Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 436, 437, 438 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Przesadzam, ale mimo wszystko nie podoba mi się obecny system edukacji z reformami na czele.

Mi też się to nie podoba, dlatego cieszę się, że szkołę skończyłam...dawno :mrgreen:

PostWysłany: Sro 12:11, 19 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

Ja z jednej strony chciałabym już ją skończyć, ale z drugiej to będzie koniec beztroskiego życia. Teraz coraz częściej chciałabym wrócić do podstawówki albo chociaż do gimnazjum, nawet świadoma wszystkich nieprzyjemnych incydentów, odbywających się tam.

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'
And I say: 'Well, I AM Green Day. That is me... that is my life.'"

PostWysłany: Sro 12:47, 19 Wrz 2012
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19

Powrót do góry

Salamandra napisał:
Ja z jednej strony chciałabym już ją skończyć, ale z drugiej to będzie koniec beztroskiego życia.

No to rzeczywiście jest ten minus, bo musisz zacząć się sama martwić o swoje rachunki, itp. Co prawda, jak ładnie zakręcisz rodziców, to opłacą kochanej córeczce studia i zyskasz kolejne 5 lat beztroski ;) Wtedy nawet więcej beztroski, bo roboty mniej niż w średniej, nauka tylko zrywami do sesji :D
A tak serio to życie na własny rachunek ma też dobre strony, właściwie więcej dobrych niż złych :) Jak dla mnie to przede wszystkim zyskujesz świadomość, że sama coś osiągasz i sama w pełni o sobie decydujesz. Ty zarabiasz i Ty pieniędzmi rozporządzasz. Nie musisz chodzić i prosić za każdym razem, kiedy chcesz na coś kasę. Jeszcze fajniej, jak się wyprowadzasz i zaczynasz zupełnie samodzielne życie :) Wtedy strasznie tęskno za domem, ale bardziej się docenia rodzinę i domowe kąty :)

PostWysłany: Sro 12:56, 19 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

W sumie chciałabym iść do pracy już teraz, bo mam dość kosztowne hobby i chciałabym je sama finansować. Niestety, muszę czekać do wakacji. Na szczęście będą najdłuższe w życiu, więc może uda mi się trochę uskładać ;)
Najbardziej boję się tego, że w życiu mi nie wyjdzie, nie znajdę pracy i będę samotna. Niezbyt wesoła wizja. Staram się nie martwić na zapas, ale czasami nie mogę odgonić czarnych myśli.

,,People say: 'What do you think of people that only talk to you or like you because you're in Green Day?'

PostWysłany: Sro 13:13, 19 Wrz 2012
Salamandra

Powrót do góry

Salamandra, spoko, dasz radę ;) Polski rynek pracy wesoły nie jest, ale zawsze sobie jakoś poradzisz ;) A na samotność też zawsze można coś poradzić. Nie wszystko od razu i na siłę, ale jak jesteś otwarta na ludzi, to w końcu znajdzie się ktoś dla Ciebie ;)

PostWysłany: Sro 13:21, 19 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

No właśnie z tą otwartością jest różnie, bo wobec obcych jestem bardzo nieśmiała, dlatego ciężko mi poznać kogoś nowego. Tak więc moje lęki nie są całkiem bezpodstawne ;)

PostWysłany: Sro 13:42, 19 Wrz 2012
Salamandra

Powrót do góry

Salamandra napisał:
No właśnie z tą otwartością jest różnie, bo wobec obcych jestem bardzo nieśmiała, dlatego ciężko mi poznać kogoś nowego.

Ale tu właśnie chodzi o to, żeby nie zamykać się na tych poznanych. To nie sztuka otoczyć się całą zgrają znajomych, serio ;) Grunt to umieć wybrać sobie wartościowych dla nas ludzi i wejść z nimi w głębszą relację, a z tego może wyjść coś pięknego. tylko trzeba na to pozwolić :) Mówię Ci to jakem ja :mrgreen:

PostWysłany: Sro 13:44, 19 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Juniuś napisał:

alhambra napisał:
Zabrzmiało podejrzanie...

Że niby jak? Uczyli nas w szkole...

chodziłaś do lublińskich salezjan?! :lol:

PostWysłany: Sro 13:52, 19 Wrz 2012
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Pochwał: 57

Powrót do góry

rocket queen, chodziłam do zwyczajnej szkoły podstawowej :-D a Ty rocket pracujesz jako psycholożka, czy zmieniłaś branżę?

Ostatnio zmieniony przez Juniuś dnia Sro 14:01, 19 Wrz 2012, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Sro 13:59, 19 Wrz 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

rocket queen, i jak przetrwałaś dzisiaj? :>

PostWysłany: Sro 14:00, 19 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Wołam kocurkę, a ona nie przychodzi, popadam już w paranoję, bo to się nie zdarza. Zawsze jest gdzieś na naszej posesji, może ją ktoś gdzieś przypadkiem zamknął:-(

PostWysłany: Sro 14:05, 19 Wrz 2012
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Juniuś, pewnie szlaja się z innymi kocurami ;) Znajdzie się :)

Zdobyłam się na wysiłek i zrobiłam 2 prania :) Jeszcze do piekarni muszę wyskoczyć :) Jakbym jeszcze kurcze znalazła w sobie siłę, żeby ze sobą zrobić porządek :roll:

PostWysłany: Sro 14:07, 19 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Cytat:

Ja pamiętam tych moich nieszczęsnych polityków. Na szczęście ocen nam nie wpisała. Za to nauka ideologii, program partii politycznych to czysta przyjemność była Rolling Eyes
Jako, że nie oglądam informacji to raczej nie mogę służyć pomocą.

Konrad mi cos wysłał, pogadaliśmy na polskim i jakoś poszło. Wprawdzie według mnie Ziobro dalej jest w PiSie ale ok :D
Cytat:

Hasło matematyka mnie przeraża. W czwartek mam kartkówkę z kombinatoryki, a znając jeszcze kartkówki jakie są z tego przedmiotu to widzę to w czarnych barwach. Dziś zaczęliśmy algebrę zdarzeń i powiedziała nam: miny to macie niezbyt. Swoją drogą niezbyt to mało powiedziane Wink

My dzisiaj na fizyce robiliśmy zadanie z optyki. Hm, tylko trzeba było do niego informacji z dwóch działów w przód. Myślisz, ze nie zrobiliśmy? :P W piątek mam test z fizyki i już mi gorzej na samą myśl.
Cytat:

Nas ze szkoły teraz nie wypuszczają.
A co się będziesz przejmować Wink

7 osób nie chce jechać, wiec wycieczka stoi pod znakiem zapytania. Pytają się mnie, czy jak będzie w innym terminie, to czy pojadę. Zrobiłam taką minę :| i strzeliłam "nie?". Znowu będę obgadana :hahaha: A no i podobno Michał i Adrian nie jadą przez to, że ja nie jade i mam ich przekonać. Tia 8)
Cytat:
Ale zostało to trochę źle zrozumiane, wywołało oburzenie, pewne osoby, które odezwały się na godz wych i tłumaczyły nie zostały wysłuchane. No i się zaczęło.

Uwiebliam takie sytuacje! U mnie dzisiaj było "zabawnie". Opiekunka, która była z 1 grupą na tym czymś powiedziała im, że mogą iść do domu i nie wracać na lekcje. No to cacy, radocha, git. Tylko, że jedna dziewczyna przyszła na lekcje, jakoś dyrektor się dowiedział i jest afera, bo podobno mieli wszyscy wrócić i ta opiekunka ma kłopoty teraz. 8) Ściągnęli część grupy, bo reszta już wsiadła do autobusów...
Cytat:

Koleżanka się zgłosiła po radę do mnie wczoraj, powiedziałam co myślę, ale dziś odpowiedziałam na jedno z jej pytań i nie wiem czy ona zrozumiał moje poczucie humoru czy się obraziła. W ogóle to z jakim problemem się do mnie zgłosiła przebija wszystko, ale już nie będę o tym publicznie opowiadać Wink

Mnie już nikt nie pyta się o zdanie, bo nie jestem sztucznie miła, ani subtelna. No tylko Konrad. :hahaha:
Cytat:

ustny polski często nie jest brany pod uwagę nawet na filologii polskiej.

borze... kocham takie dni, gdy zachciewa mi się spać ok. 4 nad ranem, a wstawać trzeba półtora godzin później Sad nie mam pojęcia, jak dzisiaj doczłapię do pracy. nie mówiąc już o tym, jak w niej wysiedzę.

Rocket to moja codzienność. Chodzę 2-3 spać, bo wcześniej nie dam rady zasnąć, wstaje o 5:30. Najgorsze jest to, że nie mam czasu odsypiać i hm. Następną okazję na sen dłuższy niż tyle będe miała okazję dopiero w przyszły weekend o.O

Cytat:
Grunt to umieć wybrać sobie wartościowych dla nas ludzi i wejść z nimi w głębszą relację, a z tego może wyjść coś pięknego. tylko trzeba na to pozwolić Smile

Jak tak zrobiłam to grono lekarzy wpisało mi w papiery "interesuje się tylko wybranymi". :placze: :co jest:

Cytat:

Wołam kocurkę, a ona nie przychodzi, popadam już w paranoję, bo to się nie zdarza. Zawsze jest gdzieś na naszej posesji, może ją ktoś gdzieś przypadkiem zamknąłSad

:przytul: Jak zamknął nawet to się znajdzie. U mnie koty nawet po tygodniu wracały :roll:

PostWysłany: Sro 14:14, 19 Wrz 2012
jeanne
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50

Powrót do góry

Juniuś napisał:
a Ty rocket pracujesz jako psycholożka, czy zmieniłaś branżę?

"psycholożka" boli mnie w uszy, ale tak, pracuję w zawodzie.

alhambra napisał:
rocket queen, i jak przetrwałaś dzisiaj?

sił starczyło mi do ok. 10. później nie wychodziłam już ze swej kanciapy, zwanej szumnie "gabinetem".

alhambra napisał:
Juniuś, pewnie szlaja się z innymi kocurami Znajdzie się

jak zmarznie i zgłodnieje, to wróci do domu.

Ostatnio zmieniony przez rocket queen dnia Sro 14:17, 19 Wrz 2012, w całości zmieniany 1 raz

PostWysłany: Sro 14:15, 19 Wrz 2012
rocket queen
Pumbiasta Burleska

Pochwał: 57

Powrót do góry

jeanne napisał:
Jak tak zrobiłam to grono lekarzy wpisało mi w papiery "interesuje się tylko wybranymi". płacze co jest ?

Po pierwsze lekarz nie zawsze ma rację :mrgreen: Po drugie ja nie mówię, żeby się izolować od tych "niewybranych" :wink:

PostWysłany: Sro 14:17, 19 Wrz 2012
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 436, 437, 438 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552  Następny
Strona 437 z 552

Skocz do: