Rozmowy w t(ł)oku #15
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 606, 607, 608 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sevir - to dla Ciebie tylko dobrze!
moje gimnazjum to był jeden z warszawskich wykwitów zwanych molochami, prawie 1000 uczniów i jakiś kompletny syf.

PostWysłany: Pon 20:08, 14 Mar 2011
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Pochwał: 5

Powrót do góry

Cytat:
jaki to dla mnie szok był, że moi obecni wychowawcy dokładnie pamiętają kto kiedy ma który etap olimpiady, z czym ma problemy, co poprawia... jak widać da się. a mamy 30 osób w klasie.

No cóż, u nas jest przyjęta teoria: nie umiesz - masz problem. Do niczego się nie wraca, nic nie tłumaczy się dwa razy, nawet gdy sprawdzian słabo wyjdzie, materiał do poprawy nie jest przerabiany. A samobójstwem jest przyznać się przed nauczycielem, że się czegoś nie umie, bo ,,było na lekcji". Taak :roll: Jedynym wyjątkiem jest matematyka, gdzie pani specjalnie zrobiła dla nas zajęcia dodatkowe, cierpliwie tłumaczy coś dopóki wszyscy nie załapią i stara się nie nakładać na nas więcej niż niezbędne minimum, bo twierdzi, że matematyka nie musi być naszą najlepszą stroną.
Tak więc tyle moich żali i zazdroszczę szczerze nauczycieli ;)

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Pon 20:34, 14 Mar 2011
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Cytat:
A samobójstwem jest przyznać się przed nauczycielem, że się czegoś nie umie, bo ,,było na lekcji"

"Przecież to inteligentny szympans by zrozumiał!"
" To dziecko w przedszkolu wie, a ty nie wiesz?!"

:hahaha:
Fizyka nie tknięta. Czuję we wszystkich częściach siebie, że mam gorączkę + wypiłam 4l wody, 2 herbaty, coca colę i tigera. Normalnie nawet 2 litrów nie wypiję :sciana:

PostWysłany: Pon 20:39, 14 Mar 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

jeanne napisał:
"Przecież to inteligentny szympans by zrozumiał!"

:shock:
moja mama często mi mówi "upośledzeni lepiej myją wannę/sprzątają/rozumieją co do nich mówię niż ty!" (pracuje w szkole specjalnej z upośledzonymi dziećmi) i zawsze uważałam to za najgorszy pojazd...
dziś tylko historyk powiedział nam, że jesteśmy pokoleniem idiotów, bo nie wiedzieliśmy, jak działa sieczkarnia :hahaha:

PostWysłany: Pon 20:43, 14 Mar 2011
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Powrót do góry

Cytat:
moja mama często mi mówi "upośledzeni lepiej myją wannę/sprzątają/rozumieją co do nich mówię niż ty!" (pracuje w szkole specjalnej z upośledzonymi dziećmi) i zawsze uważałam to za najgorszy pojazd...
dziś tylko historyk powiedział nam, że jesteśmy pokoleniem idiotów, bo nie wiedzieliśmy, jak działa sieczkarnia hahaha

Mój fizyk :mrgreen: On ma dużo tekstow, ale z tych dwóch szczególnie się nabijamy potem po lekcjach.
Babka od chemii jak ktoś nie umie przy odpowiedzi:
- Czy to jest trudne? No ja się pytam czy to jest trudne?! Klaso, czy to jest trudne?! Może ty chcesz sam przeprowadzać lekcje? Może ja źle tłumaczę? Tak?!
I jeszcze jej mimika przechodząca od zrezygnowania do wkurzenia i jeszcze większej furii :D
Ja mam gdzieś sieczkarnię, ja, ja! Ale nie wiem jak działa.

PostWysłany: Pon 20:49, 14 Mar 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
dziś tylko historyk powiedział nam, że jesteśmy pokoleniem idiotów, bo nie wiedzieliśmy, jak działa sieczkarnia

No tak, w przypadku tak elementarnej wiedzy to się nie dziwię :P

Cytat:
Ja mam gdzieś sieczkarnię, ja, ja! Ale nie wiem jak działa.

Mój dziadek też ma i cały czas jej używa :)

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'

PostWysłany: Pon 20:53, 14 Mar 2011
Salamandra

Powrót do góry

może i nie wiemy, jak skonstruować sieczkarnię, ale za to dzielmy wielomiany przez funkcję kwadratową w pamięci...
vive la współczesna edukacja.

PostWysłany: Pon 20:56, 14 Mar 2011
maria lucie
Torakochirurg
Torakochirurg

Powrót do góry

Dziewczyny na którejś godzinie wychowawczej oglądały jakiś film o doborze kariery do zainteresowań (moja grupa nie oglądała ^^) i wyszedł z tego taki wniosek, że jeśli ktoś lubi biologię to powinien zostać rolnikiem. Wiec specjalnie dla nas, szanowni państwo Mendel przygotowali zadanie:

Cytat:
W którym przypadku należy działać większą siłą na uchwyty taczki tworzące z poziomem kąt alfa:
a) pchając je przed sobą
b) ciągnąc je za sobą
Możemy przyjąć że środek cieżkości znajduje się dokładnie nad osią taczki. Uzasadnij odpowiedz

:mrgreen:

PostWysłany: Pon 20:57, 14 Mar 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
W którym przypadku należy działać większą siłą na uchwyty taczki tworzące z poziomem kąt alfa:
a) pchając je przed sobą
b) ciągnąc je za sobą
Możemy przyjąć że środek cieżkości znajduje się dokładnie nad osią taczki. Uzasadnij odpowiedz

Eeee... Ja tam nie wiem, ale wydawało mi się, że wystarczy podnieść uchwyty i ruszyć przed siebie, a taczka sama pojedzie...

PostWysłany: Pon 20:59, 14 Mar 2011
Salamandra

Powrót do góry

Cytat:

Eeee... Ja tam nie wiem, ale wydawało mi się, że wystarczy podnieść uchwyty i ruszyć przed siebie, a taczka sama pojedzie...

Największa zabawa dzieciństwa, jazda taczkami XD

PostWysłany: Pon 21:05, 14 Mar 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

co tam Housowicze?

Dodano 2 minut temu:

kochani ja uciekam spac... dobrej nocy :)
i miłego ogladania nocneg odcinka :)

....Wspomnienia....
....Co Było Nie Wróci....

PostWysłany: Pon 21:46, 14 Mar 2011
monia9122
Lekarz rodzinny
Lekarz rodzinny

Powrót do góry

Ja zrobiłam z jakieś 15 przykładów z matematyki i teraz właśnie uświadomiłam sobie, że część mojej klasy, chodząca na kółko z matematyki, gdzieś tam jutro jedzie, co oznacza, że na polskim, gdzie jutro pyta będzie mniej osób....

Dodano 38 sekund temu:

Dobranoc monia9122 :)

PostWysłany: Pon 21:51, 14 Mar 2011
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Jestem chora, chora. Moje zatoki mnie nie kochają. Niedługo dojdzie jeszcze migrena, to będzie fantastycznie. Nie oglądam House, jutro ujrzę dopiero. Od jutra biorę się do kupy i zaczynam rozwiązywać zadania na język polski. Od jutro kończę z komputerem, a jeszcze bardziej popadam w wyidealizowany świat książek, O.
Jeanne, z ciekawości zajrzałam na stronę Twoje szkoły i powiem jedno : Współczuję Ci :przytul:

„Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.”

PostWysłany: Pon 21:58, 14 Mar 2011
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42

Miasto: Mrągowo
Powrót do góry

Ja próbowałam robić zadania z fizyki, ale głowa mi tak pulsuje, że zaczęłam rozwiązywać zadanie, rozwiązałam, patrzę na dalszą częsć, a tam było już rozwiązane. Mam dość :(

Dodano 7 minut temu:

Cytat:
Jeanne, z ciekawości zajrzałam na stronę Twoje szkoły i powiem jedno : Współczuję Ci przytul

Wiem wiem, brzydką mamy grafikę ;) Jak czytałaś o tej olimpiadzie astronomicznej, to tak, ten gosciu mnie uczy :hahaha:

PostWysłany: Pon 22:05, 14 Mar 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Wiem wiem, brzydką mamy grafikę Wink

To chyba najmniejszy problem, jak przeczytałam kryteria, to myślałam, ze padnę. Jesteś Geniuszem!

„Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.”

PostWysłany: Pon 22:06, 14 Mar 2011
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42

Miasto: Mrągowo
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 606, 607, 608 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649  Następny
Strona 607 z 649

Skocz do: