|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 566, 567, 568 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny
|
 |
|
 |
|
| Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
| Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
Nie ma co: tragedia, i z całą pewnością mogę stwierdzić, że narodowa.
|
|
|
Sro 16:24, 14 Kwi 2010 |
|
zaneta94
Grzanka

Pochwał: 30
Miasto: Dziura zabita dechami :P
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
|
|
Nemezis
The Woman

Pochwał: 19
Miasto: 221B Baker Street
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
nimfka
Nietoperek

Miasto: HouseLand
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
nimfka, dzień dobry :D
Wynudziłaś się - jak jak Cię rozumiem :wink:
|
|
|
Sro 16:32, 14 Kwi 2010 |
|
zaneta94
Grzanka

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Witam wszystkich, ostatnio jestem coraz rzadziej (problemy z forum), ale chciałem wstrącić swoje trzy grosze do waszej dysputy nt Wawelu.
Szczerze powiedziawszy , dowiedziałem się niedawno o planach pochówku i nie ukrywam, że krew się we mnie zagotowała...
Marszałek Piłsudski, Władysław Sikorski, Józef Poniatowski, T. Kościuszko m.in. a teraz także Sp Lech Kaczyńsk- pytam dlaczego?Dlatego, że zginął bohaterską śmiercią? Więc podajcie mi definicję takiej śmierci, bo jeżeli wiąże się ona z katastrofą to dlaczego nie pochowamy wszystkich którzy zginęli? Dlaczego są równi i równiejsi? Dlaczego na początku nikt nie wspominał i nie wyczytywał nazwisk pilota, stewardess? Czy ich śmierć była inna, mniej znacząca...
A jeśli śmierć była bohaterska ponieważ lecieli oddać hołd ofiarom Katynia, to czy takim samym bohaterem jest Lublinianin, który dwa lata temu zginął roztrzaskując samochód na drzewie w drodze na Majdanek? Dlaczego jego nikt nie nazwał bohaterem?
Czy miejsce na Wawelu ma zagwarantowane prezydent Kwaśniewski, Lech Wałęsa, którego zasługi dla kraju mogę wyliczyć bez zaglądania do internetu, czy książek?
A może chodzi o prestiż? W końcu przyjedzie światowa elita, przed którą trzeba umieć się pokazać? Tylko ta sama "śmietanka" w razie jakiegokolwiek konfliktu wypnie się na nas (znając historię Polski- nie będize to zaskoczeniem).
Któż nie pamięta słynnego spieprzaj dziadu, małpy w czarwonym czy innch słownych wpadek i sytuacji z których śmiał się cały świat. Pamiętam odcinek Whoseline, scenki z kapelusza bodajże z hasłem: Co robi polski prezydent w swoim gabinecie...Drew i chłopaki mieli tuzin prześmiewczych pomysłów...Tak samo z M. Kaczyńską. TV szydziła z jej "poprawiania prezydenckiego krawata" i innych gestów, a dzisiaj rano ten gest puszczany na czarno białym ekranie z nastrojową muzyka jest niemalże patetyczny.
Dziwisz zadecydował- wporządku- uszanuję decyzję, chociaż się z nią nie zgadzam...
|
|
|
_________________ Bash in my brain And make me scream with pain Then kick me once again,
And say we'll never part...
I know too well I'm underneath your spell,
So, darling, if you smell Something burning, it's my heart.
Wysłany:
Sro 16:35, 14 Kwi 2010 |
|
JigSaw
Diabetolog

Miasto: Miasto Grzechu
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
nimfka
Nietoperek

Miasto: HouseLand
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Jigu, podpisuję się obiema rękami pod tym , co napisałeś. Mam dokładnie takie samo zdanie, co do słowa :)
Nem, znowu weszłam dziś na antybiotyk i nie jest dobrze :? Ale przywykłam już do fantastycznego samopoczucia, więc jest OK :P
|
|
|
Wysłany:
Sro 16:50, 14 Kwi 2010 |
|
alhambra
Psi Detektyw

Pochwał: 13
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
To decyzja "mądrzejszych", a nam, zwykłym, szarym ludziom niestety nic do tego.
|
|
|
Sro 16:51, 14 Kwi 2010 |
|
zaneta94
Grzanka

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Dzień dobry wszystkim :* Ja na temat pochówku już się nie wypowiadam, bo to bez celowe. Ci najmądrzejsi już zdecydowali
Ostatnio zmieniony przez Marguerite dnia Sro 16:53, 14 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z głupkiem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona Cię doświadczeniem ;]"
Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Mirela :*
Wysłany:
Sro 16:51, 14 Kwi 2010 |
|
Marguerite
Dziekan Medycyny

Pochwał: 14
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Przed chwilą dostałam od Junius cynk, żeby wejść na wiadomości onet i komentarze do amatorskiego filmiku. Włażę i szok - tak to jest, jak się matoły dorywają do internetu :roll:
|
|
|
Wysłany:
Sro 16:52, 14 Kwi 2010 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Nemezis
The Woman

Pochwał: 19
Miasto: 221B Baker Street
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Marguerite, witaj. Dokładnie.
alhambra, niestety, również takie osobniki istnieją...
|
|
|
Sro 16:59, 14 Kwi 2010 |
|
zaneta94
Grzanka

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Shitzune, przemowa była piękna, to prawda. Co do pochówku to fakt jest faktem, że wpływu i tak już na to nie mamy. Nie zgadzam się z tą decyzją, ale nie stanęłabym też we wczorajszym proteście z transparentami "Czy prezydent godny Króla?", bo uważam, że to było nie na miejscu i krzywdzące przede wszystkim.
Dodano 1 minut temu:
Nem, Ty się tu nie tul, bo ja ostatnio jestem niedopieszczona i mogę być niebezpieczna :>
|
|
|
Wysłany:
Sro 17:01, 14 Kwi 2010 |
|
alhambra
Psi Detektyw

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Ja już idę, pa :wink:
|
|
|
Sro 17:02, 14 Kwi 2010 |
|
zaneta94
Grzanka

|
| Powrót do góry |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 566, 567, 568 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny |
| Strona 567 z 1000 |
|