Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 566, 567, 568 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma co: tragedia, i z całą pewnością mogę stwierdzić, że narodowa.

Następny sezon będzie nasz! Nawet "Marian" nam nie przeszkodzi! :mrgreen:
Gusia - moja Bratnia Dusza :wink: Danielek18 - mój młodszy, zÓy i ironiczny brat :mrgreen:

PostWysłany: Sro 16:24, 14 Kwi 2010
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Pochwał: 30

Miasto: Dziura zabita dechami :P
Powrót do góry

Shitzune cieszę się że kartka doszła :D
alhambra hej ;* nie chorujesz już ?

Shee is perfect human being.

Matura? #NOT MY DIVISION

PostWysłany: Sro 16:29, 14 Kwi 2010
Nemezis
The Woman
The Woman

Pochwał: 19

Miasto: 221B Baker Street
Powrót do góry

dzień dobry kochani :*
Wróciłam, wynudziłam się strasznie, bo nic się nie działo :P Ale to teoretycznie dobrze :P
Teraz zabieram się za naukę, mam masę pamięciówki- angielski i francuski :evil: Nawet House'a nie obejrzę :?

Moje siostrzyczki Nemezis i Sevir i nasza mamuta Maagda
Mój prywatny, jedyny i niezastąpiony kaloryferek Alan
Moja prywatna pisarka zÓych dobranocek, po których nikt nie zaśnie - Guśka

PostWysłany: Sro 16:30, 14 Kwi 2010
nimfka
Nietoperek
Nietoperek

Miasto: HouseLand
Powrót do góry

nimfka, dzień dobry :D
Wynudziłaś się - jak jak Cię rozumiem :wink:

Gusia - moja Bratnia Dusza :wink: Danielek18 - mój młodszy, zÓy i ironiczny brat :mrgreen:

PostWysłany: Sro 16:32, 14 Kwi 2010
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Powrót do góry

Witam wszystkich, ostatnio jestem coraz rzadziej (problemy z forum), ale chciałem wstrącić swoje trzy grosze do waszej dysputy nt Wawelu.
Szczerze powiedziawszy , dowiedziałem się niedawno o planach pochówku i nie ukrywam, że krew się we mnie zagotowała...

Marszałek Piłsudski, Władysław Sikorski, Józef Poniatowski, T. Kościuszko m.in. a teraz także Sp Lech Kaczyńsk- pytam dlaczego?Dlatego, że zginął bohaterską śmiercią? Więc podajcie mi definicję takiej śmierci, bo jeżeli wiąże się ona z katastrofą to dlaczego nie pochowamy wszystkich którzy zginęli? Dlaczego są równi i równiejsi? Dlaczego na początku nikt nie wspominał i nie wyczytywał nazwisk pilota, stewardess? Czy ich śmierć była inna, mniej znacząca...
A jeśli śmierć była bohaterska ponieważ lecieli oddać hołd ofiarom Katynia, to czy takim samym bohaterem jest Lublinianin, który dwa lata temu zginął roztrzaskując samochód na drzewie w drodze na Majdanek? Dlaczego jego nikt nie nazwał bohaterem?

Czy miejsce na Wawelu ma zagwarantowane prezydent Kwaśniewski, Lech Wałęsa, którego zasługi dla kraju mogę wyliczyć bez zaglądania do internetu, czy książek?

A może chodzi o prestiż? W końcu przyjedzie światowa elita, przed którą trzeba umieć się pokazać? Tylko ta sama "śmietanka" w razie jakiegokolwiek konfliktu wypnie się na nas (znając historię Polski- nie będize to zaskoczeniem).
Któż nie pamięta słynnego spieprzaj dziadu, małpy w czarwonym czy innch słownych wpadek i sytuacji z których śmiał się cały świat. Pamiętam odcinek Whoseline, scenki z kapelusza bodajże z hasłem: Co robi polski prezydent w swoim gabinecie...Drew i chłopaki mieli tuzin prześmiewczych pomysłów...Tak samo z M. Kaczyńską. TV szydziła z jej "poprawiania prezydenckiego krawata" i innych gestów, a dzisiaj rano ten gest puszczany na czarno białym ekranie z nastrojową muzyka jest niemalże patetyczny.

Dziwisz zadecydował- wporządku- uszanuję decyzję, chociaż się z nią nie zgadzam...

So, darling, if you smell Something burning, it's my heart.

PostWysłany: Sro 16:35, 14 Kwi 2010
JigSaw
Diabetolog
Diabetolog

Miasto: Miasto Grzechu
Powrót do góry

Ja mam podobne podejście co Jig, dzisiaj dyskutowałam sobie z moją mamą nawet na ten temat, bo czy sam fakt, że ktoś zginął tragicznie, w katastrofie powoduje, że osoba ta zasługuje na pochowanie na Wawelu, co takiego śp. Kaczyński zrobił "wielkiego" dla Polski tak na prawdę??
No ale cóż nie nam o tym decydować :roll: Ja nawet prawdopodobnie będę na tym pogrzebie z ramienia HOPR'u

Moje siostrzyczki Nemezis i Sevir i nasza mamuta Maagda
Mój prywatny, jedyny i niezastąpiony kaloryferek Alan
Moja prywatna pisarka zÓych dobranocek, po których nikt nie zaśnie - Guśka

PostWysłany: Sro 16:48, 14 Kwi 2010
nimfka
Nietoperek
Nietoperek

Miasto: HouseLand
Powrót do góry

Jigu, podpisuję się obiema rękami pod tym , co napisałeś. Mam dokładnie takie samo zdanie, co do słowa :)
Nem, znowu weszłam dziś na antybiotyk i nie jest dobrze :? Ale przywykłam już do fantastycznego samopoczucia, więc jest OK :P

PostWysłany: Sro 16:50, 14 Kwi 2010
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Pochwał: 13

Powrót do góry

To decyzja "mądrzejszych", a nam, zwykłym, szarym ludziom niestety nic do tego.

PostWysłany: Sro 16:51, 14 Kwi 2010
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Powrót do góry

Dzień dobry wszystkim :* Ja na temat pochówku już się nie wypowiadam, bo to bez celowe. Ci najmądrzejsi już zdecydowali

Ostatnio zmieniony przez Marguerite dnia Sro 16:53, 14 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz

Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Mirela :*

PostWysłany: Sro 16:51, 14 Kwi 2010
Marguerite
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14

Powrót do góry

Przed chwilą dostałam od Junius cynk, żeby wejść na wiadomości onet i komentarze do amatorskiego filmiku. Włażę i szok - tak to jest, jak się matoły dorywają do internetu :roll:

PostWysłany: Sro 16:52, 14 Kwi 2010
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Decyzja zapadła i przykro, ale trzeba uszanować. Przynajmniej dopóki żałoba się nie skończy.
W sumie nie rozumiem tego do końca i szkoda, że rodzina jednak nie upierała się przy Powązkach. Ale podobno protestowano trochę, bo na Powązkach leży przykładowo też Bierut. Ale Świątynia Opatrzności... Można to było inaczej rozwiązać.

Bardzo mi się podobała przemowa Tuska przed chwilą. Chyba chciał powiedzieć przynajmniej kilka dobrych słów o każdym. Aż mi łzy stanęły w oczach, kiedy wyczytywał stewardessę Justynę Moniuszko i mówił, że zazwyczaj "wszyscy mówiliśmy do niej 'córeczko' " :(

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Sro 16:55, 14 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

alhambra biedulko *tulii i odgania chorobę*
JigSaw też się zgodzę z twoją, choć przyznam, nie widzę sensu w demonstracjach na ulicach Krakowa. No bo po co? Garstka ludzi i tak nie zmieni decyzji. Takowa zapadła a nam prostym ludziom pozostaje się z nią zgodzić lub nie i tyle. Za kilkanaście lat ludzie słysząc nazwisko Kaczyński będą myśleli to ten co zginął w samolocie, może wtedy zauważą że to trochę mało przy takich nazwiskach jak np Piłsudski czy Kościuszko.

Shee is perfect human being.

Matura? #NOT MY DIVISION

PostWysłany: Sro 16:56, 14 Kwi 2010
Nemezis
The Woman
The Woman

Pochwał: 19

Miasto: 221B Baker Street
Powrót do góry

Marguerite, witaj. Dokładnie.
alhambra, niestety, również takie osobniki istnieją...

PostWysłany: Sro 16:59, 14 Kwi 2010
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Powrót do góry

Shitzune, przemowa była piękna, to prawda. Co do pochówku to fakt jest faktem, że wpływu i tak już na to nie mamy. Nie zgadzam się z tą decyzją, ale nie stanęłabym też we wczorajszym proteście z transparentami "Czy prezydent godny Króla?", bo uważam, że to było nie na miejscu i krzywdzące przede wszystkim.

Dodano 1 minut temu:

Nem, Ty się tu nie tul, bo ja ostatnio jestem niedopieszczona i mogę być niebezpieczna :>

PostWysłany: Sro 17:01, 14 Kwi 2010
alhambra
Psi Detektyw
Psi Detektyw

Powrót do góry

Ja już idę, pa :wink:

PostWysłany: Sro 17:02, 14 Kwi 2010
zaneta94
Grzanka
Grzanka

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 566, 567, 568 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 567 z 1000

Skocz do: