|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #15
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 487, 488, 489 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Co się tak dziwicie? :D
Mam do nauki, co to jest wtajemniczenie chrześcijańskie, podstawy do przyjecia wiary, praktyka udzielania chrztu, od czego pochodzi słowo chrztu, skutki chrztu, prawa i obowiązki, obrzęd chrztu, w tym 5 podpunktów, z których każdy ma po 5 :hahaha:
Dodano 1 minut temu:
Cytat: |
Jak u Was wygląda pytanie z chemii? Ostro? U mnie facet, od 1 kl. gimn. nie pyta.. |
U nas babka pyta od początku roku... Czasem regułki, ale raczej większość jakiś zadań. Np. koleżance ostatnio dała kilka zadań z Persony, rzuciła jakimiś numerkami i musiała jej tłumaczyć, jak by rozwiązała dane zadania ;)
Jeanne olej religię :* |
Niue, bo ksiądz jest fajny i puszcza nam zbereźne filmy!
|
|
Wto 17:54, 22 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
jeanne a jak jesteś na bio-chem to wtedy fizyka nie jesteś przypadkiem na poziomie podstawowym? Czy jest na rozszerzonym? Historia to totalne nudziarstwo i nauka tych dat na pamięć, fu. jak sobie przypomnę, że jeszcze mam dzisiaj do zrobienia spore zadanie z historii to mnie się słabo robi.
Jeanne, nie przemęczaj się! Bo jak czytam ile w Twojej szkole wymagają to mam ochotę tam iść i zrobić awanturę. Trzymaj się! :*
konwalia7777 owocnej nauki! :* Ja idę się położyć, uczyć, słuchać muzyki. Może uda mi się potem do Was zajrzeć. Papapa
Edit:
tyle regułek?! O ludzie kochani, dobrze że przynajmniej puszcza jakieś filmy, szczególnie z tej kategorii :D Jak my mieliśmy księdza to też tak mieliśmy.. choć w sumie nie zbereźne, a raczej horrory typu REC. Pamiętam jak kiedyś nam ksiądz to puścił, był to piątek a w szkole było już zupełnie ciemno (zima, godz.16) i wszyscy tak się darliśmy jak wyszliśmy z sali. Ubaw po pachy!
Co do chemii współczuję :(
Ostatnio zmieniony przez ann dnia Wto 17:59, 22 Lut 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Wysłany:
Wto 17:55, 22 Lut 2011 |
|
ann
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ann no mnie więcej podobnie do Ciebie, renesans : fraszki, pieśni Kochanowskiego, sonet Petrarki, Rej itd. Powinnam pamiętać analizę tych utworów, które przerabialiśmy, pamiętać o środkach stylistycznych jakie w nich występowały, mieć ogólną wiedzę o renesansie i np. wykazać, że jakiś utwór ma cechy klasycyzmu.
Co do chemii tu u nas nie pyta raczej, tylko stresuję, każe robić jakieś zadania na tablicy, więc powinnam poćwiczyć te redoksy, żeby zaś nie usłyszeć :"panna Walczak nie uczysz się", szczególnie że się zdenerwowała i zapowiedziała, że jak ktoś nie będzie umiał i jeszcze ładnie słownie tego opisać to dostanie kapę.
|
|
Wto 17:57, 22 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

Pochwał: 3
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ann ale ja jestem na pro medycznym z roz. fizyką ;) Oczywiscie jest też profil normalny pro-medyczny, czy jak kto woli bio chem z fizyką podstawową, ale ja jestem na tym pierwszym ^^
Cytat: | Historia to totalne nudziarstwo i nauka tych dat na pamięć, fu. jak sobie przypomnę, że jeszcze mam dzisiaj do zrobienia spore zadanie z historii to mnie się słabo robi. |
Z moją nauczycielką jest po prostu bosko! Mamy średniowiecze chyba (?), a ona coś o powstaniu Rosji mówi :hahaha: W sumie w poniedziałek piszę test, na ostatnim nie było NIC z książki, którą mamy. Ani jednego pytania. Stawiam na google. A i testy są z rozszerzenia. Wiem, bo mam koleżankę na humanie i ma takie same jak my. Czyli na dzień dzisiejszy wiem, że będę miała sentencje łacińskie do tłumaczenia, cytaty jakieś i do podpisania kto to był :hahaha:
Cytat: | Bo jak czytam ile w Twojej szkole wymagają to mam ochotę tam iść i zrobić awanturę. |
Szkoła 42 w kraju. Pełno olimpijczyków międzynarodowych. Taki po prostu poziom. Idzie się przyzwyczaić.
Cytat: | :"panna Walczak nie uczysz się", |
Mnie gorzej zjechała przy tablicy, aż potem bałam się przyjść na lekcję. No nie moja wina, że mnie w gimnazjum nie pytali i zdziczałam :C
Dodano 2 minut temu:
tyle regułek?! O ludzie kochani, dobrze że przynajmniej puszcza jakieś filmy, szczególnie z tej kategorii |
Ale to nie jest jakaś żyleta z tego ksiedza, pewnie nawet jakbym połowy nie umiała to bym dostała 5 ;)
Konwalia pytanie z francuskiego na dzisiaj :
- De quoi?! Parle me de quoi?!
Cały czas chodziłam i darłam się tak po szkole :hahaha: W piątek mamy test z zaimków, a nie wiemy dalej nic z nich :hahaha:
|
|
Wto 18:05, 22 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | Zwłaszcza, jak umiesz wszystko, a test i tak ci słabo pójdzie, mimo, że miałaś wiedzę. To trochę podcina skrzydła |
Ja mam wrażenie, że w ogóle liceum podcina skrzydła.
jeanne napisał: | Mnie gorzej zjechała przy tablicy, aż potem bałam się przyjść na lekcję. No nie moja wina, że mnie w gimnazjum nie pytali i zdziczałam :C |
No właśnie, ja już wolę kartkówki od pytania. Gorsze teksty też słyszę, tylko pani O. ma poczucie humoru.
Dodano 2 minut temu:
jeanne napisał: |
Konwalia pytanie z francuskiego na dzisiaj :
- De quoi?! Parle me de quoi?! |
Niezłe, my dalej zabytki Paryża, dzielnice Paryża i jeszcze na pamięć mam się nauczyć opisów dwóch zabytków.
|
|
Wto 18:11, 22 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja mam wrażenie, że w ogóle liceum podcina skrzydła. |
Mi na pewno. Lubiłąm się uczyć, chciałam się uczyć, a teraz...
No właśnie, ja już wolę kartkówki od pytania. Gorsze teksty też słyszę, tylko pani O. ma poczucie humoru. |
U nas zamiennie "Chyba bóg/jezus/matka cię opuścił"
Niezłe, my dalej zabytki Paryża, dzielnice Paryża i jeszcze na pamięć mam się nauczyć opisów dwóch zabytków. |
My mamy na pamięć opowiadanie o dniu pana Wajsa. I śmiała się Grażynka, jak jej mówiłam, czy się nie ubrał, to ja, że nie, bo ja wolę, jak jest nieubrany. I mnie wiecej nie zapytała :hahaha:
|
|
Wto 18:16, 22 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Mi na pewno. Lubiłąm się uczyć, chciałam się uczyć, a teraz... |
Ja też raczej lubiłam, pomijając historie i takie tam. Teraz jestem zniechęcona, jedynie do biologii umiem wykrzesać zapał, a do chemii to czasem ze strachu. Chociaż trudno opisać moje lekcje chemii, ze względu na nauczycielkę są jednocześnie trochę przerażające i śmieszne :D
Nie mogę odżałować matematyki, tak ją lubiłam, rozwiązywanie zadań sprawiało mi satysfakcję, a teraz ...
|
|
Wto 18:24, 22 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: |
Szkoła 42 w kraju. |
Moja jest 35 :lol:
Musiałam się dla odmiany pochwalić, bo znajomym dookoła opowiadam, że nic w tej szkole nie robimy (bo tak jest) :P
|
|
Wto 18:27, 22 Lut 2011 |
|
DOMA
Lucky Number

Pochwał: 78
Miasto: Poznań/Londyn
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Moja jest 35 Laughing
Musiałam się dla odmiany pochwalić, bo znajomym dookoła opowiadam, że nic w tej szkole nie robimy (bo tak jest) Razz |
U nas to lata takie migające na stronie, tzn. informacja o tym i za każdym razem, jak wchodzę sprawdzać zastępstwa na mnie naskakuje ;/
Ja też raczej lubiłam, pomijając historie i takie tam. Teraz jestem zniechęcona, jedynie do biologii umiem wykrzesać zapał, a do chemii to czasem ze strachu. Chociaż trudno opisać moje lekcje chemii, ze względu na nauczycielkę są jednocześnie trochę przerażające i śmieszne Very Happy
Nie mogę odżałować matematyki, tak ją lubiłam, rozwiązywanie zadań sprawiało mi satysfakcję, a teraz ... |
Ja z historii miałam 6 na koniec! To nic, że teraz nie pamiętam nic, ale miałam! :C Biologia mnie jeszcze trochę ciekawi, chemia napawa przerażeniem, matma... matma mnie trochę nudzi, ale w obliczu tego, co mam zrobić, cieszę się na KAŻDE zadanie domowe z matematyki, bo to zawsze jakiś relaks.
|
|
Wto 18:35, 22 Lut 2011 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne *piona* też miałam 6 z historii ;) I teraz nic kompletnie.
Hej DOMA
|
|
Wto 18:46, 22 Lut 2011 |
|
pantera mglista
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
ja studiuje historie :D:D
Dodano 2 minut temu:
nie nikt nie zamarzł... ale zimno jest u mnie juz -13 :(
|
|
_________________ "Chciałabym pomóc, ale... jako dyrektor mam w terminarzu kilka innych osób, z którymi muszę przespać się najpierw."
Dr Lisa Cuddy
....Wspomnienia....
....Co Było Nie Wróci....
Wysłany:
Wto 18:52, 22 Lut 2011 |
|
monia9122
Lekarz rodzinny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne, gdybym nie wyszukała, to w życiu na to nie wpadła :]
konwalia, hej, hej :)
|
|
Wto 18:59, 22 Lut 2011 |
|
DOMA
Lucky Number

Pochwał: 78
Miasto: Poznań/Londyn
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Mróz coraz większy, a w czwartek jedziemy na narty *facepalm* To znaczy ja nie zamierzam jeździć, bo wystarczy mi robienie z siebie pośmiewiska w szkole, na stoku wolę nie ryzykować, zwłaszcza że nigdy nie miałam nart na nogach. Nie wiem co takiego jest w mojej osobie, że jak tylko się pojawię, to wywołuję śmiech. No, ale wracając: mimo że nie zamierzam przypinać kawałków desek do nóg, muszę jechać, bo wszyscy mają jechać. Więc zamarznę gdzieś pod płotem. Tyle dobrego, że ominie mnie fizyka :D
|
|
Wto 19:01, 22 Lut 2011 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 487, 488, 489 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 Następny |
Strona 488 z 649 |
|