Rozmowy w t(ł)oku #12
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 533, 534, 535 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Wiadomość Autor

Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Junius w Krakowie wydaję mi się że o wiele lepiej . Zaraz się ubiorę i zobaczę jak wygląda sytuacja z Rudawą .
Na szczęście poziom wody się obniża. Teraz martwię się Wami . Ale trzeba być dobrej myśli !
Właśnie oglądam w TV jak wygląda Sandomierz . Coś strasznego !

PostWysłany: Czw 10:47, 20 Maj 2010
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 49

Powrót do góry

Ja dziś miałam mniej lekcji.. Kupiłam sobie 10 gałek lodów , mój słodki prezent od siebie! Ah.. kurczę dziś napisałam najtrudniejsza klasówkę , jaką kolwiek pisałam ; o. Pani zrobiła ma pr. kl. z rozszerzonej biologii , bo jesteśmy klasą wybraną ;o.

„Książki są lustrem: widzisz w nich tylko to co, już masz w sobie.”

PostWysłany: Czw 12:13, 20 Maj 2010
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Pochwał: 42

Miasto: Mrągowo
Powrót do góry

Cześć.

Ja tu tylko na chwilę. W szkole (Kozienice) panika, bo wiadomo powódź. Najbardziej zagrożona jest elektrownia w Świerżach - podobno Tusk jest w drodze do niej i wioski 15 km od miasta, tj. Staszów, Kępa Wólczyńska, Mozolice...
Jak dotąd ewakułowano ludzi z Kłody, Świerży, z Ostrowa (ok. 7 km ode mnie) i przymierzają się do ewakuacji już wcześniej wymienionych. Ja sama nie wiedziałam, czy wrócę do domu, bo mieli zamykać most na Radomce w Ryczywole. Okazało się, że do zamknięcia pozostało pół godz. i dyr zwolnił wszystkich z tych okolic, bądź mieszkających dalej za Ryczywołem. Co najlepsze kochane pksy puściły na ten kurs busa!!! Myślałam, że mnie krew zaleje. Udało mi się złapać na ostatni schodek, zdążyliśmy się przeprawić przez most i udało się szczęśliwie dojechać do domu. Mnie nie zaleje, ale martwię się o koleżanki z klasy: 4 mieszkają w odległości ok. 0,5 km od wału... Rozmawiałam z jedną dziewczyną z okolic, mieszka 5 km ode mnie i mówiła, że dzwonił do niej ojciec i mówił, że zalało im całe podwórko i woda już podchodzi pod dom... Jutro pewnie nie pójdę do szkoły, bo nie wiem, czy dam radę się dostać, a jeśli już się dostanę, to czy nie zostanę uziemiona w Kozienicach. :roll:

wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki> Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica

PostWysłany: Czw 12:24, 20 Maj 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 14

Powrót do góry

wiolka17 brzmi bardzo nieciekawie . Jak teraz uspokoiło się w Krakowie (mówię tu o samym Krakowie) to teraz okolice i coraz dalej , w górę Polski . Martwię się o Ciebie i o innych ! Lepiej jutro nie wychodź . Po co ryzykować ? Lepiej zostań w domu i bądź na bieżąco z informacjami . Wdech , wydech . Musi być dobrze i będzie :przytul:

Gusq ale już jesteś przynajmniej PO klasówce :)

PostWysłany: Czw 12:44, 20 Maj 2010
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

ann Tak to prawda ! W życiu taki nazw nie widziałam , ale to dupa . :) Dzięki Aniu za życzenia , a i dziś Ci zdj. Cześka wyślę :)!
Jutro czeka mnie spr. z Historii ;(

PostWysłany: Czw 12:46, 20 Maj 2010
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Gusq będzie dobrze ! Co do zdjęcia : czekam niecierpliwie ! Ale proszę wyślij mi na GG bo na priv nie wygodnie mi się zachwycać :wink: A z czego jutrzejszy test ?

PostWysłany: Czw 12:49, 20 Maj 2010
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

ann Dobrze on zaraz otworzy to pójdę mu zdj. pyknąć :)! I na GG , tylko bądź :)
Z średniowiecza dokładnie PIASTOWIE!

PostWysłany: Czw 12:52, 20 Maj 2010
Guśka_
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

ann napisał:
Martwię się o Ciebie i o innych ! Lepiej jutro nie wychodź . Po co ryzykować ? Lepiej zostań w domu i bądź na bieżąco z informacjami . Wdech , wydech . Musi być dobrze i będzie

Nie no, jutro zostaję w domu. Teraz obdzwaniam znajomych, co u nich się dzieje.

Tusk godzinę temu wylądował na stadionie w Kozienicach i pojechał do Elektrowni, Kłody i Łojów. Do przerwania wałów w Elektrowni i Piotrkowicach (przedmieścia Kozienic) brakuje ok. 1m.

Dodano 1 minut temu:

Dobra, idę w końcu zjeść obiad, bo odkąd przyjechałam do domu to latam z jednego pokoju do drugiego i patrzę na tv i czy nie ma info. na necie. Na razie pa.

wiolka&maria lucie -> Holmes&Watson <Szpieki> Guśka - siostra, która sypia z krową ~ Nutt - siostrzenica

PostWysłany: Czw 12:57, 20 Maj 2010
wiolka17
Designer Miesiąca
Designer Miesiąca

Pochwał: 14

Powrót do góry

Gusq jestem na niewidocznym :wink:

wiolka17 1 m ?! Brzmi bardzo nieciekawie . Po obiedzie odezwij się i daj nam znać jak sytuacja .

PostWysłany: Czw 13:07, 20 Maj 2010
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

Kurczę, to naprawdę poważnie :|

Ja jakoś póki co żyję tak "poza" tą powodzią - w Warszawie na razie nic, fala ma przyjść w piątek wieczorem... Ja mieszkam w takim miejscu, że nawet gdyby coś się przerwało, to raczej by do nas nie doszło. Mój narzeczony mieszka tuż koło wału, ale za to na siódmym piętrze...

PostWysłany: Czw 13:09, 20 Maj 2010
Katia
Patomorfolog
Patomorfolog

Pochwał: 12

Miasto: Warszawa
Powrót do góry

Heh, a mnie dzisiaj zatrzymała policja i sprawdzała całe auto...Podobno mają nakaz rewidowania wszystkich podejrzanych samochodów- stwierdziają czy nie jedzie się grabić zalanych wiosek :shock:

Czyli co, wyglądam na grabieżcę? Nice :D
No, a teraz przyszła burza i grzmi.

So, darling, if you smell Something burning, it's my heart.

PostWysłany: Czw 13:09, 20 Maj 2010
JigSaw
Diabetolog
Diabetolog

Pochwał: 30

Miasto: Miasto Grzechu
Powrót do góry

JigSaw - to dowiedziałeś się czegoś o sobie i o tym, jak Cię postrzegają :D :D :D

Właśnie znalazłam na gazecie.pl info, że fala idzie szybciej i do Wa-wy dojdzie jeszcze dziś...

PostWysłany: Czw 13:11, 20 Maj 2010
Katia
Patomorfolog
Patomorfolog

Powrót do góry

Cytat:
JigSaw - to dowiedziałeś się czegoś o sobie i o tym, jak Cię postrzegają

Nie dowiedziałem :oops: Żadna nic nie chciała powiedzieć :hahaha: Może to dobrze...lepiej żyć w niepewności niż poznać najgorszą prawdę :D

Cytat:
Właśnie znalazłam na gazecie.pl info, że fala idzie szybciej i do Wa-wy dojdzie jeszcze dziś...

Wow o.O wychodzi na to, że prawie każdy będzie miał swoją falę :)
Nasza dzisiaj ok 19 ma osiągnąć kulminacyjny punkt, ale byłem i widziałem że wały zaczynają przeciekać.

Taaa...zamiast pisać pracę gÓpotami jak zwykle się zajmuję :roll:

Cytat:
Dzięki Aniu za życzenia , a i dziś Ci zdj. Cześka wyślę

Też chcę zdjęcie cześka kimkolwiek jest o.O

So, darling, if you smell Something burning, it's my heart.

PostWysłany: Czw 13:14, 20 Maj 2010
JigSaw
Diabetolog
Diabetolog

Pochwał: 30

Miasto: Miasto Grzechu
Powrót do góry

Cytat:
Heh, a mnie dzisiaj zatrzymała policja i sprawdzała całe auto...Podobno mają nakaz rewidowania wszystkich podejrzanych samochodów- stwierdziają czy nie jedzie się grabić zalanych wiosek Shocked

no ciekawie, ciekawie.. mnie też mogła dziś złapać policja ! Szłam sobie do kiosku bo tata zapragnął papierosów . Pani zna moją rodzinę więc sprzedała mi i powiedziała żebym szybko schowała . Dałam do kieszeni , słucham sobie przez słuchawki głośno muzyki .. nagle dotykam kieszeni i nic nie czuję . Zdenerwowana musiałam wracać i były na drodze . A po drugiej stronie była policja . Ale dostałam stracha :lol:

Trzymajcie się z tymi powodziami ! Będzie dobrze, naprawdę

PostWysłany: Czw 13:18, 20 Maj 2010
ann
Dziekan Medycyny
Dziekan Medycyny

Powrót do góry

JigSaw napisał:

Wow o.O wychodzi na to, że prawie każdy będzie miał swoją falę :)
Nasza dzisiaj ok 19 ma osiągnąć kulminacyjny punkt, ale byłem i widziałem że wały zaczynają przeciekać.

Ja liczę na to, że nasze wytrzymają... Bo jak nie, to trzeba będzie lecieć do W., rzeczy z piwnicy ratować.
Tam, gdzie on mieszka wał jest dość mocny, za to zaraz za wałem teren jest bardzo pochylony ( :roll: ), a on mieszka w najniższym punkcie tego pochylenia :shock:
Więc - oby wytrzymały.

W Warszawie drugim problemem jest ZOO - zaraz obok Wisły... Jeśli tam wyleje, to zaleje wybiegi dla takich zwierząt, jak Żubry - i czytałam dziś w "Stołecznej" (lokalny dodatek "Wyborczej"), że ZOO jest przygotowane nawet na to, że trzeba je będzie w takiej sytuacji zastrzelić (bo są niebezpieczne)...

PostWysłany: Czw 13:19, 20 Maj 2010
Katia
Patomorfolog
Patomorfolog

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Strona Główna -> Ostry Dyżur Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 533, 534, 535 ... 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899  Następny
Strona 534 z 899

Skocz do: