Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 526, 527, 528 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
alhambra, częste golenie skutkuje podrażnieniem - po prostu nie mogę tego robić. Od razu wychodzą mi krosty, które swędzą i potem zamieniają się w strupki.

Łączę się w bólu, bez grama nadziei na zmianę tego wszystkiego...

Cytat:
Może nie będzie tak źle?

Było tak źle, bo dostałam od razu wręcz. Trauma. Dobrze, że do poprzedniego poszłam wstawiona, to wyglądałam chociaż trochę jak człowiek :D

Moja mama dzisiaj mnie upewniła w przekonaniu, że nigdy w życiu nie chcę mieć dzieci. 8)

PostWysłany: Pon 17:27, 08 Lip 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Cytat:
Moja mama dzisiaj mnie upewniła w przekonaniu, że nigdy w życiu nie chcę mieć dzieci. Cool

Ja się w tym utwierdzam każdego dnia :mrgreen:

Cytat:

Nie pomaga Wam golenie z włosem? :wink:

PostWysłany: Pon 17:35, 08 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Cytat:

Nie pomaga Wam golenie z włosem? Wink

Po goleniu z włosem wyglądam jak nieoogolona :D Nie wiem, co w sumie gorsze :D Włosy na głowie farbuje na czarno, a te na nogach są z natury czarne. Cóż za jawna niesprawiedliwosć :mrgreen:

Cytat:

Ja się w tym utwierdzam każdego dnia Mr. Green

Tylko kota! A najlepiej 3 :D

PostWysłany: Pon 18:13, 08 Lip 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Cytat:
Cytat:
alhambra, częste golenie skutkuje podrażnieniem - po prostu nie mogę tego robić. Od razu wychodzą mi krosty, które swędzą i potem zamieniają się w strupki.

Ja też, ja też! Ostatnio nawet szukałam rozwiązania na to i wynalazłam że najpierw trzeba sobie zrobić mocny peeling, potem ogolić i po goleniu peeling jeszcze raz. Ale nie wiem czy działa, wypróbuję przy najbliższej okazji.

Teraz testuję krem silnie nawilżający, ale nic nie pomaga, a na dodatek ściera mi się po nim skóra. :roll:

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Pon 18:14, 08 Lip 2013
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

Cytat:

Ja też, ja też! Ostatnio nawet szukałam rozwiązania na to i wynalazłam że najpierw trzeba sobie zrobić mocny peeling, potem ogolić i po goleniu peeling jeszcze raz. Ale nie wiem czy działa, wypróbuję przy najbliższej okazji.

Przed zrobiłam i gdybym teraz zrobiła sobie ponownie to chyba by mi całe nogi krwawiły :hahaha:

PostWysłany: Pon 18:27, 08 Lip 2013
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:

Teraz testuję krem silnie nawilżający, ale nic nie pomaga, a na dodatek ściera mi się po nim skóra. Rolling Eyes

A mówiłam, że problem wieeelu kobiet :) Połowa, jeśli nie większość moich znajomych, ma to samo :?
Cytat:
Tylko kota! A najlepiej 3 Very Happy

Ja wolę psa, aczkolwiek fajnym kotem też nie pogardzę :)

Ludziska, szukam obiektów w pobliżu miejsca zamieszkania tudzież pracy, gdzie mogę skorzystać z karty multisport. I co? Oczywiście siłownia i basen w jednym miejscu nie wchodzi w grę. To tylko w ośrodkach średnio blisko mnie :roll: Ja muszę cos ze sobą zrobić :!:

Dodano 2 minut temu:

Ja tam nie wiem, większość ma problem z czarnymi i twardymi włoskami, bo strupki, kropki, itp. wynikają z twardości włosów, i radzi sobie po prostu, zmiękczając włoski podczas golenia. Działa i naprawdę nie trzeba golić nóg co miesiąc z obawy przed ranami :D

PostWysłany: Pon 18:33, 08 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Ha ha ha, cóż za odzew :-D Mój odrost po prostu aż kuje, to jakiś kosmos :-D Rzadko kiedy mam gładziutkie nóżki, zresztą nawet jak ogolę mam ciemne punkciki zazwyczaj.

Właśnie wróciłam z siłowni. Trochę ruchu i człowiek od razu lepiej się czuje, choć bolą mnie kolana :-D alhambra, trzeba się brać za siebie, right? :-D Zaraz idę do wanny, a później zaparzam miętę zerwaną prosto z ogródkowej grządki i robię jakąś sałatkę :-D

PostWysłany: Pon 18:38, 08 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Juniuś, spróbuj następnym razem nałożyć zmiękczający szampon do włosów lub odżywkę, ogól się męską porządną maszynką "jednorazową" , a nie babskim badziewiem. Po goleniu nałóż męski balsam po goleniu lub odżywkę dla dzieci, to naprawdę nie boli ;)

Juniuś napisał:
alhambra, trzeba się brać za siebie, right? Very Happy

Właśnie taki mam zamiar, ale pewnie jak zwykle skończy się na zamiarach :) Co prawda znalazłam już miejsce nie tak daleko od mojego miejsca zamieszkania, więc przy odrobinie samozaparcia może się uda :mrgreen:

PostWysłany: Pon 18:43, 08 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Po oliwce dla dzieci było w miarę ok, więc muszę do niej wrócić, co nie zmienia faktu, że włosy i tak odrastają w błyskawicznym tempie.

alhambra, będziemy się razem motywować :P

PostWysłany: Pon 18:46, 08 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Juniuś napisał:
co nie zmienia faktu, że włosy i tak odrastają w błyskawicznym tempie

No z tym to już niestety wszystkie mamy problem, dlatego ja golę się często, czyli jak tylko chcę założyć coś krótkiego :roll: Oczywiście nie tylko wtedy, czasem po prostu dla samej siebie lubię być gładka jak pupcia niemowlaka :P

Dodano 1 minut temu:

Juniuś napisał:
alhambra, będziemy się razem motywować Razz

Wiesz, do siłowni motywuje mnie mój wygląd, a do basenu mój kręgosłup, ale nawet one czasem są bezsilne :)

PostWysłany: Pon 18:50, 08 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Mnie też motywuje wygląd... Ludzie się dziwią, że taka szczupła i chce ćwiczyć, ale co poradzę na to, że moja chudość obrasta w tłuszcz i cellulit?

PostWysłany: Pon 19:13, 08 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Taa, mnie też zawsze rozwalają teksty w stylu : "jakbym miała taka figurę..." albo "jakbym wyglądała jak ty..." I oczywiście zwykle słyszę to z ust lekko otyłych osób. Co poradzę, że nie chcę wyglądać jak one? :|

PostWysłany: Pon 19:16, 08 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

alhambra, tylko niestety w naszym przypadku oprócz brachu ruchu powodem tłuszczyku jest zbyt duża ilość pochłaniania go :-D Ale ja na razie nie zamierzam przejść na żadną dietę. No, może zacznę jeść więcej warzyw, owoców i białka, ale na radykalne zmiany póki co mnie nie stać. Po prostu lubię żreć śmieci, z chipsami na czele i na razie tego nie zmienię, co najwyżej ograniczę, o :-D

PostWysłany: Pon 19:18, 08 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Juniuś, ja ograniczyłam póki co śmieci spożywane tylko dla towarzystwa i tak samo zrobię z piwem :) Chipsów, fast food-ów, itp. nie odrzucę, bo to byłby koniec świata. Ja na brak ruchu nie narzekam, ale to nie taki ruch, o jaki mi chodzi :roll:
Ale już obczajam fitness, basen, saunę, siłownię i spinning :P Może cos mi jeszcze wpadnie do głowy :) Ciekawe, ile z tego zrealizuję :mrgreen:

PostWysłany: Pon 19:27, 08 Lip 2013
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Zrealizuj jedno, a będzie dobrze :-D Ja też nie chcę porzucać fast foodów :(

PostWysłany: Pon 19:44, 08 Lip 2013
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 526, 527, 528 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 527 z 552

Skocz do: