|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 635, 636, 637 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny
|
 |
|
 |
|
| Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
| Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
|
| maria lucie napisał: | | w każdym momencie należy żałować |
Oczywiście. :mrgreen:
maria lucie dobranoc! :*
| Shitzune napisał: | | Kiedyś się obudziłam w środku nocy i posłuchałam jednej kobiety - zwoływała ludzi do zjednoczenia pod wodzą o.Rydzyka. |
Taak, tel są najlepsze. Na ich podstawie to można by filmy kręcić. ;)
| Arroch napisał: | | jakby się postarać "coś" by się znalazło... |
Wiesz, znaleźć, to by się znalazło, tylko, że to się nikomu nie opłaca, nikt nie chce sobie brudzić rąk, rozwiązując jego sprawę.
|
|
|
Pią 22:10, 16 Kwi 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

Pochwał: 14
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Guśka_
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42
Miasto: Mrągowo
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Widzę, że tu też się pojawia dyskusja o katastrofie
| Arroch napisał: | | eee poczytałam trochę komentarzy pod tymi filmikami płonącego samolotu i jestem w szoku, co ludzie potrafią wymyślić... z ruskiego bełkotu zrobić np. "nie zabijajcie nas" tak na chłopski rozum, nawet jeśli ktoś by przeżył taki upadek to zapewne byłby nieprzytomny, ale dobra uznajmy że ktoś jest przytomny... to wątpię by miał siłę krzyczeć żeby wszyscy słyszeli i to jeszcze spod wielkiego kawału skrzydła O.o |
True... Odniosłem to samo wrażenie i zrobiłem eksperyment. Ja tam słyszałem "nie zabijajcie nas" po przeczytaniu komentarzy, jak w mordę strzelił, ale puściłem filmik koledze, który gra na różnych instrumentach więc słuch ma dużo lepszy ode mnie - nie był w stanie stwierdzić co krzyczą. To samo z postaciami, które pojawiają się na filmie, że ktoś podbiega, ktoś leży, ktoś kuca... ja po próbach stabilizowania obrazu doszedłem do wniosku, że oglądam zupełnie inny film niż ci, co komentowali.
Z resztą, film bada prokuratura.
Ale pojawiają się pytania - bo bez wątpienia jest to film z miejsca katastrofy. Czy był nakręcony przed poprzednim pokazanym? jeśli tak, to kogo słychać skoro nie ma jeszcze żadnych służb? Co do dźwięków, mogą to być i pękające gałęzie i blacha pod temperaturą, i pistolety Bor-u, i nawet przerzucanie czy odrywanie kawałków samolotu przez ludzi. Ale ktoś krzyczy "dawaj gnata", to słychać wyraźnie. Jest też możliwość, że to strzały odstraszające szabrowników.
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, nie chcę też siać zamętu z tym związanego. Nie pasuje mi jeszcze jedno. Mówili, że samolot podchodził do lądowania 4 razy, potem że tylko raz, ok, jest jakiś postęp, weryfikacja faktów. Niedogadanie się wieży z pilotami, bo jedni mierzyli wysokość względną a drudzy bezwzględną - jak dla mnie trochę naciągane, bo na pewno są jakieś standardy, przecież nie lądowali w jakimś szczerym polu, ale jeszcze można przyjąć. Nie rozumiem natomiast jednego - skoro warunki były złe, widoczność ograniczona do kilkuset metrów, poziom chmur nisko - jak to możliwe, że świadkowie opowiadają, że widzieli jak samolot leci, zahacza o drzewo i się roztrzaskuje? Wskazała mi to pewna osoba, która przez pewien czas bawiła się w lotnictwo - wstyd mi, że sam nie zauważyłem.
No i jeszcze wracając do filmiku - nie znam języka rosyjskiego i nie wiem, czy u nich też mówi się "uspokój się" i "patrz mu w oczy", może to sugestia z komentarzy, jak już powiedziałem, ale co najmniej niepokojąca.
Skoro już tyle napisałem, to napiszę jeszcze więcej:
Według teorii spiskowych Rosja stoi za katastrofą bo miała motyw, przegląd samolotu był w Rosji, ogromna zmiana nastawienia władz do Polski i sprawy Katynia, no i jest ten dziwny filmik, który interpretują, że służby przyjechały na miejsce i likwidowały tych, co przeżyli. Mi na samą myśl przechodzą ciarki po plecach. Gdy człowiek w wyobraźni układa sobie sytuację dopasowując głosy. Że ktoś nie ma nogi ale jest jeszcze przytomny, ktoś inny mówi mu, żeby się uspokoił i patrzył w oczy, potem zamieszanie, może ktoś się czołgał? "Dawaj gnata", "nie zabijajcie nas", strzały. Śmiechy. Gdzieś w tle jakiś dowódca krzyczy "Zmiana planów, k****". Makabryczna wizja. A nasuwa się ich więcej.
Z drugiej strony, równie dobrze sytuacja mogła wyglądać tak: samolot spadł, pojawili się gapie, a zaraz z nimi milicja. Odstrasza ludzi strzałami ostrzegawczymi, a co do faktu, że słychać język polski: przecież był tam montażysta chyba z tvp, który nagrał ten drugi filmik, mogli być tam też polscy dziennikarze, którzy przylecieli wcześniej.
Wiadomo, im bardziej sensacyjnie tym bardziej interesujące, ale dość wyraźnie chyba pokazałem skrajności w interpretacji jednego faktu.
Jeśli to była katastrofa przez przypadek - to dowiemy się szczegółów na dniach. Jeśli to był zamach, to i tak ludzie dostaną informacje, że to przypadek, a dowiedzą się o tym może nasze wnuki. A co do dowodów i dopuszczenia polskich śledczych - dowody należą na razie do śledztwa rosyjskiego, potem na zasadzie pomocy prawnej zostaną prawdopodobnie wydane nam. Są gdzieś tam zabezpieczone, zamknięte i zalakowane, przy uczestnictwie Polaków, ale nie ukrywajmy - nie takie rzeczy już były podrabiane, a Służby Rosyjskie znają się na takich sprawach.
I teraz konkluzja, i jednozdaniowe podsumowanie:
Niewiedza jest błogosławieństwem.
|
|
|
Pią 22:11, 16 Kwi 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Shitzune napisał: | | A to, co mnie najbardziej martwi, to fakt, że o.Rydzyk stał się ikonką polskiego Kościoła. |
Do spółki z Jankowskim. Niestety, jest tak, że ze wszystkich wydarzeń, postaci zazwyczaj najbardziej w pamięć zapada to, co negatywne, co ośmiesza... Smutne, ale prawdziwe.
Dobra, bd już uciekać. Dobranoc wszystkim! :*
|
|
|
Pią 22:14, 16 Kwi 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Guśka_
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42
Miasto: Mrągowo
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Gorm, czarną wizję roztaczasz... ale masz rację, pewności nie mamy żadnej. Wiemy tylko to, co nam powiedzą. To straszne.
Jeśli założymy, że najgorsza wersja jest prawdziwa, to brak mi słów na jakikolwiek komentarz. Powtórka z historii.
Ale ta wersja nieco bardziej optymistyczna jest też prawdopodobna - zwłaszcza że ludzie opisują, że po zobaczeniu katastrofy rzucili się na pomoc (bezsensownie trochę, jak sami później stwierdzili, ale kto by wtedy myślał racjonalnie).
Speaking of, zastanawiam się, kiedy wreszcie Anglicy ujawnią prawdę na temat katastrofy Sikorskiego. Jakakolwiek by ta prawda nie była.
|
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Pią 22:16, 16 Kwi 2010 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| wiolka17 napisał: |
| Arroch napisał: | | jakby się postarać "coś" by się znalazło... |
Wiesz, znaleźć, to by się znalazło, tylko, że to się nikomu nie opłaca, nikt nie chce sobie brudzić rąk, rozwiązując jego sprawę. |
No właśnie, bycie tchórzem jest najprostsze... po co zrobią to za mnie inni, jak dla mnie to automatyczne zgadzanie się z polityką rydzyka... szczerze, niektórym partiom to chyba odpowiada, rydzyk wmówi ludziom, że pójdą na wybory i zagłosują to pójdą do nieba. To tak samo jak mówienie o Kaczyńskim, że takim wielkim patriotą był i tyle zrobił... wszyscy mówią ogólnikowo, nikt bez konkretów, wg. mnie o każdym obywatelu Polski można by było powiedzieć to samo, że nie wyjechał to znaczy, że jest patriotą, że segreguje śmieci to znaczy, że dużo dla Polski robi... :roll:
Dodano 1 minut temu:
Zmykam, bo muszę jutro o 6 pobudkę zrobić, paaa :*
|
|
|
Wysłany:
Pią 22:20, 16 Kwi 2010 |
|
Arroch
Jeździec Apokalipsy

Pochwał: 11
|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Arroch dobranoc :*
Gusq,wiolka17 branoc :*
|
|
|
_________________ "Nigdy nie dyskutuj z głupkiem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona Cię doświadczeniem ;]"
Moja zÓa, mHoczna i demoralizująca siostra Mirela :*
Wysłany:
Pią 22:22, 16 Kwi 2010 |
|
Marguerite
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Shitzune napisał: | | (bezsensownie trochę, jak sami później stwierdzili, ale kto by wtedy myślał racjonalnie) |
Przeciwnie - całkiem sensowne. Dla mnie nieracjonalne jest, że wśród kawałków samolotu, gdzie jeszcze ogień nie zgasł, popylają ludzie i nagrywają filmiki.
Szczerze mówiąc, nie dziwię się teoriom spiskowym, bo tutaj jest trochę nieścisłości, tajemnic, znaków zapytania. Choćby czym są "treści intymne" z czarnej skrzynki z rozmowami? Samolot koziołkował, a piloci rozmawiali o seksie oralnym?
A przecież takich pożywek jest dużo więcej.
| Shitzune napisał: | | Speaking of, zastanawiam się, kiedy wreszcie Anglicy ujawnią prawdę na temat katastrofy Sikorskiego. Jakakolwiek by ta prawda nie była. |
A skąd masz pewność, że już nie została ujawniona? Badania ciała Sikorskiego po ekshumacji nic nie wykazały, jak znasz się na chemii to jest takie czasopismo naukowe: Archiwum Medycyny Sądowej i Kryminologii w 2009 roku był cały numer poświęcony właśnie Sikorskiemu i badaniom. Czasopismo jest w internecie w wersji zdigitalizowanej, ale nie podaję linku, bo zawiera materiały zdecydowanie nie przeznaczone dla osób poniżej 18 roku życia.
Dodano 2 minut temu:
| Shitzune napisał: | | Ale raczej dostrzegłam ciemną postać wyskakującą z kadłuba. |
1:06? jeśli tak, to gałąź z tego drzewka co stoi pomiędzy samolotem a kolesiem. To samo jest w 40 sekundzie. :)
|
|
|
Pią 22:44, 16 Kwi 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Gorm napisał: | | Przeciwnie - całkiem sensowne. Dla mnie nieracjonalne jest, że wśród kawałków samolotu, gdzie jeszcze ogień nie zgasł, popylają ludzie i nagrywają filmiki. |
Tzn tak, to jest racjonalne psychologiczne, to jest pierwszy odruch. Chodziło mi raczej o możliwości - przypadkowy widz raczej miałby małe szanse rzeczywistej pomocy komuś np uwięzionemu w płonącym wraku czy coś.
| Gorm napisał: | | Choćby czym są "treści intymne" z czarnej skrzynki z rozmowami? |
Może w końcowych chwilach były jakieś wyznania? Pilot wie, że samolot zaraz runie na ziemię i nie mają szans przeżycia, więc krzyczy "X, kocham ciebie i nasze dzieci też" ?
| Gorm napisał: | | Badania ciała Sikorskiego po ekshumacji nic nie wykazały, jak znasz się na chemii to jest takie czasopismo naukowe: Archiwum Medycyny Sądowej i Kryminologii w 2009 roku był cały numer poświęcony właśnie Sikorskiemu i badaniom. |
O, a tego nie wiedziałam, poszukam w wolnym czasie, bo muszę przyznać, że mnie zainteresowałeś.
| Gorm napisał: | | 1:06? jeśli tak, to gałąź z tego drzewka co stoi pomiędzy samolotem a kolesiem. To samo jest w 40 sekundzie. |
A jednak, masz rację, gałęzie.
A postacie pod kołem zidentyfikowałam definitywnie jako dym.
|
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Pią 22:56, 16 Kwi 2010 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Cytat: | | Może w końcowych chwilach były jakieś wyznania? Pilot wie, że samolot zaraz runie na ziemię i nie mają szans przeżycia, więc krzyczy "X, kocham ciebie i nasze dzieci też" ? |
I właśnie dlatego takie fragmenty są utajnione? po to facet krzyczał, żeby to schować do szafy? Porażająca logika ;)
| Shitzune napisał: | | A jednak, masz rację gałęzie. |
Ja od samego początku nikogo tam nie widziałem, dla mnie było oczywiste, że to gałęzie. Jakież było moje zdziwienie, jak ludzie w komentarzach zaczęli pisać, że tam ludzie biegają w sumie w tę i z powrotem. Dopiero jak znalazłem namiar i parę razy to obejrzałem to sobie zdałem sprawę, że ruch, powodujący zmianę pozycji gałęzi może wyglądać na to, że coś się tam dzieje.
Ale ja pracuję inną półkulą niż 90% społeczeństwa i dużo łatwiej idzie mi kojarzenie i zbieranie do kupy niż rozkładanie na czynniki pierwsze, co preferują ci tak namiętnie komentujący poszukiwacze spisków.
A z drugiej strony, skoro słychać głosy, to ktoś je musiał wydać. Nawet jakby się ktoś pojawił na filmiku, to byłoby całkiem logiczne.
|
|
|
Pią 23:09, 16 Kwi 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Cytat: | | I właśnie dlatego takie fragmenty są utajnione? po to facet krzyczał, żeby to schować do szafy? Porażająca logika |
Pisałeś o "treściach intymnych", z tego, co zrozumiałam i co wyczytałam w artykułach, chyba chodzi o treści, które do sprawy nic nie wnoszą, a na dodatek mogą nie być przeznaczone dla uszu całego społeczeństwa - ot, choćby ten przykład, który podałam. Chyba że źle rozumuję. ^^
Załóżmy przez moment najczarniejszy scenariusz - czy udałoby się Rosjanom wszystko tak skrzętnie zatuszować, żeby nasi nic tam kompletnie nie znaleźli? Zadnych dowodów, żadnych nieścisłości, żadnych podejrzeń?
|
|
|
Wysłany:
Pią 23:16, 16 Kwi 2010 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

|
| Powrót do góry |
 |
|
 |
|
| Shitzune napisał: | | Pisałeś o "treściach intymnych", z tego, co zrozumiałam i co wyczytałam w artykułach, chyba chodzi o treści, które do sprawy nic nie wnoszą, a na dodatek mogą nie być przeznaczone dla uszu całego społeczeństwa - ot, choćby ten przykład, który podałam. Chyba że źle rozumuję. ^^ |
Wskazuję tylko, że w związku z tym, że nie będziemy mieli dostępu do owych treści, nie ma szans żebyśmy wiedzieli co to jest. Czy dotyczy życia miłosnego pilota, czy może że np. wieża podaje złe dane.
| Cytat: | Załóżmy przez moment najczarniejszy scenariusz - czy udałoby się Rosjanom wszystko tak skrzętnie zatuszować, żeby nasi nic tam kompletnie nie znaleźli? Zadnych dowodów, żadnych nieścisłości, żadnych podejrzeń?
|
Jak najbardziej. Myślę, że wiele rzeczy tam już tuszowano.
Prawda o Katyniu wyszła na jaw po dwóch latach, zanim ujawniono, że to sowieci, minęło 30 lat i trzy ekshumacje.
|
|
|
Pią 23:29, 16 Kwi 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

|
| Powrót do góry |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
| Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 635, 636, 637 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000 Następny |
| Strona 636 z 1000 |
|