|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 419, 420, 421 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Salamandra napisał: | A co rozumiesz przez manifestowanie? Parady? Bo ja na przykład chętnie bym się wybrała na Paradę Miłości w przyszłym roku. Wydaje mi się, że można tam spotkać ciekawych ludzi.
Tak samo jak chciałabym móc spacerować za rękę z moją dziewczyną, gdybym ją miała. Tylko, jak dowiedziałam się dziś w szkole, jest to obnoszenie się ze sobą i w ogóle takie coś nie powinno mieć miejsca. |
Ja chadzam z moją za rękę i nie widzę w tym nic zdrożnego ;) Właśnie to mam na myśli poprzez nieukrywanie się :)
Jeśli chodzi o manifestowanie, to podam przykład kolegi, który jest homo i dopóki się nie określił i nie ujawnił, był bardzo fajny - inteligentny, wygadany, sympatyczny i przede wszystkim miał swój styl. Teraz nagle, jak już spróbował seksu z facetami (podkreślam liczbę mnogą, nawet bardzo mnogą), zachowuje się, jakby świat zaczynał i kończył się na seksie. Wcale nie chodzi mi o manifestowanie tego wyglądem, bo wygląda OK, ale jego gadka, zachowanie pozostawiają wiele do życzenia.
Niestety procentowo też znajdziesz mniej par homoseksualnych żyjących w normalnych związkach niż par hetero. Geje po prostu uwielbiają wejść do baru, "wyhaczyć" jakiś towar, pójść z nim do kabiny w toalecie, zrobić co mają zrobić i wyjść w celu zaliczenia kolejnego. Nie jest to mit czy wymysł mediów. To się nie wzięło znikąd, sama byłam świadkiem takiej sytuacji w klubie dla gejów, do którego z pewnością więcej nie pójdę.
A co do parad równości to mam do nich mieszany stosunek, bo jakkolwiek cel szczytny, to wykonanie kiepskie. Na pewno można poznać wielu ciekawych ludzi, ale jakoś odstraszają mnie te tłumy przebierańców. Mam głównie na myśli panów w stringach, skórzanych pasach, kolorowych włosach, itd. Zamiast walczyć o równość i pokazać, że są tacy sami, udowadniają trochę, że jest wręcz odwrotnie i wzbudzają agresję wśród społeczeństwa. Osobiście nie chadzam, aczkolwiek też do końca nie potępiam.
|
|
Wysłany:
Pią 20:52, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Salamandra i bardzo dobrze, że nie udajesz kogoś, kim nie jesteś i na siłę nie próbujesz przykuć wdzianka stereotypowej lesbijki. Masz akurat to szczęście, że taka jesteś z natury i w razie czego ktoś z tzw. "homo radarem" szybko Cię znajdzie :lol:
A co do Parady Równości, to ja jestem troszkę sceptycznie nastawiona. Owszem, na pewno można spotkać tam ciekawych ludzi, ale na wiele osób aż żal patrzeć, a potem się dziwić, że społeczeństwo ma takie, a nie inne opinie.....
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
z kolei względnie pełna sprawność może, choć nie musi twórczości pomagać.
Wysłany:
Pią 21:04, 07 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

Pochwał: 30
Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | A co do Parady Równości, to ja jestem troszkę sceptycznie nastawiona. Owszem, na pewno można spotkać tam ciekawych ludzi, ale na wiele osób aż żal patrzeć, a potem się dziwić, że społeczeństwo ma takie, a nie inne opinie.....
|
No i o tym właśnie mówię, a homoseksualiści sami dbają o taką opinię.
Juniuś napisał: | ktoś z tzw. "homo radarem" |
Ciii, ja uchodzę w pewnych kręgach za "homo radar" :mrgreen: Ale fakt, zwykle przeczucie mnie nie myli :mrgreen:
|
|
Wysłany:
Pią 21:11, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | No i o tym właśnie mówię, a homoseksualiści sami dbają o taką opinię. |
A potem wartościowi ludzie mają przyczepioną etykietkę nie do zdarcia ;-)
alhambra napisał: | Ale fakt, zwykle przeczucie mnie nie myli |
Mnie też nie, sama nie wiem jak to się dzieje, że po prostu to czuję i już.
|
|
_________________ Niepełnosprawność może, choć nie musi twórczości przeszkadzać,
Wysłany:
Pią 21:14, 07 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | A potem wartościowy ludzie mają przyczepioną etykietkę nie do zdarcia Wink
|
Wartościowy albo ja :mrgreen:
|
|
Wysłany:
Pią 21:16, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Nauczycieli, którzy prywatnie ujawniają swoją homoseksualną orientację, się zwalnia, więc o czym my mówimy? :roll: Tak naprawdę to podejście rodziców do takich kwestii, opinia rodziców ma większe znaczenie. Więc to, że szkoła będzie szerzyła tolerancję, niestety nie zmieni świadomości rodziców dziecka ani tego, że bezmyślnie wypowiadają się negatywnie o wszelkich objawach odmienności.
Dodano 1 minut temu:
Cytat: | "7 proc. uważa, że poruszanie tych tematów byłoby promowaniem homoseksualizmu"
Dawno nie słyszałam nic zabawniejszego hahaha
|
A oglądanie paraolimpiady przez osoby zdrowe zwiększa chęć zostania niepełnosprawnym...
|
|
Wysłany:
Pią 21:29, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Zawsze nam wszyscy powtarzali, że w zawodzie pedagoga najtrudniejsza jest praca z rodzicami :)
|
|
Wysłany:
Pią 21:35, 07 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś napisał: | Masz akurat to szczęście, że taka jesteś z natury i w razie czego ktoś z tzw. "homo radarem" szybko Cię znajdzie |
Nie miałabym nic przeciwko temu :mrgreen:
Poruszanie tematu homofobii na lekcjach... Taaak. Dzisiaj na etyce był pierwszy raz, gdy w ogóle o nim usłyszałam od początku mojej edukacji. I wyglądało to na tej zasadzie, rozmawiamy o tolerancji, nauczycielka powiedziała, że badania wykazały, że w każdej klasie jest osoba o odmiennej orientacji seksualnej (też czytałam ten artykuł, autorowi chodziło o jedną osobę ogólnie ze społeczności LGBT, to różnica, no ale mniejsza o to), a wszyscy w śmiech :? I od razu się zaczęło, że okej, niech istnieją, ale my nie chcemy patrzeć, nie chcemy oglądać, bo oni się za bardzo pokazują, oni ciągle krzyczą o dyskryminacji, bla bla bla. Zawsze w takich sytuacjach mam wrażenie, że to ja mam wypaczone myślenie.
|
|
Pią 21:36, 07 Wrz 2012 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Za dużo w tej chwili spycha się na szkołę. Szkoła ma pomagać w wychowaniu, ale nie wychowywać. oczywiście, że nie powinna ona promować nietolerancji, ale sam fakt niezauważania problemu przez nauczycieli nie jest niczym dziwnym. W końcu niewielki odsetek aktów przemocy słownej czy fizycznej dzieje się tak naprawdę na oczach grona pedagogicznego. To tak jak z nieprzeklinaniem. Świetnie, w szkole nie wolno, to nie przeklinamy głośno, ale że rodzice w domu w słowach nie przebierają, ludzie na ulicach, w mediach i wszędzie również, to jest to OK. A jak mi się podoba, to na pewno jest OK. Zabawa w słoneczko też nie odbyła się na oczach nauczycieli, tak jak wiele innych rzeczy, do których dojść nie powinno, ale niestety dochodzi, a szkoła nie ma na to wpływu.
Salamandra, z tym krzyczeniem o dyskryminacji to trochę tak jest. Bo oczywiście zgodzę się, że nasze społeczeństwo jest nietolerancyjne i nieprzychylnie patrzy na związki jednopłciowe, ale nie jest już w dzisiejszych czasach tak strasznie, żebyśmy się bały wyjść na ulicę. A z tą dyskryminacją to czasem tak bywa właśnie, że gej zostaje zwolniony z pracy za niesubordynację, lenistwo, przekręty czy inne wyczyny, ale potem robi sprawę w sądzie, że wyleciał, bo jest homo. Tak jak jest z Afroamerykanami, którzy nie mogą zostać zwolnieni, bo to rasizm. Ty, jako biała, możesz wylecieć, boś leniwa, ale on nie, bo to rasizm od razu.
|
|
Wysłany:
Pią 21:42, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Ja pierwszy raz o homoseksualizmie usłyszałam na pierwszym roku studiów, kiedy to pewien profesor od socjologii tak ładnie się o tym wypowiadał, że miałam ochotę go zatłuc. Od tego czasu przestałam uczęszczać na jego wykłady :P wydawało mu się chyba, że go poprzemy-źle trafił.
|
|
Wysłany:
Pią 21:45, 07 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Juniuś, jeden z księży - profesorów na Uniwerku w Olsztynie stwierdził, że homoseksualizm to patologia. Gratuluję znajomości pojęcia patologia...
|
|
Wysłany:
Pią 21:50, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
A ja miałam w rękach dość nową książkę, w której homoseksualizm był jeszcze wpisany właśnie w patologie społeczne i zaburzenia seksualne :-?
|
|
Wysłany:
Pią 21:53, 07 Wrz 2012 |
|
Juniuś
Terapeutka Anna

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
alhambra napisał: | Salamandra, z tym krzyczeniem o dyskryminacji to trochę tak jest. Bo oczywiście zgodzę się, że nasze społeczeństwo jest nietolerancyjne i nieprzychylnie patrzy na związki jednopłciowe, ale nie jest już w dzisiejszych czasach tak strasznie, żebyśmy się bały wyjść na ulicę. A z tą dyskryminacją to czasem tak bywa właśnie, że gej zostaje zwolniony z pracy za niesubordynację, lenistwo, przekręty czy inne wyczyny, ale potem robi sprawę w sądzie, że wyleciał, bo jest homo. Tak jak jest z Afroamerykanami, którzy nie mogą zostać zwolnieni, bo to rasizm. Ty, jako biała, możesz wylecieć, boś leniwa, ale on nie, bo to rasizm od razu. |
Rany... Łatwiej by było, jakby sami zainteresowani podchodzili do sprawy dojrzale i poważnie, skoro tak właśnie chcą być traktowani.
Co do tego wyjścia na ulicę, to może u Was jest lepiej, u mnie nie dałoby rady. Dosłownie parę dni temu mój znajomy w biały dzień dostał w twarz na przystanku, bo miał bandanę na głowie :? Skini tłuką punków, dresy tłuką skinów, generalnie miasteczko spokojne, ale większość dorosłych nie ma pojęcia, jakie podziemie wychodzi na ulicę po zmroku. Można oberwać za zły kolor sznurówek w glanach, więc wolę nie wiedzieć co by było, gdyby jedna z tych band przyuważyła dwóch chłopaków chodzących za rękę.
|
|
Pią 21:54, 07 Wrz 2012 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | A ja miałam w rękach dość nową książkę, w której homoseksualizm był jeszcze wpisany właśnie w patologie społeczne i zaburzenia seksualne Confused
|
I w takiej świadomości społecznej będziemy jeszcze długo żyć :wink: Sukcesem jest to, że teraz to jest choroba, którą nieładnie wyśmiewać :mrgreen:
|
|
Wysłany:
Pią 21:55, 07 Wrz 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 419, 420, 421 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 420 z 552 |
|