Rozmowy w t(ł)oku
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 410, 411, 412 ... 2489, 2490, 2491, 2492, 2493, 2494, 2495, 2496, 2497, 2498  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Arroch napisał:
mam dziwne wrażenie, że nie zdam

każdy ma takie wrażenie, a potem jest ok..

sis - Sevir :**

... i dopiero wtedy stało się światło

"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring."

PostWysłany: Nie 21:47, 04 Sty 2009
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 15

Miasto: Bełchatów/łódź
Powrót do góry

Czyli nie jestem nie normalna, dobrze wiedzieć :mrgreen:

PostWysłany: Nie 21:51, 04 Sty 2009
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11

Powrót do góry

Arroch, samo zdanie matury, to naprawdę żaden problem! Schody zaczynają się dopiero wtedy, gdy chcesz zdać rozszerzenie na co najmniej 80%... Niestety, trzeba przysiąść. Przynajmniej ja musiałam.

PostWysłany: Nie 21:52, 04 Sty 2009
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Pochwał: 57

Powrót do góry

no właśnie pytanie do studentów. Jakie macie zdanie na temat matury.
Jak to widzicie z perspektywy czasu?

rocket , a kiedy zaczęłaś przygotowania?

Ostatnio zmieniony przez Madlen dnia Nie 21:54, 04 Sty 2009, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Nie 21:52, 04 Sty 2009
Madlen
Onkolog
Onkolog

Pochwał: 4

Powrót do góry

Arroch, co zdajesz? Matmę?

PostWysłany: Nie 21:53, 04 Sty 2009
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry

omg... a ja zdaję rozszerzoną matmę...

biedne kabanosy moje... będą musiały poradzić sobie przez jakiś czas beze mnie ;)

PostWysłany: Nie 21:54, 04 Sty 2009
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry

Dla mnie matura była formalnością :D Nie za bardzo się do niej przygotowywałam, teraz może odrobinkę żałuję, ale nie jest tak źle ;)
Zdawałam na podstawie: polski, angielski, matmę; na rozszerzeniu: biologię i chemię - wszystko ponad średnią wojewódzką ;)
A studia są straszne i chyba zdania nie zmienię ;PP

PostWysłany: Nie 21:59, 04 Sty 2009
Ewel
Neskwikowa BiolKuleczka

Pochwał: 72

Miasto: G.||Gdynia
Powrót do góry

Madlen napisał:
no właśnie pytanie do studentów. Jakie macie zdanie na temat matury.
Jak to widzicie z perspektywy czasu?
Prawdę powiedziawszy, przejmowałam się tylko maturą z historii, bo wiedziałam, że z polskim i angielskim sobie poradzę. Nie miałam żadnego planu B (uderzałam tylko na psychologię i na prawo), więc nie mogłam skopać tego egzaminu ;-) Sama matura nie była najgorsza. Czasu jest naprawdę pod dostatkiem - nawet osoba pisząca tak wolno, jak ja zdąży rozwiązać arkusz i napisać wypracowanie przed czasem. To tyle w kwestii "technicznej".

Na studiach doznałam "lekkiego" szoku... Okazało się, bowiem, że cotygodniowe kolosy z biomedyki (biologia+chemia; I semestr - cały człowiek, II semestr - neurologia) są jak takie mini matury ;-) Nie mówiąc już o tym, że w tygodniu nie miałam tylko tego przedmiotu, ale jeszcze kilka innych. Wdrożenie się zajęło mi chyba z miesiąc.

Dodano 3 minut temu:

Chociaż jak tak sobie pomyślę o moich znajomych, co studiują np. pedagogikę, czy kulturoznawstwo... Oni mają zdecydowanie lżej ;)

PostWysłany: Nie 22:03, 04 Sty 2009
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry

rocket zdawałaś rozserzoną historię!? wiem, że to może trochę głupio zabrzmieć ,ale błagam podpowidz mi jak mam się zabrać za naukę bo ja już od zmysłów odchodzę, cały czas mi się wydaje, że marnuję coraz więcej czasu.... :roll:

PostWysłany: Nie 22:05, 04 Sty 2009
Madlen
Onkolog
Onkolog

Pochwał: 4

Powrót do góry

wróciłem z kościoła :) ja maturę zdawałem rozszerzoną z maty i angola, podstawowa polski, dostałem się tam gdzie chciałem na studia bez problemów :) ale studia to już zupełnie inna bajka...

PostWysłany: Nie 22:08, 04 Sty 2009
ToAr
(prze)Biegły Rewident
(prze)Biegły Rewident

Pochwał: 63

Powrót do góry

Madlen napisał:
rocket zdawałaś rozserzoną historię!? wiem, że to może trochę głupio zabrzmieć ,ale błagam podpowidz mi jak mam się zabrać za naukę bo ja już od zmysłów odchodzę, cały czas mi się wydaje, że marnuję coraz więcej czasu.... :roll:
Zaopatrzyłam się w 4-tomowy zestaw pt.: "Notatki z lekcji" autorstwa Małgorzaty Ciejki. Naprawdę polecam! Wszystkie zagadnienia zostały bardzo dokładnie omówione: od człowieka pierwotnego do wyboru Kwaśniewskiego na prezydenta Polski ;) Każdy temat ma "charakterystyczną budowę": przyczyny, przebieg, skutki (krótko- i długofalowe) + opinie historyków (nierzadko sprzeczne), co przydaje się podczas pisania wypracowania maturalnego :D Poza tym - stadardowo - atlas, teksty źródłowe, no i notatki z lekcji... Wystarczyło.

Tak to wygląda: http://allegro.pl/search.php?string=notatki+z+lekcji+historia&buy=0&new=0&pay=0&vat_inv=0&personal_rec=0

Edit: A tematu wypracowania nie zapomnę nigdy :D OMÓW ROZWÓJ OŚRODKÓW MIEJSKICH NA ZIEMIACH POLSKICH NA PRZEŁOMIE XI/XII WIEKU :hahaha:

Ostatnio zmieniony przez rocket queen dnia Nie 22:12, 04 Sty 2009, w całości zmieniany 2 razy

PostWysłany: Nie 22:10, 04 Sty 2009
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry

ToAr ja też zdaję matmę :D

Trudna była?? :D

PostWysłany: Nie 22:10, 04 Sty 2009
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Powrót do góry

Arroch napisał:
Trudna była

ja zdawałem jako pierwszy maturę z maty, no była trudna, z podstawowego miałem chyba 82%, a z rozszerzonego chyba 44%

PostWysłany: Nie 22:13, 04 Sty 2009
ToAr
(prze)Biegły Rewident
(prze)Biegły Rewident

Pochwał: 63

Powrót do góry

a ja zdawałem wszystko rozszerzone, oprócz polaka i angola to jeszcze... chemia, biologia i fizyka

sis - Sevir :**

... i dopiero wtedy stało się światło

"you are still terribly afraid to be hurt, your imaginary sadism shows that. so afraid to be hurt that you want to take the lead and hurt first." "Only with you, eternity wouldn't be boring."

PostWysłany: Nie 22:15, 04 Sty 2009
Caellion
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 15

Miasto: Bełchatów/łódź
Powrót do góry

Caellion napisał:
a ja zdawałem wszystko rozszerzone, oprócz polaka i angola to jeszcze... chemia, biologia i fizyka
Moja siostra jest na bio-chem-fizie i o ile jeszcze kilka miesięcy temu chciała to wszystko zdawać na rozszerzeniu, o tyle, na chwilę obecną definitywnie podarowała sobie fizykę. Stwierdziła, że od kierunku lekarskiego woli stomatologię (a na ŚlAM-ie fizy nie wymagają).

Moje marzenia o darmowym liftingu na stare lata legły w gruzach... :?

PostWysłany: Nie 22:20, 04 Sty 2009
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 410, 411, 412 ... 2489, 2490, 2491, 2492, 2493, 2494, 2495, 2496, 2497, 2498  Następny
Strona 411 z 2498

Skocz do: