Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 857, 858, 859 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gorm napisał:
Właśnie... Niby wszystko ok, a nagle dzieci widzą duchy, liczą przedmioty w pokoju i śnią im się użytkownicy forum

Przez to całe wczorajsze gadanie, jak bora kocham, przyśniłeś mi się dzisiaj. ;)

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Wto 14:11, 27 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

Ludu piszący test - ten, kto miał hobbitów, chyba miał dobrze.

Ostatnio zmieniony przez hattrick dnia Wto 14:20, 27 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Wto 14:13, 27 Kwi 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Pochwał: 41

Powrót do góry

Shitzune, hmm... to znaczy, że pomyliłem adresy :P

hattrick, był Hobbit na teście gim?

Już pościeliłem!

PostWysłany: Wto 14:15, 27 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

Cytat:
kto miał Hobbita,

:shock: aż spojrzę co na tym teście było

Shee is perfect human being.

Matura? #NOT MY DIVISION

PostWysłany: Wto 14:15, 27 Kwi 2010
Nemezis
The Woman
The Woman

Pochwał: 19

Miasto: 221B Baker Street
Powrót do góry

Oho, demoty już podłapały:

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Wto 14:17, 27 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Gorm napisał:
hattrick, był Hobbit na teście gim?

Właściwie "Władca Pierścieni"... ale fragment z Samem mającym rozterkę, czy zostawić Froda i zaniesć Pierścień i takie tam.
Ale było pewne polecenie, w którym trzeba było streścić tekst I, ale ponieważ niektórzy nie doczytali (niestety ja), bo polecenie znajdowało sie pod tekstem III, to streścili ten tekst o Samie (III) a nie Salomonie (I).

Dodano 1 minut temu:

Shitzune, :lol: To ja! To ja! :mrgreen:
Ale są wątpliwosci pewne... Jest wypowiedź jednej dziewczyny (oczywiscie, że nie można tego od razu brać poważnie), więc jakąś nadzieję tam żywię.

PostWysłany: Wto 14:20, 27 Kwi 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

hattrick napisał:
Ale było pewne polecenie, w którym trzeba było streścić tekst I, ale ponieważ niektórzy nie doczytali (niestety ja), bo polecenie znajdowało sie pod tekstem III, to streścili ten tekst o Samie (III) a nie Salomonie (I).

Z tego co widzę na demotach, nie tylko ty, 98% gimnazjalistów również. ;)

PostWysłany: Wto 14:23, 27 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

czytanie ze zrozumieniem się kłania :)

Już pościeliłem!

PostWysłany: Wto 14:25, 27 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Shitzune, ta.. wiem, wiem. Ale nei 98, tylko prędzej 65.

Cytat:
A ponadto moja mama (z CKE) twierdzi, że był błąd w druku i trzeba było streścić tekst o Hobbicie.
Przecież nie dawali by streszczenia tekstu I pod III.
Komisja w tym roku chciała po prostu sprawdzić domyślność uczniów. Ci co streścili tekst III (który był przecież pod tekstem III, a nie I) nie dość, że mają max to jeszcze dodają im jeden punkt za domyślność. Ci co streścili tekst I są po prostu nieinteligentni i mało domyślni.

Dodano 1 minut temu:

Gorm napisał:
czytanie ze zrozumieniem się kłania

niestety tak. Ale to i tak lepsze niż wpisanie własnego kodu w miejsce na kod egzaminatora. :shock: Co jest najlepsze - miliardy razy się mówiło, żeby uważnie czytać polecenie. :lol:

PostWysłany: Wto 14:28, 27 Kwi 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

hattrick napisał:
Komisja w tym roku chciała po prostu sprawdzić domyślność uczniów. Ci co streścili tekst III (który był przecież pod tekstem III, a nie I) nie dość, że mają max to jeszcze dodają im jeden punkt za domyślność. Ci co streścili tekst I są po prostu nieinteligentni i mało domyślni.

Nie mają prawa tak zrobić. ;)

PostWysłany: Wto 14:28, 27 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Shitzune napisał:

Nie mają prawa tak zrobić.

Wiem. Już prędzej powiedzą, że to specjalnie albo że się pomylili i dadzą punkt tym, którzy przeczytali uważnie.

Dodano 24 sekund temu:

Ale nadzieja matka głąbów? :mrgreen:

PostWysłany: Wto 14:31, 27 Kwi 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

hattrick napisał:
nie dość, że mają max to jeszcze dodają im jeden punkt za domyślność

Ja bym jeszcze dał 3 punkty za to, że przyszli na galowo, 2 za styl pisma i 1 za ciemny kolor włosów. :D

Dodano 3 minut temu:

hattrick, są dwie opcje. Albo tak miało być i dostaną punkty ci, którzy zrobili polecenie tak jak należało, albo był to faktycznie błąd w druku i wtedy mają dwie pod-opcje: 1. Nie brać pod uwagę w ogóle tego zadania przy ocenianiu u wszystkich; 2. Zaliczyć tym co zrobili zgodnie z poleceniem i tym, co zrobili tak jak powinno być bez błędu.

Ja miałem taką sytuację na maturze rozszerzonej z wosu. Była pomyłka w pytaniu i uznano odpowiedź tym, co napisali zgodnie z poleceniem i tym, którzy zauważyli błąd i napisali tak jak powinno być bez błędu.

Już pościeliłem!

PostWysłany: Wto 14:35, 27 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

hattrick napisał:
Wiem. Już prędzej powiedzą, że to specjalnie albo że się pomylili i dadzą punkt tym, którzy przeczytali uważnie.

Nieważne, czy się pomylili, czy zrobili specjalnie, jest napisane I, i kto nie umie czytać ze zrozumieniem, ten ma problem. ;)
Co roku jest jakieś zadanie, co budzi spory. Kiedy ja pisałam, było takie durne zadanie na mat-przyr z wałem. W podpunkcie "a" było coś tam o nasypie. Pominę fakt, że nie wiedziałam, co, gdzie i jak z tym nasypem, ale okej, założyłam, ze nasyp to znaczy, że sypią na ten wał i wał jest wyższy. ^^ W b trzeba było obliczyć wysokość wału - no i po egzaminie wybuchnął spór, czy wysokość samego wału, czy wału z nasypem. ;)

Albo rok później na polskim - pierwszy i jedyny raz chyba wybuchła afera o rozprawkę, bo było konkretnie o Kamieniach na szaniec i czymśtam jeszcze. Jakies dzieciaki z nie pamiętam skąd podniosły bunt, bo oni tego nie przerobili. No sorry bardzo. I jeszcze tłumaczenie nauczycielek - bo one zostawiły akurat te dwie lektury na maj i czerwiec :roll: Jakbym ja takie wytłumaczenie rzuciła na maturze, to chyba by mi się w twarz roześmieli.

PostWysłany: Wto 14:35, 27 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Gorm, zapomniłeś o zainwestowaniu w dwa czarne długopisy!

PostWysłany: Wto 14:38, 27 Kwi 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

U nas w jednej grupie na teście z języka był błąd. Nie było odpowiedzi "E", a akurat ta była dobra i nikt nie wiedział czy na karcie odpowiedzi dopisać kratkę z "E" czy zaznaczyć "D" zamiast "E". W końcu chyba wszystkim zaliczyli to pytanie.

Shee is perfect human being.

Matura? #NOT MY DIVISION

PostWysłany: Wto 14:38, 27 Kwi 2010
Nemezis
The Woman
The Woman

Pochwał: 19

Miasto: 221B Baker Street
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 857, 858, 859 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 858 z 1000

Skocz do: