|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #16
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 455, 456, 457 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
Cytat: |
witam jeanne i jej urocze koty:) |
Koty witają Juniuś :D
Jadę dziś do Łucji, ma już na oko dwa tygodnie, więc najwyższy czas na małe odwiedziny Very Happy |
Ja chciałam jechać do Leny, ale jestem przeziębiona i nie chcę jej czegoś zawieźć :sciana:
Cytat: | A z programem walczę, bo mam jeszcze trochę luk w umiejętności obsługi tego ustrojstwa Confused Że zazwyczaj w pracy bez niego jak bez ręki, to muszę go rozkminić od podstaw do etapu zaawansowanego Smile |
A z accessa musisz też umieć korzystać? Bo odkąd ja musiałam, to strasznie polubiłam exela :D
Cytat: | To był jego coming out przed rodziną Very Happy |
Tylko kurczę, patrząc trochę tak z innej strony... Jakby zrobiła się z tego jakaś afera to dziewczyna miałaby wesele zepsute...
Poglądy niech tam sobie mają, jakie chcą, dopóki nie lekceważą innych... |
Ja usłyszałam ostatnio na polskim, że z kobietą mieszka sie przed ślubem, bo "obiad sam się nie zrobi", że kiedyś, jak kobiety nie miały zdania, a dzieci się bito było lepiej, bo aż tutaj doszliśmy, a teraz jak się to zmieniło to wszystko się sypie, a no i że Niemcy powinni rządzić Europą, ponieważ mają największe wpływy i się na tym znają. 8)
|
|
Wysłany:
Sob 13:40, 06 Paź 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
jeanne napisał: | To ja jeszcze dodam od siebie, chociaż to najgorszy argument jaki można używać, ale... Co ludzie by powiedzieli?
W tym sensie, że musielibyscie każdemu tłumaczyć, że idziecie razem, bo się przyjaźnicie, a nie jesteście parą. Bo skoro i tak się spotkacie tam to takie iście razem sugeruje tylko jedno ;> |
Nie jestem z tych, co przejmują się ludzkim gadaniem. Wydawało mi się, że on też nie, ale widocznie to zależy od sprawy.
jeanne napisał: | Ale o co chodzi z tymi kosztami? Dużo mniejsze wychodzą? |
Za parę płaci się 500 złotych (no... przynajmniej tak było w zeszłym roku, teraz może być i więcej -.-), więc jeśli idziesz z kimś z rocznika masz koszty dzielone równiutko na pół. Gdy ktoś idzie sam, płaci więcej niż połowę tej kwoty, nie mam pojęcia czemu, ale tak jest.
alhambra napisał: | Ludzie mają to do siebie, że czegokolwiek nie zobaczą i czegokolwiek nie usłyszą, to i tak będą gadać. Taka głupia natura u niektórych. Więc myślę, że warto na to spuścić zasłonę milczenia i mieć gdzieś to, co mówią idioci, którzy nie mają własnego życia |
Dokładnie! No, nie mogę powiedzieć, że wszystko spływa po mnie jak woda po kaczce, ale zawsze zaciskam zęby i robię swoje.
|
|
Sob 13:44, 06 Paź 2012 |
|
Salamandra
Psychologiczny Iluzjonista

Pochwał: 19
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | No, nie mogę powiedzieć, że wszystko spływa po mnie jak woda po kaczce, ale zawsze zaciskam zęby i robię swoje. |
zawsze coś tam w człowieku zastanie choć na chwilę, ale generalnie staram się to mieć w głębokim poważaniu. Dystans do siebie. dystans, dystans i jeszcze raz dystans ;)
Cytat: | Ja usłyszałam ostatnio na polskim, że z kobietą mieszka sie przed ślubem, bo "obiad sam się nie zrobi", że kiedyś, jak kobiety nie miały zdania, a dzieci się bito było lepiej, bo aż tutaj doszliśmy, a teraz jak się to zmieniło to wszystko się sypie, a no i że Niemcy powinni rządzić Europą, ponieważ mają największe wpływy i się na tym znają. Cool |
Nawet nie wiem, czy powinnam to komentować... :roll:
jeanne napisał: | Tylko kurczę, patrząc trochę tak z innej strony... Jakby zrobiła się z tego jakaś afera to dziewczyna miałaby wesele zepsute... |
Jego siostra wiedziała, że będzie z chłopakiem. Chciał przyjechać sam, ale go siostra wspierała :)
jeanne napisał: | A z accessa musisz też umieć korzystać? |
Na razie nie musiałam. Z SPSS też na razie nie miałam konieczności, co mnie bardzo cieszy, bo sprawiał mi problemy na studiach :?
A teraz alhambra szykuje się do wyjścia, O! Małgorzata zaraz kończy pracę, trzeba ją odebrać :P
|
|
Wysłany:
Sob 13:52, 06 Paź 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Nie jestem z tych, co przejmują się ludzkim gadaniem. Wydawało mi się, że on też nie, ale widocznie to zależy od sprawy. |
Wiesz może być tak, że on ma jakąś dziewczynę na oku po prostu i czułby się głupio podkochując w niej, a idąc z Tobą. Może planuje ją zaprosić ;>
Za parę płaci się 500 złotych (no... przynajmniej tak było w zeszłym roku, teraz może być i więcej -.-), więc jeśli idziesz z kimś z rocznika masz koszty dzielone równiutko na pół. Gdy ktoś idzie sam, płaci więcej niż połowę tej kwoty, nie mam pojęcia czemu, ale tak jest.
|
:shock: :shock: :shock: Przepraszam bardzo, ale... ZA CO TYLE KASY?! Nie wiem ile się u mnie płaci, ale wiem, że za półmetek płacili 110zł od pary a było wszystko, jak na studniówce tylko bez wynajmu sali.
Nawet nie wiem, czy powinnam to komentować... Rolling Eyes |
Wiesz o ile jeszcze ze strony kogoś starszego bym to jakoś przełknęła, to tak ze strony 18-letniego przepraszam, ale gówniarza, który z racji bycia synem lekarzy, nie splamił swoich delikatnych rączek niczym, to raczej już nie. I zrób coś takiemu :roll:
Jego siostra wiedziała, że będzie z chłopakiem. Chciał przyjechać sam, ale go siostra wspierała Smile |
A chyba, że tak, to wtedy rozumiem. I świetną musi mieć siostrę w takim razie :D
Na razie nie musiałam. Z SPSS też na razie nie miałam konieczności, co mnie bardzo cieszy, bo sprawiał mi problemy na studiach Confused
A teraz alhambra szykuje się do wyjścia, O! Małgorzata zaraz kończy pracę, trzeba ją odebrać Razz |
Ja wyszłam na pole, bo chciałam kota wyprowadzić i to był błąd, niech śpi lepiej dalej :D
|
|
Wysłany:
Sob 14:04, 06 Paź 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: |
:shock: :shock: :shock: Przepraszam bardzo, ale... ZA CO TYLE KASY?! Nie wiem ile się u mnie płaci, ale wiem, że za półmetek płacili 110zł od pary a było wszystko, jak na studniówce tylko bez wynajmu sali. |
Mnie nie pytaj, uważam to za paranoję :roll: Najwięcej kasy idzie na materiały, bo - ponieważ mamy studniówkę w szkole - cały budynek od góry do dołu obwieszony jest tkaninami, do tego są też dekoracje sal gimnastycznych, stołów i tak dalej. Według mnie kwota jest koszmarna i najlepiej byłoby, gdyby wszyscy jak jeden mąż się zbuntowali i zażądali obcięcia kosztów w jakikolwiek sposób - albo robić mniej wymyślne dekoracje albo po prostu przenieść imprezę do lokalu. Ale gdy wysnuwałam taki pomysł, od razu wszyscy traktowali mnie jak wariatkę. No bo jak to tak, to przecież studniówka, musi była ładnie... Idiotyzm.
Najlepsze jest to, że dość optymistycznie wpisałam się z osobą towarzyszącą, lista poszła już do komitetu studniówkowego i jeszcze przyjdzie mi płacić pięć stów za partnera, którego nie będzie -.-
|
|
Sob 14:36, 06 Paź 2012 |
|
Salamandra

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Najlepsze jest to, że dość optymistycznie wpisałam się z osobą towarzyszącą, lista poszła już do komitetu studniówkowego i jeszcze przyjdzie mi płacić pięć stów za partnera, którego nie będzie -.- |
No bez jaj... Nie dość, że wam odpada wynajęcie sali to jeszcze macie tyle płacić?!
A pierwszy raz robicie w szkole, że to wszystko kupujecie? No bo bez przesady, co roku jest to od nowa kupowane? I co się potem z tym wszystkim dzieje?
Toż to dekoracja sali weselnej kosztuje 1000zł... o.O Nie możecie sobie właśnie wynająć kogoś z tym wszystkim? Na 100% by taniej to wyszło... Ja rozumiem, studniówka to, tamto... Ale licząc tak... Optymistycznie. U mnie jest ok 315 osób w trzecich klasach. Niechby wszyscy poszli sami - po 250zł za osobę, to wychodzi 78 tysięcy o.O Prawie jak za wesele o.O
|
|
Sob 14:57, 06 Paź 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Salamandra, żeby jeszcze w lokalu, to mogłabym jakoś zrozumieć...ale jak w szkole to tym bardziej paranoja :shock:
jeanne napisał: | z racji bycia synem lekarzy, nie splamił swoich delikatnych rączek niczym, to raczej już nie. I zrób coś takiemu |
Najgorsze wiesz jest to, że nie trzeba być synem lekarzy czy prawników, żeby mieć pusty łeb w tych czasach. Coraz więcej takiej młodzieży rośnie, która nie tknie się niczego, za to wyrażać głośno swoje "mądre" poglądy potrafi... :wink: Najbardziej dziwi mnie tylko to, że tę młodzież wychowują ludzie, za których czasów nie wychowywało się "bezstresowo", a dzieci uczyło sęe ciężkiej pracy i poszanowania pieniędzy np. Przeraża mnie, że kiedyś takie coś będzie rządziło tym krajem... :roll:
|
|
Wysłany:
Sob 15:01, 06 Paź 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Coraz więcej takiej młodzieży rośnie, która nie tknie się niczego, za to wyrażać głośno swoje "mądre" poglądy potrafi... Wink Najbardziej dziwi mnie tylko to, że tę młodzież wychowują ludzie, za których czasów nie wychowywało się "bezstresowo", a dzieci uczyło sęe ciężkiej pracy i poszanowania pieniędzy np. Przeraża mnie, że kiedyś takie coś będzie rządziło tym krajem... Rolling Eyes |
Bo właśnie mi o to chodzi - jakby kurczę, jego w domu bito, to jeszcze bym rozumiała skąd te poglądy. A tak to praktycznie można zrozumieć, że on żałuje, że go w dzieciństwie nie bili o.O
Mnie przeraża, że takie coś mnie będzie leczyć. 8)
|
|
Wysłany:
Sob 15:11, 06 Paź 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Mnie przeraża, że takie coś mnie będzie leczyć. Cool
|
Chadzaj tylko do lekarzy bardzo starej daty :wink: Oczywiście dowiedz się najpierw od znajomych, czy obu na pewno doktorek widzi i w ogóle :mrgreen:
A tak zupełnie serio, to swego czasu nadziałam się w TV na program z serii "Supersłodkie urodziny" i myślałam, że to naciągane i w ogóle jakieś nieziemskie. Potem mnie koleżanka na ostatnim roku studiów oświeciła, że jej córka rezygnuje z imprezy na 18-tkę, woli odłożyć kasę na studia. Pomyślałam, że logiczne, nie? Otóż okazuje się , że wcale nie takie logiczne - teraz 18-tki urządza się w lokalach jak wesela dosłownie i nie jest to bynajmniej wymysł tzw. "wyższych sfer" a raczej norma w niektórych kręgach :roll: Mózg mi się "zlansował", ale jestem bogatsza o kolejną wiedzę o świecie :D
|
|
Wysłany:
Sob 15:17, 06 Paź 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Chadzaj tylko do lekarzy bardzo starej daty Wink Oczywiście dowiedz się najpierw od znajomych, czy obu na pewno doktorek widzi i w ogóle Mr. Green |
Mam jednego doktora, jest PRZEKOCHANY. Tylko za szybko mi serce bije, jak mnie bada :hahaha:
Cytat: | teraz 18-tki urządza się w lokalach jak wesela dosłownie i nie jest to bynajmniej wymysł tzw. "wyższych sfer" a raczej norma w niektórych kręgach Rolling Eyes Mózg mi się "zlansował", ale jestem bogatsza o kolejną wiedzę o świecie Very Happy |
Ba 8) W sumie to na domówce to tylko... dwóch byłam. Reszta lokal. Sama miałam robić z koleżankami w GOK-u, ale tylko dlatego, że dużo osób miało być. Ale jak mi powiedziały, że 1,5tysiąca to wyjdzie na głowę to sobie odpuściłam.
Ale tak ihmo, dużo, DUŻO lepiej się bawiłam na tych 18 w domu.
|
|
Wysłany:
Sob 15:24, 06 Paź 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | A pierwszy raz robicie w szkole, że to wszystko kupujecie? No bo bez przesady, co roku jest to od nowa kupowane? I co się potem z tym wszystkim dzieje? |
To jest właśnie najśmieszniejsze - studniówka rokrocznie odbywa się w szkole. Materiały z lat poprzednich są najczęściej... niewykorzystywane, bo albo zbyt zniszczone albo nie pasują do motywu albo jeszcze coś innego. Część w ogóle ginie w tajemniczych okolicznościach. Tak więc witamy w krainie absurdu.
|
|
Sob 15:30, 06 Paź 2012 |
|
Salamandra

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
To jest właśnie najśmieszniejsze - studniówka rokrocznie odbywa się w szkole. Materiały z lat poprzednich są najczęściej... niewykorzystywane, bo albo zbyt zniszczone albo nie pasują do motywu albo jeszcze coś innego. Część w ogóle ginie w tajemniczych okolicznościach. Tak więc witamy w krainie absurdu. |
Powiedz, że żartujesz, bo jestem w szoku :shock: I nikt nie wpadł w takim razie na pomysł żeby wynająć firmę z dekoracjami?! Ile wyniesie mniej więcej koszt tych dekoracji, jak sami kupujecie?
Ostatnio zmieniony przez jeanne dnia Sob 15:42, 06 Paź 2012, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Wysłany:
Sob 15:39, 06 Paź 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | Ale tak ihmo, dużo, DUŻO lepiej się bawiłam na tych 18 w domu. |
No ba, one mają swój klimat :P
jeanne napisał: | Ale jak mi powiedziały, że 1,5tysiąca to wyjdzie na głowę to sobie odpuściłam. |
Wstydź się! Co z Ciebie za młodzież?! :shock: Rodzice są po to, żeby z nich doić, ile się da! Co Cię obchodzi, że nie mają na to czy tamto? Od kiedy to Twój problem? Nie daj sobie wmówić, że to Twój problem! To ich interes, żeby mieć, bo ich obowiązkiem jest mieć na wszystko, czego dziecko zapragnie!
jeanne napisał: | Mam jednego doktora, jest PRZEKOCHANY. Tylko za szybko mi serce bije, jak mnie bada hahaha |
To jedyny objaw czy są jeszcze jakieś? :>
Dodano 7 minut temu:
Salamandra, hmm, nie dziwi mnie, że szkoła sprzeniewierza pieniądze. Dziwi mnie jedynie fakt, że rodzice nie interesują się, co dzieje się z ich ciężko zarobionymi pieniędzmi :roll: Przecież to jest skandal, złodziejstwo, rozbój w biały dzień i nie wiem jeszcze jak to nazwać. W mojej szkole, gdzie też corocznie odbywały się studniówki, koszty były kilkakrotnie niższe i nie jest to na pewno kwestia aż takiej różnicy cen wtedy i teraz :roll:
W życiu bym tyle nie zapłaciła za studniówkę i z cała pewnością rodzice moich znajomych rozpętaliby piekło :)
|
|
Wysłany:
Sob 15:48, 06 Paź 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Wstydź się! Co z Ciebie za młodzież?! Shocked Rodzice są po to, żeby z nich doić, ile się da! Co Cię obchodzi, że nie mają na to czy tamto? Od kiedy to Twój problem? Nie daj sobie wmówić, że to Twój problem! To ich interes, żeby mieć, bo ich obowiązkiem jest mieć na wszystko, czego dziecko zapragnie! |
Ja jestem beznadziejną młodzieżą, bo mi było głupio nawet brać kasę na sukienkę na wesele :D I głupio mi jest za każdym razem, jak mówię, że mi trzeba jeszcze taką książkę, albo tamtą. Jestem taka beznadziejna i niedopasowana do środowiska :placze:
Ale fakt faktem, denerwuje mnie, jak mi mówi ile to na mnie kasy wydaje. No chyba powinna sobie zdawać sprawę z tego, że dziecko samo się nie utrzyma? Ale moja mama to jest w ogóle okaz 8)
To jedyny objaw czy są jeszcze jakieś? chtry |
Nie wypada mi o nich mówić, bo ma syna w moim wieku :mdleje: Ale fakt faktem, jak mi robił usg, to miałam ochotę mu powiedzieć, że ma przestać, bo akurat mi jeździł po wrażliwym miejscu na brzuchu :hahaha:
Dodano 1 minut temu:
No ba, one mają swój klimat Razz |
I łóżka, w których można spać :hahaha:
|
|
Sob 15:56, 06 Paź 2012 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | I łóżka, w których można spać hahaha
|
To kolejny ich plus :wink:
jeanne napisał: | I głupio mi jest za każdym razem, jak mówię, że mi trzeba jeszcze taką książkę, albo tamtą. Jestem taka beznadziejna i niedopasowana do środowiska płacze
Ale fakt faktem, denerwuje mnie, jak mi mówi ile to na mnie kasy wydaje. No chyba powinna sobie zdawać sprawę z tego, że dziecko samo się nie utrzyma? Ale moja mama to jest w ogóle okaz Cool |
Nie no, bez przesady. Książki czy inne rzeczy potrzebne do szkoły to zupełnie inna bajka. To rzeczywiście rodzic jest zobowiązany zapewnić i jasne, że powinien się liczyć z tym, że jak sprowadza na świat dziecko, to będzie je musiał utrzymać. Są jednak rzeczy, czasem nawet zwane luksusami, bez których można się obejść i patrząc na sytuację niektórych z rodziców, to nawet należałoby się obejść. Ale po co? Niech sobie lepiej od ust odejmą, ale dziecko musi mieć pełen wypas :mrgreen:
Dodano 56 minut temu:
Zostajemy dziś w domu. Znów, kiedy już miałam zamiar walczyć ze swoją aspołecznością, przypomniałam sobie, że nie cierpię koncertów :] No więc wieczór w domku :P
|
|
Wysłany:
Sob 17:36, 06 Paź 2012 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 455, 456, 457 ... 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552 Następny |
Strona 456 z 552 |
|