Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 234, 235, 236 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:

był tam ktoś normalny z psycholi?

Pewno! W pokoju to miałam tylko ją taką nie halo i teraz przyszła anorektyczka Marcelina. 11 lat, w 2 miesiące schudła ponad 20kg. Jak pojechała mi i Julce, że jak my możemy tyle jeść i czy nie przeszkadza nam to, że jesteśmy grube :|
No ale Julka, moja Julka, ktora mi oddawała swoje leki. [haha! raz mi dała na impulsywność, boskie uczucie, gdy chce się rozmawiać, ale nie ma się siły :D ] Gosia, która uczyłam mimowolnie, jak się "nie dać". Kamila,która myślała, że pisze się "małupka" zamiast małpka. Basia, z którą zawsze leżałam w łóżku. Dominika i Gabrysia, której przemycałam słodycze, druga Gabrysia, trzecia Gabrysia, Klaudia, no cud miód. I chłopcy :buja w oblokach: Kacper, który niby był tam za pobicia, ale nigdy nie dał mi samej nosić krzesła, czy choćby książek, Kamil, który myślał, że mam 15 lat i uporczywie wpychał się do spania w moim łóżku, czy upośledzony Sławek, który się we mnie zakochał :D

Cytat:
albo w ogóle zamknięcia bo to to Hipokryzja taka że chyba nikt więcej aż takiej Hipokryzji nie ma...

Już pominąwszy mnie, ale chociażby jeśli chodzi o dziewczyny z anoreksją. Ordynatorka powiedziała wprost, że ją nie obchodzi jaki mają stan psychiczny, jeśli mają wagę - wychodzą. I przecież one powinny mieć przede wszystkim terapię, taką porządną, wpajanie im, że waga to nie wszystko, a jedyne, co zrobili, to im kazali jeść kaszankę. Ja się dziewczynami zajmowałam i dalej zajmuje, mówię, powtarzam... W sumie byłam tam znana z tego, że potrafiłam zrobić taką terapię, po którym człowiekowi było lepiej. :|

Cytat:
normą jest podręcznik a nie naturalne zachowanie 99% społeczeństwa Rolling Eyes

Psycholog, u której byłam wczoraj, darła się na mnie, że mam już prawie 18 lat i najwyższa pora zmienić swoje zachowanie i pyta mnie, co bym chciała zmienić. No i kurde, skąd ja mam wiedzieć, czy powiedzieć jej, co powinnam zmienić tak żebym była ok wg książek, czy powiedzieć jej co chcę zmienić, bo chcę. Zresztą,jak od chorej osoby można wymagać jakiś nie wiem, obiektywnych decyzji odnośnie zmian? Ja się tnę i mi to nie przeszkadza chociażby o.O

PostWysłany: Sob 14:13, 31 Gru 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Caellion napisał:
i socjologów... podobno

Nie wiem, nie znam, ale ja nie będę miała dzieci więc bez obaw :mrgreen:

Dodano 3 minut temu:

jeanne napisał:
one powinny mieć przede wszystkim terapię, taką porządną,

Gdzie? W psychiatryku? W Polsce? Zapomnij...

PostWysłany: Sob 14:18, 31 Gru 2011
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

jeanne napisał:
był tam ktoś normalny z psycholi?

Kitty a od kiedy się znamy? bo nie zrozumiałaś... ja psycholami nie nazywam pacjentów tylko psychologów... więc był tam ktoś normalny z psychol(ogów)i?

jeanne napisał:
Ordynatorka powiedziała wprost, że ją nie obchodzi jaki mają stan psychiczny, jeśli mają wagę - wychodzą.

oni są popierdzieleni... waga to rozwiązanie skutku nie przyczyny...
zresztą oni leczą skutki a nie przyczyny... czyli nic nie leczą...

a to jeszcze odwiedzasz psychiatryk?

sis - Sevir :**

... i dopiero wtedy stało się światło

"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring."

PostWysłany: Sob 14:19, 31 Gru 2011
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 15

Miasto: Bełchatów/łódź
Powrót do góry

Caellion napisał:
był tam ktoś normalny z psychol(ogów)i?

Może jakiś praktykant? :>

PostWysłany: Sob 14:21, 31 Gru 2011
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:

Kitty a od kiedy się znamy? bo nie zrozumiałaś... ja psycholami nie nazywam pacjentów tylko psychologów... więc był tam ktoś normalny z psychol(ogów)i?

Zależy co rozumiesz przez "normalny".
Cytat:

oni są popierdzieleni... waga to rozwiązanie skutku nie przyczyny...
zresztą oni leczą skutki a nie przyczyny... czyli nic nie leczą...

a to jeszcze odwiedzasz psychiatryk?

Ja im powiedziałam wprost, że mnie zatrzymują żeby w razie czego mieć papierek i mogli chronić własne tyłki i nie miałam racji?
Nie można odwiedzać. Dziewczyny, większość już wyszła.
Cytat:

Gdzie? W psychiatryku? W Polsce? Zapomnij...

No właśnie :roll: Zresztą pół godziny rozmowy z psychologiem raz na tydzień to ja mogłabym mieć tak jak teraz, a nie...

Dodano 1 minut temu:

Cytat:

Może jakiś praktykant? chtry

Coś ty, przecież byśmy go zaszczuli, żadnych praktykantów :D
Nauczyciele byli fajni i to bardzo. A szczególnie pan fizyk :buja w oblokach:
I pielęgniarz pan Wiesiu był fajny, tylko nie pozwolił mi mieć koszuli na szelki -,-

PostWysłany: Sob 14:24, 31 Gru 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Zależy co rozumiesz przez "normalny".

no właśnie to... normalny czyli dla innych psycholi wydający się że sam powinien wylądować w psychiatryku, bo leczy... stara się pomóc? czyli wsyztsko to co dla 'normalnych' normalność tak wygląda...

jeanne napisał:
Ja im powiedziałam wprost, że mnie zatrzymują żeby w razie czego mieć papierek i mogli chronić własne tyłki i nie miałam racji?

miałaś... oni mają gdzieś pacjentów, mają gdzieś problemy z jakimi przychodzą... ale taka Polska właśnie :/

"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring."

PostWysłany: Sob 14:31, 31 Gru 2011
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:

no właśnie to... normalny czyli dla innych psycholi wydający się że sam powinien wylądować w psychiatryku, bo leczy... stara się pomóc? czyli wsyztsko to co dla 'normalnych' normalność tak wygląda...

Z tego co słyszałam pani ruda była dość okej. Przynajmniej wgłębiała się w człowieka.

Cytat:

miałaś... oni mają gdzieś pacjentów, mają gdzieś problemy z jakimi przychodzą... ale taka Polska właśnie :/

Co ty, ja byłąm taka wyjątkowa, że kiedy innym mówili 2 tyg. obserwacje, mi powiedzieli 1,5 miesiąca 8) No i wiesz, psychiatra [ten od napindolonej :D ] rozmawia tylko z niektórymi przypadkami, które go chyba zafascynują. Bo z nas, yy... 15? Tylko 3 rozmawiałyśmy z nim.

PostWysłany: Sob 14:36, 31 Gru 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Z tego co słyszałam pani ruda była dość okej. Przynajmniej wgłębiała się w człowieka.

jedna na resztę to tak troche mało... ale dobrze że choć jedna była dość ok.

jeanne napisał:
Co ty, ja byłąm taka wyjątkowa, że kiedy innym mówili 2 tyg. obserwacje, mi powiedzieli 1,5 miesiąca No i wiesz, psychiatra [ten od napindolonej ] rozmawia tylko z niektórymi przypadkami, które go chyba zafascynują. Bo z nas, yy... 15? Tylko 3 rozmawiałyśmy z nim.

i tak nie z takich powodów z jakich powinni...

PostWysłany: Sob 14:45, 31 Gru 2011
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:

jedna na resztę to tak troche mało... ale dobrze że choć jedna była dość ok.

Jedna na dwie, 50% :D
Cytat:

i tak nie z takich powodów z jakich powinni...

Nie za dużo chcesz od życia? Ta psycholog u której byłam wczoraj mi powiedziała, że oni wszyscy chca mi pomóc 8)

PostWysłany: Sob 14:48, 31 Gru 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Jedna na dwie, 50%

to tylko dwóch psycholi było?

jeanne napisał:
Nie za dużo chcesz od życia? Ta psycholog u której byłam wczoraj mi powiedziała, że oni wszyscy chca mi pomóc

nie wiem... chyba nie?

no niestety to jest wątpliwe... może chcą ale to co robią to nie jest pomaganie...

PostWysłany: Sob 14:55, 31 Gru 2011
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:

to tylko dwóch psycholi było?

Tak ^^ A na co więcej, żeby boże, musieli z nami gadać? :D

Cytat:

no niestety to jest wątpliwe... może chcą ale to co robią to nie jest pomaganie...

Ze mną tym bardziej mieli problem, bo nie dość, że nie zareagowałam na ich "leczenie", to jeszcze pokazywałam im błędy w rozumowaniu. Tak samo jak spytałam psycholog, że skoro cięcie mi pomaga uporać się z emocjami, a blizny mi nie przeszkadzają, to czemu mam tego nie robić, a ta cisza. No to dzięki, że mnie upewniają, że dobrze robię ^^

PostWysłany: Sob 15:02, 31 Gru 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

o pani psycholog to my już gadaliśmy wczoraj i pozostaje co mówiłem...

głupia baba która nie powinna mieć licencji...

jeanne napisał:
Tak ^^ A na co więcej, żeby boże, musieli z nami gadać?

no ale tak za dużo pacjentów na jednego psychola wypada... myślałem że jest ich więcej...

wiesz... miałem ci to już mówić wczoraj... ty się nadajesz na psychologa... byłabyś świetna o! psycholog z prawdziwego zdarzenia :D

PostWysłany: Sob 15:11, 31 Gru 2011
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:

wiesz... miałem ci to już mówić wczoraj... ty się nadajesz na psychologa... byłabyś świetna o! psycholog z prawdziwego zdarzenia Very Happy

Psychiatra przy przyjęciu, jak usłyszał, że chcę iśc na medycynę powiedział żebym to potraktowała jako zdobywanie doświadczenia, bo może kiedyś zostanę psychiatrą.
Żałuje że mu nie powiedziałam, że podobno na psychiatrię idą ci, co mają największe problemy o.O

PostWysłany: Sob 15:14, 31 Gru 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Żałuje że mu nie powiedziałam, że podobno na psychiatrię idą ci, co mają największe problemy

no jestem ciekaw co by na to powiedział... ale wątpię... osoby które to znają z doświadczenia tak nie postępują... dlatego są psycholami (od razu widzę przed oczami Dextera :P )

a to że ty masz doświadczenie to wiedziałabyś jak słuchać... byłabyś psychologiem nie psycholem...
i wielu byś pomogła... :D

PostWysłany: Sob 15:21, 31 Gru 2011
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:

a to że ty masz doświadczenie to wiedziałabyś jak słuchać... byłabyś psychologiem nie psycholem...

Przynajmniej miałabym doświadczenie i nie robiłabym takiej przerażonej miny, jak moja psycholog, gdy opowiadałam jej jak to sobie ciągnęłam ścięgno :hahaha:

PostWysłany: Sob 15:22, 31 Gru 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 234, 235, 236 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 235 z 552

Skocz do: