|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 291, 292, 293 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Ja seriale po angielsku oglądam, ew. z napisami wybrańców, których napisy mnie nie irytują. :D
Marg ale, żeś wiedzą sypnęła.
|
|
_________________ ✘✘✘
Nobody breaks my heart...
Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Marg :*
bo M&M'sy zawsze lecą w kulki;)
Wysłany:
Czw 18:08, 26 Sty 2012 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

Pochwał: 10
Miasto: Warszawa
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Marguerite napisał: | pantera mglista,zawsze zostaje ci włoski,niemiecki...jak się uprzesz to nawet romansz Very Happy |
Po niemiecku potrafię policzyć do trzech i na tym się kończą moje umiejętności a i jeszcze przykro mi od mojej klasy się nauczyłam.
Ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy więcej umiem z francuskiego, któego uczę się 5 rok czy z angielskiego :roll:
Mirela napisał: | Ja seriale po angielsku oglądam, ew. z napisami wybrańców, których napisy mnie nie irytują. Very Happy |
Z reguły jak mi się chce to oglądam po angielsku a potem z napisami, tylko muszą być dobrze zsynchronizowane z wypowiedziami. Ale i tak nie ma nic bardziej irytującego niż polski lektor w co poniektórych serialach czy filmach.
|
|
Czw 18:10, 26 Sty 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Mirela napisał: |
Marg ale, żeś wiedzą sypnęła. |
Wypada coś wiedzieć o kraju,gdzie chciało by się zamieszkać.
Dodano 7 minut temu:
pantera mglista,synchro, synchrem,ale ważne jest też samo tłumaczenie,bo niektóre,które sama czytałam,na "sucho" bez odcinka doprowadzały mnie do kociokwiku :D I zastanawiałam się,jak można coś takiego przekazać ludziom,co by oglądali,skoro to tłumaczenie jest fatalne i nie pomaga w zrozumieniu tego co się widzi i słyszy :D Jednak ja myślę,że tacy ludzie liczą(którzy je tworzą "napisy"),iż jeśli ktoś korzysta z ich napisów, to nie zauważa takich błędów,że to,aż boli :/
|
|
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z głupkiem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona Cię doświadczeniem ;]"
Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Mirela :*
Wysłany:
Czw 18:18, 26 Sty 2012 |
|
Marguerite
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Synchro jest ważne... true. Wszystko co pisałyście to prawda. Jak trafiam na takie napisy, o których Marg pisała to zwykle zostają wyłączone z marszu.
A ja dodam jeszcze od siebie, że jak widzę pozostawiane achy, ochy, kalki językowe i znaki podziału poustawiane na chybił trafił to mnie też trafia, bo psuje kompozycje...
Lepiej dziubać tydzień i kląć na czym świat stoi, niż szybko wypuścić byle co. :twisted:
|
|
_________________ ✘✘✘
Wysłany:
Czw 18:23, 26 Sty 2012 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Mirela,napisałaś to lepiej niż ja,ale generalnie chodziło nam o to samo :D Jeśli ktoś musi już korzystać,lepiej poczekać na sprawdzone źródła,niż coś co wyjdzie szybciej....
Cytat: | Lepiej dziubać tydzień i kląć na czym świat stoi, niż szybko wypuścić byle co. |
Ja wiem,bo u ciebie słyszę to non stop, sama nie tłumaczę,ale często uczestniczę w wymianie zdań,jakbym to napisała :D
|
|
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z głupkiem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona Cię doświadczeniem ;]"
Wysłany:
Czw 18:29, 26 Sty 2012 |
|
Marguerite
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Marguerite napisał: | synchro, synchrem,ale ważne jest też samo tłumaczenie,bo niektóre,które sama czytałam,na "sucho" bez odcinka doprowadzały mnie do kociokwiku Very Happy I zastanawiałam się,jak można coś takiego przekazać ludziom,co by oglądali,skoro to tłumaczenie jest fatalne i nie pomaga w zrozumieniu tego co się widzi i słyszy Very Happy Jednak ja myślę,że tacy ludzie liczą(którzy je tworzą "napisy"),iż jeśli ktoś korzysta z ich napisów, to nie zauważa takich błędów,że to,aż boli :/ |
Co do synchronizacji to było spostrzeżenie, bo oglądałam pewien serial i napisy były opóźnione w stosunku do wypowiedzi. Doprowadziło mnie to do szału po kilku minutach i zrezygnowała.
Na szczęście rzadko natrafiam na tak fatalne jak piszesz :)
Mirela napisał: | Lepiej dziubać tydzień i kląć na czym świat stoi, niż szybko wypuścić byle co. Twisted Evil |
I tak wiadomo, że każdy chciałby jak najszybciej i jak najlepsze jakościowo :twisted:
Idę, bo fizyka mnie wzywa i chciałabym z nią jak najszybciej skończyć :)
|
|
Czw 18:32, 26 Sty 2012 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Marg no co ja poradzę, że się emocjonuję, jak mi coś nie idzie po mojej myśli.
A i tak do usranej śmierci można powtarzać: ważne jest żeby była korekta, korekta i co najważniejsze... dobra korekta... bo tłumacz, po kilku(nastu) gadzinach, zwykle może się bardziej kwalifikować do grania w The Walking Dead, niż do szukania błędów w tym, co napisał. ;)
Dodano 1 minut temu:
pantera mglista, niech moc będzie z Tobą. :)
|
|
_________________ ✘✘✘
Wysłany:
Czw 18:35, 26 Sty 2012 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Mir,niektórym brakuję właśnie fundamentu,korekty...ale to się pewnie nie zmieni,o!
|
|
Wysłany:
Czw 18:57, 26 Sty 2012 |
|
Marguerite
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Marguerite napisał: | Mir,niektórym brakuję właśnie fundamentu,korekty...ale to się pewnie nie zmieni,o! |
Ale pomarzyć zawsze można. ;]
Hop, hop... gdzie są wszyscy?
|
|
_________________ ✘✘✘
Wysłany:
Czw 19:23, 26 Sty 2012 |
|
Mirela
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Sevir
Dziekan Medycyny

Pochwał: 11
Miasto: Poznań
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hellou, co tam?
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Czw 21:26, 26 Sty 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Hej Juniuś :przytul: u mnie w miarę w porządku, szkoła, to co zwykle, a co u Ciebie ;)?
|
|
_________________ zagubione odnalezione rodzeństwo: nimfka, Nemezis i Caellion :*
http://www.finanse-online.com.pl/kontaosobiste/
Wysłany:
Czw 21:34, 26 Sty 2012 |
|
Sevir
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Sevir M&M'sy jak zawsze straszą :D
|
|
Wysłany:
Czw 21:38, 26 Sty 2012 |
|
Marguerite
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Sevir
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Tak zazwyczaj jest,że my się pojawiamy i nagle wszystkich wywiewa :D Wiesz ten urok osobisty i takie tam ;)
|
|
Wysłany:
Czw 21:46, 26 Sty 2012 |
|
Marguerite
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 291, 292, 293 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 292 z 552 |
|