Rozmowy w t(ł)oku #11
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 637, 638, 639 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dla mnie przesadą było już w tygodniu, a jutro? Wyobraź sobie, że jesteś na pogrzebie swojego rodzica, a ktoś ci protestuje... :(

Kurczę, ten głos czytający brzmi mi jak Żmijewski. To możliwe?

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

PostWysłany: Sob 11:21, 17 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47

Miasto: Graffignano
Powrót do góry

Niech się ludzie w końcu opamiętają i zostawią dla siebie te opinie. Strajki były już jak dla mnie przegięciem, niech chociaż jutro pokażą klasę, bo i tak już nic tym nie wskórają.

Dodano 48 sekund temu:

Shee też mi się wydaje, że to Żmijewski.

PostWysłany: Sob 11:23, 17 Kwi 2010
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Pochwał: 30

Miasto: Opole/Ostrów Wlkp.
Powrót do góry

Junius ja jestem pewna, że nawet nie dostaną się do miasta ! Jak teraz jest dziś chaos w Krakowie . Ludzie tak mówią ale tego nie zrobią bo się zbyt boją .

W sumie to jestem ciekawa czy dojadą do Krk te najważniejsze osobistości . Przez ten wulkan.. Chyba królowie się zdenerwowali tą całą sytuacją z Wawelem .
Dziadek koniecznie chcę żebym pomachała z nim do Obamy :shock:

PostWysłany: Sob 11:23, 17 Kwi 2010
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry

Jak ja żałuję, że nie zostałam w Opolu i nie pojadę na pogrzeb :-(

Dodano 45 sekund temu:

ann mam nadzieję. Boże, jak coś wywiną to chyba dostanę szału.

PostWysłany: Sob 11:25, 17 Kwi 2010
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

Junius napisał:
Gorm dzięki Shocked rzeczywiście gałązka, już ją widzę, a dałabym sobie głowę obciąć, że to człowiek.

You're welcome

Jest jeszcze trzeci moment gdy zauważyłem tę samą sytuację, tj. gałązka, a ludzie krzyczą, że kolejna osoba. Nie chce mi się teraz sprawdzać w której to sekundzie, ale pojawiają się komentarze, że jakaś postać leży przed dziobem samolotu, ubrana na biało i daje znaki ręką. Sprawa wygląda tak jak i w pozostałych wypadkach - kawałek jakiejś szmaty albo żelastwa + gałąź + psychoza.

Ale z drugiej strony, jak już pisałem - naturalne byłoby jakby jakiś człowiek się tam pojawił - przecież słychać głosy.

ann napisał:
asne . Na pewno to się wszystko uda ! Przecież lepiej u nas w Krk w niedzielę ludzie nie będą wychodzić z domu , będzie wszędzie ochrona a nawet kontakt przez komórkę będzie utrudniony . I wy wierzycie w coś takiego ?

Nie zdziw się. Jest internet, ludzie na pewno już teraz się umawiają. I zrobią ten protest. Może zniknie w tłumie i nikt nie zwróci na niego uwagi, ale jestem prawie pewien, że go zorganizują.

Już pościeliłem!

PostWysłany: Sob 11:26, 17 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7

Powrót do góry

Shitzune nie gdybajmy . Po drugie nie mów jeszcze tak jak nic ise takiego nie stało . Jeszcze przecież nie było żadnych petard i NIE będzie .
Ludzie chcą oddać jakąś protest do tej sytuacji . Wawel jest miejscem dla króli i ludzi którzy WIELE zrobili dla Polski . Kaczyński miał 5 lat swojej marnej prezydentury i milion wpadek typu "Spieprzaj dziadu" itd. .

Jestem też ciekawa czy Dziwisz zaproponował rodzinie Wawel czy sami do niego zadzwonili z taką propozycją ?

PostWysłany: Sob 11:26, 17 Kwi 2010
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

dzień dobry kochani :*
Weszłam tylko na jednego posta, bo zaraz wyjeżdżam :P
Chciałam tylko życzyć wam miłego weekendu i do napisania w poniedziałek :**

Moje siostrzyczki Nemezis i Sevir i nasza mamuta Maagda
Mój prywatny, jedyny i niezastąpiony kaloryferek Alan
Moja prywatna pisarka zÓych dobranocek, po których nikt nie zaśnie - Guśka

PostWysłany: Sob 11:27, 17 Kwi 2010
nimfka
Nietoperek
Nietoperek

Miasto: HouseLand
Powrót do góry

Ha, ciekawe. Lubię głos Żmijewskiego. I lubię też jego córkę, chodzę z nią do szkoły, miła dziewczyna, Ewa ma na imię. ;)

No cóż... sprawa Wawelu trochę ucichła, pojawiły się przebąkiwania, żeby wszystkich prezydentów teraz chować na Wawelu... Nie wiem, prawdę mówiąc. Decyzję o Kaczyńskim byłam w stanie zaakceptować, mimo że się z nią nie zgodziłam, ale np pochowanie tam pana Jaruzelskiego? Już bym się czuła dziwnie.

Mam taki odruch, że nawet jak w telewizji słyszę hymn, to staję na baczność. (:

In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.

Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

ann, tam nie ma człowieka :)

Już pościeliłem!

Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

ann co z tego, że miał wpadki? Każdy człowiek popełnia jakieś błędy, nie wierzę, że ci królowie ich nie popełnili. Prezydent nie był z żelaza, ktoś go zdenerwował i nie zapanował nad emocjami, każdemu się zdarza. Pamiętajmy, że to też był człowiek, jak każdy z nas...

PostWysłany: Sob 11:29, 17 Kwi 2010
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry

ann, nie, nie chodzi mi o gdybanie, chodzi mi tylko o odczucia rodziny. A formy protestu takiej, jaka była powszechnie rozdmuchana nie zaakceptuję, nawet uzasadnionej emocjami.

Co tu kryć, facet był dobrym i mądrym człowiekiem, ale wg mnie fatalnym prezydentem. Tyle.

PostWysłany: Sob 11:32, 17 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Shitzune napisał:
Wyobraź sobie, że jesteś na pogrzebie swojego rodzica, a ktoś ci protestuje... Sad

Trzeba zauważyć i zrozumieć, że to zdarzenie ogólnopaństwowe, pogrzeb najwyższego dygnitarza Polski. Równie dobrze mogłaby rodzina pochować go na Powązkach bez tłumu, ale uroczystość ma charakter ogólnonarodowy, polityczny i społeczny. Nie można w tym wypadku ograniczać się jedynie do myślenia "no pogrzeb, i takie rzeczy robią...?" , mnie sytuacja całkowicie nie dziwi, mam do niej stosunek całkiem neutralny. Dla mnie można go pochować i na Powązkach, i na Wawelu i w Gdańsku, i w Londynie, nie ma to dla mnie żadnej różnicy, ale widać dla kogoś ma i daje temu upust. Całkowicie normalne.

ann napisał:
Kaczyński miał 5 lat swojej marnej prezydentury i milion wpadek typu "Spieprzaj dziadu" itd. .

Trochę racji jest, ale to jest duża przesada. Nie byłem nigdy ani fanem PiSu, ani fanem prezydenta, ale podobało mi się, że był prawicowcem w dobrym tego słowa znaczeniu i za każdym razem jak miał okazję to przypominał o trudnych sprawach w naszej historii. No i zaimponował mi w Gruzji, choć to co zrobił było dość lekkomyślne, ale odważne.

Już pościeliłem!

PostWysłany: Sob 11:36, 17 Kwi 2010
Gorm
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Gorm wiem , wiem :)
Ale wiesz co .. co do tych protestów to się nie wypowiadaj . Jakbyś zobaczył Krk to byś zmienił zdanie . Dzisiaj się wybieram do miasta na nogach bo już nawet tramwaj nr.2 nie jeździ . Więc powiem Wam jak idą przygotowania .

Shitzune napisał:
A formy protestu takiej, jaka była powszechnie rozdmuchana nie zaakceptuję, nawet uzasadnionej emocjami.

to jak inaczej ludzie mają ukazywać swój przeciw ?
Junius porozmawiamy o tym po śmierci bo teraz szczerze mówiąc wolę się nie wypowiadać na jego temat przed pochowaniem .
Ogólnie to krotko : moim zdaniem nie zasłużył na aż tak wielki zaszczyt by go pochować na Wawelu .
Tabliczki upamiętniające każdą osobą to rozumiem . Ale co do pochowania trumny z ciałem.. NIE .

PostWysłany: Sob 11:37, 17 Kwi 2010
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Gorm napisał:
Nie można w tym wypadku ograniczać się jedynie do myślenia "no pogrzeb, i takie rzeczy robią...?"

Mnie po prostu chodzi o uczucia rodziny. I o tym, jakie to musi być dla nich straszne. Po co jeszcze dokładać im cierpienia?

Pochowaliśmy na Wawelu zamachowca stanu, pochowaliśmy króla, którego do dzisiaj mało kto szanuje... właściwie to... chyba nie czuję się odpowiedzialna do rozstrzygnięcia, kto zasługuje, a kto nie...

Ale się przed chwilą głos łamał temu panu, co mówił. Zabijcie, ale nie wiem, kto to był...

PostWysłany: Sob 11:40, 17 Kwi 2010
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Powrót do góry

Cytat:
Junius porozmawiamy o tym po śmierci

Chyba miało być po pogrzebie.

Ja nie zmienię zdania nawet po pogrzebie. Akceptuję decyzję rodziny, nie mam nic do tego.

PostWysłany: Sob 11:43, 17 Kwi 2010
Juniuś
Terapeutka Anna
Terapeutka Anna

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 637, 638, 639 ... 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000  Następny
Strona 638 z 1000

Skocz do: