Rozmowy w t(ł)oku #15
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 487, 488, 489 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:

No właśnie ?

Co się tak dziwicie? :D
Mam do nauki, co to jest wtajemniczenie chrześcijańskie, podstawy do przyjecia wiary, praktyka udzielania chrztu, od czego pochodzi słowo chrztu, skutki chrztu, prawa i obowiązki, obrzęd chrztu, w tym 5 podpunktów, z których każdy ma po 5 :hahaha:

Dodano 1 minut temu:

Cytat:

Jak u Was wygląda pytanie z chemii? Ostro? U mnie facet, od 1 kl. gimn. nie pyta..

U nas babka pyta od początku roku... Czasem regułki, ale raczej większość jakiś zadań. Np. koleżance ostatnio dała kilka zadań z Persony, rzuciła jakimiś numerkami i musiała jej tłumaczyć, jak by rozwiązała dane zadania ;)

Cytat:

Jeanne olej religię :*

Niue, bo ksiądz jest fajny i puszcza nam zbereźne filmy!

PostWysłany: Wto 17:54, 22 Lut 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

jeanne a jak jesteś na bio-chem to wtedy fizyka nie jesteś przypadkiem na poziomie podstawowym? Czy jest na rozszerzonym? Historia to totalne nudziarstwo i nauka tych dat na pamięć, fu. jak sobie przypomnę, że jeszcze mam dzisiaj do zrobienia spore zadanie z historii to mnie się słabo robi.
Jeanne, nie przemęczaj się! Bo jak czytam ile w Twojej szkole wymagają to mam ochotę tam iść i zrobić awanturę. Trzymaj się! :*

konwalia7777 owocnej nauki! :* Ja idę się położyć, uczyć, słuchać muzyki. Może uda mi się potem do Was zajrzeć. Papapa

Edit:
tyle regułek?! O ludzie kochani, dobrze że przynajmniej puszcza jakieś filmy, szczególnie z tej kategorii :D Jak my mieliśmy księdza to też tak mieliśmy.. choć w sumie nie zbereźne, a raczej horrory typu REC. Pamiętam jak kiedyś nam ksiądz to puścił, był to piątek a w szkole było już zupełnie ciemno (zima, godz.16) i wszyscy tak się darliśmy jak wyszliśmy z sali. Ubaw po pachy!
Co do chemii współczuję :(

Ostatnio zmieniony przez ann dnia Wto 17:59, 22 Lut 2011, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Wto 17:55, 22 Lut 2011
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry

ann no mnie więcej podobnie do Ciebie, renesans : fraszki, pieśni Kochanowskiego, sonet Petrarki, Rej itd. Powinnam pamiętać analizę tych utworów, które przerabialiśmy, pamiętać o środkach stylistycznych jakie w nich występowały, mieć ogólną wiedzę o renesansie i np. wykazać, że jakiś utwór ma cechy klasycyzmu.
Co do chemii tu u nas nie pyta raczej, tylko stresuję, każe robić jakieś zadania na tablicy, więc powinnam poćwiczyć te redoksy, żeby zaś nie usłyszeć :"panna Walczak nie uczysz się", szczególnie że się zdenerwowała i zapowiedziała, że jak ktoś nie będzie umiał i jeszcze ładnie słownie tego opisać to dostanie kapę.

PostWysłany: Wto 17:57, 22 Lut 2011
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 3

Powrót do góry

Ann ale ja jestem na pro medycznym z roz. fizyką ;) Oczywiscie jest też profil normalny pro-medyczny, czy jak kto woli bio chem z fizyką podstawową, ale ja jestem na tym pierwszym ^^

Cytat:
Historia to totalne nudziarstwo i nauka tych dat na pamięć, fu. jak sobie przypomnę, że jeszcze mam dzisiaj do zrobienia spore zadanie z historii to mnie się słabo robi.

Z moją nauczycielką jest po prostu bosko! Mamy średniowiecze chyba (?), a ona coś o powstaniu Rosji mówi :hahaha: W sumie w poniedziałek piszę test, na ostatnim nie było NIC z książki, którą mamy. Ani jednego pytania. Stawiam na google. A i testy są z rozszerzenia. Wiem, bo mam koleżankę na humanie i ma takie same jak my. Czyli na dzień dzisiejszy wiem, że będę miała sentencje łacińskie do tłumaczenia, cytaty jakieś i do podpisania kto to był :hahaha:

Cytat:
Bo jak czytam ile w Twojej szkole wymagają to mam ochotę tam iść i zrobić awanturę.

Szkoła 42 w kraju. Pełno olimpijczyków międzynarodowych. Taki po prostu poziom. Idzie się przyzwyczaić.
Cytat:
:"panna Walczak nie uczysz się",

Mnie gorzej zjechała przy tablicy, aż potem bałam się przyjść na lekcję. No nie moja wina, że mnie w gimnazjum nie pytali i zdziczałam :C

Dodano 2 minut temu:

Cytat:

tyle regułek?! O ludzie kochani, dobrze że przynajmniej puszcza jakieś filmy, szczególnie z tej kategorii

Ale to nie jest jakaś żyleta z tego ksiedza, pewnie nawet jakbym połowy nie umiała to bym dostała 5 ;)

Konwalia pytanie z francuskiego na dzisiaj :
- De quoi?! Parle me de quoi?!

Cały czas chodziłam i darłam się tak po szkole :hahaha: W piątek mamy test z zaimków, a nie wiemy dalej nic z nich :hahaha:

PostWysłany: Wto 18:05, 22 Lut 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne napisał:
Zwłaszcza, jak umiesz wszystko, a test i tak ci słabo pójdzie, mimo, że miałaś wiedzę. To trochę podcina skrzydła

Ja mam wrażenie, że w ogóle liceum podcina skrzydła.
jeanne napisał:
Mnie gorzej zjechała przy tablicy, aż potem bałam się przyjść na lekcję. No nie moja wina, że mnie w gimnazjum nie pytali i zdziczałam :C

No właśnie, ja już wolę kartkówki od pytania. Gorsze teksty też słyszę, tylko pani O. ma poczucie humoru.

Dodano 2 minut temu:

jeanne napisał:

Konwalia pytanie z francuskiego na dzisiaj :
- De quoi?! Parle me de quoi?!

Niezłe, my dalej zabytki Paryża, dzielnice Paryża i jeszcze na pamięć mam się nauczyć opisów dwóch zabytków.

PostWysłany: Wto 18:11, 22 Lut 2011
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Cytat:

Ja mam wrażenie, że w ogóle liceum podcina skrzydła.

Mi na pewno. Lubiłąm się uczyć, chciałam się uczyć, a teraz...
Cytat:

No właśnie, ja już wolę kartkówki od pytania. Gorsze teksty też słyszę, tylko pani O. ma poczucie humoru.

U nas zamiennie "Chyba bóg/jezus/matka cię opuścił"

Cytat:

Niezłe, my dalej zabytki Paryża, dzielnice Paryża i jeszcze na pamięć mam się nauczyć opisów dwóch zabytków.

My mamy na pamięć opowiadanie o dniu pana Wajsa. I śmiała się Grażynka, jak jej mówiłam, czy się nie ubrał, to ja, że nie, bo ja wolę, jak jest nieubrany. I mnie wiecej nie zapytała :hahaha:

PostWysłany: Wto 18:16, 22 Lut 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Cytat:
Mi na pewno. Lubiłąm się uczyć, chciałam się uczyć, a teraz...

Ja też raczej lubiłam, pomijając historie i takie tam. Teraz jestem zniechęcona, jedynie do biologii umiem wykrzesać zapał, a do chemii to czasem ze strachu. Chociaż trudno opisać moje lekcje chemii, ze względu na nauczycielkę są jednocześnie trochę przerażające i śmieszne :D
Nie mogę odżałować matematyki, tak ją lubiłam, rozwiązywanie zadań sprawiało mi satysfakcję, a teraz ...

PostWysłany: Wto 18:24, 22 Lut 2011
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

jeanne napisał:

Szkoła 42 w kraju.

Moja jest 35 :lol:
Musiałam się dla odmiany pochwalić, bo znajomym dookoła opowiadam, że nic w tej szkole nie robimy (bo tak jest) :P

PostWysłany: Wto 18:27, 22 Lut 2011
DOMA
Lucky Number
Lucky Number

Pochwał: 78

Miasto: Poznań/Londyn
Powrót do góry

Cytat:

Moja jest 35 Laughing
Musiałam się dla odmiany pochwalić, bo znajomym dookoła opowiadam, że nic w tej szkole nie robimy (bo tak jest) Razz

U nas to lata takie migające na stronie, tzn. informacja o tym i za każdym razem, jak wchodzę sprawdzać zastępstwa na mnie naskakuje ;/
Cytat:

Ja też raczej lubiłam, pomijając historie i takie tam. Teraz jestem zniechęcona, jedynie do biologii umiem wykrzesać zapał, a do chemii to czasem ze strachu. Chociaż trudno opisać moje lekcje chemii, ze względu na nauczycielkę są jednocześnie trochę przerażające i śmieszne Very Happy
Nie mogę odżałować matematyki, tak ją lubiłam, rozwiązywanie zadań sprawiało mi satysfakcję, a teraz ...

Ja z historii miałam 6 na koniec! To nic, że teraz nie pamiętam nic, ale miałam! :C Biologia mnie jeszcze trochę ciekawi, chemia napawa przerażeniem, matma... matma mnie trochę nudzi, ale w obliczu tego, co mam zrobić, cieszę się na KAŻDE zadanie domowe z matematyki, bo to zawsze jakiś relaks.

PostWysłany: Wto 18:35, 22 Lut 2011
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

jeanne *piona* też miałam 6 z historii ;) I teraz nic kompletnie.
Hej DOMA

PostWysłany: Wto 18:46, 22 Lut 2011
pantera mglista
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Powrót do góry

Ja kiedyś chciałam studiować historię :lol:

Hej, misie, co tam? Nikt nie zamarzł w ten lodowaty dzień?

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Wto 18:49, 22 Lut 2011
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

ja studiuje historie :D:D

Dodano 2 minut temu:

nie nikt nie zamarzł... ale zimno jest u mnie juz -13 :(

....Wspomnienia....
....Co Było Nie Wróci....

PostWysłany: Wto 18:52, 22 Lut 2011
monia9122
Lekarz rodzinny
Lekarz rodzinny

Powrót do góry

Cytat:
monia9122
Student medycyny

Kuamiesz! :D

U nas chyba w dzień doszło do minus 15, słyszałam plotki, że jutro ma być jeszcze gorzej. :(
A jutro muszę wstać o szóstej rano, pierwszy raz od miesiąca. I cudowny maraton na uczelni - od ósmej do dwudziestej.

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Wto 18:55, 22 Lut 2011
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

jeanne, gdybym nie wyszukała, to w życiu na to nie wpadła :]

konwalia, hej, hej :)

PostWysłany: Wto 18:59, 22 Lut 2011
DOMA
Lucky Number
Lucky Number

Pochwał: 78

Miasto: Poznań/Londyn
Powrót do góry

Mróz coraz większy, a w czwartek jedziemy na narty *facepalm* To znaczy ja nie zamierzam jeździć, bo wystarczy mi robienie z siebie pośmiewiska w szkole, na stoku wolę nie ryzykować, zwłaszcza że nigdy nie miałam nart na nogach. Nie wiem co takiego jest w mojej osobie, że jak tylko się pojawię, to wywołuję śmiech. No, ale wracając: mimo że nie zamierzam przypinać kawałków desek do nóg, muszę jechać, bo wszyscy mają jechać. Więc zamarznę gdzieś pod płotem. Tyle dobrego, że ominie mnie fizyka :D

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Wto 19:01, 22 Lut 2011
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 487, 488, 489 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649  Następny
Strona 488 z 649

Skocz do: