Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 506, 507, 508 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Też wypieram. Czytam o tym jak ludzie już kierunki wybierają, przechodzą trudy rejestracji, a ja, yyyy....

*żółwik* Dziś usłyszałam czy masz kolorowy skaner, bo potrzebuję zdjęć do rejestracji. A ja nic oczywiście, odwlekam... A powinnam się rozejrzeć w ogóle, nie mówiąc o tej rejestracji -.-

Cytat:
Ale jest dużo rzeczy, w których można wziąć zamiennie z innym przedmiotem :*

Zdawałam rozszerzoną biologię i chemię. Więc mogę patrzeć tylko na to gdzie się liczy sama biologia, albo biologia i podstawa z matematyki, bo z chemii mój wynik będzie tragiczny :(

Cytat:
A dlaczego tak właściwie?

Mają aspiracje w rodzaju medycyna w Łodzi, politechnika warszawska i jakieś różne uczelnie, chcą się wyprowadzić i nie mieszkać z rodzicami itd.
A ja zostanę gdzieś sama ;(

PostWysłany: Sro 19:35, 05 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Cytat:

Mają aspiracje w rodzaju medycyna w Łodzi, politechnika warszawska i jakieś różne uczelnie, chcą się wyprowadzić i nie mieszkać z rodzicami itd.
A ja zostanę gdzieś sama ;(

Dla mnie z jednej strony to głupota. Rozumiem jak kogoś stać, czy uczelnia jest jakaś wybitna, ale obserwuje w moim otoczeniu ludzi, że choćby rodzice nie mieli, co do garnka włożyć, to oni chcą na studia daleko żeby sie wybawić :|
Cytat:

Zdawałam rozszerzoną biologię i chemię. Więc mogę patrzeć tylko na to gdzie się liczy sama biologia, albo biologia i podstawa z matematyki, bo z chemii mój wynik będzie tragiczny Sad

Mój z wszystkiego :D Za rok mnie czeka zabawa :D

Cytat:

*żółwik* Dziś usłyszałam czy masz kolorowy skaner, bo potrzebuję zdjęć do rejestracji. A ja nic oczywiście, odwlekam... A powinnam się rozejrzeć w ogóle, nie mówiąc o tej rejestracji -.-

A to trzeba zdjęcie ? :X
Cytat:
Czy choć raz deszcz mógłby się wypadać do 16, a nie po?

A czy chociaż raz mogłyby się prognozy sprawdzać? miało lać cały dzień, nie leje wcale. Mogłam iść na ognisko :|

PostWysłany: Czw 15:51, 06 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Cytat:
A czy chociaż raz mogłyby się prognozy sprawdzać? miało lać cały dzień, nie leje wcale. Mogłam iść na ognisko Neutral

Taaa, dziś mam ten sam problem. Wracając z pracy w kaloszach i z kurtką w ręce przy 20 stopniach wyglądałam conajmniej kretyńsko :roll:
Cytat:
Rozumiem jak kogoś stać, czy uczelnia jest jakaś wybitna, ale obserwuje w moim otoczeniu ludzi, że choćby rodzice nie mieli, co do garnka włożyć, to oni chcą na studia daleko żeby sie wybawić Neutral

No tak, bo co kogo obchodzą problemy rodziców i to, że sobie od ust odejmą. W końcu rodzice MUSZĄ 8) Powiem Ci, co jest jeszcze lepsze - takie osoby nie szczędzą sobie na różnego rodzaju rozrywki, żywią się po knajpach albo zamawianą pizzą, która przecież jest mega tania i wymagają bóg wie czego od rodziców :roll:

PostWysłany: Czw 16:50, 06 Cze 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:
Dla mnie z jednej strony to głupota. Rozumiem jak kogoś stać, czy uczelnia jest jakaś wybitna, ale obserwuje w moim otoczeniu ludzi, że choćby rodzice nie mieli, co do garnka włożyć, to oni chcą na studia daleko żeby sie wybawić

No ja właśnie tego nie potrafię pojąć. Szczególnie, że tak naprawdę w pobliżu mamy politechnikę, akademię medyczną i uniwersytet śląski. I trochę mi się wydaję to tak na siłę. Potrafię zrozumieć pojedyncze przypadki, ale większość. I te pojedyncze przypadki mnie zostawią...

Cytat:
Mój z wszystkiego Za rok mnie czeka zabawa

A to też racja, ale z chemii będzie wołał o pomstę do nieba i w ogóle. Mnie najprawdopodobniej też, chyba że to gdzie wyląduję jakoś mi się bardzo spodoba. W mojej szkole było co najmniej z 20 osób na chemii i biologii, które poprawiały wyniki. Ale rekord pobiła historia, którą usłyszałam. Ktoś poprawiał z fizyki i słyszę, że jest na medycynie, to się spytałam po co w takim razie, usłyszałam, a wiesz powiedział mi, że tak dla samego siebie :mdleje: W tym momencie poczułam się rekordowo głupia.

Cytat:
A to trzeba zdjęcie ? :X

Nie z tego co się orientuję. Nie wiem co to za uczelnia ma takie wymagania, ale raczej jest wyjątkiem.

PostWysłany: Czw 17:34, 06 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:
I trochę mi się wydaję to tak na siłę. Potrafię zrozumieć pojedyncze przypadki, ale większość. I te pojedyncze przypadki mnie zostawią...

ja na szczęście tak sie odcięłam od klasy, że jedynie brakowac mi będzie Konrada. [któremu de fakto odwaliło po zakonczeniu LO :hahaha: ]
Cytat:
Ktoś poprawiał z fizyki i słyszę, że jest na medycynie, to się spytałam po co w takim razie, usłyszałam, a wiesz powiedział mi, że tak dla samego siebie mdleje W tym momencie poczułam się rekordowo głupia.

Noo ja też chciałam przy okazji poprawić fizyke... Jeśli bym miała czas...

Cytat:

Nie z tego co się orientuję. Nie wiem co to za uczelnia ma takie wymagania, ale raczej jest wyjątkiem.

Nie chcę musieć sobie robić nowego zdjecia... :(

Cytat:
Powiem Ci, co jest jeszcze lepsze - takie osoby nie szczędzą sobie na różnego rodzaju rozrywki, żywią się po knajpach albo zamawianą pizzą, która przecież jest mega tania i wymagają bóg wie czego od rodziców Rolling Eyes

Wiesz ja bylam z dziewczynami na 4 dni w Krakowie. Im nie było szkoda wylać całej butelki coli, 2l soku, wywalić nowego nie otwieranego serka, paluszków, ciasteczek itd. "bo one tego nie będą brać do domu".
I gdy u mnie np. piwo 0,5l w barze kosztuje 3 złote, tak w Krakowie od 8 wzwyż. Pizza za 15 złotych to już jest mega, a tu trzeba po 15 złotych sie składać na 3 osoby :sciana: Ja nie wiem, jak tak można.
Cytat:

Taaa, dziś mam ten sam problem. Wracając z pracy w kaloszach i z kurtką w ręce przy 20 stopniach wyglądałam conajmniej kretyńsko Rolling Eyes

Na jutro ma być ładnie u mnie to pewnie będzie padać 8)

PostWysłany: Czw 17:51, 06 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Na jutro ma być ładnie u mnie to pewnie będzie padać Cool

Właśnie nie wiem, w co się jutro wbić :roll:
Cytat:
Wiesz ja bylam z dziewczynami na 4 dni w Krakowie. Im nie było szkoda wylać całej butelki coli, 2l soku, wywalić nowego nie otwieranego serka, paluszków, ciasteczek itd. "bo one tego nie będą brać do domu".
I gdy u mnie np. piwo 0,5l w barze kosztuje 3 złote, tak w Krakowie od 8 wzwyż. Pizza za 15 złotych to już jest mega, a tu trzeba po 15 złotych sie składać na 3 osoby ściana Ja nie wiem, jak tak można.

Też tego nie kumam, ale jak widzę takie przypadki (nie rzadkie niestety), to cieszę się, że nie mam dzieci :?

PostWysłany: Czw 18:28, 06 Cze 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:
ja na szczęście tak sie odcięłam od klasy, że jedynie brakowac mi będzie Konrada. [któremu de fakto odwaliło po zakonczeniu LO ]

No mi najbardziej będzie jednej, ale klasę miałam świetną mimo wszystko :)
Jak to odwaliło?

Cytat:
Noo ja też chciałam przy okazji poprawić fizyke... Jeśli bym miała czas...

Ja się nie odzywam w takim razie :(

Cytat:
Nie chcę musieć sobie robić nowego zdjecia...

Też.

Cytat:
Właśnie nie wiem, w co się jutro wbić

U mnie pada drugi tydzień O.o

PostWysłany: Czw 19:06, 06 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

No mi najbardziej będzie jednej, ale klasę miałam świetną mimo wszystko Smile
Jak to odwaliło?

Konrad ogólnie to grzeczne dziecko. Nie pił do 18 [a było trudne, bo co tydzień mu jeczałam!], po 18 też za dużo nie pił [bo szkola, bo wyjazd, itd. ale już kielona w szatni walnął]. Mam do niego jechać na "grilla" [ma wódke od nas jeszcze z 18 urodzin [*]], mówie mu, że nie mogę się najebać bardzo, bo już przesadziłam w Krakowie ZA BARDZO. A ten "ale jak to nie najebać?! bedziemy pić! dużo pić! aż do zgona!"
o.O
Metamorfoza o 180 stopni o.O
Cytat:

Ja się nie odzywam w takim razie Sad

ale wątpie zęby mi się chciało ;D

Cytat:

Też tego nie kumam, ale jak widzę takie przypadki (nie rzadkie niestety), to cieszę się, że nie mam dzieci Confused

I jeszcze te ich ostentacyjne lamenty, że muszą iśc do jakieś pracy, bo nie mają kasy...

PostWysłany: Czw 19:52, 06 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Docenią wartość pieniądza, jak sami będą musieli na siebie zarabiać.

Nabawiłam się lekkiego przeziębienia, a w sobotę wesele, poza tym muszę być wydajna przez najbliższe dni, bo w przyszłym tygodniu mam dwa egzaminy. We wtorek stałam od 7 do 13 w kolejce po bilety na KFPP, po czym nie kupiłam żadnego. Kasę otwarli o 9, byłam w kolejce około 320, więc wydawałoby się, że blisko, a ludzie potrafili wybierać miejsca po 15 minut... Musiałam iść na uczelnię i wyjść z kolejki, a gdy wróciłam-biletów na niedzielną Galę Jubileuszową już nie było. Bezczelni ludzie kupowali maksymalną ilość biletów i zaraz po wyjściu z kasy próbowali je opchnąć czasem nawet z 100% nadwyżką. Myślałam, że ich rozszarpię ;-) ale cóż, może im się należy, w końcu stali w kolejce jakąś dobę.....

Dodano 6 minut temu:

I jeszcze mam na głowie szukanie pokoju jednoosobowego, bo koleżanka najprawdopodobniej bierze urlop dziekański i wyjeżdża na parę miesięcy do pracy za granicę, żeby mieć na start, jak zacznie medycynę w przyszłym roku (o ile poprawi maturę). A jak nie medycyna, to weterynaria lub ratownictwo medyczne albo cokolwiek biologicznego. W końcu doszła do wniosku, że nie chce mieć nic wspólnego z obecnymi studiami i pedagogiką.

PostWysłany: Czw 20:34, 06 Cze 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Cytat:
Myślałam, że ich rozszarpię Wink ale cóż, może im się należy, w końcu stali w kolejce jakąś dobę.....

:mdleje: Dobrze, że nie mam aż tak strasznego parcia na koncerty :o
Cytat:
A jak nie medycyna, to weterynaria lub ratownictwo medyczne albo cokolwiek biologicznego.

Ratownictwo medyczne jest podobno cięzkie dla kobiet...

Mam psychiczny pomysł! 14 dniowa pielgrzymka, po średnio 30km dziennie. Bardzo głupi pomysł, czy tylko trochę

PostWysłany: Czw 22:40, 06 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Konrad ogólnie to grzeczne dziecko. Nie pił do 18 [a było trudne, bo co tydzień mu jeczałam!], po 18 też za dużo nie pił [bo szkola, bo wyjazd, itd. ale już kielona w szatni walnął]. Mam do niego jechać na "grilla" [ma wódke od nas jeszcze z 18 urodzin [*]], mówie mu, że nie mogę się najebać bardzo, bo już przesadziłam w Krakowie ZA BARDZO. A ten "ale jak to nie najebać?! bedziemy pić! dużo pić! aż do zgona!"

o.O

Metamorfoza o 180 stopni o.O

Wpływ 3 lat z Toba? :twisted: A tak serio to faktycznie zmiana :D

Cytat:
ale wątpie zęby mi się chciało ;D

I tak poczułam się głupia ^^

Cytat:
Mam psychiczny pomysł! 14 dniowa pielgrzymka, po średnio 30km dziennie. Bardzo głupi pomysł, czy tylko trochę

Ja jak mi się nudzi to się zgadzam na coraz głupsze pomysły więc nie wiem czy mi oceniać głupotę. Jak dla mnie nie, powiem tak samej by mi się nie chciało, ale z kimś znajomym może :) Chcesz sama czy zabierasz Kamila? :D

PostWysłany: Czw 22:47, 06 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Wpływ 3 lat z Toba? Twisted Evil A tak serio to faktycznie zmiana Very Happy

Ja ogólnie źle wpływam na ludzi :D Jak pod koniec roku zaczął mi smęcić, że już mu wszystko jest obojętne i ta szkoła wyssała z niego życie to zastanawiałąm się, czy nie za dużo mu jeczałam :X
Cytat:

Ja jak mi się nudzi to się zgadzam na coraz głupsze pomysły więc nie wiem czy mi oceniać głupotę. Jak dla mnie nie, powiem tak samej by mi się nie chciało, ale z kimś znajomym może Smile Chcesz sama?

Sama bym szła. Niestety jedyne osoby, które mogłyby iść ze mną zajęły się płodzeniem dzieci ;]
Z jednej strony mnie kusi, poszłabym! Bo wielka przygoda i w ogóle można powiedzieć, że czuje potrzebę. Ale to pielgrzymka trzeźwosciowa :hahaha:

PostWysłany: Czw 22:51, 06 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Ja ogólnie źle wpływam na ludzi Jak pod koniec roku zaczął mi smęcić, że już mu wszystko jest obojętne i ta szkoła wyssała z niego życie to zastanawiałąm się, czy nie za dużo mu jeczałam :X

Nie to na pewno nie to.
Szczerze mówiąc teraz mnie przeraziłaś, bo mam nadzieję, że nie mam takiego wpływu na ludzi. Biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenie, ale ja jęczałam tylko, że mam wszystkiego dość -,-

Cytat:
Sama bym szła. Niestety jedyne osoby, które mogłyby iść ze mną zajęły się płodzeniem dzieci ;]

Z jednej strony mnie kusi, poszłabym! Bo wielka przygoda i w ogóle można powiedzieć, że czuje potrzebę. Ale to pielgrzymka trzeźwosciowa

Ktoś w końcu się musi zająć ujemny przyrostem naturalnym :)
Trzeźwościowa? Chyba jestem okropna i nie wierzę w ludzi, ale takie pielgrzymki są serio trzeźwościowe czy tylko z nazwy?

PostWysłany: Czw 22:59, 06 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Uwielbiam hejty w necie :D Usłyszałam, że powinno się mnie gdzieś zamknąć, bo jestem agresywna :D

Cytat:

Szczerze mówiąc teraz mnie przeraziłaś, bo mam nadzieję, że nie mam takiego wpływu na ludzi. Biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenie, ale ja jęczałam tylko, że mam wszystkiego dość -,-

Ja doskonale pamiętam, jaki Konrad był oburzony, jak myślał, że jestem taaaka zmeczona, że aż leżę na ławce, a ja po prostu byłam wstawiona :D
Ale niee, raczej to zaraźliwe nie jest. Tylko trochu... o.O nie wiem jak to nazwać. No na pewno tej osobie, jak ma troche empatii jest smutno z Twojego powodu

Cytat:

Ktoś w końcu się musi zająć ujemny przyrostem naturalnym Smile
Trzeźwościowa? Chyba jestem okropna i nie wierzę w ludzi, ale takie pielgrzymki są serio trzeźwościowe czy tylko z nazwy?

Ta jest serio. Naprawdę. Mój brat był chyba z 5 razy, kuzynka też, nie pili ani kropli. Naprawdę.

PostWysłany: Czw 23:15, 06 Cze 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Ja doskonale pamiętam, jaki Konrad był oburzony, jak myślał, że jestem taaaka zmeczona, że aż leżę na ławce, a ja po prostu byłam wstawiona

To wychodzi, że teraz Twoja kolej i Ty się oburzaj jak on tak może i że chce pić aż do zgona :D

Cytat:
Ta jest serio. Naprawdę. Mój brat był chyba z 5 razy, kuzynka też, nie pili ani kropli. Naprawdę.

Ok.

Dodano 7 minut temu:

Cytat:
Ale , raczej to zaraźliwe nie jest. Tylko trochu... o.O nie wiem jak to nazwać. No na pewno tej osobie, jak ma troche empatii jest smutno z Twojego powodu

Ja przez ostatni miesiąc nie dość, że oczywiście sama smęce, to jeszcze właśnie mi smutno z tego powodu i do tego się jeszcze martwię. Mieszanka wybuchowa.
Mam nadzieję i że z z kim przystajesz takim się stajesz nie działa w takim sensie.

Dodano 4 minut temu:

jeanne napisał:
Uwielbiam hejty w necie Usłyszałam, że powinno się mnie gdzieś zamknąć, bo jestem agresywna

A co powiedziałaś? Ludzie w necie potrafią być niemożliwi. Ciekawe gdzie zamknąć?
Ja przez grę wzbogaciłam swoją znajomość słownictwa o : moron, retard itd xD To trochę smutne w sumie...

PostWysłany: Czw 23:36, 06 Cze 2013
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 506, 507, 508 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 507 z 552

Skocz do: