|
|
Forumowa Encyklopedia House`a
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 Następny
|
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
|
Forumowa Encyklopedia House`a
Ko[H]ani Userzy i Userki!
mam zaszczyt przedstawić projekt, który narodził sie w genialnych umysłach administracji :wink:
FORUMOWĄ ENCYKLOPEDIĘ HOUSE`A
Będzie to książka dotycząca głównie HousaMD, a także naszego zakręconego Forum:)
KONSPEKT
WSTĘP
-kilka słów o forum - po co powstało i dla kogo, co chcemy tu osiągnać, jakie mamy cele, kogo na forum zapraszamy itd.
-tu tez miejsce na ewentualne podziękowania…
-kilka cytatów Housa żeby wejść w klimat
Rozdział pierwszy Aktorzy- postacie
- każdy z głównych aktorów dostanie stronkę kolorowych grafik
- artykuł zawierający głównie cytaty i ciekawostki, a w mniejszej mierze fakty biograficzne – coś lekkiego i na wesoło!
- postac opisana cytatami z rozmów userów.
Rozdział drugi Shippers
- Strona grafik, wypowiedzi Userów
Rozdział trzeci Mój House
-tu zamieściłmy prace z konkursu pod takim tytułem,zawierające różnorodne efekty twórczości – zdjęcia (np. z elementem Housowym takim jak laska, stetoskop czy cos innego co kojarzy się autorowi z serialem – wtedy podpis 1-2 zdania pod zdjęciem wyjaśniające o co chodzi Wink ) rysunki, komiksy, wiersze itd…
Rozdział czwarty FIKI
- Wybrane w drodze Konkursu, który zostanie ogłoszony 31.03 przez Rocket.
W celu realizacji projektu, będziemy potrzebowali Waszej pomocy.
1. Osób chętnych do napisania notek biograficznych o postaciach. Przykładem takiej notki jest tekst Rocket jako pierwszy post o Lisie E.
(http://forum.housemd.info.pl/lisa-edelstein-t7.html) Jest to niepowtarzalna szansa, żeby Wasz artykuł, opatrzony Waszym Nickiem (Nazwiskiem)został wydany i wydrukowany w pięknej książeczce!
2. Konkurs mój House. Pracom z tego konkursu, w którym bedzie sie liczyć Wasza kreatywność, stanowić bedą osobny rozdział. Zostanie on ogłoszony w najbliższych dniach.
3. W tym temacie, możecie, zgłaszać Wasze pomysły, zadawać pytania, włączać sie w projekt. Chcemy, żeby to było nasze wspólne dzieło!
Pytania na PW zgłaszać do:
T. (Timon)
Rocket (Pumba)- w szczególności wszelkie kwestie Fikowe
Syśka
|
|
Pon 16:26, 30 Mar 2009 |
|
T.
Mecenas Timon
Pochwał: 37
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
ok, będę pierwsza. chętnie się włączę do projektu (jeżeli tylko się będę wyrabiać z licencjatem) :]
Ostatnio zmieniony przez karoll dnia Pon 21:23, 30 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|
_________________ "MIŁEGO PONIEDZIAŁKU" - Matka Wszystkich Oksymoronów
karoll poleca - POPHOLIZM
Wysłany:
Pon 21:12, 30 Mar 2009 |
|
karoll
Pochwał: 3
Miasto: Wrc/Cz-wa
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
nimfka
Nietoperek
Pochwał: 30
Miasto: HouseLand
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ja też dodałabym coś od siebie, ale nie wiem czy skończę do jutra...
|
|
Pon 21:17, 30 Mar 2009 |
|
bozenka21
Urolog
Pochwał: 10
Miasto: Gdańsk
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
nimfka
Nietoperek
|
Powrót do góry |
|
|
|
na razie zaczynamy, wiec spokojnie jest z tym czas -jakie 2-3 tygodnie. jak ktos chce napisać, wpisujcie co kto pisze, żeby nie dublowac.
|
|
Pon 21:28, 30 Mar 2009 |
|
T.
Mecenas Timon
Pochwał: 37
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ale z fikami jest chyba trochę mniej czasu prawda?
|
|
Pon 21:33, 30 Mar 2009 |
|
bozenka21
Urolog
Pochwał: 10
Miasto: Gdańsk
|
Powrót do góry |
|
|
|
ok to ja powiem tak, nie mam specjalnych wymagać, w zasadzie chyba tylko fików nie napiszę, więc mogę zrobić co mi zasugerujecie, najchętniej notki albo opisy, może nawet konkurs. jak coś będzie wolnego to mi dacie :D może tak być, czy muszę się określić?
btw jest szansa, że będę pisać felieton na bloga o hous'ie, jeśli on powstanie i się spodoba mogę go udostępnić.
|
|
_________________ "MIŁEGO PONIEDZIAŁKU" - Matka Wszystkich Oksymoronów
karoll poleca - POPHOLIZM
Wysłany:
Pon 21:36, 30 Mar 2009 |
|
karoll
Pochwał: 3
Miasto: Wrc/Cz-wa
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
nimfka
Nietoperek
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nimfka, Lisa jest juz napisana przez Rocket Queen więc Hju możesz opisywać, ale mam prośbę abyś własnie na tekście RQ się wzrorowała. Znajdziesz go w pierwszym poście T. w temacie Aktorzy: Lisa Edelstien.
|
|
Wto 7:35, 31 Mar 2009 |
|
Syśka
Reumatolog
Pochwał: 15
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sysiu, czy to zadanie dla mnie o którym rozmawiałyśmy jest aktualne? Wypowiedzi użytkowników z naszego forum dotyczące aktorów i shippów.
Bo ja jestem nieustająco chętna :D
|
|
Wto 13:19, 31 Mar 2009 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista
Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
|
|
|
Oczywiście Sal! Wypisuj wypisuj! :D
Jak już znajdziesz wszystko co Twoim zdaniem jest dobre to przysyłaj ! ;)
|
|
Wto 13:28, 31 Mar 2009 |
|
Syśka
Reumatolog
Pochwał: 15
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bardzo fajny pomysł. Popieram.
Trochę myślałam nad swoim udziałem w tym projekcie i z przykrością stwierdzam, że mogę Nas/Was wspomóc tylko duchowo.
Jak wiecie jestem userem tylko „wieczorowa porą”. I po całym dniu pracy, a później obowiązkach domowych generowanie przeze mnie jakichkolwiek kreatywnych czynności równa się ZERO.
Jednak nie uchylam się do końca. Gdyby trzeba było w czymś pomóc – to proszę o sygnał.
A ponieważ myślałam o wszystkim w łóżeczku to moje myśli miały później przełożenie na sen. Otóż ustaliliśmy, że do książki będzie dołączony forumowy T-shirt z cytatem z Housa na przedzie oraz adresem forum i nickiem na plecach. Koszulkę mieliśmy nosić w czasie wakacji jako znak rozpoznawczy.
I nagle znalazłam się w Warszawie na Dworcu Centralnym i w tłumie podróżnych mignęła mi biała koszulka forumowa z napisem jeanne na plecach. Twarzy Jeanne nie widziałam. A później zobaczyłam Lizbonę. Stałyśmy naprzeciwko gapiąc się na swoje koszulki wiedząc o co chodzi. Ta scena była tak realna, że natychmiast się obudziłam. Nie zdążyłyśmy zamienić ani jednego słowa.
Myślę, że przyśniła mi się Lizbona, dlatego, ze widziałam Jej Pysia z psiunią.
|
|
_________________ ikonka od woźnego rocket queen
FUS - Frakcja Uaktywnionych Seksoholików
Wysłany:
Wto 21:09, 31 Mar 2009 |
|
Lupus
Kot Domowy
Pochwał: 5
|
Powrót do góry |
|
|
|
Izabella napisał: | A później zobaczyłam Lizbonę. Stałyśmy naprzeciwko gapiąc się na swoje koszulki wiedząc o co chodzi. Ta scena była tak realna, że natychmiast się obudziłam. Nie zdążyłyśmy zamienić ani jednego słowa.
Myślę, że przyśniła mi się Lizbona, dlatego, ze widziałam Jej Pysia z psiunią. |
Wiedziałam, że jak wstawię swoją fotę, to będę straszyć po nocach :hahaha:
Na innym forum - o psach - zaopatrzyliśmy się w chusty z nadrukiem, ale to nasze psiaki nosiły je na wystawach :D
Co do pomysłu - bardzo mi się widzi, tylko, że nie wiem jak mogłabym pomóc/ ostatnio mam co raz mniej czasu, a najbliższe tygodnie zapowiadają się wręcz koszmarnie, nie widzę więc szans na stworzenie czegoś. Jakby co - podpowiedzcie proszę, w jaki sposób mogłabym być przydatna?
|
|
Wto 21:42, 31 Mar 2009 |
|
lizbona
Diabetolog
Pochwał: 8
|
Powrót do góry |
|
|
|
Oczywiście ze mną bywa różnie (czyt. od ponad miesiąca zbieram się do napisania kolejnej częsci fika), ale gdyby ktoś z Was uznał, że jednak jestem przydatna i jakaś rola by się dla mnie znalazła - piszcie od razu! :)
|
|
_________________ Każdy błąd kobiety jest winą mężczyzny.
Wysłany:
Wto 16:57, 07 Kwi 2009 |
|
LicenceToKill
Pulmonolog
Pochwał: 11
|
Powrót do góry |
|
|
|
|