Rozmowy w t(ł)oku #15
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 501, 502, 503 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeanne napisał:
Jakbyś musiała prać jego skarpetki to mogłoby Ci szybko aż takie napalenie przejść ^^

Oj uwierz mi że nie koniecznie. I tak codziennie piorę, prasuję, sprzątam i w ogóle więc czy robię to w domu dla całej rodziny czy robiłabym to dla jakiegoś kolesia wielkiej różnicy by mi nie zrobiło.

alhambra napisał:
ale gdyby ktoś mi sie w niego wpakował...oj biedna by była...

Ja bym chyba raczej podeszła do całej sytuacji w sposób "skoro ja mu nie pasuję to niech sobie idzie tam gdzie mu lepiej". Aczkolwiek takie podejście byłoby dla kogoś kto jest dla mnie ważny w ogóle. Bo jeśli ktoś wybierze osobę trzecią to w takim razie albo tego żałuje i spoko albo nie koniecznie żałuje i nie jest mnie godny.

:serducho: Chase :serducho:

PostWysłany: Czw 21:03, 24 Lut 2011
moniia2311
Stomatolog
Stomatolog

Pochwał: 5

Miasto: wołomin
Powrót do góry

Cytat:
Tym bardziej nie rozumiem dlaczego ona wam tego nie wytłumaczyła. Przecież z tego i kształt i hybrydyzacja i wolne pary elektronowe do rysowania kreskowego...

Też nie rozumiem czemu tego z nami nie zrobiła ;)
Cytat:
. Teraz katuje się polskim, a raczej siedzę i patrzę w monitor z poczuciem winy, że się nie uczę francuskiego, czy nie robię fizyki. Trudno, nie mam do tego głowy teraz.

Nie można się na wszystkie lekcje nauczyć moim zdaniem, przynajmniej mi się nigdy nie udało chyba :D Ja patrzę w zeszyt z fizyki z lekkim przerażeniem.
Jaka rozmowa o związkach się tu rozpętała :D

Ostatnio zmieniony przez pantera mglista dnia Czw 21:06, 24 Lut 2011, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Czw 21:04, 24 Lut 2011
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Ja mam inne podejście do seksu, może stąd moje obiekcje :) No w sumie jak ktoś potrafi uprawiać seks dla seksu, jako sport w pewnym sensie, to pewnie mu z tym dobrze :wink:
Ja jestem z tych "romantycznych" :P No może romantycznych inaczej, bo ten przymiotnik ewidentnie do mnie nie pasuje :roll:

PostWysłany: Czw 21:05, 24 Lut 2011
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:
I tak codziennie piorę, prasuję, sprzątam i w ogóle więc czy robię to w domu dla całej rodziny czy robiłabym to dla jakiegoś kolesia wielkiej różnicy by mi nie zrobiło.

Chodzi mi o to, że dopiero po dośc długim czasie "bycia" razem, można wyłapać takie rzeczy, przez które druga osoba nie wydaje się nam aż tak atrakcyjna.

Dodano 2 minut temu:

Cytat:
Nie można się na wszystkie lekcje nauczyć moim zdaniem, przynajmniej mi się nigdy nie udało chyba Very Happy Ja patrzę w zeszyt z fizyki z lekkim przerażeniem.

Mi na początku roku, jak byłam przerażona i wykuwałam każde słowo z zeszytu. Teraz już tyle razy byłam upokorzona swoim brakiem wiedzy, że kolejny raz mnie jakoś nie ruszy ^^

PostWysłany: Czw 21:09, 24 Lut 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

kokosanka napisał:

Pomyśl jak będzie ci się z nim później pracowało... no na pewno nie za bardzo ciekawie.

na ten temat akurat coś wiem... I szczerze mówiąc jeżeli dwie osoby wiedzą że "only sex" to pracuje się tak samo jak przed seksem. Tyle że to zależy od obu osób.

jeanne napisał:

Moniia z jednej strony zazdroszczę, bo chciałabym tak, bez zaangażowania takiego emocjonalnego, a z drugiej... Po prostu kiedyś będzie Ci się trudno przestawić, jeśli będziesz mieć potrzebę na coś wiecej.

Powiem ci tak. Ja już kilka razy dałam się wciągnąć w coś i serio się zaangażowałam jak debil ostatni i się przeliczyłam. I teraz chyba zwyczajnie nie umiem nawet zdobyć się na jakieś uczucia wyższych lotów.

Cytat:

Chodzi mi o to, że dopiero po dośc długim czasie "bycia" razem, można wyłapać takie rzeczy, przez które druga osoba nie wydaje się nam aż tak atrakcyjna.

no zawsze są jakieś efekty uboczne w każdej relacji więc jakby to w standardzie się zawiera.

PostWysłany: Czw 21:10, 24 Lut 2011
moniia2311
Stomatolog
Stomatolog

Powrót do góry

jeanne napisał:

Wiesz...to nawet nie jest kwestia nieatrakcyjności tej osoby. Związek musi być oparty na czymś więcej niż seks, bo w życiu codziennym jest ona bardzo ważny, ale są też inne rzeczy, które zajmują więcej czasu i energii:)
Jak ktoś szuka wrażeń na boku, bo kobieta w domu mu nie wystarcza, ale dobrze jak jest (bo rozwodzić się pewnie nie ma zamiaru), to raczej problem jest z tym kimś, kto zdradza. Ja bym go określiła mianem "dupek", ale to moje zdanie :wink:

PostWysłany: Czw 21:11, 24 Lut 2011
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Ja tam mogę prać skarpetki...robić obiady....mi to nie przeszkadza.
Wiem tylko tyle, że na stare lata nie zostanę sama.

Co komuś po podbojach seksualnych często jednorazowych jak za kilka lat się zestarzeje i nikt go nie będzie chciał.
Nie oszukujmy się ale takie zabawy to tylko do pewnego czasu.

PostWysłany: Czw 21:13, 24 Lut 2011
kokosanka
Student medycyny
Student medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Powiem ci tak. Ja już kilka razy dałam się wciągnąć w coś i serio się zaangażowałam jak debil ostatni i się przeliczyłam. I teraz chyba zwyczajnie nie umiem nawet zdobyć się na jakieś uczucia wyższych lotów.

Powiem tyle: nie popieram, aczkolwiek znam z autopsji i rozumiem doskonale. Też jakiś czas temu myślałam tym schematem. Ale pocieszające jest to, że zwykle w najmniej oczekiwanym momencie pojawia się ktoś, komu jednak warto zaufać i warto się zaangażować :wink: Łatwe to nie jest, bo po kilku "zawodach" trzeba się uczyć zaufania i bycia z kimś, otworzenia się na związek i oddania się...ale warto :wink:

PostWysłany: Czw 21:16, 24 Lut 2011
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

No to jest prawda że sam seks do czasu tylko i tu się zgodzę. Ale to też nie znaczy że nie można korzystać póki można. Nie zawsze oczywiście ale bez przesady.
Ja to nawet bardzo chętnie mogę prać, prasować, gotować i sprzątać tyle że nie tak że facet wraca z pracy i łaskawie siądzie bo wie że ma pod paszczę obiad podany. No way. Tak nie ma opcji. Co jak co seks seksem ale jeśli chodzi o coś poważniejszego to nie na zasadzie "jesteś kobietą to siedzisz w domu i zostajesz kurą domową.
e.

Cytat:
Ale pocieszające jest to, że zwykle w najmniej oczekiwanym momencie pojawia się ktoś, komu jednak warto zaufać i warto się zaangażować

z tą różnicą że ja nie ufam nikomu. Nie ufam nawet własnej matce. Nie ufam nawet osobie która jest przy mnie od ładnych kilku lat i bez względu na to co ja wyprawiam. Ja nawet nie umiem przyznać się do błędu nie mówiąc już o czymś poważnym.

Ostatnio zmieniony przez moniia2311 dnia Czw 21:22, 24 Lut 2011, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Czw 21:18, 24 Lut 2011
moniia2311
Stomatolog
Stomatolog

Powrót do góry

moniia2311, dlatego ja nie nigdy nie będę z facetem :wink: No nie tylko dlatego... :P

Dodano 5 minut temu:

Cytat:
z tą różnicą że ja nie ufam nikomu. Nie ufam nawet własnej matce. Nie ufam nawet osobie która jest przy mnie od ładnych kilku lat i bez względu na to co ja wyprawiam. Ja nawet nie umiem przyznać się do błędu nie mówiąc już o czymś poważnym.

:roll: To przykre...Ja ufałam przynajmniej komuś, aczkolwiek problem z tym miałam niemały :roll:

PostWysłany: Czw 21:25, 24 Lut 2011
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:
I teraz chyba zwyczajnie nie umiem nawet zdobyć się na jakieś uczucia wyższych lotów.

Nie tyle nie umiesz, co się bronisz przed tym, żeby nie cierpieć.

Cytat:

Wiesz...to nawet nie jest kwestia nieatrakcyjności tej osoby. Związek musi być oparty na czymś więcej niż seks, bo w życiu codziennym jest ona bardzo ważny, ale są też inne rzeczy, które zajmują więcej czasu i energii:)

No to mówię. Do seksu potrzeba nam atrakcyjności fizycznej. Do tego żeby być z kimś, żeby prać mu te skarpetki, trzeba coś więcej. I facet nawet na początku może wydawać się ideałem. Ale dopiero w czasie można go poznać tak naprawdę, gdy i on nie idzie na łowy ;)

PostWysłany: Czw 21:28, 24 Lut 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Cytat:
dlatego ja nie nigdy nie będę z facetem

no właśnie tutaj też jest problem bo znaleźć kobietę odpowiednią też jest problem.

W ogóle prowadziłam z pewnym kolesiem ciekawą rozmowę. On ma jakieś 25-29 lat. I powiedział coś co mnie osobiście prawie zabiło.
"No moja kobieta to teraz ma tak że siedzie w domu i ja wracam to przynosi mi kapcie podaje gazetę i przynosi obiad. No w sumie musi to robić bo to ja przynoszę więcej kasy do domu i jestem facetem"
No nie wiem ale dla mnie takie podejście to jest mało fajne.

PostWysłany: Czw 21:28, 24 Lut 2011
moniia2311
Stomatolog
Stomatolog

Powrót do góry

jeanne, ale wiesz...kobieta potrafi być atrakcyjna nawet gotując obiad czy piorąc skarpetki :wink: Ładny fartuszek też może być seksi :P

PostWysłany: Czw 21:30, 24 Lut 2011
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Pomimo porażek myślę, że warto „zaryzykować” raz jeszcze.
Jestem tego przykładem :)
Warto zaufać tej nowej osobie i obdarzyć ją uczuciem.
Dlaczego mam z góry zakładać, że ona mnie też zrani i przy okazji odmawiać sobie i jej szczęścia.?

A z tymi kapciami... muszę przyznać, że niektóre kobiety są sobie same winne bo uczą w ten sposób facetów.

PostWysłany: Czw 21:32, 24 Lut 2011
kokosanka
Student medycyny
Student medycyny

Powrót do góry

Cytat:
no właśnie tutaj też jest problem bo znaleźć kobietę odpowiednią też jest problem.

No generalnie znalezienie kobiety nie jest łatwe, ale nie jest niemożliwe :wink: Mi się udało i to wtedy, kiedy się najmniej spodziewałam, a byłam skłonna skapitulować :P

PostWysłany: Czw 21:32, 24 Lut 2011
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 501, 502, 503 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649  Następny
Strona 502 z 649

Skocz do: