Rozmowy w t(ł)oku
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 1387, 1388, 1389 ... 2489, 2490, 2491, 2492, 2493, 2494, 2495, 2496, 2497, 2498  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzielny chłopiec! :lol: ;PP

PostWysłany: Pią 23:02, 06 Mar 2009
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72

Miasto: G.||Gdynia
Powrót do góry

T. napisał:
lizbona napisał:

Fakt, psiut to obowiązek na wiele lat i trochę czasu trzeba mu poświęcić - a golden to pies pracujący i musi miec sporo zajęć. Ale - co się odwlecze to nie uciecze, jescze będziesz miała :spoko:

czyli zakładasz że jeszcze kiedys będę piekna młoda bogata i sławna??? :buja w oblokach: :co jest:

No jakieś szanse chyba jeszcze masz... ;)
Ja też zamierzam być młoda, piękna i bogata - niekoniecznie sławna - więc co będę innym żałować :twisted:
Caellion napisał:
a lizbona co do netu to sprawdź czy twój dom nie stoi pomiędzy dwoma antenami radiowymi (tak, że sygnały nakładają się na siebie) poprzez które przesyłany jest sygnał, gdyż czasem może się zdarzyć że twój komputer chcąc połączyć się z obydwoma nie połączy się wcale (nie wiem na czym to dokładnie polega i nie wiem czy dobrze tłumaczę, ale kumpela mi o tym kiedyś mówiła, bo ona tak ma)

lesio napisał:
Cóż, ja dokładnie na tym nieznam. Mój kumpel tak ma czasami w radiowym. Ale Ty ciągniesz z dwóch różnych firm. Tak jak piszesz problem może być w twoim kompie, może łącze jest popsute i czasami nie łączy prawidłowo.

Coś w tym może być - bo ja mam bezprzeowodowo w domu i sąsiadka ma bezprzewodowo w domu, może te oba sie kłocą? Popytam jakiegoś mądrego. Jak go namierzę :]

T. - uwielbiam wszelkiego rodzaju paragrafy, najczęściej nie mam zielonego pojęcia co tam jest napisane... :shock:

Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba
przesadziłam...

PostWysłany: Pią 23:03, 06 Mar 2009
lizbona
Diabetolog
Diabetolog

Pochwał: 8

Powrót do góry

L. napisał:
Caellion, ale jak nie znajdą niczego udostępnianego to nie mogą mi nic zrobic (

istnieją organizacje antypirackie

sis - Sevir :**

... i dopiero wtedy stało się światło

"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring."

PostWysłany: Pią 23:05, 06 Mar 2009
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 15

Miasto: Bełchatów/łódź
Powrót do góry

Maaad!! *rsns* :*:*:* a pokażesz nam swoją nową zdobycz? :)

PostWysłany: Pią 23:06, 06 Mar 2009
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Powrót do góry

Caellion, te organizacje też nie mogą nic zrobic jeśli nie łamiesz prawa. A ja go NIE łamię.

avek by Hambarr & banner by poprostuxzjawa:*
Dla fanów - Lie to me: http://lietome.fora.pl/

Należę "nie" dumnie do KHkNSnR !

PostWysłany: Pią 23:06, 06 Mar 2009
L.
Ginekolog
Ginekolog

Pochwał: 3

Miasto: 3city
Powrót do góry

Antypiratbyran jest szwedzką organizacją pozarządową, która zajmuje się zwalczaniem piractwa. Jej członkowie to firmy przemysłu medialnego w Szwecji. Stała się ona sławna po tym jak w marcu 2005r. zainicjowała policyjny nalot na szwedzkiego ISP Bahnhof, a dowody, na których podstawie podjęto działania, zostały zdobyte nielegalnie. Antypiratbyran jest dobrze znaną (i najbardziej znienawidzoną) organizacją, ponieważ brała udział w przejęciu serwerów The Pirate Bay.

Dodano 1 minut temu:

Bay TSP, które ma swoją siedzibę w Dolinie Krzemowej, szczyci się swoimi możliwościami w identyfikowaniu i tropieniu materiału łamiącego prawa autorskie w sieci i usuwaniu go. Wyszukują materiały dystrybuowane poprzez protokół BitTorrenta, a później wysyłają ostrzeżenia do użytkowników poprzez ich ISP, żądając usunięcia materiału. Bay TSP twierdzi także, że potrafi wytropić osoby, które wysyłają materiał do sieci BitTorrent i eDonkey, dzięki swojej technologii 'First Source'. Nie wiadomo dokładnie jak to wszystko działa, ale podobno jest wyjątkowo prymitywne i mało skuteczne.

| Strona Główna » Prawo
Wrogowie udostępniania plików - organizacje antypirackie
Autor: Gosia, dodano: 03.03.07, dodaj komentarz

Kiedy nie zamykają najlepszych stron z torrentami to wysyłają listy, które mają nastraszyć użytkowników, pozywają ich i wkraczają w ich życie prywatne. Kim są wrogowie sieci P2P i co robią, by zniszczyć udostępnianie plików. Jeżeli jesteś osobą, która udostępnia pliki powinieneś ich dobrze poznać.

Oto przegląd organizacji i firm, które prowadzą działalność antypiracką, starając się zapobiec udostępnianiu plików w sieci.

W Polsce działalność taką prowadzi organizacja ZPAV -Związek Producentów Audio Video, która w zeszłym roku zaczęła wkraczać w życie prywatnych użytkowników, podejmując przeciwko nim legalne akcje.

ZPAV podejmuje między innymi działania na rzecz walki z piractwem fonograficznym: ZPAV współpracuje od wielu lat z organami ścigania, prowadząc na terenie całego kraju działania związane z wykryciem i obsługą procesową zwalczania nielegalnej produkcji, przemytu i dystrybucji pirackich nośników dźwięku, w tym w internecie. Od wielu lat ZPAV organizuje również dla przedstawicieli policji, prokuratury, sędziów, straży granicznej, urzędów celnych i skarbowych szkolenia z zakresu możliwości zwalczania piractwa fonograficznego i sposobów identyfikacji nielegalnych produktów. Związek uczestniczy we wszystkich działaniach służących popularyzacji przestrzegania praw własności intelektualnej, w tym opiniuje tworzące się akty prawne. Wraz z organizacjami reprezentującymi producentów i dystrybutorów filmowych (FOTA) i oprogramowania komputerowego (BSA) prowadzi kampanie edukacyjne i lobbyingowe w ramach powstałej w październiku 1998 r. Koalicji Anty-Pirackiej.

Antypiratbyran jest szwedzką organizacją pozarządową, która zajmuje się zwalczaniem piractwa. Jej członkowie to firmy przemysłu medialnego w Szwecji. Stała się ona sławna po tym jak w marcu 2005r. zainicjowała policyjny nalot na szwedzkiego ISP Bahnhof, a dowody, na których podstawie podjęto działania, zostały zdobyte nielegalnie. Antypiratbyran jest dobrze znaną (i najbardziej znienawidzoną) organizacją, ponieważ brała udział w przejęciu serwerów The Pirate Bay.

Audible Magic jest wiodącym dystrybutorem rozwiązań w dziedzinie ochrony materiału. Stworzyła ona technologię, która skutecznie zapobiega kopiowaniu materiału chronionego prawem autorskim. W najbliższym czasie Google wprowadzi tą technologię, by chronić wideo zamieszczane w serwisie YouTube.

Bay TSP, które ma swoją siedzibę w Dolinie Krzemowej, szczyci się swoimi możliwościami w identyfikowaniu i tropieniu materiału łamiącego prawa autorskie w sieci i usuwaniu go. Wyszukują materiały dystrybuowane poprzez protokół BitTorrenta, a później wysyłają ostrzeżenia do użytkowników poprzez ich ISP, żądając usunięcia materiału. Bay TSP twierdzi także, że potrafi wytropić osoby, które wysyłają materiał do sieci BitTorrent i eDonkey, dzięki swojej technologii 'First Source'. Nie wiadomo dokładnie jak to wszystko działa, ale podobno jest wyjątkowo prymitywne i mało skuteczne.

Holenderska organizacja antypiracka Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland - BREIN zamknęła kilka niedużych holenderskich stron torrent. Są dość agresywni jeżeli chodzi o walkę z piractwem. Najczęściej szukają właściciela strony i wysyłają mu list, w którym grożą wysokimi sankcjami, jeżeli dana osoba nie przestanie umożliwiać użytkownikom udostępniania plików. Jak do tej pory BREIN nie podjęło żadnych działań przeciwko największym stronom torrent w Holandii. W zeszłym roku zmusiła holenderskiego ISP - KPN, by podał jej nazwisko i adres administratora Dutchtorrent.org.

International Federation of the Phonographic Industry - IFPI bierze na cel użytkowników wielu sieci włączając w to BitTorrent, eDonkey, DirectConnect, Gnutella, Limewire oraz SoulSeek. Organizacja co roku obiecuje, że zwiększy liczbę osób pozywanych za udostępnianie plików, w 2007 roku ma posłać do sądu 12,000 piratów.

Ostatnio zmieniony przez Caellion dnia Pią 23:11, 06 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz

"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring."

PostWysłany: Pią 23:08, 06 Mar 2009
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Caellion napisał:
Stała się ona sławna po tym jak w marcu 2005r. zainicjowała policyjny nalot na szwedzkiego ISP Bahnhof, a dowody, na których podstawie podjęto działania, zostały zdobyte nielegalnie.

A jeśli ściągasz sobie np z rapida i nic nie uploadujesz, to nie zostały ściągnięte nielegalnie, oczywiście nie mówię o oprogramowaniu.

Cytat:
Bay TSP twierdzi także, że potrafi wytropić osoby, które wysyłają materiał do sieci BitTorrent i eDonkey, dzięki swojej technologii 'First Source'.

Właśnie, które wysyłają, a jest wiele osób, które nie korzystają z torrentów, ani nic nie wysyłają, to inna bajka. Torrenty, eMule itp są nielegalne, korzystanie z linków z rapida już nie.

Ostatnio zmieniony przez L. dnia Pią 23:11, 06 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Pią 23:08, 06 Mar 2009
L.
Ginekolog
Ginekolog

Powrót do góry

Ewel napisał:
Maaad!! *rsns* :*:*:* a pokażesz nam swoją nową zdobycz?

pokaże :mrgreen: :mrgreen: zaraz zrobię zdjęcie

PostWysłany: Pią 23:09, 06 Mar 2009
Madlen
Onkolog
Onkolog

Pochwał: 4

Powrót do góry

lizbona napisał:
T. - uwielbiam wszelkiego rodzaju paragrafy, najczęściej nie mam zielonego pojęcia co tam jest napisane...

Bo oni tak piszą te paragrafy, zeby normalny człowiej nie zrozumiał. Później pozwalaja wybrańcom sie uczyć jak to wszystko interpretować, a ci wyuczeni po 5 latach +2,5 za duża kase nam te przepisy tłumaczą.

No to co spotkamy sie wszyscy w więźniu za piracenie House??? Byłoby wesoło...

FUS - Frakcja Uaktywnionych Seksoholików

PostWysłany: Pią 23:12, 06 Mar 2009
Lupus
Kot Domowy

Pochwał: 5

Powrót do góry

A to już jest jawne piractwo (chopdź dziwne skąd to się wzięło) :hahaha:

-------------

Jedna z najbardziej oczekiwanych kontynuacji znanego horroru — gra „Resident Evil 5”, wyciekła ostatnio na strony torrentowe, pełne dziesięć dni przed oficjalną datą udostępnienia.

Gra pojawi się w sklepach dopiero 13 marca, jednakże w sieciach P2P można ją już znaleźć i ściągnąć crack wersji na Xbox 360. Podobno torrent jest bardzo popularny i można nawet grać online. Obraz ISO zajmuje 6,71 GB.

Capcom, wydawca gry, tak jak inni dystrybutorzy, skarży się na piractwo, oskarżając je o spadek sprzedaży gier. Wydawca powiedział, że przez to, iż wersja gry na PC została udostępniona w sieciach P2P, Capcom Japan odmówił wydania jej w wersji cyfrowej.

Jednakże część piąta Resident Evil powinna mimo tego odnieść ogromny sukces, demo gry zostało ściągnięte ponad 4 miliony razy tylko w zeszłym tygodniu.

PostWysłany: Pią 23:13, 06 Mar 2009
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

L. czy to się nie nazywało "Dozwolony użytek" z ang. Fair use?

Dodano 21 sekund temu:

I jak na złość T. nie ma :P

PostWysłany: Pią 23:15, 06 Mar 2009
ToAr
(prze)Biegły Rewident
(prze)Biegły Rewident

Pochwał: 63

Powrót do góry

Caellion, chyba źle się wyraziłam i piszemy o dwóch zupełnie różnych sprawach. Ty zamieszczasz artykuły dotyczące wysyłania i udostępniania plików, to, o ile się nie mylę jest tzn. piractwo, ale co do terminologii głowy nie dam. Masz rację, że to jest nielegalne.

Natomiast ja piszę o sytuacji, w której nic nie udostępniasz, nie wysyłasz, tylko np. ściągasz z linków z rapida, to nie jest zabronione. Owszem, jest to nieuczciwe, ale prawo tego nie zabrania, przynajmniej w Polsce.

Dodano 2 minut temu:

ToAr, nie wiem dokładnie, powiedział nam to cwiczeniowiec na informatyce prawniczej - doktor prawa. To brzmiało jakoś tak "dozwolony użytek własny", ale nie wiem, czy to z angielskiego.

PostWysłany: Pią 23:17, 06 Mar 2009
L.
Ginekolog
Ginekolog

Powrót do góry

T. poszła spać, po tym, jak jej opowiadałam o Nagim Hałsie :hahaha:

PostWysłany: Pią 23:18, 06 Mar 2009
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Powrót do góry

Mówiłam Wam, że moi chłopcy znaleźli sobie nowe hobby, prawda?
Ostatnio robili im karty zawodnika - na razie //ort. jest tylko Macieja, Michał albo nie zasłużył, albo jest za stary, albo zrobią mu później :twisted:

Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba
przesadziłam...

PostWysłany: Pią 23:18, 06 Mar 2009
lizbona
Diabetolog
Diabetolog

Pochwał: 8

Powrót do góry

to dlaczego zamykają strony z napisami?

i w sumie tak naprawdę ściąganie na własny użytek to i tak piractwo (wyrok do 2 lat albo zawiasy) ale oni musza mieć na to dowody...

PostWysłany: Pią 23:20, 06 Mar 2009
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 1387, 1388, 1389 ... 2489, 2490, 2491, 2492, 2493, 2494, 2495, 2496, 2497, 2498  Następny
Strona 1388 z 2498

Skocz do: