Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 763, 764, 765 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lesio, inwersją bym tego nie nazwała... Bo jakoś mi się zdaje, że większości osób łatwiej jest się utożsamić z tą biedną opuszczoną, która słucha słów tego niedobrzalca, co myśli, że z innym będzie szczęśliwsza. A ja z kolei widzę siebie w tym niedobrzalcu, nie wiem, czy rzeczywiście taka jestem, czy to moje skłonności do dramatyzmu. ;)

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pią 22:10, 23 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

jeanne napisał:
Przez to, że mi się nie udało, będe mieć zły humor przez cały weekend Evil or Very Mad

Jasne. Ty i wyrzuty sumienia :)

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pią 22:11, 23 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

Fanpop rządzi :hahaha:
http://images2.fanpop.com/image/photos/10600000/House-Humor-D-house-md-10615462-459-604.jpg

- by Chasper:*
Sinaj - my sweet soulmate :*:*
Moja zÓa maagdaa umilająca mi chwile w schowku :twisted: złota lista
Johnny, johnny, john--> http://johnnydepp.blox.pl/html

PostWysłany: Pią 22:14, 23 Kwi 2010
Hambarr
Psychiatra
Psychiatra

Pochwał: 30

Powrót do góry

Shitzune, tzn że Ciebie ktoś zostawił? Żeś namieszała jak Chinka w pomidorowej.

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pią 22:14, 23 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

lesio W sumie nie chodziło mi o wizerunek hip hopu żeby go poprawić tylko o to że media wciskają ludziom zwykłe gówno i wmawiają że to dobry rap. Jak najbardziej rapu nie powinno być w mediach. Nie rozumiem też ludzi którzy twierdzą że hip hop w Polsce już się skończył. Ma się dobrze i ostatnio duży progres według mnie zrobił. Ostatnie produkcja Ostrego (mistrzostwo, dla mnie jak na razie płyta roku), Pyskatego, a szykują się jeszcze lepsze Parias, Eldo, Małpa...

Ostatnio zmieniony przez Spiryt dnia Pią 22:20, 23 Kwi 2010, w całości zmieniany 2 razy

PostWysłany: Pią 22:16, 23 Kwi 2010
Spiryt
Stażysta
Stażysta

Powrót do góry

Namieszałam? Esz. To niewątpliwy znak, że czas zmienić temat albo iść spać. ;)

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pią 22:16, 23 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Cytat:
, inwersją bym tego nie nazwała... Bo jakoś mi się zdaje, że większości osób łatwiej jest się utożsamić z tą biedną opuszczoną, która słucha słów tego niedobrzalca, co myśli, że z innym będzie szczęśliwsza. A ja z kolei widzę siebie w tym niedobrzalcu, nie wiem, czy rzeczywiście taka jestem, czy to moje skłonności do dramatyzmu.

Ale czy on był niedobry, moim zdaniem koleś był w porządku. Przecież chcę szczęscia dla tej dziewczyny a skoro sam go nie może dać to postępuje najlepiej jak można w mojej skromnej opini. Owsze, że ona zapewne też go kocha ale myślę, że on jest skazany na samotność i jemu będzie trudniej zapomnieć o niej. A ona pocierpi trochę a potem odnajdzie szczęście i miłość. Dlatego owy koleś jest dla mnie jak najbardziej pozytywny.

Spiryt ale Ci wykonawcy których wymieniasz to oni nie docierają do większości odbiorców dlatego, że większość z nich od pseudo rapu ma
sieczkę i wogóle nie rozumie przesłania. Liczy się tylko chwytliwy refren, agresja i ku*wa w co drugim słowie. A w Polsce jest tylu wspaniałych artystów, że naprawdę aż coś się robi wiedząc że dla większości słuchaczy rapy to czarna magia. Przecież jak się zapytasz czy znają Tetrsia, Procenta, Eldo czy Małpe to pokiwają przecząco głowami. Żeby chociaż słuchali jeszcze Peji, Rafiego, Ramony, Shellera no to ok ale jak słysze jakieś prymitywne kawałki jakie słuchają to poprostu człowiek się denerwuje jak można tak psuć tak wspaniałą muzykę.

Ostatnio zmieniony przez lesio dnia Pią 22:23, 23 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz

Banner pożyczony od Jeanne
Zamałżowiony kochanej Pauli :*

PostWysłany: Pią 22:17, 23 Kwi 2010
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15

Miasto: Starachowice
Powrót do góry

Gorm Jeszcze szczeniak jestem więc póki wierze że w to co wierze jest prawdziwe to takie jest. Ile ludzi tyle prawd. A co będzie później to się zobaczy

PostWysłany: Pią 22:20, 23 Kwi 2010
Spiryt
Stażysta
Stażysta

Powrót do góry

Spiryt napisał:
Ile ludzi tyle prawd

Przeciwnie. Prawda jest jedna. Ludzie tylko poznają ją w różnym stopniu.

Spiryt napisał:
Jeszcze szczeniak jestem więc póki wierze że w to co wierze jest prawdziwe to takie jest.

I to jest błogosławiony stan młodości i buntu. Ja z drugiej strony aż tak stary chyba jeszcze nie jestem, pewnie zaledwie parę lat starszy od Ciebie :)

Ale "szczeniak" to złe określenie moim zdaniem. Porównanie człowieka do psa to odarcie go z godności. A porównanie siebie, to jeszcze gorzej.

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pią 22:27, 23 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

lesio, polemizowałabym. Głównie dlatego, że jedyny argument, który on podaje, to jego... charakter? Usposobienie? Kocha ją, ale nie na tyle, żeby się zmienić dla niej? Czy w takim razie on ją w ogóle kocha?
Ja wiem, że ta piosenka ma mieć taki romantyczno-tajemniczy posmak, ale w prawdziwym życiu trochę przegrywa.

PostWysłany: Pią 22:27, 23 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Shitzune napisał:
Kocha ją, ale nie na tyle, żeby się zmienić dla niej?

Ale ja myślę, że dla kogoś można zmienic swoje zachowanie itp. Zmienianie siebie i tak nie wyjdzie.
Chociaż i tak nie lubię tej piosenki :P

Spiryt napisał:
Ile ludzi tyle prawd

Prawda jest tylko jedna ;)

- by Chasper:*
Sinaj - my sweet soulmate :*:*
Moja zÓa maagdaa umilająca mi chwile w schowku :twisted: złota lista
Johnny, johnny, john--> http://johnnydepp.blox.pl/html

PostWysłany: Pią 22:31, 23 Kwi 2010
Hambarr
Psychiatra
Psychiatra

Pochwał: 30

Powrót do góry

Shitzune napisał:
Kocha ją, ale nie na tyle, żeby się zmienić dla niej?

Ludzie się nie zmieniają. A na pewno nie z własnej woli.

Shitzune napisał:
Czy w takim razie on ją w ogóle kocha?

Uważasz, że miłość polega na zmienianiu się dla kogoś?

lesio napisał:
Owsze, że ona zapewne też go kocha ale myślę, że on jest skazany na samotność i jemu będzie trudniej zapomnieć o niej

Zabawne, że każdy interpretuje tę piosenkę przez pryzmat swoich doświadczeń, a jednak... :)

Już pościeliłem!

PostWysłany: Pią 22:32, 23 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Shitzune napisał:
Ja wiem, że ta piosenka ma mieć taki romantyczno-tajemniczy posmak, ale w prawdziwym życiu trochę przegrywa.

A według mnie to jest bardzo życiowe, ale każdy z nas ma inne doświadczenia. Niektórzy mają go mniej, niektórzy więcej a co do analizy tej piosenki to niestety możemy tylko gdybać i na konkretach nie podziałamy. Więc każdy z nas będzie dalej przy swoim punkcie widzienia, a a po "primo ultimo" to zaraz idę spać bo jutro mam wyjaz z pocztem sztandarowym do Radomia.

Banner pożyczony od Jeanne
Zamałżowiony kochanej Pauli :*

PostWysłany: Pią 22:33, 23 Kwi 2010
lesio
Starachowicki Magnat
Starachowicki Magnat

Pochwał: 15

Miasto: Starachowice
Powrót do góry

lesio Ci prawdziwi dotrą do tych do których mają. A nawiązując do Proceenta to takich lubię na lajcie do końca, pełny spontan na freestylach, po prostu Aloha. Na marginesie już sobie zamówiłem preorder Dziennik EP.

Gorm Określenie z pewnością złe, nic innego mi do głowy nie przyszło. Nie będę się już mądrował bo jeszcze nic nie wiem a za parę lat będę się z tego śmiał i nie dowierzał w co wierzyłem, pewnie. :wink:

PostWysłany: Pią 22:37, 23 Kwi 2010
Spiryt
Stażysta
Stażysta

Powrót do góry

Gorm napisał:
Uważasz, że miłość polega na zmienianiu się dla kogoś?

Uważam, że miłość polega na tym, że stawiasz tę drugą osobę na pierwszym miejscu. I że jest porozumienie - że jeśli on ma te swoje cienie i wrzosowisko, i to wszystko, to niech jej pozwoli wejść do swojego świata, a nie tak na wstępie jej mówi, że to nie ma sensu. Z tamtym będzie szczęśliwsza - bo z tamtym jest łatwiej. To trochę niesprawiedliwe wobec niej.

PostWysłany: Pią 22:38, 23 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 763, 764, 765 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 764 z 1000

Skocz do: