Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 858, 859, 860 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Shitzune napisał:
Jakies dzieciaki z nie pamiętam skąd podniosły bunt, bo oni tego nie przerobili.

Z Lublina.

Już pościeliłem!

PostWysłany: Wto 14:39, 27 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

Gorm napisał:
Z Lublina.

No tak, mogłam się domyślić, że to Twoja sprawka była. ;)

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Wto 14:41, 27 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

Gorm napisał:
hattrick, są dwie opcje. Albo tak miało być i dostaną punkty ci, którzy zrobili polecenie tak jak należało, albo był to faktycznie błąd w druku i wtedy mają dwie pod-opcje: 1. Nie brać pod uwagę w ogóle tego zadania przy ocenianiu u wszystkich; 2. Zaliczyć tym co zrobili zgodnie z poleceniem i tym, co zrobili tak jak powinno być bez błędu.

Ja miałem taką sytuację na maturze rozszerzonej z wosu. Była pomyłka w pytaniu i uznano odpowiedź tym, co napisali zgodnie z poleceniem i tym, którzy zauważyli błąd i napisali tak jak powinno być bez błędu.

Błąd chyba był też w próbnym z OPERON-u, w zadaniu z fizyki chyba i wtedy zrezygnowali z niego. Niemniej - oby to nie były tylko przechwałki ze stronu tamtej dziewczyny i rzeczywiscie był błąd w druku :?
Shitzune, moja siostra pisała ten egzamin z Kamieniami. :wink: Farciara omawiała lekturę miesiac przed egzaminem -.-' Co mnie cieszy - w tym tescie (dzisiejszym) nie trzeba było pamiętać niczego z lektur. Dali fragment z "Krzyżaków" i kilka pytań tekstowych do tego tekstu i tyle.

Dodano 1 minut temu:

Shitzune napisał:
Co roku jest jakieś zadanie, co budzi spory. Kiedy ja pisałam, było takie durne zadanie na mat-przyr z wałem. W podpunkcie "a" było coś tam o nasypie. Pominę fakt, że nie wiedziałam, co, gdzie i jak z tym nasypem, ale okej, założyłam, ze nasyp to znaczy, że sypią na ten wał i wał jest wyższy. ^^ W b trzeba było obliczyć wysokość wału - no i po egzaminie wybuchnął spór, czy wysokość samego wału, czy wału z nasypem.

tak. Albo na zadaniu matematycznym - mniejsza butelka jest prawie dwa razy droższa od większej :lol: Można zwariować.

PostWysłany: Wto 14:43, 27 Kwi 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Pochwał: 41

Powrót do góry

Witam ponownie :D
Widzę, że streszczenie na tapecie :mrgreen:

Następny sezon będzie nasz! Nawet "Marian" nam nie przeszkodzi! :mrgreen:
Gusia - moja Bratnia Dusza :wink: Danielek18 - mój młodszy, zÓy i ironiczny brat :mrgreen:

PostWysłany: Wto 14:49, 27 Kwi 2010
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Pochwał: 30

Miasto: Dziura zabita dechami :P
Powrót do góry

zaneta94, tak. streszczenie i błędy w różnych egzaminach. :wink:

PostWysłany: Wto 14:49, 27 Kwi 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

hattrick, ale porobili z tym streszczeniem. Streścić o Salomonie pod tekstem Tolkiena :evil:

Gusia - moja Bratnia Dusza :wink: Danielek18 - mój młodszy, zÓy i ironiczny brat :mrgreen:

PostWysłany: Wto 14:51, 27 Kwi 2010
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Powrót do góry

Daj ktos link z dowloadem najnowszego odcinka "Open and Shut" bo nie moge nigdzie znalesc.

PostWysłany: Wto 14:53, 27 Kwi 2010
Nexes
Student medycyny
Student medycyny

Pochwał: 2

Miasto: Mielec
Powrót do góry

hattrick napisał:
Albo na zadaniu matematycznym - mniejsza butelka jest prawie dwa razy droższa od większej

Ale przyznasz, że jest różnica między zadaniem głupim pod względem treści, a zadaniem z błędem ;) Bo jak jest głupie, to tak czy siak liczy się czytanie ze zrozumieniem. Na maturze jest podobnie, pytają cię o rzecz z tekstu, nieważne, co ty wiesz na ten temat, jeśli w tekście napisali, że jedząc marchewkę, zrobisz się pomarańczowa, to tak masz też odpowiedzieć. :D

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Wto 14:54, 27 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

zaneta94, miałąm tak na kilku próbnych i ciekawe, ze nigdy nie skiepściłam. :lol:
Jest to dziwne, ale w pewnym sensie logiczne. Otóż (podobno) na początku egzaminu daje się prostsze zadania, ponieważ wtedy uczniowa... pozytywniej podchodzą do dalszej części egzaminu. co byś czuła, gdybyś otworzyła egzamini bach! - "Napisz rozprawke na temat..."? Tak samo streszczenie jest poniekąd nieco trudniejsze od zadań testowych, więc umieszczenie go jako zadanie np. 4, mogłoby uchodzić dla psychologów za "niepedagogoczne". Z resztą pamiętajmy, że zadania otwarte były umieszczane zawsze po testowych.

Dodano 40 sekund temu:

Nexes, google gryzie tylko wtedy,kiedy nie umiesz sie nim posługiwać :wink:

Ostatnio zmieniony przez hattrick dnia Wto 14:59, 27 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Wto 14:56, 27 Kwi 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

hattrick, ok, tylko zastanawia mnie dlaczego nie dali streszczenia tekstu trzeciego, skoro pozostałe pytania pod tym tekstem odnosiły się właśnie do niego...

PostWysłany: Wto 14:57, 27 Kwi 2010
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Powrót do góry

Shitzune napisał:
jeśli w tekście napisali, że jedząc marchewkę, zrobisz się pomarańczowa, to tak masz też odpowiedzieć.

:hahaha: Jak dobrze, że jeszcze potrafię sie śmiać.

Shitzune napisał:
Ale przyznasz, że jest różnica między zadaniem głupim pod względem treści, a zadaniem z błędem Bo jak jest głupie, to tak czy siak liczy się czytanie ze zrozumieniem.

Niestety przyznam (to brzmi tak... profesorsko :shock: ). Ale powtarzam - przecież można się pocieszać? Skoro tylko to mi pozostało. Liczę tylko, że z rozprawki nie poleci mi dużo punktów, to może wyrobię 45.

Dodano 37 sekund temu:

zaneta94, po prostu - takie widzimisie :wink: Bywa.

PostWysłany: Wto 14:59, 27 Kwi 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

hattrick, albo błąd w druku :mrgreen: Jestem tylko ciekawa, jak oni oceniają to streszczenie, skoro było za nie 4 punkty.

PostWysłany: Wto 15:00, 27 Kwi 2010
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Powrót do góry

zaneta94, z doświadczenia, dostaniesz za streszczenie "Władcy..." co najmniej z 1 pkt za poprawność językową. Chyba.

PostWysłany: Wto 15:03, 27 Kwi 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry

hattrick, a pozostałe 3 punkty? Wydaje mi się, że za zgodność z tematem był zawsze jeden punkt... A zresztą. Grunt, że rozprawka była dosyć fajna :D

PostWysłany: Wto 15:06, 27 Kwi 2010
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Powrót do góry

zaneta94, nie najgorsza. Przynajmniej bliska nam - trzeciogimnazjalistą. Ale podobne dopasowanie do uczniów i fajny temat był na naszym teście kompetencji chyba?

PostWysłany: Wto 15:08, 27 Kwi 2010
hattrick
Fikopisarz Miesiąca
Fikopisarz Miesiąca

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 858, 859, 860 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 859 z 1000

Skocz do: