|
 |
Rozmowy w t(ł)oku #12
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 161, 162, 163 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899 Następny
|
 |
|
 |
|
Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat
|
Wiadomość |
Autor |
|
 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
 |
Hej :D
Nasza nowa pani od angielskiego się rozkręca. Dzisiaj dwóm kolegom za rozmowy zadała do napisania 2 spicze (nikt z klasy nie wie co to jest :hahaha: ) i za ogólne gadanie sprawdzian ze słówek całej klasie z rozdziału, z którego był już sprawdzian ze starą panią :hahaha: :mrgreen:
|
|
Czw 17:21, 06 Maj 2010 |
|
nigide
Immunolog

Pochwał: 8
Miasto: Lidzbark Warmiński
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Cytat:
O, a macie może w szkole izolatkę? Bo u nas jest!
*krztusi się kiślem* Shocked A myślałam, że moja szkoła jest dziwna...
|
Izolatka - chwila wytchnienia dla zmęczonych. ;) Już Ci mówię jak to wygląda w środku: Kozetka, a na niej koc i poduszka, krzesło, jakaś komoda, przeszklona szafka na leki z czymś tam w środku, pianino (zamknięte na klucz) iii to chyba wszystko. :]
Byłam tam raz w zeszłym roku. Pielęgniarka mnie tam wysłała, jak jej powiedziałam, że mnie noga boli i źle się czuję. :)
A tak w ogóle to smacznego! :)
Dodano 11 minut temu:
nigide hej :)
nigide napisał: | Nasza nowa pani od angielskiego się rozkręca. Dzisiaj dwóm kolegom za rozmowy zadała do napisania 2 spicze (nikt z klasy nie wie co to jest hahaha ) i za ogólne gadanie sprawdzian ze słówek całej klasie z rozdziału, z którego był już sprawdzian ze starą panią |
No to nieźle. Też nie mam pojęcia, co to jest spicz. :mrgreen:
|
|
Czw 17:33, 06 Maj 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

Pochwał: 14
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: |
Co ty! Ona teraz część z nas poćwiartuje, część zje na surowo, innych ugotuje, nakarmi nami koty, złoży w ofierze bóstwom czy coś. |
Niee, zjeść nie zjem, a kotom boje się dać, a nóż widelec macie jakieś choroby O.o pozostają bóstwa.
A co u Ciebie poza tym, że szkoła przypomina psychiatryk? |
U mnie? Hm. Jestem zmęczona zmęczeniem i marzę o tygodniu spędzonym pod kołdrą śpiac i ogladając seriale na przemian ;) Szkoła na tyle mnie zanudza, ze gdy wczoraj poszłam na jedną lekcję to myślałam, że usnę. A u Ciebie jak? :twisted:
Ale izolatki nie mamy. Cieszyła by się zbyt wielkim powodzeniem ;)
|
|
Czw 17:34, 06 Maj 2010 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

Pochwał: 50
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune archetyp to bodaj z greckiego, a może z łaciny (?), nie pamiętam, pierwowzór. Nam to babka tłumaczyła, że to jest stary symbol ukryty w naszej podświadomości i on wynika z doświadczeń. np. archetyp Edypa, matki, ojca czy Hioba. No na mój malutki rozumek jak ktoś jest w sytuacji np. jak Hiob i zachowa się tak jak on to wtedy działa zgodnie z tym archetypem, choć w cale nie musi o tym wiedzieć, jednakże jest to w jego podświadomości ? Jeju nie umiem tłumaczyć.
Ostatnio zmieniony przez Nemezis dnia Czw 17:36, 06 Maj 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Czw 17:34, 06 Maj 2010 |
|
Nemezis
The Woman

Pochwał: 19
Miasto: 221B Baker Street
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Czy ktoś potrafi mi jakoś sensownie i zgrabnie wytłumaczyć, co to jest archetyp i czym się różni od stereotypu?
|
Wiesz co, tak jakby się uprzeć, to można powiedzieć, że to to samo, a to to samo nie jest, więc raczej Ci nie pomogę. :roll:
|
|
Czw 17:36, 06 Maj 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Shitzune, archetyp = topos. Stereotyp - utarte przekonanie, zazwyczaj nieprawdziwe. Zdraczyni :P
Dodano 27 sekund temu:
Nemezis, z greckiego :)
|
|
Czw 17:38, 06 Maj 2010 |
|
Gorm
Dziekan Medycyny

Pochwał: 7
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
|
Nemezis
The Woman

Pochwał: 19
Miasto: 221B Baker Street
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | A u Ciebie jak? |
A ja nie mam szkoły, bo matury. :mrgreen: No znaczy się nie miałam, bo jutro idę... Jak wstanę oczywiście... ;)
A poza tym to morduję się od przedpołudnia z wypracowaniem pt. 'W świetle wybranych teorii cyklów koniunkturalnych wskaż argumenty za i przeciw stabilizacji gospodarki przez państwo'. Ale już jest prawie dobrze, jeszcze sprawdzić główny text i dopisać wstęp i rozwinięcie. :)
|
|
Czw 17:40, 06 Maj 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Bo mam film, w którym postacie są takie trochę jednowymiarowe i właśnie takie... (tu właśnie nie wiem jakiego słowa użyć) - czyli matka to taka typowa matka, troskliwa, zabiegana, wiecznie przejmująca się, ojciec jest surowy, ciągle powtarza "ja w twoim wieku..." itp itd... rozumiecie, o co mi chodzi? :D I tak mi to słowo "archetyp" krąży po głowie od samego początku tworzenia, ale nie wiem, czy je dobrze rozumiem.
Przyznałam się - a ty mi jeszcze wypominasz?
|
|
In 30 years, kids as young as 6 or 7 will be sitting in classrooms hearing that women didn’t always have the rights to their own bodies and how boys couldn’t marry boys and girls couldn’t marry girls and they’re going to be as confused and disturbed as when we first learned about slavery and Black Codes.
Wysłany:
Czw 17:43, 06 Maj 2010 |
|
Shitzune
Katalizator Zbereźności

Pochwał: 47
Miasto: Graffignano
|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | Jak wstanę oczywiście... Wink |
Nie idź, nie idź! *namawia do złego*
Z racji tego iż opuściłam tylko 43h. w szkole musze sobie w najbliższym czasie zaplanować jakiś urlop, taki dłuższy 8)
|
|
Czw 17:44, 06 Maj 2010 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | Nie idź, nie idź! *namawia do złego* |
Rozważę Twoją propozycję. ;)
Cytat: | Z racji tego iż opuściłam tylko 43h. w szkole musze sobie w najbliższym czasie zaplanować jakiś urlop, taki dłuższy |
Hm, no tak. Jak długi urlop planujesz? ;) Ja to pewnie jak zacznie się czerwiec, to bd 'odwiedzać' szkołę. 8)
|
|
Czw 17:49, 06 Maj 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Rozważę Twoją propozycję. Wink |
Weź pod uwagę, że jest bardzo korzystna dla Twojego zdrowia psychicznego ;)
Hm, no tak. Jak długi urlop planujesz? Wink Ja to pewnie jak zacznie się czerwiec, to bd 'odwiedzać' szkołę. Cool |
Pewno 5 dni :D Ja w czerwcu pójdę 3 razy do szkoły, w tym 2 razy bezpośrednio do niej. Na test z niemieckiego (kto widzial test robić w połowie miesiaca?!) i na zakończenie :hahaha: A 3 raz tylko zaniosę koleżance usprawiedliwienie xD
|
|
Czw 17:54, 06 Maj 2010 |
|
jeanne
Dziekan Medycyny

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
jeanne napisał: | Weź pod uwagę, że jest bardzo korzystna dla Twojego zdrowia psychicznego |
Oczywiście. Niby mam nawet błogosławieństwo mamuśki, ale sama nie wiem. Jutro mam mieć dostawę filmów. :]
jeanne napisał: | Ja w czerwcu pójdę 3 razy do szkoły, w tym 2 razy bezpośrednio do niej. Na test z niemieckiego (kto widzial test robić w połowie miesiaca?!) i na zakończenie hahaha A 3 raz tylko zaniosę koleżance usprawiedliwienie |
Też tak chcę! Ja może trochę więcej, ale i tak pewnie w szkole za dużo nie bd się działo, więc wolę sobie zarobić w tym czasie. :)
|
|
Czw 18:07, 06 Maj 2010 |
|
wiolka17
Designer Miesiąca

|
Powrót do góry |
 |
|
 |
Cytat: | archetyp i czym się różni od stereotypu? |
to chyba oczywiste. W jednym przypadku przed słowem typ jest przedrostek arche, w drugim - stereo.
|
|
_________________ ikonka od woźnego rocket queen
FUS - Frakcja Uaktywnionych Seksoholików
Wysłany:
Czw 18:10, 06 Maj 2010 |
|
Lupus
Kot Domowy

Pochwał: 5
|
Powrót do góry |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
Strona Główna
-> Ostry Dyżur |
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 161, 162, 163 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899 Następny |
Strona 162 z 899 |
|