Rozmowy w t(ł)oku #14
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 262, 263, 264 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Arroch napisał:
Allo, Zafundowałam sobie piękną śliwę nad okiem... 1,90 cm to jednak za płytko na wskakiwanie na główkę...

Dlatego ja skaczę na "bombe'' to chyba bardziej bezpieczne i daje więcej radości z patrzenia na przemoczone spływające tuszem laleczki :mrgreen:

PostWysłany: Pon 15:18, 23 Sie 2010
Mrukasia
Chirurg ogólny
Chirurg ogólny

Pochwał: 24

Miasto: Tam gdzie diabeł mówi dobranoc
Powrót do góry

Arroch napisał:
Zafundowałam sobie piękną śliwę nad okiem... 1,90 cm to jednak za płytko na wskakiwanie na główkę...

Uuu, zaryłaś w jakis kamień? :?
Ale maria lucie ma racje, dobrze że skończylo sie tylko tak :?

PostWysłany: Pon 15:22, 23 Sie 2010
Chasper
Onkolog
Onkolog

Pochwał: 6

Miasto: Wrocław
Powrót do góry

joker508 napisał:
Ten mój kolega wjechał w słup, na szczęście pasażer przeżył, ale jest w ciężkim stanie, w szpitalu.

u to fatalnie :|
Kierowcy samochodu który wyjezdzał z parkingu nic się nie stało, ale mojemu koledze podobno przez tak dużą siłę upadku pękł kask na pół. Straszne :(

PostWysłany: Pon 15:23, 23 Sie 2010
Mrukasia
Chirurg ogólny
Chirurg ogólny

Powrót do góry

jedna wizyta w przychodni a ile wrażeń!
Przyszłam do przemiłej pani w rejestracji, dałam książeczkę i nagle wchodzi jakiś pan pod wpływem podchodzi do okienka i mówi " Poproszę skarpetki". Przez dobre 10 minut żarł się z rejestratorką, że chce skarpetki i go to nie obchodzi, że to przychodnia :hahaha: Chwile później okazało się, że moja ukochana Dr K. jest na urlopie do 27 i muszę iść do Dr W. (mama mnie od niej przepisała jak w wieku 5 lat, po jej cudownym leczeniu wylądowałam w szpitalu z zapaleniem płuc). Stwierdziłam, że idę tylko po skierowanie to się już przemęczę. Kolejki nie było, usiadłam wygodnie i wyczekiwałam aż wyjdzie pacjent, który był w gabinecie. W tym czasie jakaś pani, zapytała czy może wejść przede mną, bo jest tylko po receptę, a że mam za miękkie serce i dużo wolnego czasu to oczywiście nie miałam nic przeciwko. Gdy nadeszła moja kolej weszłam do gabinetu, wymieniłam uprzejmości, akurat zadzwonił telefon w sprawie recepty, poczekałam i mówię w czym rzecz. Podałam pani doktor kartkę od kardiologa z zapisanymi badaniami. Dr W. wypisała mi skierowanie na badania krwi (chwilę się zastanawiała jak wygląda kwitek na owe badania). Pozwoliłam sobie zauważyć, że jeszcze echo serca, ale pani doktor stwierdziła, że to specjalistyczne badanie i to zrobi kardiolog. Wytłumaczyłam uprzejmie w czym rzecz, jednak dr W. była nieugięta. Wspomniałam jeszcze, że 3 tydzień boli mnie głowa, nic mi nie pomaga i owe dolegliwości nie występują pierwszy raz, na co kobieta wzruszyła ramionami i odrzekła " no to idź do neurologa" dość pogardliwym i sfrustrowanym głosem. Niestety moja cierpliwość ma swoje granice i skończyło się głośnym trzaśnięciem drzwiami.
Ot mój poranek ^^.

PostWysłany: Pon 15:28, 23 Sie 2010
Nemezis
The Woman
The Woman

Pochwał: 19

Miasto: 221B Baker Street
Powrót do góry

Chasper nie w kamień w dno basenu...

maria lucie wiem :| to było trochę głupie, ale myślałam, że nie zaryję o dno, bo to prawie 2 m... i chyba za mocno się wybiłam... :roll:

Mrukasia Mój kuzyn dzisiaj biegnąc do basenu by na bombę wskoczyć pojechał kawałek na kałuży i wleciał na piękną dechę do wody :] on ledwo wylazł a my mało się nie posilaliśmy ze śmiechu :lol:

Dodano 4 minut temu:

Nemezis oh jak ja kocham polską służbę zdrowia :roll: chociaż u mnie każda wizyta kończy się albo haftowaniem albo mdleniem przy pobieraniu krwii...

PostWysłany: Pon 15:38, 23 Sie 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11

Powrót do góry

Nemezis napisał:
Pozwoliłam sobie zauważyć, że jeszcze echo serca, ale pani doktor stwierdziła, że to specjalistyczne badanie i to zrobi kardiolog. Wytłumaczyłam uprzejmie w czym rzecz, jednak dr W. była nieugięta. Wspomniałam jeszcze, że 3 tydzień boli mnie głowa, nic mi nie pomaga i owe dolegliwości nie występują pierwszy raz, na co kobieta wzruszyła ramionami i odrzekła " no to idź do neurologa" dość pogardliwym i sfrustrowanym głosem.

Matko ty masz stalowe nerwy, ja chyba bym nie wytrzymała i nawrzucała jej od tego jakim jest lekarzem do fatalnej służby zdrowia. Ja nie stety nie jestem osobą która trzyma nerwy na wodzy :roll:

Arroch napisał:
Mój kuzyn dzisiaj biegnąc do basenu by na bombę wskoczyć pojechał kawałek na kałuży i wleciał na piękną dechę do wody on ledwo wylazł a my mało się nie posilaliśmy ze śmiechu

I to chyba jest najpiękniejsze w skakaniu do wody :mrgreen:
Mój kolega w tamtym roku zaliczył "nurka" przy czym spadły mu gatki i bezcelowo szukał je w jeziorze :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Mrukasia dnia Pon 15:43, 23 Sie 2010, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Pon 15:40, 23 Sie 2010
Mrukasia
Chirurg ogólny
Chirurg ogólny

Powrót do góry

Arroch miałaś dużo szczęścia, dobrze, że jesteś cała :) no, prawie ;)

Arroch napisał:
Mój kuzyn dzisiaj biegnąc do basenu by na bombę wskoczyć pojechał kawałek na kałuży i wleciał na piękną dechę do wody

ałć, chyba go musiało boleć :D
Ja najbardziej na bombe lubię wskakiwać i potem dać się unieść przez powstałe bąbelki :lol: Na główke się boję :P

Mrukasia napisał:
ale mojemu koledze podobno przez tak dużą siłę upadku pękł kask na pół. Straszne

Współczuję, (naprawdę!) lecz kto myślący jeździ 140 km w miejscu innym niż autostrada?

PostWysłany: Pon 15:43, 23 Sie 2010
Chasper
Onkolog
Onkolog

Powrót do góry

Jadę coś pozwiedzać, do wieczora ;* :*

głupia blokada :lanie:

PostWysłany: Pon 15:44, 23 Sie 2010
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11

Powrót do góry

jezu jak mówicie o skakaniu to mi się nie dobrze robi. Po tym jak mało się nie utopiłam w moim kochanym jeziorze nie skaczę. Nawet jakby mi życie groziło.

„Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.”

PostWysłany: Pon 15:47, 23 Sie 2010
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42

Miasto: Mrągowo
Powrót do góry

Chasper napisał:
Współczuję, (naprawdę!) lecz kto myślący jeździ 140 km w miejscu innym niż autostrada?

Wiem chyba nawet na autostradzie jest ograniczenie do 100km?
Głupi był, ale jednak szkoda mi najbardziej jego rodziny.

PostWysłany: Pon 15:47, 23 Sie 2010
Mrukasia
Chirurg ogólny
Chirurg ogólny

Powrót do góry

Mrukasia napisał:
Głupi był, ale jednak szkoda mi najbardziej jego rodziny.

No jasne, że szkoda rodziny. Jednak nie da się ukryć, iż zginął tylko i wyłącznie ze swojej głupoty.

Guśka_ napisał:
Po tym jak mało się nie utopiłam w moim kochanym jeziorze nie skaczę.

Za głęboko skoczyłaś?

PostWysłany: Pon 15:52, 23 Sie 2010
Chasper
Onkolog
Onkolog

Powrót do góry

Cytat:
Za głęboko skoczyłaś?

Nie, znaczy tak. Skacząc do wody złapałam się drabinki i mało się nie utopiłam. Myślałam, że już nie wypłynę. W dodatku mało nie złamałam ręki koledze, bo go uderzyłam :(.

PostWysłany: Pon 15:54, 23 Sie 2010
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Chasper napisał:
No jasne, że szkoda rodziny. Jednak nie da się ukryć, iż zginął tylko i wyłącznie ze swojej głupoty.

Tak to prawda
Teraz w tym miejscu gdzie zginął palą się znicze. Ludzi to trochę wkurza bo jest ich tak wiele że nie długo chodnika zabraknie.
Guśka_ napisał:
jezu jak mówicie o skakaniu to mi się nie dobrze robi. Po tym jak mało się nie utopiłam w moim kochanym jeziorze nie skaczę. Nawet jakby mi życie groziło.

A ja lubie skakać i bedę to robiła / choć nie skaczę na główkę/

Dodano 3 minut temu:

Guśka_ napisał:
W dodatku mało nie złamałam ręki koledze, bo go uderzyłam .

Największa głupota topielców to że zawsze łapią tego który chce cię uratować i jego jeszcze topią.
Sama przeszłam kurs ratowniczy i na jednych z zajec było zdanie iż " można topielca ogłuszyć, gdy nie ma innej sposobości go uratowania"
Podobno w 60% ta metoda jest stosowana w ratownictwie

PostWysłany: Pon 16:03, 23 Sie 2010
Mrukasia
Chirurg ogólny
Chirurg ogólny

Powrót do góry

Mrukasia napisał:
Największa głupota topielców to że zawsze łapią tego który chce cię uratować i jego jeszcze topią.

tylko ja się go nie łapałam. Miał rękę na drabince i się zderzyłam z nim. I to jego wina była, a nie moja. :D

PostWysłany: Pon 16:08, 23 Sie 2010
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Witam :D
Właśnie przyszła mi kartka od Marysi :D Dziękuję :wink:
Wróciłam od optyka, jutro odbieram okulary.

Następny sezon będzie nasz! Nawet "Marian" nam nie przeszkodzi! :mrgreen:
Gusia - moja Bratnia Dusza :wink: Danielek18 - mój młodszy, zÓy i ironiczny brat :mrgreen:

PostWysłany: Pon 16:10, 23 Sie 2010
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Pochwał: 30

Miasto: Dziura zabita dechami :P
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 262, 263, 264 ... 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636  Następny
Strona 263 z 636

Skocz do: