Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 434, 435, 436 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeanne napisał:
Ja najbardziej boję się o to, że machnę się w takich rzeczach, za które mi będzie potem wstyd. Jak to mówi mój fizyk : ja nie będę się złościł, że nie wiecie, jak zrobić zadanie, ALE ZA TO ŻE MACIE LUKI W TEORII TO JUŻ TAK.

Według mojej pani z chemii jak znamy teorię to powinniśmy umieć zrobić zdanie. Tylko ja nie znam ani teorii ani nie umiem zrobić zadań.

jeanne napisał:
Nasza ogólnie jest zakręcona. Ale aż mi gorzej jak pomyślę, że będe musiała robić tę pracę.

Ja nie lubię takich prezentacji, zawsze się stresuję. Ale bardziej mnie chyba przeraża rozmowa z egzaminatorem niż sama prezentacja.

jeanne napisał:
Zawsze chciałam umieć policzyć liczbę wariacji mojego planu lekcji *,*

Masz ciekawe pragnienia :D

Ja się zbieram. Kolorowych snów wszystkim :)

PostWysłany: Pon 22:56, 17 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Przybyłam, aby się pochwalić :-D Wczoraj o godzinie 22 dostałam ciocią malutkiej Łucji. Zdrowa, silna kobietka z niej :D

PostWysłany: Wto 12:13, 18 Wrz 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Łucja. Śliczne imię :)

Juniuś, oglądałam wczoraj "Lekarzy" i gdy zobaczyłam Stenkę od razu pomyślałam o Tobie :D

Nie chcę mi się gadać o szkole. Mam jej dość na co dzień, czemu musi mnie prześladować nawet w internecie? :C

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Wto 12:53, 18 Wrz 2012
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Salamandra napisał:
Łucja. Śliczne imię

Też mi się podoba, a inni wybrzydzają.

Salamandra napisał:
Juniuś, oglądałam wczoraj "Lekarzy" i gdy zobaczyłam Stenkę od razu pomyślałam o Tobie

Też oglądałam, ślinię się już od niedzieli, bo najpierw była w DD TVN, potem w "Nigdy w życiu", potem w "Katyniu", no i wczoraj :-D

A serial jak Ci się ogólnie podoba?

PS. Różdżka też jest piękna:)))

PS 2. Ale swoją piękność to ja zobaczę za tydzień i trochę.....To chyba jednak źle.....

PostWysłany: Wto 13:24, 18 Wrz 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Juniuś napisał:
A serial jak Ci się ogólnie podoba?

Czy ja wiem... Nie mogę powiedzieć, żeby mnie jakoś zachwycił. Jak większość seriali TVN jest skoncentrowany na jednej osobie, a nie przepadam za taką koncepcją. Mimo wszystko wczoraj nie mogłam odejść przed końcem, coś kazało mi zostać przed telewizorem :lol:

Juniuś napisał:
PS. Różdżka też jest piękna:)))

O tak!

Juniuś napisał:
PS 2. Ale swoją piękność to ja zobaczę za tydzień i trochę.....To chyba jednak źle.....

Czemu źle? Bo tak długo? ;)

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Wto 13:38, 18 Wrz 2012
Salamandra

Pochwał: 19

Powrót do góry

pantera mglista napisał:
Tym czasem jest tylko temat: specyfika świata przedstawionego we współczesnych powieściach fantasy.

czyli cechy charakterystyczne takiego świata:
1- prawa nim rządzące (oprócz praw fizyki, także magia i nadnaturalne moce);
2- występowanie istot ludzkich + baśniowych i mitycznych (elfy, wiedźmy, smoki, trolle etc.);
3- obecność rekwizytów rodem z epoki średniowiecza;
4- inny sposób pojmowania czasu;
5- inny system metryczny etc.

gdybyś wzięła temat "rola i kreacja mitycznych istot i stworzeń we współczesnych powieściach fantasy", to skoncentrowałabyś się jedynie na 2 pkt.

PostWysłany: Wto 16:36, 18 Wrz 2012
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Pochwał: 57

Powrót do góry

rocket queen napisał:
czyli cechy charakterystyczne takiego świata:
1- prawa nim rządzące (oprócz praw fizyki, także magia i nadnaturalne moce);
2- występowanie istot ludzkich + baśniowych i mitycznych (elfy, wiedźmy, smoki, trolle etc.);
3- obecność rekwizytów rodem z epoki średniowiecza;
4- inny sposób pojmowania czasu;
5- inny system metryczny etc.

rocket queen bardzo dziękuję za rozpiskę, przyda mi się :)

Dopiero teraz zauważyłam jak napisałam "tymczasem" :sciana:

rocket queen napisał:
gdybyś wzięła temat "rola i kreacja mitycznych istot i stworzeń we współczesnych powieściach fantasy", to skoncentrowałabyś się jedynie na 2 pkt.

Myślałam, że z tych 2 punktów będę miała spokojnie tyle materiału żeby się zmieścić w 15 minutach. Ale nie ma co gdybać, bo jest taki i tyle.

Juniuś napisał:
Też mi się podoba, a inni wybrzydzają.

Ładne :)

PostWysłany: Wto 17:29, 18 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

DLACZEGO mam tak dziwnych nauczycieli, którzy klasie pro-med-fiz z dnia na dzień zapowiadają kartkówkę z najważniejszych wydarzeń z Polski i świata z ostatnich 2 tygodni? :|

Cytat:
Wczoraj o godzinie 22 dostałam ciocią malutkiej Łucji. Zdrowa, silna kobietka z niej Very Happy

Gratulacje, ale to chyba nie powinny być dla Ciebie :D Nocne stworzenie z niej będzie :D

Cytat:

Według mojej pani z chemii jak znamy teorię to powinniśmy umieć zrobić zdanie. Tylko ja nie znam ani teorii ani nie umiem zrobić zadań.

Z chemii to tak, z fizyki nie zawsze, bo jak to fizyk mówi "oo to zadanie jest lekko zakręcone!"
Cytat:

Ja nie lubię takich prezentacji, zawsze się stresuję. Ale bardziej mnie chyba przeraża rozmowa z egzaminatorem niż sama prezentacja.

Wiesz ja myślę, że jak już napiszę to będzie ok, tylko wziąć się w garść i to zrobić. Trzeba po prostu wiedzieć o czym się mówi. Dzisiaj podobno mają być tematy u mnie na stronie.

PostWysłany: Wto 17:52, 18 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

jeanne napisał:
DLACZEGO mam tak dziwnych nauczycieli, którzy klasie pro-med-fiz z dnia na dzień zapowiadają kartkówkę z najważniejszych wydarzeń z Polski i świata z ostatnich 2 tygodni? Neutral

:przytul: W ogóle dziwny temat kartkówki. To z WOSu?

jeanne napisał:
Z chemii to tak, z fizyki nie zawsze, bo jak to fizyk mówi "oo to zadanie jest lekko zakręcone!"

Nie chciałabym widzieć tych lekko zakręconych...

jeanne napisał:
Wiesz ja myślę, że jak już napiszę to będzie ok, tylko wziąć się w garść i to zrobić. Trzeba po prostu wiedzieć o czym się mówi. Dzisiaj podobno mają być tematy u mnie na stronie.

My mieliśmy rano spotkanie z panią dyrektor. Jedyne co było dla mnie nowe to to, że bibliografie oddaję się do 8 kwietnia i można zdawać 6 rozszerzeń.

W ogóle moja klasa nadal żyję tym co wczoraj. Zastępca przewodniczące stwierdził, że rezygnuje z funkcji, tak samo z komitetu studniówkowego.
Rozumiem co wywołało problem, ale nie podobają mi się złośliwe komentarze. Wychodzi znów, że jestem niedoinformowana, bo wypływają na światło dzienne różne zadrażnienia i pretensje. A ja po raz kolejny stwierdzam, że kurczę nie spodziewałabym się tego po tych osobach :roll:

Za to kumpela, która mieszka w innym mieście chyba mnie zje za to co jej dzisiaj odpowiedziałam...

PostWysłany: Wto 18:16, 18 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Juniuś, gratulacje ;) Czyżby 'wcześniak' u brata? :mrgreen:

PostWysłany: Wto 18:22, 18 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:

przytul W ogóle dziwny temat kartkówki. To z WOSu?

Tak, nie wiem nawet, jak się do tego zabrać. Otworzyłam wp to 20 stron z samych wydarzeń z Polski :|

Cytat:

Nie chciałabym widzieć tych lekko zakręconych...

Najlepsze są te z serii "tego nie będziemy robic, bo TU ZA DUŻO MATEMATYKI JEST"
Cytat:

Rozumiem co wywołało problem, ale nie podobają mi się złośliwe komentarze. Wychodzi znów, że jestem niedoinformowana, bo wypływają na światło dzienne różne zadrażnienia i pretensje. A ja po raz kolejny stwierdzam, że kurczę nie spodziewałabym się tego po tych osobach Rolling Eyes

Za to kumpela, która mieszka w innym mieście chyba mnie zje za to co jej dzisiaj odpowiedziałam...

My idziemy na dni kariery... Tzn. pierwsza grupa jutro, tylko nie wiem, czy łącznie z moim numerem, czy nie. Pytam się tych, co to załatwiali, nic nie wiedzą, to kazałam im się
Spojler:

pierdolić i

nigdzie nie idę. A o co chodzi u was? I z tą koleżanką?

PostWysłany: Wto 18:53, 18 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

pantera mglista napisał:
rocket queen bardzo dziękuję za rozpiskę, przyda mi się

spoko loko.

Cytat:
Wczoraj o godzinie 22 dostałam ciocią malutkiej Łucji. Zdrowa, silna kobietka z niej Very Happy

gratki! miłego ciotkowania ;)

Cytat:

wybierz temat, w którym jesteś ekspertem albo... temat tak prosty, jak budowa cepa. przeczytaj wszystko, co wstawiasz do bibliografii. wykombinuj, jak oryginalnie odpowiedzieć na pytanie "dlaczego wybrałaś właśnie ten temat?" i nie masz czego się bać.

PostWysłany: Wto 19:29, 18 Wrz 2012
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Pochwał: 57

Powrót do góry

Cytat:

wybierz temat, w którym jesteś ekspertem albo... temat tak prosty, jak budowa cepa. przeczytaj wszystko, co wstawiasz do bibliografii. wykombinuj, jak oryginalnie odpowiedzieć na pytanie "dlaczego wybrałaś właśnie ten temat?" i nie masz czego się bać.

Nam właśnie polonistka mówiła żeby nie wybierać sobie zbyt ambitnych tematów, bo nam wystarczy zdanie matury, nieważne z jakim wynikiem i jeśli mielibyśmy siedzieć tygodniami nad tomiskami książek z bibliografii to lepiej żebyśmy pouczyli się biologii :D

PostWysłany: Wto 19:48, 18 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Tak, nie wiem nawet, jak się do tego zabrać. Otworzyłam wp to 20 stron z samych wydarzeń z Polski Neutral

Ja pamiętam tych moich nieszczęsnych polityków. Na szczęście ocen nam nie wpisała. Za to nauka ideologii, program partii politycznych to czysta przyjemność była :roll:
Jako, że nie oglądam informacji to raczej nie mogę służyć pomocą.

jeanne napisał:
Najlepsze są te z serii "tego nie będziemy robic, bo TU ZA DUŻO MATEMATYKI JEST"

Hasło matematyka mnie przeraża. W czwartek mam kartkówkę z kombinatoryki, a znając jeszcze kartkówki jakie są z tego przedmiotu to widzę to w czarnych barwach. Dziś zaczęliśmy algebrę zdarzeń i powiedziała nam: miny to macie niezbyt. Swoją drogą niezbyt to mało powiedziane ;)

jeanne napisał:
My idziemy na dni kariery... Tzn. pierwsza grupa jutro, tylko nie wiem, czy łącznie z moim numerem, czy nie. Pytam się tych, co to załatwiali, nic nie wiedzą, to kazałam im się

Nas ze szkoły teraz nie wypuszczają.
A co się będziesz przejmować ;)

jeanne napisał:
A o co chodzi u was?

Bo padła propozycja dodatkowej godziny chemii na której będziemy realizować materiał. I te osoby, które nie mają zamiaru zdawać chemii miałyby pochodzić przez 3 miesiące na tą dodatkową godzinę, zebrać 3 oceny i mieć święty spokój do końca roku. Ale zostało to trochę źle zrozumiane, wywołało oburzenie, pewne osoby, które odezwały się na godz wych i tłumaczyły nie zostały wysłuchane. No i się zaczęło.

Cytat:
I z tą koleżanką?

Koleżanka się zgłosiła po radę do mnie wczoraj, powiedziałam co myślę, ale dziś odpowiedziałam na jedno z jej pytań i nie wiem czy ona zrozumiał moje poczucie humoru czy się obraziła. W ogóle to z jakim problemem się do mnie zgłosiła przebija wszystko, ale już nie będę o tym publicznie opowiadać ;)

rocket queen napisał:

Dlatego zgłaszałam własny, z czytaniem w moim wypadku nie ma najmniejszego problemu skoro to książki jakie lubię.
Po tym jak mieliśmy próbną na 5 minut z tematów związanych z romantyzmem to się boję, bo polonistka podawała przykładowe pytania. Temat z motywem wędrówki, jednym z przykładów był hobbit i pada pytanie czy dzieło Tolkiena można nazwać utworem postmodernistycznym?

PostWysłany: Wto 20:23, 18 Wrz 2012
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

alhambra napisał:
Czyżby 'wcześniak' u brata?

Córeczka kuzyna :-D moi to dopiero świeżo upieczone małżeństwo, poza tym biorąc pod uwagę fakt, ile bratową czeka jeszcze nauki, nauki, nauki, robienia specjalizacji itd. no to sobie poczekamy :-)

PostWysłany: Wto 21:19, 18 Wrz 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 434, 435, 436 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 435 z 552

Skocz do: