynek.
|
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Pią 21:35, 16 Kwi 2010 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Guśka_
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42
Miasto: Mrągowo
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Shitzune napisał: | | Najciekawsza, jaką ostatnia słyszałam, to ta, że to Tusk zestrzelił ten samolot. (Tylko jestem ciekawa jak! Sam? Z dubeltówki?!) |
z procy! :mrgreen:
uśmiałam się.
|
|
|
_________________ Wiolka i maria lucie = Holmes i jego dr Watson = Kojot i Struś Pędziwiatr = szpieki!
Magda - druga połówka mojego mózgu
-o, słońce wyszło. -ten twój huraoptymizm potrafi być naprawdę irytujący!
Wysłany:
Pią 21:37, 16 Kwi 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg

Pochwał: 5
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Shitzune napisał: | wiolka17 napisał:
Może i masz rację. 'Mam to w d... i dlatego nie mam wrzodów', tak?
Tak drastycznie to może nie, bo to trąca obojętnością... po prostu traktuję to jako odległe zjawisko społeczne. Bo na szczęście wokół siebie nie mam takich ludzi. Mam z kolei innych, którzy twardo wygłaszają swoje sądy - i nie wiem w sumie, co gorsze... |
Wiesz, najlepiej by było wypośrodkować, ale wiadomo, to prawie niemożliwe. Odnośnie napisanego przeze mnie 'hasła', to bardziej chodziło mi o to, że w sumie jest to takie oszukiwanie samego siebie, żeby nie brać pewnych rzeczy do siebie, ale fakt brzmi dosadnie.
| Arroch napisał: | | eee poczytałam trochę komentarzy pod tymi filmikami płonącego samolotu i jestem w szoku, co ludzie potrafią wymyślić... |
Taak, twórcy teorii spiskowych przeżywają teraz renesans... :roll:
|
|
|
Pią 21:40, 16 Kwi 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

Pochwał: 14
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune też to słyszałam... To Tusk z Putinem nie wiesz?! Słyszałam, że w ogóle cudowny ksiądz rydzyk (specjalnie z małej litery) to w ogóle stwierdził, że szkoda, że katastrofy nie było w środę jak tam Tusk był :mdleje:
|
|
|
Wysłany:
Pią 21:41, 16 Kwi 2010 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Gusq napisał: | | I chcę wiedzieć co takiego tragicznego znaleźli w zapisie z czarnych skrzynek. |
Junius każdy kto choć trochę się tym interesuje, chciałby wiedzieć. Ale dowiemy się tego jak już, że tak powiem, wszystko wróci do normalności i każdy bd zabiegany, bd już myślał zupełnie o czymś innym, a nie o katastrofie. Tak to już jest.
|
|
|
Pią 21:43, 16 Kwi 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Guśka_
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Shitzune napisał: | | Ale to musiał jeszcze mieć swoich procowników na miejscu, to stąd te strzały na filmie |
a to szczwana bestia.
|
|
|
_________________ Wiolka i maria lucie = Holmes i jego dr Watson = Kojot i Struś Pędziwiatr = szpieki!
Wysłany:
Pią 21:44, 16 Kwi 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Powstają teorie spiskowe, bo nie ma jeszcze ostatecznych i konkretnych informacji. Ktoś w Polsce w końcu mógł by wziąć się za zdemontowanie teorii dotyczącej zamachu, może wtedy się uspokoi. Strasznie zadziwiające jest to, że nikt u nas nie wziął tego pod uwagę, a na świecie krążą różne opinie.
|
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Widzę,że na forum zbieramy wszystkie teorie spiskowe dotyczące wypadku...
|
|
|
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z głupkiem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona Cię doświadczeniem ;]"
Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Mirela :*
Wysłany:
|
Marguerite
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
teorie spiskowe to norma u Polaków, co?
cokolwiek by się nie działo...
opowiadano u nas w szkole taki kawał:
jeżeli obudzisz w środku nocy dowolnego Polaka i powiesz "wojna!" to on zapyta od razu "ruskie czy niemcy?"
|
|
|
Wysłany:
Pią 21:46, 16 Kwi 2010 |
|
maria lucie
Torakochirurg

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Cytat: | | Słyszałam, że w ogóle cudowny ksiądz rydzyk (specjalnie z małej litery) to w ogóle stwierdził, że szkoda, że katastrofy nie było w środę jak tam Tusk był |
Na temat wypowiedzi tego pana (nie tylko tej) scyzoryk się otwiera w kieszeni. Ja tam się dziwię, że takiego oszołoma, to jeszcze w kaftan nie ubrali, jak rany.
|
|
|
Pią 21:47, 16 Kwi 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Guśka_
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 633, 634, 635 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny |
| Strona 634 z 1000 |
|