Rozmowy w t(ł)oku #15
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 421, 422, 423 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Shitzune, masz nerwicę natręctw, lękową, czy jak? Zdiagnozowali Cię i brałaś/bierzesz jakieś leki? Chyba muszę sobie z Tobą porozmawiać

Co za wywiad :D
Mam dystymię, czyli nerwicę depresyjną, nie brałam żadnych leków a przynajmniej nie takich stricte nerwicowych, tylko magnez i parę uspokajaczy bez recepty, przez rok chodziłam na psychoterapię i powiedzmy, że sobie radzę. ^^

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Wto 14:41, 08 Lut 2011
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

Juniuś Ty też coś o Housie piszesz? Ja pisałam o 5 sezonie pracę końcową z teatru i Filmu, dokładnie o 2 końcowych odc z halucynacjami House'a.
Dzięki, bardzo mi się przyda Twoja opinia, jak na razie zamierzam zrobić to, co pisałam wcześniej.
Tak, jestem na trzecim roku i ponoć mam się w czerwcu bronić D :lol:

Dodano 1 minut temu:

Idę się posilić, zaraz wracam :D :arrow: :D

PostWysłany: Wto 14:43, 08 Lut 2011
AnEcZkA3370
Immunolog
Immunolog

Użytkownik zbanowany
Pochwał: 7
Ostrzeżeń: 1

Powrót do góry

Oj, ja bym bardzo chciała być czymś zaskoczona :oops: Boże, uspokoiłaś mnie teraz, bo już myślałam, że na 2 i każą Ci pierwsze rozdziały oddawać. U Was seminarium w 2 semestrze 2 roku wyglądało jak normalne zajęcia, czy już indywidualnie musieliście chodzić i ustalać tematy pracy itp.? Proszę, powiedz, że to były jeszcze normalne zajęcia. Ja jestem dopiero na 2 roku, więc w zasadzie to o niczym na razie nie piszę. W pierwszym semestrze mieliśmy seminarium kierunkowe, gdzie w parach mieliśmy robić zarys jakiegoś tematu, łącznie z badaniami. Nasz temat brzmiał: Rola teatroterapii w usprawnianiu osób niepełnosprawnych. Akurat temat o serialu nie bardzo pasuje do mojego kierunku studiów :P

Shee
, wybacz za ten wywiad, ale ostatnio głęboko siedzę w temacie i muszę wszystko wiedzieć :P możesz mi polecić jakieś leki bez recepty? Jak sobie sama ze sobą nie poradzę, to zacznę od takich, a potem zobaczymy...

PostWysłany: Wto 14:45, 08 Lut 2011
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Juniuś, zacznij sobie od magnezu, bo w połowie przypadków to od niego wszystko pochodzi. A jeśli chodzi o takie inne, to może być Valused albo Magnolia. Najlepiej jak pójdziesz sobie do lekarza rodzinnego i z nim pogadasz, on ci może lepiej poradzić.

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Wto 14:57, 08 Lut 2011
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Juniuś Wiesz co, moja pani promotor jest na prawdę fantastyczną, ale i oryginalną osobą. W naszej grupie seminaryjnej u niej jest 9 osób. Zebraliśmy się tak wszyscy przy wielkim stole 2 semestry temu i każdy sam proponował temat. Ja myślałam, myslałam i wymyśliłam House'a. Mój pomysł został zaaprobowany i się bardzo cieszę.
Moja pani promotor jest też na wysokim uczelnianym stanowisku i nie mamy tak jak inni seminarium w ściśle określonych terminach. Możemy się z nią osobiście umawiać. Dlatego nasze spotkania są w różnych terminach, często nawet indywidualne.

Cytat:
Rola teatroterapii w usprawnianiu osób niepełnosprawnych.
Jakby tak pod tym kontem spojrzeć, to czemu nie, też na pewno będą u ciebie jakieś medyczne zagadnienia.

PostWysłany: Wto 15:00, 08 Lut 2011
AnEcZkA3370
Immunolog
Immunolog

Użytkownik zbanowany

Powrót do góry

Shitzune Juniuś Ja polecam też Validol :wink:

PostWysłany: Wto 15:01, 08 Lut 2011
AnEcZkA3370
Immunolog
Immunolog

Użytkownik zbanowany

Powrót do góry

Wydaje mi się, że lekarz rodzinny od razu odeśle mnie do psychiatry. Mam typowe objawy nerwicy natręctw. Czuję, że psychoterapia mi nie pomoże, bo i tak się przed nikim nie otworzę. Doskonale wiem, co jest głównym powodem tego wszystkiego i jak nie pomogę sobie sama, to nikt inny mi nie pomoże. Umiem nad tym zapanować, więc na razie jest ok. Słyszałam, że Tonisol jest też dość dobry :) dzięki za rady.

Dodano 3 minut temu:

AnEcZkA3370, moja też jest fantastyczną osobą... :D Na razie mieliśmy tylko 1 semestr proseminarium, teraz zmienia się w seminarium i obawiam się, że na samym wejściu będzie trzeba wymyślać jakiś temat, a ja na razie jeszcze nie wiem, na czym najbardziej chciałabym się skupić. Mieliśmy na razie tylko ogólne rzeczy dotyczące pracy, konstruowanie narzędzi badawczych itp., dlatego zastanawiam się, co też ciekawego będziemy robić w tym semestrze.

AnEcZkA3370, no tak, na wielu medycznych zagadnieniach mogła bym się skupić, tym bardziej, że moja specjalność to oligofenopedagogika, ale nie sądzę, żeby wlepienie House'a do mojej pracy było dobrym i trafnym pomysłem :)

PostWysłany: Wto 15:06, 08 Lut 2011
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Juniuś Posty ci się rozmnożyły:) Rosną jak grzyby po deszczy, aż3 te same :roll:

PostWysłany: Wto 15:06, 08 Lut 2011
AnEcZkA3370
Immunolog
Immunolog

Użytkownik zbanowany

Powrót do góry

Właśnie widzę, nie wiem jak to się stało. Shee, mogę prosić o usunięcie tych zbędnych? :P

PostWysłany: Wto 15:08, 08 Lut 2011
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Juniuś No chyba w tym przypadku nie koniecznie jednak, nie House:) Dobra dobra, zupa z bobra, jest fantastyczna a potem może okazać się hm, troszkę mniej fantastyczna. Znów mnie wołają i zaraz wracam :D

PostWysłany: Wto 15:08, 08 Lut 2011
AnEcZkA3370
Immunolog
Immunolog

Użytkownik zbanowany

Powrót do góry

Witam :D
Znowu jestem przeziębiona :] To się chyba nigdy nie skończy :roll:

Następny sezon będzie nasz! Nawet "Marian" nam nie przeszkodzi! :mrgreen:
Gusia - moja Bratnia Dusza :wink: Danielek18 - mój młodszy, zÓy i ironiczny brat :mrgreen:

PostWysłany: Wto 15:09, 08 Lut 2011
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Miasto: Dziura zabita dechami :P
Powrót do góry

Juniuś, jak obficie wyraziłaś swoje zdanie :D
To moze dobrze, że by cię do psychiatry skierował? Może tego właśnie ci trzeba?
U mnie z psychoterapią był taki problem, że ja ogólnie podchodziłam do tego z dystansem, ale okej, ona trochę podrążyła i do czegoś tam doszłyśmy... ale tylko jeśli chodzi o konkretne lęki. Babka uparcie ignorowała - w ogóle o tym ze mną nie rozmawiała - fakt, że czasem nachodzi mnie strach bez przyczyny. I taka już zostałam, trochę rozdarta, wychodzę z domu i już nawet rozmawiam z ludźmi powoli, ale wciąż sypiam ponad 12h kiedy tylko mogę, wciąż mam ochotę nie wstawać z łóżka, do tego ostatnio doszła chroniczna anhedonia... ale sobie radzę.

PostWysłany: Wto 15:11, 08 Lut 2011
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

AnEcZkA3370, oj, ja już poznałam moją panią promotor na stopie bardziej prywatnej i uwielbiam ją mimo tego, że jest tak pokręcona, zwariowana i niekoniecznie przez innych lubiana (się zrymowało :P) Znam już jej humory i dziwne zachowania, ale wszystko to ma i swoje uroki.

Shee, ja właśnie doskonale wiem, że się przed nikim nie otworzę, po co mam chodzić do psychiatry i go kłamać? Nie będę nikomu nagłaśniała faktu, że mam inne preferencje seksualne. Psychiatra będzie próbował przekonać mnie do tego, żebym to w końcu z siebie wydusiła, żebym nie tłumiła emocji i uświadomiła swoje otoczenie, a ja i tak tego nie zrobię. Na pewno nie teraz.

Dodano 5 minut temu:

EDIT: Shee, a moim największym problemem są natręctwa. Najbardziej te myślowe, bo nagle bez żadnej przyczyny nachodzą mnie pesymistyczne myśli, kuszą mnie złe rzeczy, mam koszmarne myśli związane ze swoją rodziną, ze sobą. To wszystko wynika z lęku przed tym, że coś się stanie, dlatego mam natłoki myśli związane z tym, że np. coś komuś zrobię. Na szczęście to jest bezpieczne, bo osoby z tym typem nerwicy nic złego nie robią. I ja też wiem, że nic nie zrobię. Oprócz tego czasem w nocy się budzę, denerwuję z niewiadomych powodów, mam wybuchy gorąca, wydaje mi się, że zaraz się uduszę, ale po chwili wszystko mija. Czasem potrafię sobie specjalnie wywołać taki atak, a potem nad nim zapanować, nie wiem skąd mi się to bierze.

PostWysłany: Wto 15:25, 08 Lut 2011
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Cześć! O, ktoś jest o tej porze. Zaraz poczytam o czym pisałyście przez ostatnie godziny :) Z moim gardłem już lepiej, gorzej z katarem. Siedziałam z 2h na górze, w moim pokoju i się "uczyłam".

EDIT:
Mam do przeczytania "Potop" na marzec i dopiero przeczytałam 120 stron, ale wiem już mniej więcej co się tam dzieję bo przeczytałam streszczenie. Nie mam czasu czytać całego "Potopu" bo mam już zbyt dużo nauki innych przedmiotów. Na moim miejscu byście przeczytali dokładnie jeszcze raz tylko streszczenie czy jakoś starali się znaleźć czas (a raczej w moim przypadku się nie da) na przeczytanie tego?

PostWysłany: Wto 15:26, 08 Lut 2011
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry

W dodatku ostatnio ciągle wydaje mi się, że coś mi jest, dopóki nie poczytam o tym gdzieś i się nie uspokoję, to potrafię o tym cały czas myśleć. To ponoć też wynika z faktu, że boję się o swoje życie i nie chcę, żeby coś złego mi się stało. Najgorsze jest to, że to wszystko jest sprzeczne ze mną, bo za chwilę potrafię spojrzeć na okno i wyobrażać sobie siebie skaczącą z niego, choć wiem, że nigdy tego nie zrobię. Nie wspominając już o tym, że nie ufam sama sobie, czy np. zamknęłam drzwi na klucz, albo wyłączyłam prostownicę. Ale takie natręctwa chyba dopadają każdego :)

PostWysłany: Wto 15:28, 08 Lut 2011
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 421, 422, 423 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649  Następny
Strona 422 z 649

Skocz do: